Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Koronakevät sekoitti lihamarkkinat – naudan sisäfilettä myyty jopa alle kympillä kilo

Koteihin lihaa ostettiin reilusti enemmän kuin normaalisti, mutta ravintolamyynti pysähtyi ja arvokkaita lihoja kasaantui lihatalojen varastoihin.

Itä-Savo: Pieksämäen karanneen nautalauman tarina jatkuu – osa saatiin kiinni, mutta ne häipyivät uudestaan

Viisi ylämaan nautaa saatiin jo aidatuksi, mutta aidan näkeminen sai ne rynnistämään siitä läpi.

Isot lihatalot pyrkivät kohti hiilineutraalia naudanlihaa – Pieni suomalaistila antaa metsän kasvaa ja kertoo jo korvaavansa karjan päästöt

Tutkijan mukaan kuluttajan on vielä vaikea arvioida ja vertailla omien ruokaostostensa hiilijalanjälkeä.

Naudanlihaa ei aiota vähentää Vaasan, Seinäjoen ja Kokkolan ruokalistoilta – kasvisruokien määrä on kuitenkin kasvussa

Koulujen ja päiväkotien ruokalistoilla on edelleen naudanliharuokia. Kasvisruokien määrää on lisätty ja halutaan lisätä edelleen.

Lehmät vierailivat Helsingin yliopistolla – "Tämä ei ole kannanotto"

"Tarkoituksenamme on näyttää, miltä näyttää oikea lehmä", toteaa maidontuottaja Eeva Linnainmaa.

Lapin yliopistolla tarjoillaan lihaa jatkossakin

Ravintolat Felli ja Petronella tarjoavat myös jatkossa broileria, sikaa ja nautaa.

"Suomalaisella ruuantuotannolla ei ole koko maailman mittapuulla merkitystä" – opiskelijaravintolan päätös luopua naudanlihasta puhuttaa yhä

Kansanedustajat Antti Kurvinen ja Emma Kari keskustelivat kasvis- ja liharuuan ympäristövaikutuksista Aamu-tv:ssä.

Opiskelijaravintola luopuu naudanlihasta, ja päätös harmittaa tuottajia: "Nauta pystyy pelastamaan näköjään lentomatkailun ja kaiken muun"

Luonnonvarakeskuksen tutkija pohtii ravintolan päätöstä ilmastovaikustusten lisäksi ympäristön ja vastuullisuuden kannalta.

Nauta pysyy lautasella Oulun yliopistossa, vaikka Helsingissä siitä luovutaankin

Helsingin ylioppilaskunnan ravintolayhtiö ilmoitti tiistaina luopuvansa naudanlihasta. Oulussa nautaa tarjotaan jatkossakin.

Tiistai 15.10.2019 (radio)

Kunnille lisää rahaa terveydenhoitoon. Rakentaminen hidastuu. USA asetti pakotteita Turkille. Opiskelijaravintola luopuu naudanlihasta. Kela avasi selkokielisen verkkosivun.

Joensuun opiskelijaravintoloissa tarjoillaan yhä naudanlihaa

Itä-Suomen yliopiston ravintoloissa ei seurata Helsingin yliopiston ruokaloiden esimerkkiä luopua naudanlihasta.

Useissa kaupungeissa opiskelijaravintoloita pyörittävä Juvenes ei ole luopumassa naudanlihasta – osuus lihatuotteista 3 prosenttia

Juveneksella on kampusravintoloita Tampereen lisäksi esimerkiksi Turussa, Oulussa, Vaasassa, Porissa ja Raumalla.

Beef off the menu at the University of Helsinki

Helsinki University cafeterias are eliminating beef from lunches and providing more vegetarian and vegan fare

Helsinkiläinen opiskelijaravintola Unicafe lopettaa naudanlihan käytön – Atria: Hämmentävä ja surullinen päätös

Samalla kun naudanliha korvataan sianlihalla ja kanalla, ravintoloissa pyritään nostamaan myytyjen kasvis- ja vegaanilounaiden määrä yli puoleen.

Finnish pols demand action over Amazon fires

PM Antti Rinne and European Commissioner Jyrki Katainen were among those calling for urgent steps on Friday.

Suomi hörppii runsaasti brasilialaista kahvia, naudanlihaa syödään vain vähän – maiden välinen kauppavaihto puolittui lyhyessä ajassa

Suomi juo kyllä paljon brasilialaista kahvia, mutta Brasilian sademetsiä ei polteta kahvipeltojen raivaamiseksi. 

Rise in salmonella infections on Finnish farms

After a decade or so of only about 20 reported cases annually, 2018 saw 43 cases detected on cattle and pig farms.

Vatsat täyttyvät nyt tavalla, jota aiemmat sukupolvet ihmettelisivät – Näin liha valloitti suomalaisten lautaset

Viime vuosikymmenten hitti on broileri, jonka naistenlehdet poimivat 80-luvulla kevyen syömisen trendinä Yhdysvalloista.

Agentti vihjaa yhdysvaltalaisen huippupituushyppääjän saavan neljän vuoden dopingpannan – söi "pilaantunutta" naudanlihaa japanilaisravintolassa

MM-hopeaa saavuttanut pituushyppääjä Jarrion Lawson asetettiin alunperin, viime syksynä väliaikaiseen kilpailukieltoon dopingrikkeen takia.

Joona-Hermanni Mäkisen kolumni: Lihansyönnillä ei ole tulevaisuutta

Nykyinen ruokavalio on tullut tiensä päähän. Suomen maataloudella on mahdollisuus nousta kasvisruoan globaaliksi edelläkävijäksi, kirjoittaa Joona-Hermanni Mäkinen.

Ravintotieteilijät raapivat päätään, kun kansa syö mitä haluaa – mutta parannamme koko ajan, ja 2020-luvulla DASH:in pitäisi kuulua kaikkien arkeen

Ravintosuositukset eli ruokaympyrät täyttävät 70 vuotta. Nyt punaisen lihan ylensyönnistä pyristellään tosissaan eroon.

Yhä useampi vasikka syntyy ainoastaan lihan tuotantoa varten – samalla naudanlihan hiilijalanjälki kaksinkertaistuu

Suomalaisen naudanlihan hiilijalanjälki on yleensä ulkomaista pienempi, oli kyseessä maito- tai liharotuinen nauta.

Herätys: Ilmaston ystävä syö punaista lihaa kerran viikossa, kokoomukselle kelpaa vain voitto, viileää auringonpaistetta

Lue tästä päivän puheenaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista.

WWF:n uusi ruokasuositus: Korkeintaan kuusi kananmunaa kuukaudessa, punaista lihaa kerran viikossa ja lasi maitoa päivässä

Ilmastonmuutoksen torjumiseksi olisi WWF:n mukaan ruokalautasella oltava pääsiassa kasviksia, kotimaista kalaa ja broileria.

Saksan syöpätutkimuskeskus varoittaa antamasta lehmänmaitotuotteita alle vuoden ikäisille syöpäriskin vuoksi – Valio: Yllättävää, jos osoittautuisi todeksi

Tutkijat ovat löytäneet uusia taudinaiheuttajia naudanlihasta ja maidosta. Nämä saattavat johtaa tulehduksiin, jotka voivat aiheuttaa syöpää aikuisiällä.

Lidl pulls minced beef over salmonella fears

The products were on sale in all Lidl stores across Finland from 4 February.

Lidl vetää taas naudan jauhelihaa myynnistä salmonellaepäilyn takia

Tuotteet ovat olleet myynnissä kaikissa Suomen Lidl-myymälöissä viikoilla 6 ja 7. 

250kg of Polish beef from sick cows imported to Finland

The Finnish Food Authority is investigating whether the meat has already reached supermarket shelves or if it's still in a storage facility.

Ruokavirasto: EU-maiden hälytysjärjestelmän tietojen mukaan Suomeen ei ole tuotu vaarallista naudanlihaa

EU-maiden elintarvikkeiden hälytysjärjestelmästä ei ole tullut ilmoitusta, että Suomeen olisi tuotu vaarallista naudanlihaa, Ruokavirasto kertoo.

Tutkijat kehittivät planetaarisen ruokavalion – Se estäisi miljoonia ennenaikaisia kuolemia ja ruokkisi terveellisesti koko maapallon väestön

Lihaa ja maitotuotteita ei raportissa kielletä täysin, mutta niiden syömistä pitäisi vähentää länsimaissa rajusti.

Onko laboratoriopihvi vastaus lihan kysynnän kasvuun? Israelissa esitellyn keinolihan maussa riittää parannettavaa

Keinotekoisesti valmistetun lihan toivotaan vähentävän maatalouden ympäristöpäästöjä.

Luomuruokaa tuotetaan tulevaisuudessa aiempaa enemmän Etelä-Savossa

Luomuun siirtyminen kiinnostaa etenkin marjanviljelijöitä ja naudanlihan tuottajia.

Astu italialaiseen keittiöön – valmista samettinen carpaccio salaatin kera

Strömsön kokki tekee vihreämmän version klassikosta.

Prisma: Totuus lihasta – Voiko syödä lihaa ja pysyä terveenä?

Vihanneskauppias Chris Bavin tutkii lihaa.

Mitä yhteistä on kalakukolla ja premium burgerilla? Suomen pikaruokakulttuuri on kypsynyt vuosikymmeniä

Kun hampurilainen rantautui Suomeen, asiasta kohistiin isoon ääneen. Nyt jo arkipäiväistyneeltä pikaruualta halutaan korkeaa laatua ja persoonallisia makuja.

Lypsytilan pitäjät varautuvat poikkeuksellisen suureen laajennukseen Orivedellä: yli 1 400 eläintä

Eräjärvellä lypsytilaa pitävät Sakari ja Elena Kuusisto suunnittelevat maidon- ja lihantuotannon yhdistämistä.

Sateet ovat kastelleet kasvustoja, mutta vahinkoja ei saa paikattua

Tilanne maatiloilla vaihtelee huomattavasti maalajien ja paikallisten sademäärien mukaan.

Grillilihaa usein nauttivat suurentuneessa diabeteksen vaarassa

Grillatun lihan syöminen voi olla yksi tekijä tyypin 2 diabeteksen puhkeamisen taustalla. Yhdysvaltalaistutkimuksen mukainen yhteys koski punaista lihaa ja kanaa.

Koko karja nääntyi nälkään – tilalliselle tuomio törkeästä eläinsuojelurikoksesta

Keskipohjalaismies jätti karjansa vaille riittävää ruokaa ja vettä. Kaikki eläimet jouduttiin lopettamaan.

Halvempaa lihaa, appelsiinimehua – ja lisää antibiootteja? EU–Mercosur olisi kauppasopimusten jättiläinen

Läpimurto saattaa olla lähellä EU:n ja Etelä-Amerikan Mercosur-maiden välisissä kauppaneuvotteluissa. Pihvi on kauppasopimuksen pihvi.

"Gold rush" for cricket snacks startup as Finland legalises edible insects

People have eaten bugs as a reliable source of protein for millennia — but not so much in the West. Now Finland has changed the law to allow insects to be sold as food.

Nigerialainen häränhäntä nostaa hien pintaan

Nigerialainen häränhäntä nostaa hien pintaan

Ravitsemussuositukset toteutuvat käytännössä vain osin – lihansyöntiään suomalaiset eivät ole vähentäneet

Päivittäin lihaa syövien suomalaisten määrä on kasvanut. Myös kasvisten käyttö on lisääntynyt, mutta niiden käyttöä pitäisi lisätä entisestään.

HK Scanilta punainen valo suuren lihatalon perustamiselle, muistuttaa miten Ruotsin kävi

Fuusioita ei Suomeen kannata ajatella, sanoo HK Scanin toimitusjohtaja Jari Latvanen. Sen sijaan elintarvikeyritysten yhteinen vientiyritys olisi tervetullut.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle