Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Malminetsintäyhtiö hakee jatkolupaa Viurusuon luonnonsuojelualueen vieressä

FinnAust Mining Finland -yhtiö on jättänyt Tukesiin jatkoluvan malminetsintään Outokummun Kuusjärvellä. Yhtiö on tutkinut aluetta jo useita vuosia ja löytänyt kohonneita kobolttipitoisuuksia ja muita malmiesiintymän kannalta lupaavia kivilajeja.

Pohjoiskarjalaiset äänestävät tammikuussa 59 aluevaltuutettua ja heille varajäsenet

Vuosikausia valmisteltu soteuudistus alkaa näkyä kansalaisille, kun neljän kuukauden kuluttua pidetään aluevaalit. Silloin valittavilla luottamushenkilöillä on valtaa päättää esimerkiksi, millaisia terveyspalveluja missäkin päin maakuntaa tarjotaan.

Kova tuuli on kaatanut puita sähkölinjoille ja teille – Liperin Tuiskavanluodolla tuulen nopeus puuskissa yli 22 m/s

Pohjois-Karjalan Sähkön verkkoalueella oli tiistaina aamuyöllä enimmillään noin 4 000 sähkötöntä asiakasta.

GTK:lle rakennetaan uusi laboratorio Outokumpuun

Valtiolta on luvassa rakennusurakkaan 11 miljoonaa euroa. Geologian tutkimuskeskus investoi laboratoroiden tutkimuslaitteistoihin neljä miljoonaa euroa.

Sanomalehti Karjalainen: Joensuun Sänkytehdas siirtyy konkurssin partaalta outokumpulaisomistukseen

Sänkytehtaan toiminta jatkuu vanhalla nimellä ja samoissa tiloissa. Yritys työllistää aluksi neljä henkilöä. Mukana jatkavat myös entiset avainhenkilöt.

Outokummussa toimiva Outotec Turula on myyty Liettuaan – kaikki 120 työpaikkaa säilyvät

Ostaja on liettualainen teollisuusyritys UAB Arginta Engineering. Kaikki työntekijät jatkavat omistajanvaihdoksesta huolimatta Outotec Turulan palveluksessa. Yrityskaupan arvioitu toteutumispäivä on lokakuun alussa.

Afgaanipakolaisille löytyy heti koti Joensuusta – vapaana 25 kiintiöpaikkaa

Pohjois-Karjalassa on valmius sijoittaa kuntiin uusia kiintiöpakolaisia esimerkiksi maahan saapuneiden afganistanilaisten joukosta. Maakunnassa on afgaaniyhteisö, joka voi kiinnostaa uusia tulijoita. Lähikuukausina odotetaan kiintiöpakolaisia Syyriasta.

Koronatartunnat kääntyivät Pohjois-Karjalassa laskuun – maakunta silti edelleen kiihtymisvaiheessa

Tartuntoja on todettu viime viikkoina Joensuussa, Kiteellä, Kontiolahdella, Lieksassa, Nurmeksessa ja Outokummussa. Tartuntojen alkuperä saatiin selville 89 prosentissa todetuista tapauksista. Ulkomailta saatuja tartuntoja oli neljä, ja kahdeksan tartunnoista todettiin jo karanteenissa olleilla henkilöillä. 

Valtion sijoitusyhtiö kartuttaa lähes 400 miljoonalla valtion kassaa

Valtion sijoitusyhtiö Solidium siirtää yhtiöiltä saatuja osinkorahoja reilut 200 miljoonaa euroa tämän vuoden tuloksestaan, mikä on jonkin verran vähemmän kuin edellisenä vuonna yhtiö sai kasaan osinkoja. Koronan takia osa yhtiöistä, jossa valtio on mukana, ei maksa osinkoja.

Pohjois-Karjalan Osuuskauppa jälleen paras alueosuuskauppa, PeeÄssä ykkönen jäsenten palkitsemisessa

Viime vuonna PKO ja PeeÄssä jakoivat ykkössijan. Nyt pohjoissavolaisten osuuskauppa jäi toiseksi, mutta oli paras jäsenten palkitsija.

Savonlinnan kaupunki aikoo tehdä tutkintapyynnön poliisille Laukunkankaan vanhan kaivoksen tapauksesta

Kaupungin rakennus- ja ympäristölautakunta myös edellyttää Ely-keskusta tutkimaan ja kunnostamaan alueen.  Lisäksi se edellyttää alueen omistavan Outokumpu Oy:n maksavan nämä kunnostustyöt.

Pohjois-Karjalassa valmistaudutaan harvinaiseen kanalintujahtiin: kannat kasvaneet, metsästys jatkuu joulukuulle ja talvinen latvalinnustuskin onnistuu

Metson, teeren ja pyyn metsästys alkaa 10. syyskuuta ja jatkuu 10. joulukuuta saakka koko maakunnassa. 

Siun soten hallitus ratkaisee, ostetaanko arvostelua herättänyt potilastietojärjestelmä

Perusterveydenhuolto, suun terveydenhuolto, erikoissairaanhoito ja sosiaalitoimi - kaikki nämä koottaisiin uuteen asiakas- ja potilastietojärjestelmään. Omat tietojärjestelmät jäisivät Siun sotessa vain ympäristöterveydenhuoltoon ja pelastustoimeen.

Pohjois-Karjalan työllisyystilanteessa tapahtunut muutos parempaan

Työttömien määrän laskusta yli puolet selittyy sillä, että lomautukset ovat vähentyneet. Maakunnan työttömyysprosentti on nyt 15,3.

Poliisi jatkaa kaivoksen eristämistä: Kolmea kaivosyhtiön johtohenkilöä epäillään ympäristörikoksesta Oriveden kultakaivoksessa

Dragon Mining Oy:n Oriveden kaivoksesta löytyi syksyllä 2018 laiton kaatopaikka. Kaivostunnelissa on ollut ensimmäisten kuvausten mukaan öljytynnyreitä, räjähdelaatikoita, muovia ja metallia.

Koiraton lintumetsästäjä voi aiheuttaa turhaa kärsimystä linnuille – avuksi on otettu noutajien "treffipalvelu"

Noutajan puute metsällä aiheuttaa haavakoita ja kärsimystä linnuille. Eläinsuojeluyhdistyksen mielestä noutajan käyttö lintumetsällä pitäisi olla pakollista.

Piipolla parempi alkuvuosi kuin viime vuonna – korona ei hetkauta ruoantuotantoa

Maataloustuottajille paalausverkkoja ja paalauslankoja valmistava Piippo on parantanut kannattavuuttaan tammi-kesäkuussa. Yksi syy ovat investoinnit automaatioon ja robotiikkaan Outokummussa.

Sinilevätilanne rauhoittunut: ei enää havaintoja maakunnan järvillä

Tuulet ovat sekoittaneet ja viilentäneet järvivesiä. Missään päin Pohjois-Karjalaa ei ole enää tehty havaintoja sinilevästä.

Yli puolet Pohjois-Karjalan kunnista on jo nimennyt kaikki uudet luottamushenkilöt

Valtuustojen kokouslistat ovat elokuussa täynnä luottamuselinten valintoja valtuustojen ja hallitusten puheenjohtajuuksista aina käräjäoikeuksien lautamiehiin saakka. Valinnat ovat puolueiden keskinäisten ja sisäisten neuvottelujen lopputulos.

Pillidirektiivi siivitti aterinvalmistajan huimaan kasvuun – Outokummusta matkaa maailmalle viikoittain miljoonia puukuituaterimia

Uudelleenkäytettäviä puukuituaterimia valmistava Nature Line Cutlery Oy on yli tuplannut liikevaihtonsa vuodessa 2,5 miljoonasta reiluun viiteen miljoonaan euroon. Myynnin suunta on ollut koko ajan nousujohteinen, mutta erityisesti kulunut kesä on ollut yhtiölle tuottoisa.

Viisi suosikkijuttua sunnuntaiaamuusi: Julia Thurénin kulutuskritiikkiä, hirsitalon hurja remonttiurakka ja uutta tietoa lentoliskoista

Luitko jo nämä? Kokosimme sinulle lukijoitamme eniten kiinnostaneita juttuja, jotka saatoit arjen kiireessä ohittaa.

Matti Sallinen, 83, on jatkanut yrittäjänä vuosikymmenen kauemmin kuin toivoi – lähes joka toinen pienyritys ei löydä uutta omistajaa

Suomalaisilla pienyrityksillä on vaikeuksia löytää toiminnalleen jatkajaa. Lähes joka toinen ei saa omistajanvaihdosta toteutettua. Outokumpulainen Matti Sallinen on etsinyt yritykselleen uutta vetäjää jo kymmenkunta vuotta.

Kouluvuosi alkaa tänään – katso videolta, miltä ensimmäisen koulupäivän alku näytti Heinävedellä

Kouluvuosi käynnistyy tänään muun muassa Heinävedellä, Outokummussa ja Polvijärvellä. Pohjois-Karjalassa yhteensä 1 735 lasta aloittaa tällä viikolla alakoulun. Koulut alkavat kunnissa eri päivinä kuluvan viikon aikana.

Suomen myymäläautojen määrä lähestyy nollaa – remontti ja hiljentyneet talvet lannistivat Keski-Karjalan viimeisen yrittäjän

Yksi Suomen viimeisistä kauppa-autoista lopettaa toimintansa Pohjois-Karjalassa. Syynä lopettamiselle ovat kalustokustannukset ja hiljentyneet talvet. Koko maassa kurvailee jatkossa enää kourallinen kauppa-autoja.

Siun soten yhteispäivystykseen ei kannata soitella, jos ei ole kyse päivystysasiasta

Siun soten yhteispäivystyksen numero 116117 ruuhkautuu nykyisin koronaa koskevista soitoista. Näin läpi pääsevät huonosti ne, joiden hoidon tarve puhelinnumerossa pitäisi arvioida ennen vastaanotolle tuloa.

Outokummussa, Kontiolahdella ja Liperissä käyttöön 5G-verkko – mobiilidatan käyttö kasvaa vauhdilla

Tietoliikenneyhtiö Elisa on kasvattanut mobiili- ja kiinteän verkon yhteyksiään alkuvuoden aikana muun muassa Joensuussa Karhunmäen, Outokummussa Viitajoen, Liperissä Jyrinkylän ja Kontiolahdella Lamminrannan alueilla.

Pohjois-Karjalaan on myönnetty historialliset yli 200 karhulupaa

Pohjois-Karjalan riistaneuvosto on asettanut tavoitteeksi kannan pienentämisen. Luken arvion mukaan maakunnan metsissä elää 560–580 yli vuoden ikäistä karhua

Outokummun Kemin kaivoksella sattuneessa onnettomuudessa ei ole syytä epäillä rikosta

Poliisin mukaan nykyisillä tiedoilla Kemin kaivoksella maanantaina sattuneessa onnettomuudessa ei ole syytä epäillä rikosta.

Outokummun Kemin kaivoksella työtapaturma: kaksi henkilöä on viety sairaalaan

Outokummun Kemin ferrokromikaivoksella on sattunut työtapaturma, jossa on loukkaantunut kaksi ihmistä.

"Kun vaalituloksella pyyhitään pöytää" – Savo-Karjalan kansanedustajat löytävät syitä ennätyksellisen alhaiseen äänestysintoon

Kehno keskustelukulttuuri, pettymys politiikkaan, huono yhteiskunnan tuntemus, median vastakkainasettelu, vaalien siirto kesään. Siinä syitä, joilla Pohjois-Karjalan ja Pohjois-Savon kansanedustajat selittävät matalaa äänestysprosenttia.

Joensuusta piti tulla pelialan uusi kehto, mutta nyt skene on hiljainen – hiipumisen syistä eri näkemyksiä

Kuutisen vuotta sitten Joensuuhun odotettiin pelialan yritysrypästä. Sitä ei syntynyt, vaan ala hiipui. Pelialan konkari ja kansallinen kattojärjestö pitävät syynä tukitoimien loppua, elinkeinoyhtiö on toista mieltä.

Lomautukset ovat hellittäneet – Pohjois-Karjalan työttömyysluvuissa palattu lähelle koronaa edeltävää aikaa

Työttömien määrä painui Pohjois-Karjalassa toukokuun lopussa alle 10 000. Edellisen kerran työttömien osuus oli yhtä pieni marraskuussa 2019. Hyvä kehitys on seurausta koronatilanteen paranemisesta.

Eläinkuljetusrekan ja kahden henkilöauton kolari on vaatinut kuolonuhrin Outokummussa

Henkilöautoa kuljettanut nainen kuoli törmättyään eläinkuljetusrekkaan ysitiellä Outokummussa. Onnettomuudessa loukkaantui myös toista henkilöautoa kuljettanut mies. Onnettomuus tapahtui sunnuntaina alkuillasta.

Kotiseutuyhdistykset rahapulassa vuokratulojen loputtua – Kontiolahti-seura pyytää tukea kuntalaisilta

Koronarajoitukset tyrehdyttivät viime vuonna monien pitäjäyhdistysten tärkeän tulonlähteen, tilojen vuokrauksen. Näin kävi myös Kontiolahdessa, jossa Kotiseutukeskukseen varatut tapahtumat peruuntuivat. Kulut kuitenkin pysyivät ennallaan.

Valtuuston kokoonpano muuttui tarkastuslaskennassa neljässä Pohjois-Karjalan kunnassa

Tarkastuslaskennan myötä valtuuston kokoonpano muuttui neljässä Pohjois-Karjalan kunnassa. Puolueiden paikkajako pysyi tarkastuksessa ennallaan, mutta neljä valtuutettua putosi varasijalle. Kuntien keskusvaalilautakunnat vahvistivat valtuustovalinnat kokouksissaan keskiviikkona.

Vieno rantautui Pohjois-Karjalaan: Yle seuraa myrskyn etenemistä hetki hetkeltä

Pohjois-Karjalassa varaudutaan tiistaina sähkönjakelun suurhäiriöön. Tuulen nopeus voi olla puskissa pahimmillaan jopa yli 25 metriä sekunnissa. Maakunnassa oli aamupäivällä jo yli 10 000 taloutta ilman sähköä. Pahimpien tuulien ennustetaan jatkuvan iltapäivään saakka.

Outokumpu: Kuntavaalit 2021

Outokummussa perussuomalaiset ja Sininen tulevaisuus nostivat eniten kannatustaan. Kumpikin puolue voitti lisäpaikan valtuustossa viime vaaleihin verrattuna. Keskusta ja SDP olivat suurimmat laskijat yhdellä menetetyllä valtuustopaikalla.

Jäteauto voi tulla tyhjentämään astian heinäkuussa jo aamuviideltä – Jätekukko kokeilee pidennettyä keräysaikaa

Jätekukko lisää normaaliin jätteiden keräilyaikaan tunnin aamuun sekä iltaan. Keräysaika on heinäkuun puolivälistä kuun loppuun saakka kello 05–23. Kokeilulla selvitetään pidennetyn keräysajan vaikutusta jätteiden kuljetusten toimitusvarmuuteen.

Outokummun elokuvateatteri kamppailee veroveloissa

Kino Maritan ovet olleet kiinni yli puoli vuotta. Nyt verottaja hakee saataviaan, joita on kertynyt kymmeniä tuhansia euroja. Yrittäjä kuitenkin toivoo, että elokuvateatteri pystyy jatkamaan Outokummussa.

Enää kaksi päivää aikaa äänestää ennakkoon

Pohjois-Karjalassa innokkaimmat äänestäjät löytyvät Rääkkylästä, missä äänestysprosentti on jo yli 36.

Siun soten eläinlääkärit keskittyvät kesällä peruspalveluihin ja kiireellisen avun antamiseen

Eläinlääkäripalvelujen kysyntä kasvaa kesä- ja loma-aikaan, koska eläinten kanssa liikutaan paljon ja tapaturmat lisääntyvät.

Maakunnan yritysten verojalanjälki oli vuonna 2019 noin 820 miljoonaa euroa

Suurimmat verovirrat kertyivät arvonlisäverosta, palkkojen ennakonpidätyk­sistä ja eläkevakuutusmaksuista.

Outokumpu ennakkoäänestää nyt – entinen kaivoskaupunki haluaa uuden kaivoksen

Tämän luettuasi tiedät, mikä Outokummussa on kiinnostavaa kuntavaaleissa ja miksi yhdelläkin äänellä on merkitystä.

Outokumpuun tulee uusi terveyskeskus

Uusi soteasema maksaa arviolta noin seitsemän miljoonaa euroa.

Energiayhtiöt ovat kuntien kultamunia – heikkenevät talousnäkymät ajavat kuntia pohtimaan myyntiä: suursijoittaja varoittaa luopumasta enemmistöstä

Kuntaomisteisten energiayhtiöiden myyntien odotetaan vilkastuvan pitkän hiljaiselon jälkeen. Energiayhtiöiden myynti voi tuoda pitkäkestoista helpotusta kuntien heikentyvälle taloudelle. Asiantuntija uskoo energiayhtiökaupan vilkastuvan syksystä lähtien.

Kesämökkejä on maakunnassa nyt neljä kertaa enemmän kuin vuonna 1970

Pohjois-Karjalassa on nyt noin 24 500 kesämökkiä, kun niitä 50 vuotta aiemmin oli noin 6 000. Ylivoimaisesti eniten mökkejä on Joensuun kaupungin alueella, joka on laajentunut kuntaliitosten myötä.

Hallikaisesta leivotaan Polvijärvelle uutta kunnanjohtajaa

Polvijärven talous- ja hallintojohtaja Heikki Hallikainen saa kunnanhallitukselta yksimielisen tuen kunnanjohtajaksi. Jos valtuusto on samaa mieltä, Hallikaisesta tulee Jari Tuonosen seuraaja.

Nuorisovaaleissa oikeisto hallitsi, Halla-ahon jälkeen eniten ääniä 18-vuotiaalle kontiolahtelaiselle ehdokkaalle

Nuoret pääsivät äänestämään kuntavaalien ehdokkaita jo ennakkoon. Alaikäisten nuorten osalta vaalitulos näyttää erilaiselta kuin gallupit ennakoivat aikuisten äänestämistä. Pohjois-Karjalasta nuorisovaaleihin osallistuttiin kahdeksassa kunnassa.

Ennakkoäänestys alkaa, äänestämään pääsee lähes 136 000 pohjoiskarjalaista

Kuntavaaleissa äänestetään uudet valtuustot seuraavaksi neljäksi vuodeksi kaikkiin kuntiin. Pohjois-Karjalassa on 13 kuntaa ja niiden valtuustoihin pyrkii yli 1500 ehdokasta. Ennakkoon voi äänestää monenlaisissa paikoissa.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle