Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kokoomuksen varapuheenjohtaja Kai Mykkänen A-studiossa.

Tapaus Rydman herättää huomaamaan sopivan käytöksen rajat, sanoo kokoomuksen Kai Mykkänen

Häirintään ja epäasialliseen käytökseen on tartuttava napakasti niin järjestöissä kuin työelämässä, poliitikot korostavat.

Kuvakombo

Kahdeksan politiikassa vaikuttanutta naista kertoo kollegoiden syyllistyneen häirintään – ja miksi siitä useimmiten vaietaan

Eduskunnassa on kehotettu välttämään tiettyä seuraa, sanoo kansanedustaja Bella Forsgrén. Anna Munsterhjelm jätti työt kokoomuksessa häirinnän takia. Entinen kansanedustaja kosketteli europarlamentaarikko Alviina Alametsää.

Iiris Suomela saapumassa puoluevaltuuston kokoukseen.

Eduskunta tutkii kansanedustaja Iiris Suomelan salakuvaustapausta

Suomela viittaa ilmeisesti Valta kuuluu kansalle -puolueen jäsenen jakamaan kuvaan. Ano Turtiainen väittää kuvan olevan eduskunnan sääntöjen mukainen ja kutsui Suomelan tviittiä "turhaksi ulinaksi".

Taksonomian vastainen mielenosoitus Saksassa. Ursula von der Leyeniksi ja Olaf Scholziksi naamioituneet mielenosoittajat vastustavat ydinvoiman lisäämistä taksonomiaan.

Maakaasu ja ydinvoimako vihreitä energialähteitä? EU:n kestävän rahoituksen luokitus vastatuulessa parlamentissa

Suunnitelmat ydinvoiman ja kaasun sisällyttämisestä EU:n kestävän rahoituksen taksonomiaan kokivat kolauksen EU-parlamentissa. Parlamentin valiokuntien mukaan komission esitys taksonomiasta pitäisi hylätä.

Vihreiden puheenjohtaja Maria Ohisalo palasi vanhempainvapaaltaan ympäristö- ja ilmastoministeriksi 7. kesäkuuta

Ympäristöministeriksi nimitetty Maria Ohisalo: "Meidän tulee sitoutua suojelemaan kaikki jäljellä olevat vanhat metsät"

Ohisalon vanhempainvapaan aikana ympäristö- ja ilmastoministerin tehtäviä hoitanut Emma Kari palaa rivikansanedustajaksi.

Maria Ohisalo.

Vanhempainvapaalta ministeriksi palaava Maria Ohisalo vaatii pikaista irtautumista sotaisten hallintojen energiasta

Puoluejohtaja totesi Ylen Politiikkaradiossa, että energiariippuvuus antaa sotapolitiikkaansa fossiilisten polttoaineiden viennillä rahoittaville valtioille mahdollisuuden kiristää muita maita.

Petteri Orpo ja Annika Saarikko Kuntatalon aluevaalivalvojaisissa.

Analyysi: Porvarit lähtevät eri tunnelmissa puoluekokouksiin ja vaaleihin – kokoomuksen kannatus kaksinkertainen keskustaan verrattuna

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo on ennakkosuosikki pääministeriksi, kun eduskuntavaaleihin on alle vuosi aikaa, politiikan erikoistoimittaja Ari Hakahuhta kirjoittaa.

Puoluekannatusmittaus

Ylen kannatusmittaus: Kokoomus kiri lähelle ennätyslukuja – keskustan kannatus notkahti

Kokoomuksen kannatus nousi toukokuussa maaliskuun ennätyslukujen tuntumaan. Pääministeripuolue SDP:n kannatus näyttäisi toipuneen huhtikuun notkahduksesta. Keskustan suosio putosi vuoden alimmalle tasolle. Vihreät ohitti vasemmistoliiton.

Pekka Haavisto Davosissa.

Ulkoministeri Haavisto ja Ruotsin valtiovarainministeri keskustelivat Natosta Davosissa

Ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) ja Ruotsin valtiovarainministeri Mikael Damberg keskustelivat Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyksistä.

Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta

Kouvolan Vihreät siirtää ex-puheenjohtajan Erkka Koskisen sivuun toiminnasta – epäselvyyksiä yhdistyksen talousasioissa

Kouvolan Vihreiden nykyinen hallitus on havainnut taloudellisia epäselvyyksiä Erkka Koskisen vastuussa olleissa yhdistyksen varoissa. Yhdistys on tehnyt asiasta rikosilmoituksen.

Vihreiden puoluekokous Joensuussa. Puolueväkeä kuuntelemassa puheita. 21.5.2022

SPP re-elects Henriksson; Ohisalo returns to address Greens conference

There were few fireworks as two junior government partners held party conferences this weekend.

Vihreät äänestää.

Vihreät eivät ymmärtäneet sunnuntailisän tärkeyttä, moittii tutkija: "Tulee mieleen pariskunta, jota ahdistaa, ettei kahvila ole auki 200 metrin päässä"

Tutkija Tapio Bergholmin mukaan puolueen ehdotus sunnuntain tuplapalkan poistosta ei ollut kovin radikaali. Hän kuitenkin epäilee, olisiko sitä onnistuttu toteuttamaan.

Vihreiden puoluekokous Joensuussa. Puolueväkeä kuuntelemassa puheita. 21.5.2022

Vihreät torjui ehdotuksen sunnuntain tuplapalkan poistamisesta, Yle seurasi puoluekokousta

Vihreät päätti poliittisesta ohjelmastaan, jolla puolue lähtee ensi kevään eduskuntavaaleihin.

Iiris Suomela, Maria Ohisalo ja Krista Mikkonen Vihreiden puoluekokouksessa Joensuussa.

Vihreiden Iiris Suomelan mukaan maalla asuvia vähävaraisia voitaisiin tukea jopa sadalla eurolla kuussa – Yle seurasi puoluekokousta

Vihreiden puoluekokous on koolla Joensuussa. Viikonlopun aikana puolue linjaa tavoitteitaan lähivuosille.

Ulkoministeri Pekka Haavisto, Sisäministeri Maria Ohisalo ja ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen Vihreiden hallitusryhmän kokouksessa Lappeenrannassa. Puolueen paikallisväestön tapaaminen Lappeenrannan satamassa.

Kesän ensimmäiset puoluekokoukset alkavat – vihreät koolla Joensuussa ja RKP Turussa

Puoluekokouksissa valmistaudutaan jo ensi kevään eduskuntavaaleihin. Johtajavaihdoksia ei ole tulossa kumpaankaan puolueeseen.

Iiris Suomela saapumassa puoluevaltuuston kokoukseen.

Vihreiden suosio vajosi Ylen kyselyssä vasemmistoliiton alle – sijaispuheenjohtaja Iiris Suomela etsii syytä myös peilistä

Vihreiden kannatus on laskenut koko ajan sen jälkeen, kun puheenjohtaja Maria Ohisalo jäi äitiysvapaalle. Koronavirus ja sota ovat vieneet huomiota ilmastoasioilta.

Puoluekannatusmittauksen tulos: KOK: 24,1, SDP: 17,9, PS: 14,6, KESK: 13,5, VAS: 9, VIHR: 8,8, RKP: 4,3, KD: 3,3, LIIK: 2,3, MUU: 2,2

Ylen kannatusmittaus: Kokoomuksen kannatus laskee huippulukemista, vasemmistoliitto ohittaa vihreät

Kokoomus onnistuu pitämään kiinni omista kannattajistaan, mutta osa SDP:tä äänestäneistä siirtyy katsomoon. Vasemmistoliiton ja vihreiden välillä nähdään harvinainen muutos, kun vasemmistopuolue kiilaa kilpailijansa ohi.

Yleisöä rock-konsertissa.

Helsinkiin halutaan uusi yökaupunginosa – sinne voisi tulla yökerhoja ja keikkoja, joita saisi järjestää muita vapaammin

Uudessa yökaupunginosassa tai -kortteleissa keikkapaikat ja yökerhot voisivat toimia vapaammin. Esimerkiksi rajoitukset melulle voisivat olla tavallisista kaupungin säännöksistä poikkeavat.

Backaksen kartano.

Kiistelty Muumipuisto voi nyt nousta historialliselle kartanoalueelle Vantaalla

Kaupunginvaltuuston hyväksymä kaavamuutos mahdollistaa Muumipuiston ja elämyskeskuksen sekä asuinkorttelin rakentamisen kulttuurihistoriallisesti arvokkaalle Backaksen kartanoalueelle.

Iiris Suomela, Ville Niinistö, Heidi Hautala ja Pekka Haavisto keskustelevat.

Vihreät suhtautuu myönteisesti Nato-jäsenyyteen – Suomela: "Kaikista vahvimmat turvatakuut saamme jäsenyyden kautta"

Vihreät haluaa pitää Suomen ja Pohjoismaat kuitenkin ydinaseettomana vyöhykkeenä.

Ulkoministeri Pekka Haavisto vieraili Pasilassa Ylen Ykkösaamussa 26. helmikuuta.

Ulkoministeri Haavisto Ykkösaamussa: Kynnys Nato-option käyttöön kasvaa valtavan suureksi, jos sitä ei nyt käytetä

Sota Ukrainassa on pakottanut Suomen arvioimaan turvallisuuspolitiikkansa perustan uudelleen, ja nyt Suomi harkitsee Nato-jäsenyyttä. Ulkoministeri Pekka Haaviston mukaan on vaikeaa kuvitella dramaattisempaa turvallisuustilanteen muutosta kuin sota Euroopassa.

Laura Ala-Kokko (Gröna).

Vihreiden valtuutettu vaihtuu Seinäjoella

Lähes kymmenen vuotta valtuutettuna toiminut Henna Rantasaari jättää paikkansa virkatehtävänsä vuoksi. Hänen tilalleen nousee Vaasasta pari vuotta sitten Seinäjoelle muuttanut Laura Ala-Kokko.

Työterveyshuolto -opastekyltti maalattuna lattiaan.

Vihreät vaatii Satakunnan hyvinvointialueen työterveyspalvelujen kilpailutusta

Vihreiden mielestä on vaarana, että noin 10 000 työntekijän hyvinvointialueen työterveyspalvelut ovat puutteellisia, jos ne ostetaan Länsirannikon Työterveys -yhtiöltä.

Kauhakuormaaja

Poikkeustilanne pitkittää jäähyväisiä turpeelle – kansanedustaja Jari Kinnunen: "Venäjältä tuotu energiapuu on korvattava tai saattaa tulla kylmä"

Turve oli vaikea pala Pirkanmaan vihreille kansanedustajille Ylen kyselyssä. Useimmat muut joustaisivat ilmastotavoitteista huoltovarmuuden vuoksi.

Vihreiden Anni Sinnemäki kuvattiin Lammassaareen johtavilla pitkospuilla.

Virkarikossyytteiltä välttynyt apulaispormestari Anni Sinnemäki: En ollut esteellinen, enkä ole Pihla Viitalan lapsen kummi

Syyttäjän mukaan Sinnemäen esteellisyydestä hänen ystävänsä Pihla Viitalan perheen talohankkeessa ei ollut todisteita.

Marja Estola

Kuntavaalien ääniharava Marja Estola (vihr.) pyysi eroa Imatran kaupunginhallituksesta – haluaa keskittyä aluehallitustyöhön

Etelä-Karjalan kuntavaalien ääniharava, vihreiden Marja Estola haluaa siirtyä Imatran kaupunginhallituksesta rivivaltuutetuksi.

Keskustan kansanedustajat Katri Kulmuni ja Markus Lohi ovat Lapista.

Eduskuntavaalien lähtöasetelma avaa haastajille mahdollisuuksia Lapissa: "Kun nähdään, että tulossa on tilaa, niin kipinä herää"

Lapissa vaaleista jää pois kaksi istuvaa kansanedustajaa, jos keskustan Markus Lohi valitaan hyvinvointialueen johtajaksi. Istuvat kansanedustajat ovat yleensä olleet vaaleissa vahvoilla.

Graafinen Aluevaalit 2022 -tunnus.

Joensuulaiset vihreiden valintoja hyvinvointialueelle

Savo-Karjalan Vihreät on tehnyt omia valintojaan, keitä puolue haluaa Pohjois-Karjalan hyvinvointialueen luottamuselimiin oman vaalituloksensa perusteella.

Puoluekannatusmittauksen pylväät.

Ylen kannatusmittaus: Kokoomus vahvistaa etumatkaansa demareihin, vihreät vajoaa edelleen

Viime mittauksessa romahtanut perussuomalaiset vahvistuu hieman, samoin kannatusahdinkoa pitkään potenut keskusta. Kolmen suosituimman puolueen järjestys pysyy ennallaan.

Stansvikin metsä on jäämässä uuden kaavarakentamisen alle.

Jopa 1 200 asuntoa vaakalaudalla Helsingissä poikkeuksellisen kaavamuutoksen vuoksi – ympäristöministeri: "Ei pidä missään nimessä tulla tavaksi"

Ympäristöministeri Emma Kari (vihr.) sanoo, että lainvoimaiseen asemakaavaan koskeminen on Suomessa poikkeuksellista. Helsingissä sijaitsevan Stansvikinkallion kaava arvioidaan uudelleen luontoarvojen vuoksi.

Vihreiden aluevaalikampanjointia. Kaksi henkilöä vihreiden liiveissä ja vihreiden ilmapalloja.

Lapin vihreät ei tyydy aluevaltuustosta sovittuun paikkajakoon – ei aio allekirjoittaa sopimusta

Vihreät esitti, että luottamuspaikat jaettaisiin niin sanotulla yhden korin mallilla. Siinä paikkoja ei jaeta lautakunta kerrallaan, vaan kaikki luottamuspaikat ovat kerralla jaossa.

Iiris Suomela pitämässä puhetta.

Laskevan kannatuksen vaivaamat vihreät painottavat vanhaa valttiaan – Iiris Suomela: Tutkimusrahoitus käännettävä kasvuun

Ympäristöministeri Emma Kari sanoo, että suomalaiset olisivat vaikeammassa asemassa ilman omia ilmastotoimia. Karin mukaan energiakriisi ei ole iskenyt Suomeen yhtä kovaa kuin moneen muuhun maahan.

Tampereen Torviprotestin järjestäjä Heidi Vierimaa valmistautui mielenosoitukseen tänä aamuna Tampereen messu- ja urheilukeskuksella.

Lauantai 19.2.2022 (radio)

Ulkoministeri Pekka Haavisto puhui EU:n reaktioista Venäjään. Itä-Ukrainassa on liikekannallepano. Suomen torviprotestit. Tunnetaidot koulussa. Sää.

Susanna Viljanmaa.

Translain uudistus etenee, sukupuolensa korjannut Susanna Viljanmaa: 15-vuotias olisi kypsä päättämään juridisesta sukupuolestaan itse

Hallituksessa vihreät ja vasemmistoliitto haluaisivat laskea ikärajoja, keskustalle se ei käy.

Vihreiden vaalikampanja Hyvinkäällä.

Lapin vihreät tyytyväisiä aluevaltuuston paikkajakoon

Vihreät pitää tilannetta parannuksena entiseen. Lapin sairaanhoitopiirin yhtymävaltuustossa sillä on vain varapaikka, vaikka puolue sai kuntavaaleissa paremman kannatuksen kuin aluevaaleissa.

Lapin keskussairaala edestäpäin kuvattuna

Aluevaltuuston paikkajaosta neuvotellaan tänään

Suurimmat puolueet ovat jo ennen vaaleja tehneet esisopimuksen paikkajaosta.

Äänestyskoppi aluevaaleissa 2022, pöydällä tyhjä äänestyslipuke, kynä ja suurennuslasi.

Puolueet sopivat Kanta-Hämeen hyvinvointialueen paikkajaosta

Aluehallitukseen tulee 13 jäsentä, samoin tarkastuslautakuntaan. Paikat on jaettu vaalituloksen perusteella.

Lapin aluevaltuutetut puolueittain

Suuret puolueet sopivat ennen vaaleja alustavasti aluevaltuuston paikkajaosta, pienet ulkona neuvotteluista

Valtuustoryhmistä suurimman, keskustan, puheenjohtaja Markus Lohi sanoo, että vaalien jälkeen tehtyjä liittoja ei huomioida paikkajaossa.

Vihreiden aluevaalikampanjointia. Kaksi henkilöä vihreiden liiveissä ja vihreiden ilmapalloja.

Vaasan vaalipiirin vihreillä katse kohti eduskuntavaaleja ja ensimmäistä kansanedustajaa

Vaalipiirin vihreät aloittaa maaliskuussa selvittelyt siitä, miten reitti kohti ensimmäistä vihreää kansanedustajaa kartoitetaan.

Käräjäoikeus ja nuija.

Satakunnassa rävähti ilmiriita aluevaalien paikkaneuvotteluissa – puolueet syyttävät kikkailusta toisiaan puolin ja toisin

Satakunnan aluevaltuustossa on jo täysi rähinä päällä, vaikka vaaleista ei ole kuin kaksi viikkoa. Vasemmistoliitto ja vihreät heitettiin ulos kokouksesta, jossa käsiteltiin luottamuspaikkojen määrää.

Petteri Orpo puhuu Ylen studiolla.

Analyysi: Perussuomalaisten saama isku näyttää vakavalta – pääministerikisasta tulossa Orpon ja Marinin kaksintaistelu

Keskustan eduskuntavaalikannatus polkee paikallaan hyvästä aluevaalimenestyksestä huolimatta. Perussuomalaisten kannatus sai vaaleissa iskun, joka voi heijastua tulevaan hallituspohjaan, kirjoittaa politiikan toimittaja Jyrki Hara.

Nostokuva tammikuun puoluekannatusgrafiikoista.

Ylen kannatusmittaus: Perussuomalaisten kannatus romahti, vihreät luisui alle kymmenen prosentin

Keskustan eduskuntavaalikannatuksessa on varovaisia piristymisen merkkejä, vaikka se ei vielä näy kannatusmittauksessa, sanoo Taloustutkimuksen tutkimusjohtaja Tuomo Turja. Kokoomus ja SDP jatkavat kärjessä.

Kaupunginvaltuutettu, Porin vihreiden valtuustoryhmän puheenjohtaja Kaarina Ranne, taustalla valtuutettu Minna Haavisto (vihr.)

Nuorisovaltuustolle aloiteoikeus Porissa – vihreiden valtuutettu syyttää ratkaisua syrjiväksi, koska vanhusneuvostoa ei huomioitu

Porin valtuusto päätti antaa nuorisovaltuustolle aloiteoikeuden asioissa, joiden nuorisovaltuusto arvioi olevan lasten ja nuorten kannalta merkittäviä. Vihreiden valtuutettu Kaarina Ranne oli päätöksestä harmissaan.

Lähikuvassa leimasin äänestyslipun päällä. Leimasinta pitelee käsi, jossa on kultasormus.

Vihreiden aluevaltuutettu vaihtui – Lassi Laine ohitti Panda Erikssonin

Tarkistuslaskenta löysi Lassi Laineelle seitsemän ääntä sunnuntain vaali-iltaa enemmän.

Rovaniemeläisiä äänestämässä Suomen ensimmäisten aluevaalien vaalisunnuntaina Rovaniemen pääkirjastolla, nainen laittaa äänestyslipukkeen vaaliuurnaan

Politiikan tutkija: Lapissa hyvinkin erilaiset puolueet voivat löytää toisensa – alueellisuus ohittaa puoluepolitiikan

Politiikan tutkija Aini Linjakumpu arvioi, että Lapin aluevaltuustossa esimerkiksi pienten kuntien yhteistyö voi johtaa siihen, että hyvinkin erilaiset puolueet löytävät toisensa.

Iiris Suomela ja Riikka Purra.

Vaalien häviäjät käyvät jälkipyykkiä – vihreät ruoskivat itseään saarnaamisesta, perussuomalaiset miettivät mitä olisi pitänyt tehdä toisin

Tutkija sanoo, että perussuomalaiset jäivät tekemään aluevaaleissa oppositiopolitiikkaa sote-uudistusta vastaan, vaikka juna on jo mennyt. Vihreät taas suuntasivat viestinsä ydinkannattajilleen.

Annika Saarikko.

Analyysi: Aluevaltuustoihin valittiin tasaisen vahvoja suorittajia – huhut identiteettipolitiikan kuolemasta ovat silti vahvasti liioiteltuja

Perinteisten puolueiden pärjääminen aluevaaleissa on kirvoittanut analyyseja yleispolitiikan kunnianpalautuksesta. Monilla alueilla painoi kuitenkin puhtaasti huoli oman alueen palveluista, kirjoittaa politiikan toimittaja Anniina Luotonen.

Vihreitä edusti kansanedustaja Hanna Holopainen.

Analyysi: Aluevaalien tulos latistaa perussuomalaisten ja vihreiden tunnelmia, mutta ennustaa tuskin eduskuntavaaleja

Vuoden päästä koittavissa eduskuntavaaleissa sekä vaaliteemat että äänestäjäjoukko näyttävät toiselta, kirjoittaa Ylen politiikan toimittaja Robert Sundman.

Jaakko Mustakallio Vihreiden puoluekokouksessa.

Tamperelainen Jaakko Mustakallio nousi vihreiden valtakunnalliseksi ääniharavaksi – vaikka oma tulos ilahduttaa, on puolueella "peiliin katsomisen paikka"

Mustakallio sai yhteensä 1 924 ääntä. Puolueen puheenjohtajaa sijaistava Iiris Suomela sai 1 406 ääntä.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle