Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

EU:n ja Curevacin rokotesopimus tuli julki, mutta moni kohta on mustattu – avoimuuden puute kirvoittaa kritiikkiä rokoteyhtiöiden suuntaan

Mepit ja lääkärijärjestö vaativat sopimuksia avoimiksi, koska niihin on käytetty paljon julkisia varoja.

Mepeillä ristiriitaisia arvioita Suomen asemasta EU:ssa – Pohjoismaat ja Saksa suosituimmat kumppanit

Kirjava kolmikko arvioi Suomen aseman EU:ssa muuttuneen – perustelut vain vaihtelevat.

Tutkimus: Muotibloggaajat nousivat viime vaaleissa merkittäviin rooleihin – uuden sukupolven kanssa ei jaaritella

Somevaikuttajien teoilla ja mielipiteillä on merkitystä etenkin alle 30-vuotiaiden keskuudessa.

Silvia Modig jättää Helsingin kaupunginvaltuuston

Europarlamentaarikko Silvia Modigin tilalle valtuustoon nousee Mia Haglund.

Skandaali! Turkiskoru, ronski kaula-aukko, tennarit ja läpinäkyviä kankaita – Linnan juhlat ovat muodin näyttämö, jossa flopeilta ei ole vältytty

Itsenäisyyspäivän vastaanotto täyttää huomenna sata vuotta. Tämä on juttu puvuista, jotka puhuvat – ja joista puhutaan.

Teuvo Hakkarainen toi ikkunalleen Mannerheim-patsaan, Silvia Modig kyselee tyhmiä – Seurasimme kahden parlamentaarikon ensiaskelia Brysselissä

Suomen uudet mepit Modig ja Hakkarainen ovat ympäristövaliokunnassa. He näkevät ilmastonmuutoksen täysin eri tavoin.

Elämäni Biisi – Päivi, Silvia, Teemu ja Pentti: Kuka tykkää suomirockin bilehitistä?

Neljä tarinaa, neljä biisiä, mutta kuka ei puhu totta?

Viisi euromeppiä on Helsingin ja Uudenmaan alueelta – myös 14. suomalaismeppi on Helsingistä

Suomen neljännentoista meppipaikan Britannian EU-eron jälkeen saa Helsingin kaupunginvaltuutettu, vihreiden 26-vuotias Alviina Alametsä.

Rovaniemen lääninhallituksen korttelin kohtalo herätti kolme kansanedustajaa – kysymys hallitukselle

Valtion omistama Senaatti-kiinteistöt on hakenut Rovaniemen lääninhallituksen kortteliin kaavamuutosta, jonka tavoitteena on rakentaa tontille kaksi kerrostaloa ja hotelli.

Jalkapalloa ja politiikkaa ei pidä sekoittaa, sanoo Juha Sipilä – Lue, mitkä ovat poliitikkojen suosikkijoukkueet MM-kisoissa

Ovatko kaikki poliitiikot jalkapalloilijoina hyökkääjiä? Ainakin Ylen haastattelemat jalkapalloilevat poliitikot Juha Sipilästä Ville Niinistöön ja Silvia Modigiin ovat. Mutta ketä erehdyttiin luulemaan Jari Litmaseksi?

Valtuusto-podcast syntyy kolmen helsinkiläispäättäjän harrastuksena – "Kaiken takana on kansansivistyksellinen ajatus"

Politiikkojen blogien ja some-tilien rinnalle syntyy uudenlaisia ilmaisutapoja. Kuntapäättäjien oma podcast on vielä harvinaisuus, mutta tutkija toivoisi lisää vastaavia kokeiluja.

Helsingin pyöräilyhanke uuteen valmisteluun – apulaispormestari Sinnemäki: "Harmillinen päätös"

Kaupunkiympäristölautakunta haluaa teettää kunnollisen selvityksen myös esiin nousseesta siltavaihtoehdosta.

Lakialoite translain muuttamisesta odottaa sosiaali- ja terveysvaliokunnan enemmistön kantaa

Suomi on ainoa Pohjoismaa, jossa transihmiseltä vaaditaan lisääntymiskyvyttömyyttä eli sterilisaatiota, jos tämä haluaa sukupuolensa vahvistetuksi.

Eduskuntaan perustettiin naisten jalkapallojoukkue

Eduskunnan naisten jalkapallojoukkueeseen on jo ilmoittautunut toistakymmentä pelaajaa, joten ainakin avauskokoonpano saadaan kasaan.

Helsingin suurmoskeijaa ei kiirehditä – Valtuutetut melkein toistensa tukassa

Helsinkiin kaavailtu suurmoskeija puhututti Helsingin kaupunginvaltuustoa värikkäästi keskiviikkoiltana. Kymmenien puheenvuorojen aikana somalitaustaiset poliitikot vinoilivat toisilleen ja vasemmisto hermostui kristillisdemokraattien valtuutettuun. Moskeija etenee nyt normaalina kaavahankkeena eikä kaupunki kiirehdi sitä.

Vasemmistoliitto kysyy taas Metsähallituksen yhtiöittämisen tarpeellisuudesta

Vasemmistoliiton kolme kansanedustajaa kysyy hallitukselta, miksi Metsähallitus aiotaan yhtiöittää, vaikka EU ei vaadi sitä. Hallitus on perustellut yhtiöittämistä EU:n vaatimuksilla.

Avioliittokeskustelu leimahti vielä kerran eduskunnassa

Sukupuolineutraalin avioliittolain tuomat muutokset palasivat valiokunnasta täysistuntoon.

Keskustakirjastoon ei tule saunaa

Kulttuuri- ja kirjastolautakunnan mielestä keskustakirjaston ylimpään kerrokseen suunnitellut saunatilat tulevat liian kalliiksi. Saunan tilalle suunnitellaan nyt muun muassa neuvottelu- ja opetustiloja.

Euroviisujen Suomen-karsinnoista tuli esiintyjien kisa 2000-luvulla

Kaikki euroviisujen Suomen karsinnat 2000-luvulta

Oppositio marssi ulos valiokunnasta: Syynä koulutusrahojen leikkausaikeet

Valiokunta jatkaa keskustelua koulutusrahojen mahdollisista leikkauksista vielä maanantaina. Alun perin valiokunnan piti antaa esityksensä asiasta tänään.

Donner varasti show'n: Ooppera kiinni, Yle saneeraukseen, huippu-urheilun tuki pois

Arkadia-seurassa yritettiin tivata kansanedustajien vaalilupauksia kulttuurista huonolla menestyksellä. Donner nauratti yleisöä leikkauslistallaan.

"Herra meitä armahtakoon, ettemme mene tällaiseen villitykseen!"

Perussuomalaisten kansanedustaja järkyttyi lastensuojelun järjestöjen vetoomuksesta aloitteen puolesta. Myös pappien tuki kansalaisaloitteelle kiusaa perussuomalaisia.

Yle Uutisten kysely kansanedustajille: Lähes puolet avioliittolain puolella

Lähes puolet Yle Uutisten kyselyyn vastanneista kansanedustajista ilmoittaa kannattavansa sukupuolineutraalia avioliittolakia. Reilu kolmannes vastanneista aikoo ensi viikolla äänestää lakia vastaan. Äänestyksestä on tulossa tasaväkinen.

Silvia Modig Palmian yhtiöittämisestä: Emme lähde mukaan kompromisseihin

Helsingin vasemmisto pitää vihreiden kompromissiesitystä Palmian yhtiöittämiseen kikkailuna. Pitkään sorvatusta eläkeratkaisusta Yle Helsingin nettistudiossa vieraillut Silvia Modig (vas.) löytää sen sijaan myös hyviä puolia.

Silvia Modig Yle Helsingin nettistudiovieraana

Missä jamassa Suomi on? Ketkä päättävät asioistamme eduskunnassa? Millaisin silmin alueemme kansanedustajat katsovat uusmaalaista elämää? Yle Helsingin Pasilan parlamentissa ruoditaan ajankohtaisia asioita maanantaisin.

Teknoharrastajat saivat ekstaasileiman otsaansa

Tekno ja muotihuume ekstaasi liitettiin pitkään yhteen.

Vasemmistoliiton Modig: Talouskriisin lääkitsijät tekivät ihmiskokeen

Ihmiset ovat mielettömässä hädässä, koska Euroopan talouskriisiä lääkittiin väärin keinoin, sanoi vasemmistoliiton eurovaaliehdokas Silvia Modig Yle Radio Suomen Ajantasassa.

Haluatko olla töissä tappiin asti?

Keskustele, kuinka pitkään olet valmis olemaan työelämässä? Voisitko jäädä vapaaehtoisesti pois työelämästä, vaikka sen seurauksena tulot romahtaisivatkin? A-talkissa käsitellään aihetta 13.2. TV1 klo 21:05.

Puoskari: Toimeentulotukea ei alibudjetoitu

Helsingin valtuusto aloittaa tänään kaupungin ensi vuoden budjetin käsittelyn. Yksi kiistakapula on ollut sosiaali- ja terveyspalveluihin kohdistetut rahat. Valtuuston puheenjohtaja, Mari Puoskari (vihr.) kiistää toimeentulotukirahojen alibudjetoinnin.

10 kirjaa rikoksesta

Keskustelua teoksista lain tuolta puolen.

Kansanedustajat: "Pakko ei lisää opiskeluintoa"

Oppivelvollisuusiän nosto saa kansanedustajilta varovaisen vastaanoton. Sanni Grahn-Laasosen (kok.) mukaan pakosta ei ole hyötyä, jos opiskelumotivaatiota ei ole. Radio Suomen Ajantasan nuorisokeskusteluun osallistui torstaina edustajia jokaisesta eduskuntapuolueesta. 

Modig kiirehtii ILO-sopimuksen ratifiointia

Kansanedustaja Silvia Modig ihmettelee, miksi Suomi ei vieläkään ole ratifioinut ILO-sopimusta. Modig on jättänyt asiasta kirjallisen kysymyksen eduskunnalle.

Lahden työpajatapahtumassa ennätysmäärä osallistujia

Ihanko pihalla? –tapahtuma kokoaa 600 eri puolilla Suomea työpajoissa toimivaa nuorta valmentajineen kahden päivän ajaksi Lahteen. Taide- ja kulttuuritapahtuman ohjelmatarjonta on runsas. Myös pääesiintyjillä on pajakokemusta.

Silvia Modig: Vasemmistoliitto vastustaa epäröimättä julkisesti tuettua Guggenheimia

Kansanedustaja ja kaupunginvaltuutettu Silvia Modigin (vas.) mukaan hänen kantansa mahdolliseen Guggenheimin paluuseen tulkittiin väärin perustein epäröiväksi Yle Uutisten torstaiaamun lähetyksessä.

Guggenheim-museon lobbaus hämmentää Helsingin päättäjiä

Valtaosa valtuustoryhmien puheenjohtajista on kuitenkin valmis käsittelemään Guggenheimia uudelleen, jos konseptia muutetaan selvästi edelliskerrasta.

Kirjailija ihmettelee poliisin tietoja Jyväskylän välikohtauksesta

Dan Koivulaakson mukaan keskustelutilaisuuteen sisään pyrkineen seurueen pysäyttämiseen osallistuneilla henkilöillä ei ollut aseita käytössään. Lisää aiheesta: A-studio: Stream, TV1 klo 21.

Jyväskylän puukotuksesta järkyttyneet kansanedustajat toivovat presidentiltä avauksia

Kansanedustajan mielestä iskun takana on nuorten toimettomuus. Presidentin tulisi herättää keskustelua asioista, joista muut haluavat vaieta.

Huikeimmat teinimokat kirjaksi - mukana myös julkkispaljastuksia!

Mikä yhdistää Mikko Kuustosta, Laila Snellmania, Silvia Modigia, Wallu Valpiota ja Matti Vanhasta? Hekin ovat mokanneet - ja luvanneet kertoa mokansa syksyllä julkaistavaan Mikä Moka -kirjaan. Siihen kerätään mokia myös nykynuorilta, jotta hekin huomaisivat, että moka ei ole maailmanloppu.

Suomalaisia kansanedustajia voi bongata Brysselissä tänään ja huomenna

Brysseliin matkustavat muun muassa Jussi Halla-aho (ps.), Sirkka-Liisa Anttila (kesk.), Silvia Modig (vas.) ja Astrid Thors (r.).

Kimmo Sasi ehdolla PN:n presidentiksi

Tamperelainen kokoomuksen kansanedustaja Kimmo Sasi on ehdolla Pohjoismaiden neuvoston presidentiksi. Suomen valtuuskunta nimesi Sasin ehdokkaaksi keskiviikkona. Lopullisen valinnan tekee Pohjoismaiden neuvoston yleiskokous ensi kuun alussa.

Kimmo Sasi ehdolla Pohjoismaiden neuvoston presidentiksi

Pohjoismaiden neuvoston (PN) Suomen valtuuskunta on nimennyt kansanedustaja Kimmo Sasin (kok.) ehdolle PN:n presidentiksi ensi vuodeksi.

Same-sex marriage proposal needs 100 MPs' support

Moves are afoot to gather support for a private member’s bill to implement gender-neutral marriage in Finland. The legislative proposal needs the support of at least a hundred MPs to be considered by parliament.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle