Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Trump kommentoi kurdijoukkojen tilannetta Syyriassa – "He eivät auttaneet meitä Normandiassa"

Yhdysvaltain presidentin mukaan Turkki on sitoutunut varmistamaan, ettei humanitaarista kriisiä synny raja-alueella.

Presidentti Niinistö: Vankien vaihto Venäjän ja Ukrainan välillä tervetullut ensiaskel rauhanprosessissa

Kumpikin maa vapautti 35 vankia, lentokoneet lensivät samanaikaisesti Moskovaan ja Kiovaan.

Teini-ikäinen ilmastoaktivisti Greta Thunberg palkittiin Ranskassa

Thunberg aikoo lahjoittaa palkinnon neljälle ilmastojärjestölle.

Nuudelit katossa ja viikon muita uutiskuvia

Kuluneella viikolla Pakistanissa valmistettiin herkkuja paastokuukauden päätösjuhlaan ja Ranskassa muisteltiin Normandian maihinnousua. Kokosimme viikon näyttävimmät uutiskuvat yhteen.

Torstai 6.6.2019 (radio)

Presidentti nimitti uuden hallituksen. Huumekuolemien määrä on kasvanut. Ranskassa on muistettu Normandian maihinnousua. Suomessa on puhtaat uimavedet. Lämpötila nousi yli 30 asteen.

Torstai 6.6.2019 (tv)

Suomi sai uuden hallituksen. Keskusta ja Vasemmistoliitto päättivät illalla ministereistä. Susien määrä kasvaa. Normandian maihinnoususta on kulunut 75 vuotta. Säätiedot.

Normandian maihinnousunpäivän juhlallisuudet huipentuivat Ranskassa – presidentit Trump ja Macron kunnioittivat puheissaan veteraaneja

Ranskan presidentti Emmanuel Macron ja Yhdysvaltain presidentti Donald Trump pitivät puheet muistojuhlassa Normandiassa.

Maailma muistaa toisen maailmansodan lopun alkua Normandiassa – "He olivat nuoria, heidät tapettiin, he eivät päässeet kotiin"

Ranskan presidentti Emmanuel Macron, Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ja Britannian pääministeri Theresa May suuntaavat tänään Normandiaan.

97-vuotiaskin teki laskuvarjohypyn juhlan kunniaksi – Normandian maihinnousun 75-vuotispäivää juhlittiin veteraanien ja valtionpäämiesten voimin

Juhlallisuudet Englannin kanaalin rannikolla Portsmouthissa aloittivat kaksipäiväiset 75-vuotisjuhlallisuudet 2. maailmansodan käännekohdan muistamiseksi.

Normandian taivaalle vanhojen lentokoneiden jylinää ja laskuvarjohyppääjiä – suomalaisia laskuvarjojääkäreitä maihinnousun muisto-ohjelmassa

75 vuotta sitten tapahtunuttta Normandian maihinnousua ja sitä seurannutta taistelua Normandiasta muistetaan Ranskassa lukuisissa tilaisuuksissa kesän aikana.

Ranskalaisten raivo kytee yhä – Presidentti Macronin politiikka herättää kritiikkiä etenkin isojen kaupunkien ulkopuolella

Merkittävä osa pikkukaupunkien ranskalaisista tukee niin sanottua keltaliiviliikettä ja kokee, ettei pariisilainen eliitti kuuntele heitä.

Pienen savolaistamman tarina kuin satukirjasta – Ranskasta heti voitto ME-ajalla: "Tällaista ei voi rahalla ostaa"

Ranch Kellyn sunnuntainen voitto Ranskassa nousee kaikkien aikojen suomalaistilastossa kärkipaikoille. Kansainväliset voitot ovat olleet harvinaista herkkua.

Työn juhlaa vietetään Pohjois-Ranskassa lumisateessa

Ranskan median mukaan Normandian alueelle oli luvattu sateita ja tulvia maanantaiksi, mutta kaikkien yllätykseksi taivaalta tulikin lunta. Työn juhlaa on vietetty Normandiassa tavallista kylmemmissä olosuhteissa.

Suomalaisvalmentaja ja raviurheilun rento supertähti valmistautuvat uransa kovimpaan koitokseen

Suomalaisvalmentaja Timo Nurmos taistelee ruotsalaisori Readly Expressiin kanssa sunnuntaina ravattavan Prix d’Amerique -kilpailun voitosta. Ruotsalainen tähtiori on asunut joulukuusta asti Normandiassa ja on tehnyt kahdessa Ranskan lähdössään erinomaiset suoritukset.

Raviurheilun rento supertähti valmistautuu uransa kovimpaan koitokseen hulppeissa puitteissa – hevosella on yksiön kokoinen karsina ja se juo vain pullovettä

Suomalaisvalmentaja Timo Nurmos taistelee ruotsalaisori Readly Expressiin kanssa sunnuntaina ravattavan Prix d’Amerique -kilpailun voitosta. Ruotsalainen tähtiori on asunut joulukuusta asti Normandiassa ja on tehnyt kahdessa Ranskan lähdössään erinomaiset suoritukset.

Pienoismallit ja historia kuuluvat yhteen - Normandian maihinnousun kalustoa esiteltiin Tampereella

Tampereella järjestetyn pienoismallinäyttelyn keskipisteenä oli tällä kertaa Normandian maininnousua kuvaava kokoelma. Isolle näyttelypöydälle oli koottu noin sata työtä.

Päivälleen 1000 vuotta sitten tanskalaiset valtasivat Englannin – Siitä alkoi tositarina, jonka rinnalla Game of Thrones kalpenee

Vuonna 1016 alkanut valtakamppailu huipentui 50 vuotta myöhemmin Englannin historian tärkeimpään taisteluun.

Brittiarkisto: Normandian maihinnousun pelastivat silkkisukat ja kaksoisvakoojan vaimon huijaaminen

Liittoutuneiden hyväksi työskennellyt kaksoisagentti "Garbo" onnistui huijaamaan koko Saksan armeijaa, mutta suurimmat ongelmat aiheuttikin vakoojan tunteikas vaimo.

Ranskan muslimit ottivat osaa surmatun katolisen papin muistomessuihin

Kaksi nuorta jihadistia tappoi iäkkään papin kotikirkossaan Normandiassa tiistaina. Tapaus on järkyttänyt ranskalaisia uskontokunnasta riippumatta.

Ranskan kirkkohyökkääjät poliisin tuttuja

Turkki karkotti viime vuonna Adel Kermichen, joka oli yhdysvaltalaisen tv-yhtiön mukaan matkustanut nimellä Kevin Kermiche.

Ranskan kirkkoiskun toinen tekijä tunnistettu – nuori mies oli poliisin valvonnassa

Ranskalaisessa kirkossa panttivankeja ottaneista miehistä toinen on tunnitettu. Radikalisoitunut nuori mies oli yrittänyt lähteä Syyriaan ja poliisi tarkkaili hänen liikkeitään seurantalaitteella.

Ranskan tulvat helpottamassa – ainakin toistaiseksi

Seinejoen pinta laskee Pariisissa, ja Normandiassa varoitustasoa on laskettu. Aineelliset vahingot ovat nousemassa miljardiluokkaan.

Ulkoministeri Frank-Walter Steinmeier on saksalaisen vallan käyttäjä

Frank-Walter Steinmeier on saksalaisen vallan käyttäjä

Kiritykki riemuitsi vuoden 2017 Tour de Francen aloituspaikasta – ”Aikainen joululahja”

Ranskan ympäriajo käynnistyy vuonna 2017 Düsseldorfista, Saksasta.

Soitto Yhdysvaltoihin paljasti: Finnairin vanha kone on sotamuseon vetonaula

Douglas C-47 oli täynnä amerikkalaisia laskuvarjojääkäreitä, kun se lensi yön pimeydessä kohti Normandian rannikkoa kesäkuun 6. päivä 1944. Se oli "Chalk #17" –koneen ensimmäinen sotataisto. Suomen valtio osti koneen syksyllä 1946 lentämään Aeron ja Finnairin väreissä.

Natsien panssarisankarin hautakivi varastettiin Ranskassa – uusnatseja epäillään

Normandian taisteluissa vuonna 1944 kuolleen SS-upseeri Michael Wittmannin hauta on kerännyt vierailijoita eri puolilta maailmaa. La Camben pormestarin mukaan Wittmannille pystytetään uusi hautakivi, vaikka hän kuuluikin natsijoukkoihin.

Bulgarialainen ydinvoimasoppa paloi pohjaan – roiskeita Fennovoiman hellalle

Yhdysvaltain lähetystön sähke kytkee Fennovoima-vaikuttajan Bulgarian energiasektorin mahtimieheen ja sitä kautta vuosia jatkuneeseen ydinvoimalasotkuun, joka uhkaa käydä erittäin kalliiksi Bulgarian valtiolle.

“Vuosisadan vuorovesi” ihmetytti ja ihastutti Ranskassa

Oikeisiin asemiin osuneet taivaankappaleet aiheuttivat jättimäisen vuorovesi-ilmiön Ranskan rannikolla. Huippulukemiin kivunnut Atlantin valtameri muutti Normandian rannikon luostarivuoren Mont Saint-Michelin poikkeuksellisesti saareksi.

Erittäin salaisia asiakirjoja Normandian maihinnoususta löytyi brittihotellin lattian alta

Armeija käytti Brockenhurstissa sijaitsevaa hotellia toisen maailmansodan aikana ja jätti jälkeensä joukon papereita.

Venäjä: Sotatoimet vaikeuttavat Ukraina-huippukokouksen valmisteluja

Taistelut Itä-Ukrainassa jatkuivat maanantaina kiivaina. Venäjä ja Ukraina ovat syyttäneet toisiaan tulitaukopyrkimysten kaatamisesta.

Porošenko: Ukraina-neuvottelut jatkuvat tammikuussa Kazakstanissa

Ukrainan presidentti sanoi tapaavansa Putinin, Merkelin ja Hollanden 15. tammikuuta Astanassa.

Huumekytköksistä vapautettu brassikärki Ranskaan

Adriano, Brasilian maajoukkueen takavuosien tehopakkaus, siirtyy Le Havren miehistöön.

MM-kouluratsastus: Porthan-Broddell teki unelmaradan unelmaratsullaan

Eevamaria Porthán-Broddell aloitti kouluratsastuksen MM-kisat hienosti.

Porthan-Broddell pääsee unelmaratsullaan MM-areenalle - 14 vuoden odotus palkitaan

Kouluratsastaja Eevamaria Porthan-Broddell nousi Suomen MM-joukkueeseen pikavauhdilla, kun hän sai ratsukseen Solos Lacanin, eli Setämiehen. Urheiluruutu tapasi maanantaina MM-urakkansa aloittavan Porthan-Broddellin.

Berliinin ministerikokouksesta toivotaan askelta kohti Ukrainan konfliktin ratkaisua

Ranskan, Venäjän, Ukrainan ja Saksan ulkoministerit keskustelevat Ukrainan kriisistä sunnuntaina Berliinissä.

Emma Kanerva kokosi MM-kvaalitulokset Lord of Lennoxilla

Ratsukon tulos hevosen vasta kolmannessa kansainvälisessä Grand Prix -luokassa oli 68,76 prosenttia maksimipisteistä ja riitti kahdeksanteen sijaan.

Normandian maihinnousujuhlaan hoitokodista livahtanut veteraani palasi kotiin – "Tekisin sen uudestaan huomenna"

Britannian laivastossa aikoinaan palvellut mies livahti Hovessa sijaitsevasta hoitokodistaan torstaina ja hyppäsi Ranskaan matkalla olleeseen veteraanibussiin.

Hoitokodistaan Englannista kadonnut veteraani löytyi Normandian maihinnousujuhlista

Tiettävästi veteraani olisi lähtenyt salaa, koska hoitokoti olisi estänyt häntä lähtemästä muistojuhlaan. Hoitokoti on kiistänyt tämän.

Putin ja Obama keskustelivat lyhyesti Ukrainan tilanteesta

He tapasivat Normandian maihinnousun muistojuhlien yhteydessä.

Normandian maihinnousun muistojuhla – Yle seurasi hetki hetkeltä

Normandian maihinnousun 70-vuotismuistojuhlaa vietetään Ranskassa Ouistrehamin kylässä Sword Beachilla. Paikalle on kokoontunut iso joukko maailman johtajia ja veteraaneja.

Normandian maihinnousun muistojuhlallisuudet käynnissä – Obama ja Hollande kiittivät yhdysvaltalaissotilaita

Toisen maailmansodan ratkaisevaa käännettä on saapunut muistelemaan sekä sotaveteraaneja että maailman johtajia. Iltapäivällä alkavaan pääseremoniaan saapuvat muun muassa Yhdysvaltain ja Venäjän presidentit Barack Obama ja Vladimir Putin. Lähetys muistojuhlasta alkaa Yle Areenassa klo 15.30.

Maailman suurimmasta maihinnoususta on kulunut 70 vuotta – veteraaneja kokoontuu Normandiaan

Pohjois-Ranskan rannikolla natsi-Saksan lopun alkua muistelevat tänään perjantaina veteraanien lisäksi myös maailmanjohtajat. Paikalla ovat niin Yhdysvaltain presidentti Barack Obama, Saksan liittokansleri Angela Merkel kuin Venäjän presidentti Vladimir Putinkin. Lähetys muistojuhlasta alkaa Yle Areenassa klo 15.30.

Moni asia meni pieleen Omaha Beachilla

Kova merenkäynti upotti uivat panssarivaunut mereen. Pommikoneet pudottivat pomminsa liian kauas sisämaahan. Silti amerikkalaiset saivat Omaha-kaistaleen haltuunsa 6. kesäkuuta 1944.

Historian suurin maihinnousu yllätti natsi-Saksan 70 vuotta sitten

70 vuotta sitten noin 156 000 liittoutuneiden sotilasta nousi maihin rannikkokaistaleella Pohjois-Ranskassa. Normandia on edelleen sotahistorian suurin maihinnousu. Toisen maailmansodan kulun kääntänyt maihinnousu oli tarkkaan harkittu operaatio, jossa muun muassa sääolosuhteilla oli suuri merkitys.

Taistelutoverit-esikuva, 93, hyppää uudelleen Normandiaan

– Jos loukkaannun tai kuolen, mitä sitten? Olen elänyt 93 vuotta. Minulla on ollut hyvä elämä, sanoi ensimmäisten amerikkalaisten joukoissa Ranskaan hypännyt Jim "PeeWee" Martin.

Suomalaisjääkärit hyppäävät laskuvarjolla Normandian maihinnousun tapahtumapaikoille

Normandian maihinnousun muistojuhlallisuuksiin matkustaa useiden valtion päämiesten lisäksi 950 laskuvarjohyppääjää ympäri maailman. Mukana on myös suomalaisia.

Ranska rajoittaa Normandian maihinnousun muistopäivän uutisointia – lähetysoikeuksista vaaditaan 200 000 euroa

Ranska kumosi yllättäen päätöksen tarjota kuvaa juhlinnasta ilmaiseksi ja antoi oikeuden kahdelle ranskalaiselle tv-kanavalle, jotka nyt kaupittelevat lähetysoikeutta urheilukilpailujen tyyliin. Ilmaiseksi esitysoikeudet saavat vain Euroopan yleisradioliiton EBU:n jäsenet.

Putin osallistuu Normandian maihinnousun muistojuhlaan Ukrainan kriisistä huolimatta

Ranskan puolustusministeri Jean-Yves Drian toteaa, että kutsun peruminen olisi ollut historiallinen loukkaus.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle