Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Oulun tuotantokeittiö Löökissä esimerkiksi sairaaloihin tai kotihoitoon toimitettava ruoka tehdään normaalisti lakosta huolimatta. Kouluruokaa ei Oulussa lakon aikana toimiteta.

Lakkopäivä vaikuttaa yrityksiin ja kuntiin ympäri Pohjois-Pohjanmaata – keittiöitä, liikuntapaikkoja ja kiinteistöhuoltoa lakossa

Lakot ovat pääosin vuorokauden mittaisia, mutta myös tuntien työseisauksia nähdään. SAK ja ammattiliitto Pro järjestävät lakkojen sarjan vastalauseena hallituksen työmarkkinapolitiikalle ja leikkauksille.

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointilalue kyltti

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue sulkee jo neljännen akuuttiosaston – suunnitelmissa vielä lisää lakkautuksia

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde on jo aiemmin kertonut, että se lakkauttaa 122 akuuttihoitopaikkaa eri puolilta maakuntaa.

Oysin uuden sairaalan rakennustyömaa, jonka edessä vanha sairaalarakennus.

Pohde aikoo myllätä terveyssosiaalityön uusiksi – työntekijäjärjestön mukaan kyse on koko palvelun alasajosta, hyvinvointialueen mukaan palvelut monipuolistuvat

Terveyssosiaalityön palveluita on tarjottu pääosin Oulun yliopistollisessa sairaalassa. Jatkossa niitä halutaan siirtää sairaalasta alueille. Muutosten seurauksena on aloitettu yt-neuvottelut.

Suuri määrä vihreitä kotimaisia omenoita tummassa roskalaatikossa ylhäältäpäin nähtynä.

Oulussa hukutaan nyt omenoihin: mehustamo tekee 17 tunnin päiviä ja osa omenoista päätyy biokaasuksi

Mehustamolle tulvahti niin paljon asiakkaita kerralla, että paikalle tarvittiin liikenteenohjaaja. Yhden päivän aikana omenoita kertyi 50 000 kiloa.

Havainnekuva isosta teollisuushallista ja sen parkkipaikasta yläviistosta kuvattuna.

Leden Group teki suurhankintoja kansainväliseltä konetoimittajayhtiöltä Oulaisten tehdastaan varten

Yhtiö toimii Suomessa ja Virossa. Tällä hetkellä Suomen tehtaita on Sievissä ja Nivalassa, mutta parin vuoden kuluttua suurin osa toiminnoista siirtyy uuteen tehtaaseen Oulaisissa.

Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta

Nivalan Tuiskulan viereen parkkeerattu asuntobussi syttyi palamaan torstai-iltana – bussi vaurioitui pahoin, Tuiskula välttyi vahingoilta

Yksityisomisteinen bussi syttyi palamaan mahdollisesti sähkövian vuoksi. Mikäli palo olisi päässyt kunnolla vauhtiin, se olisi levinnyt rakennukseen, kerrotaan pelastuslaitokselta.

Lähetä-uutisen paikkaneula.

Pohde alkaa tarjota matalan kynnyksen mielenterveyspalveluja

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen digitaalinen sote-keskus alkaa tarjota mielenterveyspalveluina mahdollisuutta chat-keskusteluun ja psykiatrisen sairaanhoitajan videovastaanottoon.

Kartta, johon on merkitty Taivalkoski ja Sievi.

Sievissä on todettu uusi lintuinfluenssatapaus – virusta kantoi naurulokki

Paikkakunnalla on tehty aiemmin jo kaksi muutakin lintuinfluenssahavaintoa.

Oulun lyseon portti.

Kouluvuosi alkaa Oulussa tänään

Oulussa koulutielle astuu tänä syksynä noin 2 200 ekaluokkalaista.

Vaaleanharmaa lokki, jolla on valkoinen rinta ja pää. Keltaisessa nokassa on punainen piste.

Pohjois-Pohjanmaalla ei ole havaittu lintuinfluenssaa viime viikkoina

Tähän mennessä ainoastaan heinäkuun alkupuolella Taivalkoskella kuolleessa merikotkassa on havaittu virusta. Useita näytteitä on viime aikoina lähetetty, ensimmäiset tulokset ovat olleet negatiiivisia.

Lappajärven itäisessä osassa olevalla Juurikaslahdella oli keskiviikkona 12.7 havaittavissa runsaasti sinilevää. Tyyni ja lämmin sää oli kerännyt rantaan paljon sinileväkasvustoa.

Sinilevätilanne on heikentynyt Suomen vesistöissä – myös Pohjois-Pohjanmaalla runsaita yksittäisiä sinileväesiintymiä

Pohjois-Pohjanmaalla sinilevää on nyt runsaasti ainakin Vaalan Rokuanjärvessä sekä Kiljanjärvessä Reisjärvellä. Eilen ilmoitettiin myös runsaasta sinileväesiintymästä Limingan Rantakylän uimarannalla.

Mies seisoo ruohikolla metallinen putkikädessä

Vieraslajit ovat monelle jokakesäinen riesa – yrittäjä Kimmo Kärki keksi myrkyttömän keinon, joka tepsii rikkakasveihin

Kitkeminen, niittäminen ja kuumavesikäsittelyt kuuluvat haitallisten vieraslajien torjuntakeinoihin. Isonkin esiintymän torjuminen on kiinteistönomistajan vastuulla.

Malisjoki

Antero Kujala ajoi moottoriveneellään jokea pitkin, kun havahtui viemärin hajuun – sitten selvisi, mitä paikallinen vesiyhtiö oli tehnyt

Jätevettä juoksutettiin jokeen Pohjois-Pohjanmaan Nivalassa kesäkuun alussa, mutta siitä tiedotettiin pitkällä viiveellä. Vesiyhtiö myöntää, että jätevettä on jouduttu laskemaan jokeen aiemminkin.

Yleinen hätänumero 112 ajoneuvon kyljeen teipattuna.

Maasto- ja rakennuspalot työllistivät pelastuslaitosta Oulun eteläpuolella

Pelastuslaitos sai hälytykset keskisuurista rakennuspaloista ainakin Pyhäjärvelle ja Muhokselle. Asukkaiden ja naapureiden alkusammutustoimet estivät paloja leviämästä.

Makkaraa grillataan

Ruohikkopalojen vaara kasvanut – pelastuslaitokselle on tullut jo runsaasti hälytyksiä

Ruohikkopalot ovat lisääntyneet lumien sulettua ja ne ovat työllistäneet pelastuslaitosta eri puolilla maakuntaa.

Nivalan golfkentän väylä 12.

Golfkausi käynnistyy Pohjois-Pohjanmaalla hiljalleen – Nivala avaa kenttänsä perjantaina

Kylmä kevätsää on siirtänyt golfkenttien avaamista. Ensiksi avaa Nivala, ensi viikolla perässä tulevat Siikajoki ja Kalajoki.

Pyhäjoki tulvii huhtikuussa vanhan sillan paikkeilla.

Tulva leviää viikonloppuna Pohjois-Pohjanmaan eteläisillä jokialueilla

Rakennuksia on jo kastunut tulvan takia muun muassa Vaalassa ja Nivalassa. Vesi nousee isoimmilla jokialueilla vielä viikonlopun ja osin vapunkin aikana.

Läheltä

Maitorekka ajoi tieltä ulos ja kaatui Nivalassa – valtatie 28 jouduttiin sulkemaan liikenteeltä

Säiliöauton ulosajo ja kaatuminen ovat vaikeuttaneet liikennettä Nivalan seudulla perjantaiaamuna. Auto oli tyhjillään onnettomuushetkellä, eikä myöskään henkilövahinkoja tullut.

Valkoinen kyltti, jossa poliisin logo ja teskti: POLIISI, OULU.

Takavarikossa löytyi säkkikaupalla lisäravinteita ja paristoja – Oulun poliisi tutkii laajaa vitamiinivarkauksien sarjaa

Suomalaisten myymäläketjujen myymälöistä on suunnitelmallisesti anastettu pääosin vitamiineja sekä muita luontaistuotteita ympäri Suomea.

Autoja on parksisa jamaa on lumessa.

Pohjois-Pohjanmaalla useita ulosajoja, myös valotolppiin on törmätty – huonosta ajokelistä varoitellaan

Ajokeli on maanantaiaamuna erittäin huono sakean lumisateen vuoksi. Myös tielle kertyvä lumi, lumisohjo ja tienpintojen jäätyminen heikentävät ajokeliä.

OYS 2030-hankkeen A-rakennus Oulun Kastellissa.

Pohde tarjoaa nyt digitaalisen sote-keskuksen palveluja alueensa seitsemässä kunnassa

Pohteen verkkosivuille avattu chat-vastaanotto palvelee aluksi Alavieskan, Haapajärven, Nivalan, Pyhäjärven, Reisjärven, Sievin ja Ylivieskan asukkaita.

Läheltä

Jäähdytysnestettä vuotanut veturi pysäytti raideliikenteen Ylivieskan ja Nivalan välillä

Pohjois-Pohjanmaan pelastuslaitoksen ensiyksikkö sai vuodon hallintaan ja jäähdytysnestettä kerättiin ympäristöstä. Veturi on saatu siirrettyä ja raideliikenne jatkuu normaalisti.

Läheltä

Hailuodon museoon näyttely, jossa esitellään vanhaa luotolaiselämää – paikallismuseot saivat tukea museovirastolta

Hailuodon museoon on tulossa pysyvä näyttely, jossa esitellään saaren perinteitä ja luotolaista kulttuuria. Museovirasto tukee näyttelyn rakentamista seitsemällä tuhannelle eurolla.

Pikaruokaravintolan roskia lumihangella.

Suomalaiset dumppaavat sohvia metsiin ja hajonneita autoja parkkipaikoille – näin roskaaminen näkyy eri puolilla maata

Yle järjestää huhti-kesäkuussa Miljoona roskapussia -kampanjan, jonka tavoitteena on innostaa suomalaiset keräämään ympäristöstä miljoona pussillista roskia.

Kolmiosainen kuva Oulun vaalipiirin ääniharavista Sebastian Tynkkysestä (ps.), Tytti Tuppuraisesta (sd.) ja Jenna Simulasta (ps.).

Historiallinen tulos: perussuomalaiset kiilasi keskustan edelle, vaalipiiriin kuusi uutta kansanedustajaa – Yle seurasi Oulun vaalipiirin vaali-iltaa

Tähän artikkeliin kokosimme kiinnostavimman tiedon Oulun vaalipiirin tapahtumista ja vaalien tuloksista pitkin vaalipäivää ja -iltaa.

KIrjahyllyjä ja palvelutiski, jossa lukee KIRJASTO. Taustalla asiakkaita ja kirjastotyäntekijä.

Kirjastoille tukea kehittämiseen – Kalajoella satsataan kulttuuripalveluun, Tyrnävällä erityisryhmiin ja Oulussa aikuisten lukutaitoon

Kalajoen kirjaston johdolla kehitetään maakuntaan mallia, jossa kirjastoista voitaisiin antaa vinkkejä. Yhteensä maakunnassa tuettiin yhdeksää kirjastoa niiden kehittämishankkeissa.

Läheltä

Henkilöauton kuljettaja kuoli kolarissa Haapajärvellä

Henkilöauto ja elintarvikerekka törmäsivät valtatie 27:llä yöllä yhden aikaan. Kolarissa kuoli noin 50-vuotias mies. Haapajärven ja Nivalan välinen liikenne ohjattiin kiertotielle usean tunnin ajaksi

Hihamerkki auton vierelläseisovan poliisin haalarissa.

Poliisi paljasti alkuvuonna Jokilaaksoissa useita huumerikoksia ja takavarikoi huumeita ja aseita

Poliisi kirjasi rikoksia Ylivieskassa, Oulaisissa, Nivalassa, Kalajoella, Haapajärvellä ja Pyhäjärvellä.

Läheltä

Oulun eteläisissä kunnissa lisätään alueen elinvoimaa tukemalla pienyrityksiä ja nuorten hyvinvointia

Maaseudun elinvoimaisuutta pyritään seuraavien vuosien aikana parantamaan Nivala-Haapajärven ja Haapaveden-Siikalatvan seutukunnissa kaikkiaan noin kymmenellä miljoonalla eurolla.

Jukka Jalonen nostaa MM-pokaalia Tampereella.

Olympia- ja MM-kullat siivittivät kärppäkapteeni Atte Ohtamaan jo toistamiseen Pohjois-Pohjanmaan vuoden urheilijaksi

Vuoden joukkueeksi valittiin Kuusamon Pallo-Karhut, joka otti viime keväänä ensimmäisen lentopallomestaruutensa. Vuoden urheilutekoja palkittiin Oulussa perjantaina.

Sähkölinjoja.

Fingrid ja Elenia sopivat voimajohtokaupoista Pohjois-Pohjanmaalla Reisjärven, Haapajärven ja Haapaveden alueilla

Kantaverkkoyhtiö Fingrid ja verkkopalveluyhtiö Elenian mukaan kaupat selkeyttävät ja parantavat sähköverkon käyttöä ja toiminnan kehittämistä tulevaisuuden asiakastarpeisiin.

Fennovoiman rakennuksessa tehdään mm. lattiavaluja.

Raahen ja Ylivieskan seudun ammattioppilaitokset eivät päässeet kouluttamaan ydinvoimalan rakentajia, mutta hyödyntävät saamaansa oppia

Ydinvoimalatyömaan varalle tehtiin koulutussuunnitelmia esimerkiksi Raahen ja Nivalan ammattiopistoissa sekä Centria-ammattikorkeakoulussa. Oppilaitosten mukaan kokemuksesta on hyötyä edelleen.

Itse tehtävä koronatesti.

Koronatapaukset ovat kaksinkertaistuneet Kallion kuntayhtymässä

Aiemmin syksyllä tapauksia on todettu 30 viikossa, nyt yli 70.

Koronan pikatesteri pöydällä.

Korona lisääntyy maakunnassa

Koronatartuntojen määrä on lisääntynyt syyskuun aikana.

Keski-Suomen pelastuslaitoksen ajoneuvon kyljessä teipattuna yleinen hätänumero 112.

Asukas menehtyi asuinkäytössä olleen vanha navetan palossa Nivalassa

Nivalan torstaisessa tulipalossa on menehtynyt palaneen talon asukas.

Jokilaaksoejn pelastuslaitoksen kyltti.

Asuinkäytössä ollut vanha navetta paloi Nivalassa

Jokilaaksojen pelastuslaitos on jatkanut keskiviikkona Nivalassa Räihänpuhtossa vanhan navetta-asuintilan rakennuksen jälkisammutusta. Palo syttyi aamupäivällä.

Valkoisen jätteenkeäyskontin suuaukko ja opasteteksti.

Vääränlainen muovi pilaa muovikeräyksen – kierrätys tarkoitettu vain pakkausmuoville

Pohjois-Pohjanmaan eteläosissa toimiva ylivieskalainen jäteyhtiö Vestia kertoo, että sen keräyspisteisiin tulevasta muovista vain murto-osa kelpaa kierrätykseen.

Positiivinen kotona tehdyn korona kotitestin tulos.

Kallion alueella liikkeellä useita virusvariantteja – sairaalahoidon tarve kasvanut iäkkäämmillä

Koronanäytteenotossa on kesän aikana todettu noin 50–180 tautitapausta viikossa.

Kerrossängyssä lasten unileluja.

Kunnille korvataan ukrainalaisten pakolaisten majoitusta: korvausta saa Kainuussa nyt 4 ja Pohjois-Pohjanmaalla 11 kuntaa

Kunnat ovat voineet saada maahanmuuttovirastolta korvausta myös esimerkiksi pakolaisten tulkkipalveluista ja sosiaali- ja terveydenhuollon palveluista. Malli tuli voimaan toukokuussa.

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Nivalassa syttyi pieni metsäpalo kytemään jääneestä nuotiosta tiistai-iltana

Ahteenperällä sijaitsevaa metsää paloi 0,3 hehtaaria. Palon alkulähteenä ollut nuotio oli tehty ja sammutettukin kertaalleen maanantai-iltana, mutta tuli olikin jäänyt kytemään maastoon.

Eläinlääkäri Anne Niemi tarkistaa hevosen hampaita, kandidaatti Salla Kaattari seuraa vierestä.

Ylivieska ottaa vastuun alueen ympäristöterveydenhuollosta

Muutos tapahtuu vuodenvaihteessa, kun uudet hyvinvointialueet aloittavat toimintansa.

Ylen amiskoneen pääkuva

Pohjois-Pohjanmaalla valmistui tuhansia uusia ammattilaisia – ammattiin valmistuneiden nimet löytyvät nyt Ylen amiskoneesta

Pohjois-Pohjanmaalla valmistui tänä keväänä ammatillisesta koulutuksesta yli 3 000 uutta ammattilaista.

Etelä-Karjalan Jätehuollon biokaasulaitoksen putkistoa.

Oulun yliopiston mukaan Nivala ja Kalajokilaakso sopisivat erinomaisesti biokaasun tuotannolle

Oulun yliopiston tekemässä karttapohjaisessa tutkimuksessa on todettu, että Pohjois-Pohjanmaan eteläosalla olisi hyvät edellytykset vahvaksi biokaasun tuotantoalueeksi.

Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta

Ylivieskan ympäristöpalkinto jäteyhtiö Vestialle

Palkinnon perustelujen mukaan yhtiön avulla vanhasta kaatopaikasta on tullut monipuolinen palvelukeskus.

Jokilaaksoejn pelastuslaitoksen kyltti.

Tulipalo syttyi rivitaloasunnossa Nivalassa – vahingot jäivät vähäiseksi

Jokilaaksojen Pelastuslaitos sai hälytyksen kuuden aikaan keskiviikkoiltana Raivaajantielle, jossa kytkentärasia oli syttynyt palamaan.

Koronanäytteenottaja keskustelee testattavan kanssa drive-in pisteellä.

Kuntayhtymä Kalliossa koronatartunnat hiipuvat, mutta muita viruksia kiertää

Koronan suhteen voidaan hiukan huokaista helpotuksesta, mutta tavallisempia tauteja liikkuu nyt ennen kesää.

Oulun Kärppien puolustaja Atte Ohtamaa

Atte Ohtamaan stipendirahasto tukee nuorten urheilua Nivalassa

Nivalan kaupunki antoi 10 000 euroa rahaston perustamispääomaksi. 

Kokkolan golfkentän lyöntipaikka eli range.

Golfkentät avaavat kauttaan Nivalassa ja Siikajoella

Kumpikin 18-reikäinen kenttä avaa kautensa loppuviikosta. Kentillä päästää pelaamaan heti kesäviheriöille.

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Meloja pelastettiin tulvivan joen keskeltä Nivalassa maanantai-iltana

Pelastushenkilöstö kaatoi puun jokeen, jotta pintapelastaja pääsi sitä pitkin noutamaan kolmekymppisen miehen pois saarekkeesta.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle