Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Temppeliaukion kirkolle tuli konttivessat – Ovet eivät avaudu kaikille ohikulkijoille

Suositun turistikohteen lähellä Sammonpuistikossa on nyt uudet vessakontit, jotka ovat kirkon kävijöille.

Tiistai 24.9.2019 (tv)

Moni nuori ei käytä ehkäisyä. Temppeliaukion kirkko täyttää 50 vuotta. Lionel Messi ja Megan Rapinoe ovat vuoden parhaat jalkapalloilijat. Säätiedot.

Haltioitunut kuningatar Elisabet II ja auringon maalaama alttaritaulu – Näitä asioita et ehkä tiennyt 50-vuotiaasta Temppeliaukion kirkosta

Helsingin Töölöön puoli vuosisataa sitten louhittu kivikirkko viettää syntymäpäiväänsä sunnuntaina 29. syyskuuta. Liittyykö sinulla muistoja poikkeukselliseen kirkkoon? Ota osaa keskusteluun.

Graffiti-iskuja ja piruntorjuntabunkkeriksi nimittelyä – Näin Temppeliaukion kirkosta tuli kiitelty viisikymppinen

Temppeliaukion kirkko oli yksi aikansa parjatuimmista rakennuskohteista. Seinään ilmestyneet "Biafra"-graffitit muistuttivat, että rahoille löytyisi tärkeämpääkin käyttöä.

Turistit hädässä Helsingin keskustassa: Kaupunki kielsi vessojen käytön kaupungintalolla, perustelee sitä kovalla metelillä

Helsinki haluaa olla maailman toimivin kaupunki, mutta on kieltänyt isoja turistiryhmiä käyttämästä kaupungintalon vessoja.

Näin kajahtaa ilmoille 8-vuotiaan Anton Häkkisen tulkinta Veteraanin iltahuudosta – kiinnostui sotahistoriasta jo 4-vuotiaana

Anton Häkkinen innostui Veteraanin iltahuudosta kuullessaan veteraani Armas Ilvon laulavan sitä Linnan juhlissa 2015.

Uspenskin katedraaliin saattaa tulla pääsymaksu turisteille – espanjalaismatkaaja: "Riistoa"

Helsingin ortodoksisen seurakunnan neuvosto päättää pääsymaksuista marraskuussa.

Helsingin valtuusto toivoo lisää vessoja turisteille – Eteläranta 10:n toivotaan avaavan vessansa yleisölle

Turistit valittavat jatkuvasti yleisten käymälöiden vähyyttä muun muassa Temppeliaukion kirkolla ja Sibeliuspuistossa. Tällä hetkellä yleisiä vessoja saa rakentaa vain yhden vuodessa.

Turistisesonki on taas ovella – jättisuositussa Temppeliaukion kirkossa yleisövessat pidetään kiinni turvallisuussyistä

Yleisön turvallisuutta joudutaan pohtimaan etenkin kirkoissa, jotka ovat vilkkaita turistikohteita.

Entrance fee at Helsinki tourist draw nets over 1million euros

In 2017 the Church in the Rock – known in Finnish as Temppeliaukion kirkko – starting charging tourists to enter its granite rock interior. In the nine months since, the parish has collected more than 1.2 million euros from over 500,000 visitors.

Temppeliaukion kirkko kerännyt pääsymaksuilla yli miljoonan – "Emme aavistaneet saavamme niin paljon rahaa turismista"

Töölön seurakunta on kerännyt kirkon pääsymaksuilla jo yli 1,2 miljoonaa euroa. Varoilla palkataan muun muassa uusia oppaita ja kehitetään seurakunnan toimintaa.

KRP: Temppeliaukion kirkkoon kohdistuneen terroriuhan tutkinta lähes valmis – "Ei huolta konkreettisesta uhasta"

Esitutkinnan perusteella tällä hetkellä ei ole huolta konkreettisesta uhasta. Nyt näyttää myös siltä, että asia ei etene syyteharkintaan ja epäiltyä ei ole.

Tiistai 20.6.2017 (radio)

Vahva olut tulee ehkä ruokakauppaan. Tiistaina on vietetty maailman pakolaispäivää. Helsingissä on ehkä suunniteltu terroritekoa. Liikakilot ovat vaarallisia ihmisen terveydelle.

Töölön kirkkoherra terroriuhkasta: Kirkko toiminut normaalisti – turvatoimia kiristetty

Temppeliaukion kirkossa tarkastetaan nyt tulijoiden laukut. Myös betoniesteet ovat säilyneet paikallaan.

KRP:n Haapala Temppeliaukion operaatiosta: "Uhka kohdistettiin kirkkorakennukseen"

Juttua tutkitaan terroristisessa tarkoituksessa tehdyn rikoksen valmisteluna.

Finland erects concrete barriers against possible terror attack

Finnish police mobilised Monday evening in an operation aimed at heading off a possible terror attack in the capital Helsinki. Finland’s National Bureau of Investigation said it had received information suggesting preparations for a possible strike.

Terrorismin tutkija poliisin operaatiosta Helsingin keskustassa: Viesti siitä, että Suomessa ollaan hereillä

Helsingin yliopiston tutkijan Leena Malkin mukaan operaatio on luontevaa jatkumoa siihen, mitä suojelupoliisi sanoi päivittäessään uhka-arviota

Poliisitarkastaja Temppeliaukion terroriuhasta: Turvatoimia kiristetty jo aiemmin, kyky reagoida on hyvä

Keskusrikospoliisi kertoi maanantaina mahdollisesta terroristisen teon valmistelusta Helsingissä. Teon kohteena olisi ollut Temppeliaukion kirkko.

KRP epäillyn terroriteon valmistelusta Helsingissä: "Tilannearvio johti näkyvään poliisitoimintaan"

Keskusrikospoliisin rikosylikomisario Tero Haapala kommentoi epäillyn terroristisen teon valmistelua Ylelle.

Poliisi varautui terrori-iskuun – Temppeliaukion kirkon eteen pystytettiin järeät betoniporsaat

Temppeliaukion kirkon alueella oli sunnuntaina näkyvä poliisioperaatio rikoksesta epäillyn henkilön tavoittamiseksi.

Turistien suosikkikirkon pääsymaksuista lähes puolen miljoonan euron tulot Helsingissä

Yksi Suomen suosituimmista turistikohteista, Temppeliaukion kirkko Helsingin Etu-Töölössä on alkanut periä maksua kirkkoon pääsystä.

"Turismia ei rahoiteta kirkollisverolla" – Temppeliaukion kirkko alkaa periä pääsymaksua turisteilta

Etu-Töölössä Helsingissä sijaitseva Temppeliaukion kirkko alkaa periä pääsymaksua turistiryhmiltä. Kallion louhittu kirkko on yksi Suomen suosituimmista turistinähtävyyksistä. Turistivirta aiheuttaa seurakunnalle kuluja, joita ei enää haluta kustantaa kirkollisveron turvin.

Arkkitehtuurin kieli on dialogia

Arkkitehti Jorma Mukala kertoo arkkitehtuurin kielestä.

Pankin ikkunan läpi hypännyt hirvi lopetettiin Temppeliaukion kirkolla

Töölössä toikkaroinut hirvi on lopetettu. Poliisi päätti eläimen päivät sen jälkeen, kun hirvi oli loukkaantunut hypättyään pankin ikkunan läpi Töölössä.

Poliisi ampunut mielenosoittajia paineilma-aseella – yli 130 otettu kiinni

Poliisi pyrki estämään 612-kulkueen ja vastamielenosoittajien kohtaamisen ja sulki katuja sekä rajoitti liikkumista eri puolilla Töölöä.

Helsingin joulukuusikauppiaat kilpailevat Huuto.netissä - suosituimmasta myyntipaikasta tarjottu tonni

Helsingissä kuusenmyyntipaikkoja on yhteensä noin 200, ja ne kaikki vuokrataan netissä käytävän huutokaupan avulla. Aiemmin myyntipaikoista osa jaettiin jonotus- ja arpalippujen avulla, mikä oli kova urakka varsinkin Helsingin ulkopuolelta tuleville kuusimyyjille.

Uusia huippunähtävyyksiä syntyy Suomeen vain harvoin

Matkailun edistämiskeskuksessa (MEK) tiedetään, mitkä matkakohteet ovat Suomen suosituimpia. Vaikka MEK ei ole tilastoinut matkakohteiden kävijämääriä sitten vuoden 2007, listan tekeminen on ammattilaisille helppoa. Muutoksia listalla ei tapahdu, koska suuria nähtävyyksiä ei synny usein Suomeen.

Helsinki vetää turisteja Aasiasta - arkkitehtuuri ja design kiinnostavat

Sekä japanilaisten että kiinalaisten turistien määrä on noussut Helsingissä voimakkaasti viime vuosina. Näiden lisäksi matkailijoita tulee koko ajan enemmän myös Etelä-Koreasta.

Mikä Suomessa kiinnostaa tänne matkaavia turisteja?

Suomen vetovoima matkakohteena kasvaa koko ajan. Kuitenkin turisteille esitelty kulttuuritarjonta ja turistien kiinnostus ovat kovin sattumanvaraisia.

Church invests in modern architecture

Fewer and fewer churches are being built in Finland, diminishing the role of the church in the field of architecture. Still, the church remains a significant trend-setter.

Harvakseltaan rakentava kirkko panostaa nykyarkkitehtuuriin

Kirkon merkitys arkkitehtuurin tilaajana on vähentynyt. Suomeen nousee enää harvakseltaan uusia kirkkorakennuksia. Kirkko on kuitenkin yhä merkittävä arkkitehtuurin suunnannäyttäjä.

Helsinki haluaa bussit pois Temppeliaukiolta - yrittäjiä kauhistuttaa

Helsingin suunnitelmat Temppeliaukion kirkon liikenteen rauhoittamiseksi huolestuttavat turismin ammattilaisia. Kaupunkisuunnittelulautakunta käsittelee huhtikuun lopussa turistibussien kieltämistä alueella ja parkkipaikkojen siirtämistä Kamppiin. Liikennöitsijöiden ja oppaiden mukaan ratkaisulla olisi tuhoisat seuraukset Helsingin turismille.

Tähtilaulaja Magdalena Kožená esittää harvinaisuuksia paljasjaloin

Maailmankuulu mezzosopraano Magdalena Kožená vierailee ensimmäistä kertaa Suomessa. Tšekkiläinen Kožená esittää Helsingin Juhlaviikkojen konsertissa harvoin kuultuja rakkausmadrigaaleja 1600-luvulta. Kožená esittää usein valtavirran ulkopuolista ohjelmistoa.

Talvisodan päättymistä muistetaan eri puolilla Helsinkiä

Talvisodan päättymisestä tulee lauantaina kuluneeksi 70 vuotta.Talvisodan päättymisen muistotilaisuus pidetään kello 10 Helsingin Vanhassa kirkossa.

Helsingin kuusenmyyntipaikat huutokaupattiin toista kertaa netissä

Helsingin kaupunki huutokauppasi joulukuusien yksinmyyntipisteet tänä vuonna toista kertaa nettihuutokaupalla. Korkein hinta, 3500 euroa, maksettiin Temppeliaukion kirkon lähellä olevasta yksinmyyntipisteestä.

Temppeliaukion kirkko synnytti protesteja vuonna 1969

Graffitit muistuttivat Biarfran nälänhädästä.

Temppeliaukion kirkko täyttää 40 vuotta

Kirkko on pitänyt pintansa turistien suosikkina ja siellä vierailee vuosittain yli puoli miljoonaa ihmistä. Tänä kesänä kirkossa ovat tosin olleet riesana taskuvarkaat.

Saimaannorpan hätä herätti muusikot konsertoimaan

Suomalaiset muusikot konsertoivat saimaannorpan puolesta maanantai-iltana Temppeliaukion kirkossa Helsingissä. Konsertti-idean takana on cembalotaiteilija Elina Mustonen.

Norppaa suojellaan sävelin

Saimaannorppaa suojellaan maanantaina sävelin Helsingissä. Suomalaiset klassisen musiikin huiput esiintyvät saimaannorpan puolesta Temppeliaukion kirkossa.

Saimaannorpan hätä herätti muusikot konsertoimaan

Suomalaiset muusikot konsertoivat saimaannorpan puolesta maanantai-iltana Temppeliaukion kirkossa Helsingissä. Konsertti-idean takana on cembalotaiteilija Elina Mustonen.

Kamarimusiikki vetää väkeä uudelle festivaalille

Helsingissä tiistaina alkanut uusi kamarimusiikkijuhla näyttää löytäneen yleisönsä. Ensi kertaa järjestettävä Helsinki Spring Light Chamber Music on houkutellut Temppeliaukion kirkkoon satoja kuulijoita. Tapahtuma keskittyy kamarimusiikin suuriin klassikoihin. Rahoituksen takaa yksityinen mesenaatti.

Roskikset puhuvat kieliä Helsingissä

Puhuvat roskikset palaavat Helsinkiin vapuksi.

Metallimessujen suosio kasvaa

Raskaaseen metallimusiikkiin erikoistuneet kirkkomessut ovat nopeasti yleistymässä maamme suurimpien kaupunkien kirkoissa. Lauantaina Turun Mikaelin kirkossa järjestettiin jo kolmannen kerran suosittu metallimessu. Porissa ensimmäisen hevimessu pidettiin sunnuntaina.

Uusi musiikkifestivaali tervehtii kevättä Helsingissä

Helsingissä järjestetään toukokuussa uusi kamarimusiikkifestivaali. Kansainvälistä kamarimusiikkiin keskittynyttä festivaalia Helsingissä ei ole aiemmin ollut eikä kamarimusiikkifestivaaleja talvikaudella muutenkaan.

Lappeenrannan kaupunginorkesterilta historiansa ensimmäinen levy

Orkesteri vierailee ensimmäistä kertaa myös Helsingissä. Kaupunginorkesteri juhlii ensi vuonna 100-vuotispäiviään.

Hello, Elisabeth!

Raportti seuraa kuningatar Elisabetin Suomen vierailua 1976.

Kansallisoopperan päänäyttämö peruskorjaukseen

Kansallisoopperan päänäyttämön peruskorjaus alkaa Helsingissä. Peruskorjaus sulkee päänäyttämön puoleksi vuodeksi huhtikuun alusta lähtien.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle