Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Nuori nainen istuu maassa vesiputouksen edessä Islannissa.

Vapaa lähtemään – Palkaton työ tarjoaa Anniina Ahoselle, 25, mahdollisuuden nähdä maailmaa

Vakituinen työpaikka tai parisuhde eivät vielä kiinnosta tamperelaista Anniina Ahosta. Maailma on täynnä houkuttelevia mahdollisuuksia, joista ei voi kieltäytyä.

Hallgrimur Indridason, RUV

Näin ulkomaiset toimittajat kommentoivat Suomen ministereihin liittyvää rasismikeskustelua: ”Tuntuu askeleelta taaksepäin”

Kansainvälinen lehdistö on seurannut viime viikkojen käänteitä Suomen politiikassa. Kysyimme heidän näkemyksiään pressikeskuksessa Helsingin kaupungintalolla.

Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg ja pohjoismaiset johtajat iloitsevat Vilnassa Ruotsin jäsenyydestn edistymisestä.

Biden tapaa Suomessa Pohjoismaiden johtajat täysin uudessa poliittisessa tilanteessa

Pohjoismaiden johtajat ja Yhdysvaltain presidentti tapaavat tänään Helsingissä kolmannessa yhteisessä huippukokouksessa.

Kirjailija Satu Rämö tyttäriensä kanssa Ylläksen maastossa polkupyörien kanssa.

Kirjailija Satu Rämö on elänyt islantilaisperheensä kanssa suomalaisarkea Ylläksellä: “Tulikin yksi elämäni kiireisimmistä keväistä”

Ei tullut kulttuurisokkia, tuli ihana kevät. Näin voi tiivistää Islannissa asuvan kirjailija Satu Rämön ja hänen perheensä tuntoja, kun takana on runsas puoli vuotta elämää Suomen Lapissa.

Suomen pääministeri Petteri Orpo, Ahvenanmaan maaneuvos Veronica Thörnroos, Grönlannin pääministeri Mute Bourup Egede, Islannin pääministeri Katrin Jakobsdottir, Kanadan pääministeri Justin Trudeau, Färsaarten pääministeri Aksel V Johannesen ja Norjan pääministeri Jonas Gahr Stoere.

Pohjoismaisten Nato-maiden ja Kanadan pääministerit antoivat yksituumaisen tukensa Ruotsin ja Ukrainan Nato-jäsenyydelle

Pääministeri Petteri Orpo on vierailulla Islannissa, jossa pääministerien kesäkokouksessa keskusteltiin Venäjän tilanteesta, Natosta, ilmastosta ja osallistujamaiden yhteistyöstä.

Kalastusalus raahaa kahta valasta Islannissa.

Islanti jäädyttää valaanpyynnin ainakin elokuun loppuun saakka

Pyynti saattaa loppua kokonaan, sillä maan ainoa valaanpyyntiä harjoittava yritys oli ehtinyt jo kertoa lopettavansa pyynnin tämän kauden jälkeen.

Markus ja Sanna hurraavat katsomossa.

Sanna Marinin avioero nousi uutiseksi ympäri maailmaa

Väistyvän pääministerin Sanna Marinin ja Markus Räikkösen erosta uutisoitiin niin Australiassa kuin Islannissakin.

Kirjailija Satu Rämö katsoo kameraa.

Korona-aikana kirjailija Satu Rämön kalenteri tyhjeni ja hän päätti keksiä tarinan, josta muovautuikin suosittu dekkarisarja

Islannissa perheineen asuva Rämö tunnetaan varsinkin Islannista kertovista tietokirjoista. Nyt hän valloittaa uusia yleisöjä Hildur-dekkareillaan. Miten tehdään loikka tietokirjoista romaaneihin?

Opiskelijat laskevat mäkeä Turun keskustassa.

Suomi on kuudetta kertaa maailman onnellisin maa

The World Happiness Report 2023 -julkaisun mukaan Suomi on jälleen maailman onnellisin maa. Korona- ja kriisivuodet eivät näytä vaikuttaneen globaalilla tasolla ihmisten tyytyväisyyteen elämäänsä.

Kuva kaupan ostokärryistä, kärryissä ostoksia, maitopurkkeja, leipää ja muuta. Kärryjen edessä kassajono.

Tiistai 14.3.2023 (radio)

Inflaatio. Ruoan hinta. Suomen Nato-jäsenyys. Katujengit. Abortit. Sääennuste.

Jens Stoltenberg ja Sanna Marin.

Marin: Naton uskottavuus kärsii viivyttelyn takia – Helsingissä vieraileva Stoltenberg vakuutti sotilasliiton toimivan, jos Suomea uhataan

Naton pääsihteeri Jens Stoltenbergin mukaan sotilasliitto ei voisi olla reagoimatta, jos Suomea ja Ruotsia uhattaisiin ennen jäseneksi pääsyä. Demaritaustainen pääsihteeri on Helsingissä Pohjoismaiden demarijohtajien vieraana.

Hugi Gudmundsson: Windbells

Ajankohtaista äänimuotoilua Islannista

Nelikymppinen, Islannissa syntynyt säveltäjä Hugi Guðmundsson on viime aikoina saanut kansainvälistä huomiota. Reykjavikin kamariorkesterin uutuuslevy Windbells osoittaa, että sille on hyviä syitä.

Joulun tähtitarinoita -teksti sinisen, loimottavan taivaan päällä.

Joulun tähtitarinoita

Uusia pohjoismaisia joulutarinoita.

Polens premiärminister Mateusz Morawiecki talar i en mikrofon.

Marin to discuss Nato and Ukraine with Polish and Icelandic premiers

Finnish Prime Minister Sanna Marin (SDP) meets with counterparts from two Nato allies as the probes into a missile strike in western Poland and pipeline blasts in the Baltic inch forward.

Tobias Billström, Anniken Huitfeldt ja Pekka Haavisto tiedotustilaisuudessa.

Ulkoministeri Haavisto: Ymmärtääkseni Unkari on valmis ratifioimaan Nato-hakemuksen joulukuussa

Ulkoministeri Pekka Haavisto kommentoi Nato-hakemuksen edistymistä pohjoismaisten ulkoministerien tiedotustilaisuudessa. Suomessa kokoontuvat ulkoministerit korostivat Pohjoismaiden yhtenäisyyttä.

Jenni Haukio ja Sauli Niinistö kävelevät jäätiköllä.

Presidentti Niinistö vieraili Islannissa nopeasti sulavalla Langjökull-jäätiköllä

"Täällä ymmärtää konkreettisesti, mitä ilmastonmuutos merkitsee", Niinistö puhui.

Huoltomies vaihtaa liikennemerkin.

Torstai 20.10.2022 (tv)

Niinistö Islannissa. Lastensairaalan jonot. Talvinopeudet. Sää.

Guđni Johannesson ja Sauli Niinistö.

Keskiviikko 19.10.2022 (radio)

Presidentti Niinistö vierailee Islannissa. Itärajalle rakennetaan aita. Ministeri Kiuru kiirehtii koronarokotuksia. Maanteillä siirrytään talvinopeuksiin. Säätiedot.

Guđni Johannesson ja Sauli Niinistö.

Finnish president 'optimistic' about finding Nato solution with Turkey

President Niinistö and his Icelandic host, President Guðni Thorlacius Jóhannesson, met in Reykjavík to discuss Russia's invasion of Ukraine, the European security situation and efforts to deepen Nordic cooperation.

Guđni Johannesson ja Sauli Niinistö.

Niinistö: Olen optimistinen keskustelujen etenemisestä Turkin kanssa

Suomen presidentti Sauli Niinistö ja Islannin presidentti Guðni Th. Jóhannesson pitävät yhteisen tiedotustilaisuuden kello 13.20 Suomen aikaa.

Ylen Pirjo Auvinen kysyi Reykjavikissa miltä tuntuu kun Suomi ja Ruotsi pyrkivät Natoon ja amerikkalaiset sotilaat ovat palanneet Islantiin.

Niinistö aloittaa valtiovierailunsa Islannissa – amerikkalaissotilaiden läsnäolo hämmentää islantilaisia

Suomi ja Islanti juhlivat 75-vuotisia diplomaattisuhteitaan hetkellä, jolloin molempien Nato-suhde on muutoksessa. Valtiovierailun asialistalla myös ilmastonmuutos ja arktisen yhteistyön tulevaisuus.

Gudni Thorlacius Johannesson ja Sauli Niinistö tapaavat Helsingissä.

Ukraine and climate on agenda as Haavisto heads to Luxembourg, Niinistö to Iceland

Foreign Minister Pekka Haavisto (Green) discusses Russia’s military aggression with EU colleagues on Monday before the president takes up the topic in Reykjavík.

Kirjailija Satu Rämö pitää käsissään kirjaansa Hildur. Taustalla graafinen taustakuva.

Hildur-dekkari on saanut aikaan suoranaisen Islanti-buumin – Ylen lukupiirissä kehuttiin Satu Rämön esikoiskirjan tunnelmaa ja miljöötä

Kirjailija Satu Rämö keskusteli lukijoiden kanssa verkkolukupiirissä. Jotkut osallistujat olivat matkustaneet Islantiin Hildurin innoittamina. Lukijat kyselivät Rämöltä myös kirjan jatko-osista.

Kirjailija Satu Rämö kallion edessä villapaita päällään.

Islannissa asuva Satu Rämö on somevaikuttaja, jonka esikoisdekkari hurmasi suomalaiset

Satu Rämö elää ja hengittää someyleisönsä tahdissa. Nyt hänen Islannin tarunhohtoisiin maisemiin sijoittuvat dekkarinsa valloittavat myös kaunokirjallisuuden maailmaa.

Kirjailija Satu Rämö seisoo hiukset hulmuten.

Kadonneita lapsia ja jäätikköromantiikkaa – tule keskustelemaan kirjailija Satu Rämön dekkarista Ylen lukupiiriin torstaina 6.10. klo 19

Hildur-dekkari nousi kesällä nopeasti lukijoiden suursuosikiksi. Lumouduitko sinäkin Islannin maisemista lukiessasi romaania? Tule keskustelemaan Satu Rämön kanssa Yle chatiin 6.10. klo 19!

Satu Rämö esittelee kutomaansa islantilaista villapaitaa Puoli seitsemän -ohjelman studiossa.

Islannissa asuva kirjailija Satu Rämö: Islantilainen ei juuri valita säästä, koska silloin saisi valittaa koko ajan

Suositun Hildur-dekkarin kirjoittanut Rämö asuu Islannin Länsivuonoilla pienessä kylässä, jossa kevään ensimmäisiä auringonsäteitä arvostetaan hauskalla perinteellä.

Islannin ulkoministeri kehuu Suomen ja Ruotsin liittymistä Natoon

“Maailman vahvimmista yhteiskunnista kaksi liittyy Natoon” – Pohjoismaat hakevat tiivistä yhteistyötä sotilasliitossa

Islannin ulkoministeri toivoo Suomen ja Ruotsin jäsenyyden laajentavan myös Naton arvopohjaa.

Katso Suomen lentisvoiton ottelupallo

Suomi murjoi odotetusti Islantia – asiantuntija avaa, miten lentopallonaiset voisivat yltää ensi viikolla yllätysvoittoon

Suomen taival lentopallon naisten EM-karsinnassa on sujunut odotetusti. Suomi on tällä hetkellä karsintalohkossa toisena.

Boris Spasski ja Bobby Fischer pelaavat shakkia.

Tasan 50 vuotta sitten päättyi yksi kylmän sodan symbolisista taisteluista – Bobby Fischer rikkoi Neuvostoliiton hegemonian, mutta hajosi itsekin

Kesällä 1972 maailman katseet kääntyivät Islantiin. Syyskuun ensimmäisenä päivänä lähes kahden kuukauden shakkirypistys päättyi yhdellä puhelinsoitolla.

Keskeneräinen neulekäsityö.

Islanti kiinnostaa nyt ihmisiä, ja se näkyy myös opistokursseilla – Tampereella kursseilla perehdytään niin kieleen kuin villapaitoihin

Tampereen seudun työväenopistolla islannin kielen kurssit täyttyivät hetkessä, ja lisäkursseja on jo suunnitteilla. Kurssin opettaja arvioi kielen kiinnostavan haasteellisuudellaan sekä esteettisyydellään.

Ihmisiä istuu vuorella katsomassa tulivuoren purkausta.

Katso video: sadat ihmiset patikoivat ihastelemaan Islannin tulivuorenpurkausta heti ensimmäisenä päivänä

Tämänkertaisen tulivuorenpurkauksen luokse on hankalampi päästä kuin viimevuotisen, jota kävi katsomassa puolessa vuodessa yli 400 000 ihmistä.

Dagny Brynjarsdottir suutelee poikaansa kentällä viimeisen EM-ottelun jälkeen.

Jalkapallon EM-kisoissa jättipaukku! Tässä ovat kisojen puolivälieräparit – Islannin EM-turnaus päättyi herkkään hetkeen

Belgia eteni viimeisenä joukkueena puolivälieriin. Islanti oli vielä ennen päätöskierrosta kuskin paikalla, mutta joutui pettymään Ranskaa vastaan. Joukkueen turnaus päättyi tunteikkaissa merkeissä.

Karólína Vilhjálmsdóttir puskee pallon maaliin.

Suomalaistuomari Lina Lehtovaara jälleen vakuuttava oikeudenjakaja EM-kisoissa – asiantuntijat nuhtelivat Italian puolustamista

Suomalainen Lina Lehtovaara toimi päätuomarina Italian ja Islannin 1–1-tasapelissä. Islanti oli yllättää Italian ja jättää saapasmaan jälleen nollille.

Naisjohtaja toimistossa.

Keskiviikko 13.7.2022

Hoitajien sairauspoissaolot. Tasa-arvoinen Suomi. Naisten EM-jalkapallo. Melanooma eli ihosyöpä. Sää.

Islantilaisfanit hämmästelivät pientä stadionia: "Olisimme ansainneet suuremman stadionin"

"Olisimme ansainneet suuremman stadionin kunnioituksesta naisjalkapalloa kohtaan" – islantilaisfanit allekirjoittivat pelaajiensa kritiikin, myös Helmarit kummastelivat

Belgia ja Islanti pelasivat 1–1-tasapelin rangaistuspotkujen ja pienen stadionin sävyttämässä D-alkulohkon avausottelussa.

Islantilaisfanit tekemässä viikinkitaputusta.

Islannin miehistä kohistiin ympäri maailman, mutta naiset olivat edelläkävijöitä – tutkija lataa suorat sanat Fifan tasa-arvovaatimuksista

Islannin naisten jalkapallomaajoukkue pelaa historiansa neljännissä EM-kisoissa. Maassa painotetaan tasa-arvoa kaikessa toiminnassa, eikä liitossa ja seuroissa ole erillistä strategiaa tytöille, vaikka sellainen Fifan vaatimuksiin kuuluisikin.

Islannin ulkoministeri: Islanti tukee Suomen mahdollista Nato-hakemusta

Islannin ulkoministeri: Islanti tukisi Suomen Nato-jäsenyyttä

Helsingissä vieraileva Islannin ulkoministeri Þórdís Kolbrún R. Gylfadóttir sanoo, että mahdolliseen jäsenyyden hakemiseen löytyy tukea.

Ryhmä nuoria seisoo Sodan ja rauhan keskus Muistin aulassa.

Luokkaretket ja opiskelijavierailut ovat alkaneet pitkän koronatauon jälkeen – Puumalaan saatiin vieraita Islannista

Islantilaiset nuoret pääsivät matkustamaan Etelä-Savoon yli kaksi vuotta kestäneiden valmistelujen jälkeen. Puumalalaiset tekevät vastavierailun pääsiäisen aikaan.

Kolme islanninhevosta seisoo lumituiskussa valkoisne maiseman keskellä. Yksi hevosista on valkoinen ja ruskeita.

Islannissa on verifarmeja, joilla tiineistä hevosista kerätään verta hormonilääkkeisiin – eläinten raaka kohtelu kuohuttaa Euroopassa

Islannin elintarvike- ja eläinlääkintävirasto selvittää verifarmien toimintaa. Hevosten raakaa kohtelua näkyy Youtubessa julkaistulla eläinsuojelijoiden salaa kuvaamalla videolla.

Vanhus kävelyllä kaupungilla

Finnish pension system ranked 7th globally

Although in the top ten for reliability, in terms of the adequacy of pensions, the Finnish system came in 13th place.

Vanhus kävelyllä kaupungilla

Suomen eläkejärjestelmä arvioitiin kansainvälisessä vertailussa seitsemänneksi – jos mitataan vain rahan riittävyyttä, sija on vasta 13.

Suomen eläkejärjestelmä on arvioitu 43 maan vertailussa sijalle seitsemän. Islanti oli vertailun ykkönen, Hollanti toinen ja Tanska kolmas. Eläketurvakeskuksesta arvioidaan, että Suomen eläkejärjestelmän kestävyyttä voisi vahvistaa.

 Suuren suosion saaneiden Strömsö-villapaitojen ohjeet saavat jatkoa - keskiviikkona julkaistaan lasten paitamallit

Strömsö-paidan "äiti" Lee Esselström loi hittineuleesta lasten mallin – näillä viidellä vinkillä aloittelija pääsee alkuun oman kirjoneuleen suunnittelussa

Islantilaisneuleista alkanut viime vuosien kirjoneulehypetys ei osoita laantumisen merkkejä. Päinvastoin - se sai uutta polttoainetta, kun Svenska Ylen lifestyleohjelma Strömsön käsityövastaava Lee Esselström päätti suunnitella Strömsö-neuleen. Huomenna keskiviikkona julkaistaan ohje lasten paitaan.

Veera Pirttinen.

Naisten koripallomaajoukkueen Veera Pirttinen siirtyy Slovakian pääsarjaan

Veera Pirttinen pelasi viime kaudella Lappeenrannan Catzissa.

jaakiekko

Selvitys: Suomi tuottaa kolmanneksi eniten jääkiekon miesten huippupelaajia

Suomi ylsi hieman yllättäen kärkiviisikkoon todennäköisyydessä yltää golfin huipulle.

Keskeneräinen neulekäsityö.

Tornion neulefestivaalit olivat menestys – veti paikalle 2000 kutomisen ystävää

Neulefestivaalien yksi vetonauloista oli islantilainen Steinunn Guðmundsdóttir, joka luennoi valtavaan suosioon Suomessa nousseista kotimaansa perinnevillapaidoista.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle