Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Jukka Rintalan kädenjälki kiinnostaa Haminassa – muotitaiteilijan näyttelyn on nähnyt jo 5 000 silmäparia

Heinäkuun alussa avautuneen näyttelyn kävijämäärä on ylittänyt ennakko-odotukset.

Koulunsa keskeyttänyt Mert Otsamo singahti muodin huipulle ja jäi sinne – seurasimme kuukauden ajan, kun entinen tosi-tv-tähti valmistautui Linnan juhliin

Mert Otsamo tunnetaan näyttävistä Linnan juhlien asuistaan. Mutta mikä juhlissa turhauttaa suomalaistähtien luottosuunnittelijaa?

Skandaali! Turkiskoru, ronski kaula-aukko, tennarit ja läpinäkyviä kankaita – Linnan juhlat ovat muodin näyttämö, jossa flopeilta ei ole vältytty

Itsenäisyyspäivän vastaanotto täyttää huomenna sata vuotta. Tämä on juttu puvuista, jotka puhuvat – ja joista puhutaan.

Maailmankuulun tonttutaiteilijan kotona on joulu joka päivä

Eija Porkolan ilmeikkäät tontut ovat monille tuttuja, sillä niihin voi törmätä eri puolilla maailmaa. Tonttulan perusväki löytyy kuitenkin aina Luodosta, pienestä Eugmon kylästä.

Punainen matto ja kultaiset liljapatsaat tuovat glamourin Turkuun – parhaat teot ja tekijät palkitaan Vuosisadan Kulttuurigaalassa

Vuosisadan Kulttuurigaalassa palkitaan keskiviikkona muun muassa vuosisadan kulttuuripersoona. Yleisöäänestys jatkuu TV1:llä nähtävän gaalalähetyksen lopulle saakka.

UPplus: Päivä prinsessana (2011)

Helena kävi sovittamassa Marikan hääpukua.

Tuhkimotarinoiden toiveuusinta: Piia – syövästä selvinnyt

Rinnan oudosta kyhmystä alkoi Piian painajainen.

Sinisorsa ja tavi runsastuivat

Merkittävimmistä riistasorsista sinisorsan pesimäkanta runsastui 13 prosenttia ja tavin 11 prosenttia viime vuodesta.

Naantalista on kehkeytymässä muotikaupunki – matkailukesä ollut vilkas

Varsinkin majoittujia on riittänyt. Matkailijoille tarjotaan muun muassa muotiaiheisia näyttelyjä.

Jukka Rintalan juhla-asu kiiltää, kahisee, kimaltaa ja lumoaa

Suomen tunnetuimpiin juhlapukujen suunnittelijoihin kuuluvan Jukka Rintalan asuja on kymmenennen kerran esillä Savonlinnassa. Näyttelyssä näkyy vuosikymmenien ura suomalaisessa vaateteollisuudessa, vaikka puvut ovat tuoreita, myöntää Rintala itse.

Naantalin Unikeko polskahti – Yle Turun video näyttää tunnelmia

Valtakunnan viralliseksi Unikeoksi valittiin elokuvaohjaaja-tuottaja Timo Koivusalo. Hänet viskattiin mereen Naantalin vanhan kaupungin satamassa aamuseitsemältä. Yle Turun toimittaja Minna Rosvall ja kuvaaja Paula Koskinen seurasivat meininkiä aamulla Naantalissa.

Perhejuhlissa loistaa ilo stressin sijasta

Perhejuhlien pitäisi olla iloinen ja leppoisa tapahtuma, mutta moni nääntyy työn alle jo valmisteluvaiheessa, juhlahetkestä puhumattakaan. Kymmeniä juhlia järjestänyt Rintalan perhe selviää juhlajärjestelyistä tekemällä asioita etukenossa. – Hyvin suunniteltu on enemmän kuin puoliksi tehty.

Onnex-ompeluosuuskunta lopettaa toimintansa – myös Jukka Rintalan tuotteiden valmistus päättyy

Vaatetehdas Polan entisten työntekijöiden osuuskunta lopettaa töiden vähyyden ja eläköitymisten vuoksi.

Jukka Rintala ja muodin hetken taika – tärkeintä on oman tyylin löytäminen

Suunnittelija Jukka Rintalan tuotantoa ja kädentaitoa nähdään gaalanäytöksissä, fashion-brunsseilla ja näyttelyssä Hämeenlinnan Raatihuoneella viikonvaihteessa. Rintalan mukaan laatu ja kauneus puhuttelevat aina.

Juhlapukeutuminen on osa kulttuuria - itsenäisyyspäivän juhlia tarvitaan

Suomalaisnaisten juhlavaatettaja Jukka Rintala pukee tänäkin vuonna itsenäisyyspäivän juhlijoita. Tosin etikettiä piti tutkia tavallista tarkemmin, kun juhlapaikkana on Tampere-talo presidentinlinnan sijaan.

Kiinalaiset pyysivät vaaleaa suomalaista naista ja saivat Grace Kelly -coolin Alman

Miss Model of the World –kilpailuun Kiinaan Suomea lähtee edustamaan Alma Heikkilä. Kiinalaiset kisan järjestäjät halusivat suomalaisen vaalean kaunottaren. Forssalaisen Alma Heikkilän veikataan olevan suomalaisen mallimaailman seuraava uusi, iso nimi. Muotitaiteilija Jukka Rintalan mielestä Alma Heikkilässä on Grace Kellyn glamouria.

Huippusuunnittelija itsenäisyyspäivän vastaanoton pukukoodista: Ei se katastrofi ole

Muotisuunnittelija Jukka Rintala muistuttaa, että linnanjuhlia varten suunnitellut puvut ovat vain pieni osa suunnittelijan työtä.

Aamu-tv:n vuosi 2012

Aamu-tv:ssä käy vuoden mittaan satoja vieraita ja käsitellään satoja aiheita. Mukaan mahtuu melkein kaikkea mahdollista maan ja taivaan väliltä.

Seitsemän naista Linnaan Rintalan luomuksissa

Suunnittelija Jukka Rintala viimeistelee vielä keskiviikkona Linnan juhlien iltapukuja. Torstaina seitsemän naista loistaa suunnittelijakonkarin asussa.

Jukka Rintalan kaikki työt lähtevät liikkeelle viivasta

Viikonlopun Muotimessujen yhteydessä myönnettiin muotisuunnittelija Jukka Rintalalle Kultainen Vaatepuu -erityistunnustuspalkinto hänen pitkästä urastaan ja uusiutuvasta taiteilijatyöstään. Palkinnon perusteissa Rintalaa kuvailtiin muuntautuvaksi suunnittelijaksi, jonka kädenjälki on omaleimaisen tunnistettavaa ja suomalaista.

Samu-Jussi Koski saa Suomen merkittävimmän muotipalkinnon

Kultainen vaatepuu -tunnustuspalkinto myönnetään tänä vuonna suunnitelija Samu-Jussi Kosken Samuji-vaatemerkille. Muotoilun juhlavuoden kunniaksi raati myöntää tänä vuonna myös erityistunnustuspalkinnon, jonka saa Jukka Rintala.

SSS: Suomessa saa metsästää uhanalaisia lajeja

Esimerkiksi tukkasotkaparien määrä on puolittunut kymmenessä vuodessa. Maa- ja metsätalousministeriö pitää useaa uhanalaista vesilintua kuitenkin yhä riistalajeina.

Perinnekangas saa uuden muodon Karjalaisilla kesäjuhlilla

Lahden Muotohuoltamolla jaettiin karkauspäivänä kankaita vaatesuunnittelijoille. Tempaus liittyy kesäkuun puolivälissä Lahdessa vietettäviin Karjalaisiin kesäjuhliin. Kädentaidot ovat Karjalan liiton tämän vuoden teema.

Alvar Aalto laineilee kampauksissakin

Parturi-kampaajien kouluttaja Esa Kokko suunnittelee kampauksia Alvar Aallon muotokielestä. Kokonaisuus on tärkeintä, kampauksen ja puvun pitää tukea toisiaan. Näytöksissään Kokko yhdistää Alvar Aalto -kampaukset Jukka Rintalan pukuihin.

Tontut tuovat huumoria Knapen taloon

Jukka Rintalan sisustama Asuntomessujen oheiskohde Knapen talo Kokkolan Neristanissa on täynnä vastakohtaisuuksia. Juhlavat iltapuvut koristavat näkymää sulassa sovussa Tyynelän tonttujen ja antiikkihuonekalujen kanssa.

360°-kuva: Knapen talo Kokkolan vanhassa kaupungissa

360°-kuva: Knapentalo Asuntomessujen oheiskohde Knapentalo sijaitsee Kokkolan vanhassa kaupungissa Neristanissa. 1800-luvun alkupuolella rakennettu talo ehti olla pitkään tyhjillään. Nyt kunnostetun talon kolme huonetta on sisustettu näyttelyvieraita varten. Sisustuksen visuaalisen ilmeen on luonut Jukka Rintala osin Eliel Saarisen uustuotannolla.

Loma-asuntomessuilla yli 53 000 kävijää

Loma-asuntomessut päättyivät tänään Mäntyharjulla. Messuilla oli maksaneita kävijöitä yli 53 000.

Jarmo Myllyksen kukkopilli kaupataan Lappeenrannassa - katso kuvat

Lasten Kukkopillimaalauksen SM-kilpailut järjestetään Lappeenrannassa. Tapahtumaan kuuluu myös Kukkopillien huutokauppa, mihin pillejä ovat maalanneet eteläkarjalaiset vaikuttajat ja muut tunnetut henkilöt.

Jarmo Myllyksen kukkopilli kaupataan Lappeenrannassa

Lasten Kukkopillimaalauksen SM-kilpailut järjestetään Lappeenrannassa. Tapahtumaan kuuluu myös Kukkopillien huutokauppa, mihin pillejä ovat maalanneet eteläkarjalaiset vaikuttajat ja muut tunnetut henkilöt.

Kiseleff on nyt designia ja uutta muotia

Helsingin empirekeskustan Torikorttelien remontin ensimmäinen etappi saavutetaan huomenna, kun Kiseleffin talo avautuu. Peruskorjatun talon liiketilat on vuokrattu designin, muodin ja ravintola-alan yrittäjille.

Knapen taloon herkkyyttä ja väriä

Kokkolan vanhassa kaupungissa sijaisteva Knapen talo ehostuu vauhdilla. Purku-uhan alla olleesta parisataavuotiaasta hirsitalosta tulee ensi kesän asuntomessujen oheiskohde. Talon sisustuksen suunnittelija, muotitaiteilija Jukka Rintala tutustui perjantaina haastavaan kohteeseen.

Ville Valo vaalii perinteitä

HIM-yhtyeen solisti Arto Nybergin haastattelussa 2006.

Pajunen Salmelan kesän taiteilija

Mäntyharjulaisen taidekeskus Salmelan kesän nuoreksi taiteilijaksi on valittu helsinkiläinen Asta Pajunen. 28-vuotias Pajunen oli viime kesänä järjestetyn Nuorten kuvataidekilpailun yleisön suosikki.

Huippusuunnittelijat työllistävät pienompelimon

Pitkään hiipunut suomalainen tekstiili- ja vaatetusala näyttää piristymisen merkkejä. Lappeenrantalaisompelimo on tärkeä yhteistyökumppani monille maamme huippusuunnittelijoille.

Punainen tupa tuo Pariisin Lopelle

Kippurainen pikku tie Lopella johtaa pariisilaisiin luomuksiin. 1800-luvulta peräisin olevan väentuvan seinät ovat saaneet tottua muutaman kuukauden huippumuodin kimallukseen. Punaisen Tuvan perustaja Virpi Kassari ei pelkää yhdistää maaseudun rauhaa ja iltapukuja.

Radioamatöörien rooli oli merkittävä talvisodassa

Vaikka radioamatööritoiminta kiellettiin Suomessa talvisodan alla, radioamatöörejä tarvittiin varmentamaan valtakunnalle elintärkeät viestiyhteydet. Syntyi niin kutsuttu apuradioverkko. Sunnuntaina tuo verkko herätetään nostalgiamielessä taas henkiin.

Kriittiset toimittajat kävivät Vatevan messuilla

Vatevan messut ovat Suomen suurin muotikatselmus

Onnexilla riittää töitä

Kahden vuoden ajan toiminut lappeenrantalainen ompeluosuuskunta on ehtinyt jo kokea yrittäjyyden onnea ja epätoivoa. Vaatetustehdas Polan jäljiltä syntyneen osuuskunnan naiset suosittelevat yritystoimintaa suunnitteleville rohkeaa asennetta ja laajaa kurssia yritystoiminnan pyörittämisestä.

Messut alkavat Rauhassa

goSaimaaFun-messujen yleisötavoite on 20 000 kävijää.

Jukka Rintala luottaa lappeenrantalaiseen osaamiseen

Ompeluosuuskunta Onnex valmistaa parhaillaan takkeja tulevan talven myyntiin. Heinä-elokuun aikana tehdään myös jo Jukka Rintalan ensi kevään mallisto.

Leningrad Cowboys esiintymään Rauhaan heinäkuussa

Legendaarinen Leningrad Cowboys tekee toisen tämänvuotisista Suomen keikoistaan 31. heinäkuuta Rauhan vapaa-ajan keskuksessa.

IBBF saa uuden ilmeen

Imatran Big Band -festivaali saa ensi kesäksi muotisuunnittelija Jukka Rintalan luoman ilmeen. Entinen logo on jo 10 vuotta vanha.

Tampereella musiikkiteatteri Palatsi panostaa musikaaleihin

Tampereella toimintansa aloittava Musiikkiteatteri Palatsi tahtoo erottautua laitosteattereista.

Kottaraisten väheneminen liittyy maatalouden tehostumiseen

Kottaraisten väheneminen Suomessa voidaan yhä selvemmin liittää maatalouden tehostumiseen.

Kymmenen taiteilijaa sai Pro Finlandia -mitalin

Kymmenen suomalaista taiteilijaa saa tänä vuonna Pro Finlandia -mitalin. Suomen Leijonan ritarikunnan kunniamerkkeihin kuuluva mitali on tarkoitettu nimenomaan kulttuurin alalla ansioituneille.

Presidentti myönsi lähes 5 500 kunniamerkkiä

Itsenäisyyspäivänä jaettavien kunniamerkkien saajat on julkistettu. Tasavallan presidentti myönsi 5 447 ansiomerkkiä eri tavoin ansioituneille suomalaisille.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle