Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Ensin pomppasivat sairaala Novan kustannukset, nyt sama toistuu Asteri-hankkeessa – kuntien luottamus sairaanhoitopiiriin horjuu Keski-Suomessa

Yle kysyi kunnanhallitusten puheenjohtajilta, nauttiiko sairaanhoitopiirin johto luottamusta. 11 kuntaa vastasi, että luottamus on heikentynyt potilastietojärjestelmä Asterin kustannusten merkittävän nousun vuoksi.

Neljä aluetta on hankkimassa satojenmiljoonien eurojen potilastietojärjestelmää, jota ei ole testattu – kirurgi ihmettelee, mitä ollaan ostamassa

Aster-potilastietojärjestelmä on neljän alueen yhteinen hanke. Osa alueista on sen jo hyväksynyt, mutta hankintaan tarvitaan kaikkien alueiden myönteinen kanta. Keski-Suomessa hanke on vastatuulessa, erityisesti kohonneiden kustannusten vuoksi.

Sotepalvelujen tarve kasvaa Keski-Suomessa

Sotepalvelujen tarve ja siten myös kustannukset kasvavat maakunnan väestön ikääntyessä, sillä vanhemmat ihmiset käyttävät nuoria enemmän kyseisiä palveluita.

Laukaassa sosiaalitoimisto ja perheneuvola on loppuviikon kiinni – syynä korona-altistus

Laukaan kunta tiedotti korona-altistuksesta keskiviikkona.

Roskapussien avaus paljasti lajittelumokat – Keski-Suomessa sekajätteen joukossa on biojätettä ja pakkauksia, mutta myös kenkiä, kännyköitä ja lääkkeitä

Sekajätepussien sisältöä tutkittiin Keski-Suomessa touko-kesäkuussa kahdessa taajamassa ja kahdella haja-asutusalueella.

Palaako Jyväskylä koronassa perustasolle? Koronarokotuksia ilman ajanvarausta Jyväskylässä ja Laukaassa

Jyväskylän kaupunki ja koulutuskuntayhtymä Gradia järjestävät yhdessä kaikille avoimia koronarokotuspisteitä Gradian Jyväskylän kampuksilla. Jyväskylän tartuntataudeista vastaava lääkäri arvioi viikko sitten, että jos uusia tartuntaryppäitä ei ilmene, Jyväskylä voi palata epidemian kiihtymisvaiheesta rauhallisemmalle perustasolle. 

Viileys viiltää lähiöinä – Keski-Suomessa voi olla viikonloppuna paikoin yöpakkasia

Sääennusteiden valossa lähipäivät ovat Keski-Suomessa syksyisiä. Öisin voi esiintyä hallaa ja yöpakkasta.

Koronarokotteita uhkaa jäädä käyttämättä Laukaassa ja Keuruulla – näinä päivinä rokotuksia saa ilman ajanvarausta

Keski-Suomessa koronarokotusaikoja ei ole kaikissa kunnissa varattu yhtä ahkerasti.

Uuden potilastietojärjestelmän hinta kaksinkertaistumassa Keski-Suomessa – kustannusten kasvu kummastuttaa kunnissa

Uusi potilastietojärjestelmä on osoittautumassa merkittävästi oletettua kalliimmaksi. Hintalappu on yllättänyt Keski-Suomessa. Kunnat linjaavat kantansa hankintaan syyskuun aikana.

AVI kumoaa turvavälimääräyksen Jyväskylän, Laukaan, Muuramen ja Äänekosken kuntien alueilla

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin ja kuntien tartuntatautiasiantuntijoiden arvion mukaan määräys ole enää välttämätön. Määräys kokoontumisrajoituksista pysyy edelleen voimassa.

Rokotusaikoja on varattu toivottua laiskemmin – Keuruulla ja Laukaassa pääsee tänään koronarokotukseen ilman ajanvarausta

Keski-Suomen seututerveyskeskus kannustaa ihmisiä rokottautumaan koronaa vastaan. Tänään rokotteen saa myös ilman ajanvarausta Keuruulla ja Laukaassa.

Kuivan kesän jälkeen koittaa kostea sienisyksy - tatteja putkahtelee nyt metsään runsain mitoin

Elokuun sadepäivät ovat vauhdittaneet ruokasienten kasvua Keski-Suomessa. Erityisesti tattisato näyttää nyt hyvältä, sanoo Jyväskylän sieniseuran puheenjohtaja Jenna Purhonen.

Kahdeksan hengen kumilautta juuttui Laukaan Kuusankoskeen, pintapelastajat auttoivat irti

Lautta juuttui kivikkoon, eikä koskea laskenut seurue saanut sitä omin neuvoin irti.

AVI määrää Jyväskylän, Muuramen, Laukaan ja Äänekosken kuntien alueelle kokoontumisrajoituksen sekä turvavälit

Uudet määräykset astuvat voimaan perjantaina. Turvavälimääräys koskee asiakas- ja toimitiloja. Yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia voi järjestää sisätiloissa, jos osallistujamäärä on enintään 10 henkilöä. Ulkotiloissa yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia voi järjestää, jos osallistujamäärä on enintään 50 henkilöä.

Koronatartuntojen määrä huolestuttaa sairaanhoitopiiriä, tapausten jäljittäminen ja infektiovastaanotot kuormittavat perusterveydenhoitoa

Koronatartuntojen on viime viikkoina noussut Keski-Suomessa nopeasti ennätyksellisen korkealle ja tilanne alueella sairaanhoitopiirin mukaan huolestuttava. Eniten koronatartuntoja on viime päivinä ilmennyt Jyväskylässä ja Äänekoskella.

Kalajoen maastopalon savu kantautuu Keski-Suomeen ja Pohjois-Savoon – hätäkeskus saanut useita ilmoituksia savun hajusta

Keski-Suomen pelastuslaitoksen mukaan koko maakunnan alueella on savun hajua ja näkyvää ohutta savupeitettä. Hätäkeskukseen on tullut savun hajusta ja näkyvästä savusta useita havaintoja Pohjois-Savossa maakunnan länsiosasta.

Kuluva kesä jää historiaan kaikkien aikojen kuivaheinäkesänä, eläköityvä Juhani Anttonen ojentaa nyt talikon nuoremmille: "Huipulla on hyvä lopettaa"

Kesän alkupuolella satoi sopivasti, ja sen jälkeen kuuma ja kuiva sää on suosinut heinän kasvua. Parhaimmillaan heinä on kasvanut kymmenen senttiä vuorokaudessa.

Koronatartuntojen määrä kasvaa Keski-Suomessa, mutta sairaalahoidossa koronapotilaita ei juurikaan ole

Keski-Suomessa koronatartuntoja on todettu merkittävästi viime viikkoa enemmän erityisesti Jyväskylässä. Edelleen kuitenkin vain yksittäiset koronapotilaat tarvitsevat sairaalahoitoa.

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin päivystysapunumero ruuhkautui

Keski-Suomen päivystysapunumero 116117 ei toimi toivotulla tavalla. Heinäkuun helteet ovat pahentaneet puhelinpalvelun ruuhkaa.

Moottoritie Jyväskylän pohjoispuolella valmistumassa reilusti etuajassa – video näyttää työmaan hurjat mittasuhteet

Rakennustyöt ovat edenneet suunniteltua nopeammin Nelostien rakennustyömaalla Jyväskylässä. Kirrin ja Vehniän välisen moottoritien rakennusurakka on myös ihmetyttänyt kaupunkilaisia ja varsinaisen rakennustyön ohella on selvitetty ja seurattu monia asioita.

Täyssähköautojen kaupassa käyrä kaartaa ylöspäin – latauspaikkoja nousee kauppojen yhteyteen

Keski-Suomessa täyssähköautojen osuus ensirekisteröinneistä on reilut seitsemän prosenttia.

Keski-Suomeen 14 karhunkaatolupaa – näillä alueilla kontioita on eniten

Suomen riistakeskuksen Keski-Suomen aluetoimistolta haettiin lupaa kaikkiaan 19 karhun pyyntiin.

Pintapelastaja auttoi uupuneen uimarenkaan hakijan veden varasta Laukaassa

Pelastuslaitos tiedotti maanantaina iltapäivällä, että ensihoito tarkasti uupuneen uimarin.

Passibuumi ruuhkautti poliisin lupapalvelut Keski-Suomessa – osa toimipisteistä on kokonaan kiinni elokuuhun saakka

Sisä-Suomen poliisilaitos kehottaa varautumaan lupapalveluissaan jonoihin.

Pitkä helleputki näkyy Keski-Suomen keskussairaalan päivystyksessä – kuumuus voi koetella myös nuoria

Helteinen sää kuormittaa erityisesti henkilöitä, joilla on muutenkin paljon terveysongelmia. Keski-Suomen keskussairaalan päivystys ei ole vielä ruuhkautunut hellepotilaista. Pelastuslaitoksella on ollut runsaasti ensihoitotehtäviä.

Päiväkodeissa tarjoiltu salaatti varmistui Jyväskylän salmonellaepidemian aiheuttajaksi – ulkomaiset tuoretuotteet arveluttavat, EU:n alueella luotetaan pitkälti omavalvontaan

Jyväskylän seudulla riehuneen salmonellaepidemian aiheuttajaksi on varmistunut päiväkodeissa tarjoiltu salaatti. Salaatti sisälsi kotimaista kurkkua, hernettä sekä ulkomaista jäävuorisalaattia. Salmonellan todennäköisin lähde on Saksasta Ruotsin kautta Suomeen tullut jäävuorisalaatti. Ruokaviraston mukaan pitkä kuljetusmatka ei lisää tautiriskiä, jos tuotteiden valvonta on kunnossa.

Hyyppäänvuoren kesäleirillä mahdollinen korona-altistus – Laukaan muu leiritoiminta jatkuu normaalisti

28 ihmistä on mahdollisesti altistunut koronavirukselle Laukaassa eilen päättyneellä kesäleirillä. Asianosaiset on ohjattu omaehtoiseen karanteeniin, eikä tilanne vaikuta kunnan vapaa-aikatoimen muuhun leiritoimintaan.

Kansa pääsee taas uurnille tammikuussa – aluevaalien kampanjointi alkaa näkyä Keski-Suomen toreilla jo kesän aikana

Sote-uudistus tuo suomalaiseen paikallishallintoon ensi vuonna uuden portaan. Hyvinvointialueiden aluevaltuustot valitaan tammikuun vaaleissa, ja nyt puolueväki aprikoi sitä, miten äänestäjä jaksaa lähteä liikkeelle sydäntalven pakkasilla.

Keski-Suomen hyvinvointialueen rakentaminen alkaa – väliaikaishallinto muuraa kivijalkaa, jotta aluevaltuusto pääsee keväällä sisustushommiin

Keski-Suomen hyvinvointialueen väliaikainen valmistelutoimielin aloittaa toimintansa ensi viikolla. Väliaikaishallinto huolehtii siitä, että alueen nykyiset sote- sekä pelastuspalvelut saadaan saman katon alle vuoden 2023 alkuun mennessä.

Jyväskylän seudulla jyllänneen salmonellaepidemian syyksi on varmistumassa jäävuorisalaatti – ulkomainen jääsalaatti toistaiseksi pois ruokalistalta

Poikkeuksellisen laaja salmonellaepidemia alkoi ennen juhannusta. Raju ripuli on vienyt yli sata lasta päivystykseen ja vatsaoireisia on ollut lähes 450. Perjantaina 18. kesäkuuta lounaalla tarjoilluista tuoreista kasviksista on tehty laboratoriotutkimuksissa alustava salmonellalöydös.

Kesä alkanut lupaavasti koko perheen lomakohteissa – heinäkuulle toivotaan vilkkaita viikkoja

Huvipuisto Nokkakivessä sekä Puuhapuisto Veijarissa odotetaan kesän kävijämääristä lupaavia lukemia. Kesän säätilat vaikuttavat kuitenkin kävijämääriin merkittävästi.

"Olo on helpottunut ja huojentunut", sanoo vuosia sote-valmistelua tehnyt Mikael Palola – Näin maakunnan kansanedustajat äänestivät sotesta

Eduskunta hyväksyi sote-uudistuksen keskiviikkona äänin 105-77. Kuluvan vuoden loppuun asti Keski-Suomessa sotehankejohtajana toimiva Mikael Palola toteaa, että vaikka päätös uudistuksesta on helpotus, niin huolta sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstön riittävyydestä se ei poista.

Ripuli riivaa nyt erityisesti pikkulapsia – Keski-Suomen keskussairaalan lastenosasto täyttynyt pienistä potilaista

Keski-Suomessa on liikkeellä ripulitautia. Keski-Suomen sairaanhoitopiirin mukaan taudin aiheuttajaa selvitetään parhaillaan.

Keski-Suomen sairaanhoitopiiri: Ei kiireelliset potilaat ruuhkauttavat päivystystä

Päivystysalueen johtaja Afra Prokki kuvailee, että muista kuin ei kiireellisistä syistä päivystykseen hakeutuvat hidastavat kaikkien päivystyspotilaiden hoidon saantia.

Rivitalossa syttyi tulipalo Laukaan Leppävedellä, palossa vältyttiin henkilövahingoilta

Hälytys keskisuureksi luokitellusta rakennuspalosta tuli osoitteesta Mäntyrinne.

Onko tässä Suomen kuumin työmaa? Nelostiellä Jyväskylän pohjoispuolella on meneillään maan suurin päällystysurakka

Paahtava helle ja lähes 150-asteinen asfaltti nostavat työmaan lämmöt saunalukemiin. Nelostien valtavaa asvalttiurakkaa helpottaa sen koko: työkohdetta voi välillä vaihtaa.

Keski-Suomen työttömyys jatkoi toukokuussa laskuaan, koronaa edeltävään aikaan ei ole palattu

Eniten on vähentynyt palvelu- ja myyntityöntekijöiden työttömyys. Vuoteen 2019 verrattuna työttömiä oli toukokuussa yhä 22 prosenttia enemmän.

Maastopalot ovat roihunneet polttavassa helteessä, tiistaina vettä saattaa rojahtaa taivaalta 2 cm yhdessä tunnissa

Maanantai-iltapäivästä lähtien Keski-Suomessa on sammutettu ainakin kolmea maastopaloa. Tiistaina iltapäivällä varoitetaan mahdollisesti rankasta sateesta.

Keskisuomalainen sijoittaa pienen summan AlfaTV:hen – "Halusimme kurkistaa TV-toimintaan", sanoo konsernijohtaja Vesa-Pekka Kangaskorpi

Mediakonserni Keskisuomalainen on lähdössä televisiokanava AlfaTV:n omistajaksi. Yhtiö on osallistunut AlfaTV:n omistavan Brilliance Communicationsin osakeantiin.

Ostitko festarilipun netistä, mutta et saanut sitä? – Poliisi varoittaa lippuja kauppaavista huijareista

Poliisi muistuttaa varovaisuudesta, jos aikoo ostaa tapahtumalippuja yksityishenkilöltä. Kaupat olisi poliisin mukaan parasta tehdä kasvotusten. Ostotilanteessa kannattaa olla tarkkana muun muassa lippujen aitouden osalta.

Tarkastuslaskenta valmis: Jyväskylän tyypillinen kaupunginvaltuutettu on 47-vuotias ja nainen, puolueiden voimasuhteisiin ei Keski-Suomessa muutoksia

Tarkastuslaskennassa yksittäisiä ehdokkaita putosi varasijalle ja nousi varasijalta valtuustoon Jämsässä, Laukaassa ja Kannonkoskella. Yksi kahdestasadasta annetusta äänestä oli Keski-Suomen vaalipiirissä mitätön.

Suurimmat sähkökatkot korjattu Vieno-myrskyn jäljiltä – pelastuslaitos seuraa tilannetta vielä aamun aikana

Sähkövikojen korjauksia on tehty vielä tiistai-illan ja yön aikana. Suurin osa sähkökatkoista on saatu korjattua Keski-Suomen alueella. Tiistain ja keskiviikon välinen yö oli Keski-Suomen pelastuslaitoksen mukaan rauhallinen. Vieno-myrsky aiheutti pelastuslaitokselle tiistaina noin 150 vahingontorjuntatehtävää.

Kriisikeskus Mobilen puolesta kerätään nyt nimiä kuntalaisaloitteeseen Jyväskylässä

Maakuntaan suunnitellun sosiaali- ja kriisipäivystyksen käynnistyminen uhkaa leikata matalan kynnyksen kriisikeskus Mobilen rahoitusta. Mobilen puolesta vetoava kuntalaisaloite vaatii kriisikeskuksen toiminnan turvaamista myös jatkossa.

Talon asukas koirineen pääsi ajoissa turvaan – pelastuslaitos on sammuttanut omakotitalon tulipaloa Laukaassa

Pelastuslaitos sai hälytyksen keskisuuresta rakennuspalosta Laukaan Korkeakoskentieltä tiistaina aamulla kello 10 jälkeen.

Vieno-myrsky tuo voimakkaita tuulenpuuskia ja sateita Keski-Suomeen – myrsky on vuodenaikaan nähden voimakas

Länsirannikolta saapuva voimakas myrskyrintama kulkee tänään maan keskiosien läpi ja tuo mukanaan kovia puuskatuulia ja sateita. Voimakkaat tuulenpuuskat voivat aiheuttaa runsaasti vahinkoja. Sähkökatkojen lisäksi voi esiintyä muun muassa katkoja tieliikenteessä.

Vaalimatematiikan kummallisuuksia: Suurempi kannatusluku ei välttämättä näy valtuutettujen määrässä

Suomessa vaaleissa prosentit ja valtuustopaikat eivät aina kulje käsi kädessä. Esimerkiksi Keski-Suomessa keskustan ja SDP:n kannatusluvuissa on vain prosenttiyksikön ero, mutta keskusta sai 195 valtuustopaikkaa, SDP 116.

Keski-Suomen kunnissa vallan kahvaan entistä vanhemmat – 19-vuotiaalla uudella valtuutetulla on selvät sävelet, mihin hän haluaa Toivakassa tarttua

Keski-Suomen kuntiin valittiin sunnuntaina käydyissä vaaleissa 584 valtuutettua. Valtuustokausi alkaa elokuun alussa ja kestää neljä vuotta. Lähes kaikissa maakunnan kunnissa kunnanvaltuutetut ovat aiempaa vanhempia.

Keskusta ja SDP jatkavat Laukaan suurimpina puolueina – perussuomalaisten kannatus nousi eniten

Laukaassa perussuomalaiset nosti eniten kannatustaan. Puolue voitti viisi lisäpaikkaa valtuustossa viime vaaleihin verrattuna. Vihreät oli suurin laskija kahdella menetetyllä valtuustopaikalla.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle