Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta

Tyhjillään ollut nuorisoseurantalo tuhoutuu tulipalossa Raahessa

Ohikulkija huomasi palon aamuyöllä ja hälytti pelastuslaitokset paikalle Kuuselantielle.

Iso jäänmurtaja-alus.

Maalla lähes hellelukemia, mutta Perämerellä edelleen jäätä

Perämerellä on isoja jääkenttiä, jotka ajelehtivat tuulen mukana. Rannikolta kiintojää on jo sulanut.

Pyöräkellari asuintalossa.

Polkupyörän katoaminen on yhä todennäköisempää suven edetessä – Oulun poliisilaitoksen alueella on viety yli 350 pyörää alkuvuoden aikana

Oulun poliisilaitoksen tilastojen mukaan pyörävarkaudet ovat lisääntyneet, mitä lähemmäksi kesää on tultu. Tammi–huhtikuussa eniten pyöriä on anastettu Oulussa, 298 kappaletta.

Pesäpalloja. Kuvituskuva.

Pohjoispohjalaiset keräsivät niin voittoja kuin tappioitakin sunnuntain pesäpallo- ja jalkapallopeleissä

Superpesiksessä Kempeleen Kirin miesten joukkue voitti Imatralla. PattU:n miesten superpesisjoukkue taas hävisi Vimpelille, samoin KeKi:n naisten joukkuelle JoMa:lle. Jalkapallon miesten Veikkausliigassa AC Oulu taas päihitti FC Lahden.

Pelastuslaitos Oulu-Koillismaan paloauto hälytysvalo päällä

Maastopaloja sammutettiin viikonloppuna: Oulun Kaakkurissa palo koulun pihalla – etelämpänä työkoneisiin liittyvät palot levisivät maastoon

Ruohikkopalovaroitus on tälläkin hetkellä voimassa Pohjois-Pohjanmaan länsiosassa, Koillismaata varoitus ei maanantaina koske.

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Superpesiksessä Kempeleen Kirin naiset jäivät tappiolle kotipelissä Jyväskylän Kirittäriä vastaan

Peli päättyi jaksoin 0–2. KeKin naisten pelit jatkuvat sunnuntaina, jolloin joukkue matkaa Itä-Suomeen kohtaamaan Joensuun Mailan.

Ilmakuva Hanvikivi 1 ydinvoimlan rakennusalueesta. Pyhäjoen Hanhikivelle rakennettava ydinvoimalaitos Hanhikivi 1 on Fennovoiman rakennushanke, jossa venäläinen Rosatom on mukana.

Fennovoiman ydinvoimala-alueen alasajon vaikutukset selvitetään – tavoitteena rakennemuutoksen vaikutusten pehmentäminen

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus selvittää, mitä vaikutuksia Fennovoiman ydinvoimalahankkeen alasajolla on Pyhäjoella ja millaisia tukitoimia alueella tarvitaan.

Topi Kosonen on ollut Pattijoen kantava voima vuodesta 2004.

Miesten superpesiksen Suomen pelit alkavat tänään – PattU saa vastaansa Joensuun Mailan

Kauden varsinaisesti ensimmäinen peli pelattiin Espanjan Fuengirolassa huhtikuun lopulla Sotkamon Jymyn ja Imatran Pallo-Veikkojen välillä. Tämä kaksikko pelaa toisena Suomen pelit aloittavana joukkueena myös tänään.

Raahen kultakaivoksen laitteistot ovat taas käytössä, kun tuotanto aloitettiin jälleen parin vuoden tauon jälkeen.

Velkakierteeseen vajonnut Otso Gold yrittää myydä Raahen kultakaivostaan – yrityssaneeraus sai kolmen kuukauden jatkoajan

Kaivosyhtiö yrittää järjestellä lähes 140 miljoonan euron velkojaan. Ratkaisua haetaan nyt Raahen kultakaivoksen myynnistä. Otso Goldin velkajärjestelyehdotusten takaraja on siirretty elokuun loppuun.

Pentuliven keltainen labradorinnoutajanpentu Aada nojaa päätään pentulaatikon purualueen puiseen laitaan.

Labradorinnoutaja ja shetlanninlammaskoira ovat suosituimmat koirarodut Oulussa

Ylen koirakoneeesta selviää koirien määrä roduittain eri kunnissa. Lukumäärät perustuvat Kennelliiton tilastoon.

Myrskyn jäljiltä tulviva rantaniitty Kokkolassa. Töyhtöhyyppä seisoo niityllä.

Metsähallitus entisöi rantaniittyjä Raahessa – kulotuksesta nouseva savu voi näkyä kauas

Metsähallitus kulottaa tänään ja huomenna ruovikkoa Raahessa Olkijokisuun ja Pattijoen pohjoishaaran välisellä ranta-alueella.

Halli rakenteilla Hanhikiven voimalan rakennustyömaalla Pyhäjoella

Pyhäjoen ydinvoimalatyömaa hiljenee, ja nyt moni yritys joutuu miettimään tulevaisuuden uusiksi – työn ei kuitenkaan uskota valuneen hukkaan

Fennovoiman Pyhäjoen ydinvoimalan valmistelevissa töissä oli mukana kymmeniä yrityksiä ja tuhansia ihmisiä. Kysyimme elinkeinoelämän edustajilta, miten hankkeen pysähtyminen vaikuttaa alueen yrityksiin.

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Äitienpäivänä 30 äitiä saa kunniamerkin – Pohjois-Pohjanmaalta palkitaan neljä ansioitunutta äitiä

Tasavallan presidentti luovuttaa kunniamerkit äitienpäivänä järjestettävässä juhlatilaisuudessa Säätytalolla Helsingissä.

Eurooppa- ja omistajaohjausministeri Tytti Tuppurainen (sd) Eduskunnan Valtiosalissa 11.11.2021.

Omistajaohjausministeri Tytti Tuppurainen Pyhäjoen ydinvoimalahankkeesta: "Toivon, että hankkeelle voitaisiin löytää jatkaja"

Oululaisministeri perusteli toivettaan maanantai-illan A-studiossa sillä, että Hanhikiven rakennustyöt ovat pitkällä ja alueella on jo valmiudet ottaa vastaavantyyppinen hanke vastaan.

Raahen kaupunki

Raahessa odotetaan vilkasta matkailukesää – Pooki Flakkaa myös Pekkatorilla

Raahen kesä lupaa matkailijoille uusia elämyksiä ja muutoksia aikaisempiin tapahtumajärjestelyihin.

Tuulivoimalan siipiä kuljetetaan tiellä.

Tuulivoimakuljetukset jatkuvat vilkkaina Raahen sataman ja Kalajoen välillä

Kevään aikana Raahesta on lähtenyt tuulivoimakuljetuksia Kalajoen suuntaan lähes päivittäin. Ensi viikolla erikoiskuljetukset alkavat Juurakon tuulivoima-alueelle.

Hiekoitushiekan putsaaminen on vielä kesken Jyväskylän Kilpisenkadulla.

Hiekoitushiekan kierrätyskokeilut tyssäsivät kustannuksiin ja pölyyn Jyväskylässä – hiekan kierrättäjä kehottaa kuntien päättäjiä perehtymään asiaan

Jyväskylän kaduilla talven aikana käytetystä hiekoitushiekasta vain osa kelpaa uudelleen hyödynnettäväksi.

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Pelastuslaitoksella vilkas ilta: Sievissä tulipalo hakelastissa olleessa autossa, Tyrnävällä rekan nosto ja Raahessa asuntopalo

Sievissä Ouluntiellä hakelastissa olleesta autosta tuli lieskoja moottoritilasta kesken ajon, ja palo levisi myös hyttiin. Raahessa kerrostalon asuntopalon keskeltä pelastettiin koira. Henkilövahinkoja ei tullut.

Läheltä

Raahessa Pitkänkarin koululla sattui vesivahinko

Pitkänkarin koulun yläkerrassa haljennut vesijohto aiheutti laajan vesivahingon. Vettä valui yläkerrasta lattian läpi kolmikerroksisen koulun alimpiin kerroksiin.

Mies kävelee kulkusillalla poispäin. Vasemmalla puolella kaivoksen rikastamon malmin murskausrumpuja,

Raahen kultakaivoksen lomautusten kesto tarkentui: Otso Gold varautuu kolmen kuukauden tuotantopaussiin

Pahasti velkaantunut kaivosyhtiö karsii kulujaan ja siirtyy ylläpitotilaan. Töihin jää parikymmentä ihmistä, kun vielä joulukuussa Raahessa oli yli sata työntekijää. Yhtiö on ilmoittanut pisimmillään kolmen kuukauden lomautuksista.

Polttoaineiden hintoja Knuutilankankaalla Oulun Maikkulassa.

Oulun vaalipiirin kansanedustajakysely: pitäisikö valtion hyvittää liikennepolttoaineiden korkeita hintoja?

Kyselyyn vastanneet Oulun vaalipiirin kansanedustajat ovat yksimielisiä siitä, että valtion tulisi hyvittää liikennepolttoaineiden korkeita hintoja.

Oulun poliisilaitos.

Oulun poliisin asiointipisteiden aukioloja pidennetään, koska jonot ovat jo toukokuulle

Oulun poliisilaitos lisää lupapalveluiden aukioloaikoja ruuhkien purkamiseksi.

Monta passia rivissä

Oulun poliisilaitoksen alueella passihakemusten määrä on tuplaantunut viime vuoteen verrattuna

Oulun poliisilaitokselta kerrotaan, että passihakemusten määrän kasvu johtuu siitä, että nyt uusitaan korona-aikana vanhentuneita passeja. Poliisin tiedossa ei ole, että passeja haettaisiin Ukrainan tapahtumien vuoksi turvallisuussyistä. 

Raahen kultakaivoksen laitteistot ovat taas käytössä, kun tuotanto aloitettiin jälleen parin vuoden tauon jälkeen.

Raahen kultakaivos lomauttaa ja ajaa tuotantonsa alas lähiviikkoina – uusi johtaja luottaa edelleen kallioperän kultapitoisuuksiin

Kulujaan karsiva kultakaivos siirtyy ylläpitotilaan, jolloin töihin jää parikymmentä ihmistä. Joulukuussa henkilöstömäärä oli yli sata. Myös johtajaa on vaihdettu. Muutosten keskellä Otso Goldin pitäisi vakuuttaa velkojansa toiminnan kannattavuudesta.

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Marjukka Manninen siirtyy Raahesta Iin kunnanjohtajaksi

Kunnanvaltuusto valitsi Mannisen kunnan johtoon äänestyksen jälkeen luvuin 18–13. Vastaehdokkaana oli Tervolan kunnanjohtaja Mika Simoska.

Kuva Raahen kultakaivoksen porteilta

Oikeus hyväksyi Otso Goldin yrityssaneeraushakemuksen: Raahen kultakaivos hakee helpotusta lähes 140 miljoonan euron velkoihinsa

Raahen kultakaivos on päässyt yrityssaneerausmenettelyyn jättimäisistä veloista huolimatta. Kaksi isoa velkojaa kannatti saneeraushakemusta, minkä jälkeen käräjäoikeus hyväksyi hakemuksen. Esitys velkajärjestelyistä pitää olla valmiina toukokuussa.

SSAB:n Raahen tehtaan masuunit

Raahe haluaa mukaan vetytalouden kasvuun hyvissä ajoin ja luottaa alueen vetovoimaan

Raahessa on selvitetty mahdollisia vetytuotannon ja -varastoinnin alueita. Seudulla on useita vetytalouden avaintekijöitä niin enenrgiantuotannossa kuin -kulutuksessakin, mikä lisää entisestään kiinnostusta hiilivapaan vedyn tuotantoon.

Rahtialus UHL Falcon.

Raahen satamaan tulleen rahtialuksen kyydissä oli salamatkustaja Turkista – haki turvapaikkaa

Miehistön jäsen oli useita päiviä ennen Suomeen saapumista tehnyt havainnon miespuolisesta salamatkustajasta, joka piileskeli lastin mukana. Mies oli Suomeen saapuessa hyvässä kunnossa ja haki turvapaikkaa.

Regeringen, med Sanna Marin och Annika Saarikko i mitten, sitter och samtalar i riksdagen.

Tuore raportti: Teräsyhtiö SSAB:n aikaistunut investointisuunnitelma voi auttaa Marinin hallitusta saavuttamaan ilmastotavoitteensa

Teräsyhtiö SSAB:n aikaistunut investointisuunnitelma voi kattaa ison osan hallituksen hiilineutraalisuustavoitteen päästökuilusta.

Raahen kultakaivoksen kaivosalue.

Otso Gold täydensi yrityssaneeraushakemustaan: velkojen määrä nousi yli 139 miljoonaan euroon

Raahessa kultakaivosta pyörittävä yhtiö täydensi yrityssaneeraushakemustaan. Suurimmaksi velaksi on nousemassa takausvastuu amerikkalaiselle rahoitusyhtiölle.

Ikkuna jossa Kajaanin ammattikorkeakoulun logo

KAMK oli jälleen maan toiseksi tuloksellisin ammattikorkeakoulu

Tuloksellisuusmittariston mukaan Kajaanin ammattikorkeakoulun vahvuutena on erityisesti tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminta, missä se oli Suomen paras.

Lumisen auton etuikkunan läpi näkyvä yöllinen katualue.

Huono ajokeli haittaa liikennettä

Yön runsaat lumisateet ja pöllyävä lumi sekä liukkaus vaikeuttavat liikennettä monin paikoin.

Kuvassa rotta.

Rottaongelma näyttää pahentuneen

Rottien määrä näyttää lisääntyneen monilla paikkakunnilla. Raahessa selvitetään ongelman laajuutta helmikuun ajan.

Oulun kaupunkikeskusta ja Letkun puisto ( Otto Karhin puisto) iltavalaistuksessa.

Lähidemokratia siirtää päätösvaltaa kuntalaisille – oululaiset saavat päättää tänä vuonna mihin kaupunki satsaa 70 000 euroa

Lähidemokratian vahvistamiseen kuuluva niin sanottu osallistuva budjetointi keräsi Oulussa satoja ideoita. Ajatuksena on koota kuntalaisilta ehdotuksia siitä, mitä asioita kannattaisi kehittää.

Hirvenlihaa vakuumipakataan laitteella.

Hirvisaaliit pienenivät lähes koko maassa – Oulun riistakeskuksen alueella kaadettiin liki tuhat hirveä vähemmän kuin edellisvuonna

Koko maassa viime vuoden hirvisaalis pieneni noin 14 prosenttia edellisvuoteen verrattuna. Oulun riistakeskuksen alueella kaadettiin vajaat 5 500 hirveä.

SSAB:n Raahen tehtaan masuunit

SSAB:n Raahen terästehtaan toinen masuuni on pois käytöstä helmikuun ajan

Toinen SSAB:n Raahen tehtaan masuuneista on jouduttu seisauttamaan ennalta suunnittelemattomasti ja pysäytetty korjauksen vuoksi.

Ohtakarin kalastakylä, etualalla merta.

Majakkaseura kokoaa Perämereen liittyviä tarinoita kirjaksi

Aineiston keruu on parhaillaan käynnissä.

Kolme rullaa teräslevyä

SSAB:n Hämeenlinnan tehdas saa osansa miljardi-investoinneista, sekä uusia tuotteita valikoimaan – "Tilanne näyttää hyvältä"

Teräsjätti julkisti 28. tammikuuta historiansa parhaan tuloksen, ja kertoi samassa yhteydessä yhteensä yli 4,3 miljardin investoinneista. Valtaosa summasta menee Raahen ja Luulajan tehtaiden uudistamiseen.

Kylttejä alekkain, joissa lukee kaupunginjohtaja, hallintojohtaja, valtuustosali ja kaupunginhallitus.

Raahen kaupunginjohtajan paikalta eronneen Ari Nurkkalan lähtö käsitellään Raahen kaupunginhallituksen ylimääräisessä kokouksessa keskiviikkona

Raahen uuden kaupunginjohtajan hausta ei vielä ole päätetty, vaan asiaa käsitellään mahdollisesti seuraavassa varsinaisessa kaupunginhallituksen kokouksessa ensi maanantaina.

Stora Enson sellu- ja kartonkitehdas Hartaanselän vesistön takana aamuauringossa.

Stora Enso, SSAB post record profits; Wärtsilä up by 53%

Three industrial heavy-hitters announced strong late-2021 sales on Friday.

Raahen kaupunginjohtaja Ari Nurkkala.

Raahen kaupunginjohtaja eroaa

Raahen kaupunginjohtaja Ari Nurkkala jättää tehtävänsä. Nurkkalan ja kaupungin yhteisen tiedotteen mukaan kumpikaan osapuoli ei kommentoi asiaa.

VR-Juna Oulussa

Pohjois-Pohjanmaan isot väylähankkeet ohitettiin valtion rahoitussuunnitelmissa – maakuntajohtaja ei heitä kirvestä kaivoon

Pohjois-Pohjanmaan liitto pettyi eilen Väyläviraston investointiesitykseen, josta puuttui maakunnan kärkihankkeiksi nostetut kohteet. Maakuntajohtaja Pauli Harjun mukaan tärkeistä väylähankkeista ei luovuta, vaikka työ nyt vaikeutuukin.

Raahen satama 14.12.2016.

Raahen satama suunnittelee syväväylää ja laitureita yhä isommille laivoille

Väylävirasto esittää syväväylän rakentamiseen yli 30 miljooonaa euroa tuleville vuosille. Satamalla on myös saman suuruiset suunnitelmat allas- ja laiturialueen laajennustöihin. Raahen terästehtaan lisäksi tuulivoima tuo isoja rahtialuksia Raaheen.

Graafinen Aluevaalit 2022 -tunnus.

Näin seuraat historiallisen vaali-illan kulkua Pohjois-Pohjanmaalla Ylen kanavilla

Ensimmäisten aluevaalien tunnelmia ja tuloslaskentaa seurataan radiossa ja netissä alkuillasta aina tuloksen ratkeamiseen saakka.

Pelastuslaitos Oulu-Koillismaan paloauto hälytysvalo päällä

Liikenne oli loppiasiltana hetken poikki Kasitiellä Raahen eteläpuolella auto-onnettomuuden vuoksi

Kyseessä oli kolmen ajoneuvon välinen onnettomuus. Vahinkoa tuli ajoneuvoille, mutta henkilövahingoilta vältyttiin. Päihteillä ei ollut osuutta onnettomuuteen.

Kaivoksen avolouhosalue, jonka pohjalla työkoneita.

Raahen kultakaivos palaa toimintaan joulutauon jälkeen

Talousvaikeuksista huolimatta toiminta jatkuu taas tammikuun alusta lähtien normaalisti, Otso Gold -yhtiöstä kerrotaan.

Graafinen Aluevaalit 2022 -tunnus.

Vuoden päästä Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue järjestää lääkärit, neuvolat ja muut sote-palvelut

Lähipalveluita ei ole tarkasti määritelty missään. Niistä ja kaikista Pohjois-Pohjanmaan sote-palveluista sekä pelastustoimesta päättävät 23. tammikuuta aluevaaleissa valittavat hyvinvointialueen päättäjät.

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Rekan kuorma levisi tielle Raahen Kopsassa, kantatie 88 on poikki onnettomuuspaikan kohdalta

Tielle on levinnyt teräskeloja. Liikenne on ohjattu kiertämään onnettomuuspaikka Mattilanperäntien kautta. Henkilövahinkoja ei ole tullut.

Teknologiateollisuuden työntekijöitä edustava Teollisuusliitto ja Teknologiateollisuuden työnantajayhdistys eivät jatka työehtosopimusneuvotteluja tällä viikolla.

Teollisuusliiton lakkovaroitus koskee kymmeniä yrityksiä Pohjois-Pohjanmaalla

Joukossa ovat muun muassa SSAB:n tehtaat, Nokia Solution and Networks Oulusta ja Scanfil Sievistä. Jos palkankorotuksista ei päästä sopimukseen, lakko alkaisi 14. tammikuuta.

Tuulivoimala

Haapajärvi nousee isojen tuulivoimakuntien joukkoon uusilla ja tehokkailla voimaloilla

Haapajärvellä sähköä jauhaa pian lähes 50 tuulimyllyä. Kesällä valmistuneella Välikankaan alueella on 24 turbiinia, ja jo aiemmin kunnassa on ollut käytössä 9 voimalaa. Seuraavaksi Haapajärvellä aloitetaan 14 myllyn rakentaminen Pajuperänkankaalle.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle