Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kirjankannet nostavat muistot pintaan – nämä kannet muuttivat maailmaa

Ei ole merkityksetöntä, millainen kansi kirjalla on.

Se aito ja alkuperäinen Perkele! Kuvia Suomesta on yksi Donnerin parhaista elokuvista

Donnerin kohudokumentin pääosassa on Suomen kansa.

Lempeä, sotaa ja demokratiaa – näihin teoksiin kiteytyy 1960-luku

Millaisena sinä muistat 1960-luvun? Osallistu keskusteluun!

28.5. Kino Suomi: Kotimainen avantgarde

60-luvun underground ja avantgarde elää lyhäreissä!

Kansainvälinen tuulahdus Turun yöelämässä – Viljon disko

Viljon disko oli moderni henkireikä 70-luvun alun turkulaisessa kulttuurissa. Tummasävyinen lukaali veti puoleensa englanninkielisellä popilla ja keskioluttarjoilulla. Mutta missä on Viljo?

Huumekierre romahdutti nuorenparin elämän

Kolmikymppisen Jarkko Laineen uusin kirja kertoo huumeista, niihin liittyvistä rikoksista ja kuolemasta. Traaginen tarina sijoittuu pääasiassa Lahden keskustaan ja Ahtialaan.

Äkillinenkään lämpöaalto ei sulata Salpausselän kisoja

Perjantaina käynnistyvät Salpausselän kisat käydään lauhassa säässä. Kisojen peruuntumisesta ei silti ole pelkoa. Suorituspaikat kestävät myös hetkellisen lämpöaallon. Katsojalle ikävintä olisi vesisade.

Val di Fiemmen mestarit Salpausselälle

Lahdessa Salpausselän kisoissa sivakoivat reilun viikon päästä esimerkiksi Norjan Marit Björgen, Therese Johaug ja Petter Northug.

Salppuriin ilmoittautunut 20 maata

88.kertaa järjestettäviin Lahden Salpausselän kisoissa nähdään maastohiihtäjiä muun muassa Luxemburgista ja Tanskasta.

Hämeenlinnalainen Hilja Mörsäri pohti vuoden aforismit

Vuoden 2012 aforismikirja on Hilja Mörsäri teos Siitä voi kulkea. Valinnan tekee Suomen aforismiyhdistys. Raadin mukaan Mörsäri pohtii hmisen olemassaolon, uskon ja tiedon, ikääntymisen ja kuolevaisuuden yleisiä ja yksityisiä kysymyksiä liikaa moralisoimatta tai viisastelematta.

Kuopiolaisopiskelijat haluavat huomiota vaaleissa

Tulevia kunnallispäättäjiä muistutettiin opiskelijoiden merkityksestä kaupungille. Opiskelijoille tarjottiin puolestaan ilmaisia bussikyytejä.

Trukkikuski kuokkavieraana kirjailijoiden bileissä

Jarkko Laine on trukkikuski, jonka toinen fantasiakirja julkaistaan elokuussa. Lahtelainen tatuointiliike juhlisti aikoinaan esikoiskirjan julkaisua nakuttamalla kirjailijan käsivarteen ilmaisen tatuoinnin.

Kahvilassa käynti rytmittää päivän

Eläkeläisille tutussa kahvilassa käynti on vähän kuin töihin lähtisi, paitsi että kahvilassa käydään kuutena päivänä viikossa.

Turun Radion flash mob valtasi kauppatorin

YLE Turun Radion Arjen löytöretket -sarjassa nyrjäytettiin arkea joukkovoimalla. Viikkotehtävänä oli järjestää flash mob eli odottamaton joukkokokoontuminen. Turun Radion toimitus luki Nenäpäivän hengessä runoja vastaantulijoille Turun kauppatorin aamuvilinässä.

Ensimmäinen Jarkko Laine -kirjallisuuspalkinto runoilija Juha Kulmalalle

Runoilija Juha Kulmala saa ensimmäistä kertaa jaettavan Jarkko Laine -kirjallisuuspalkinnon. 10 000 euron suuruinen tunnustus myönnetään erityisen haastavalle kotimaiselle kirjalliselle teokselle. Juha Kulmalan nyt palkittava Emme ole dodo -runoteos ilmestyi vuonna 2009.

Jarkko Laine -palkintoraati tuskailee etsiessään ehdokkaita

Jarkko Laineen nimeä kantava kirjallisuuspalkinto jaetaan toukokuussa ensi kertaa. Valintaraati piti työtään vaikeana. Torstaina julkistetaan 10 000 euron palkinnosta kamppailevat ehdokkaat.

Kun rokkikukko kirjan kirjoitti

Lahtelainen Jarkko Laine ei lue kirjoja, eikä hän tiennyt aiemmin, mikä on puolipiste. Silti miekkonen päätti lähteä kuokkimaan bileisiin, joista hänellä ei ollut hajuakaan: hän kirjoitti kirjan.

Suomen Talvisota 1939–40 toi maanalaisen menon radioon

Underground yllytti kansaa räjäyttämään tajuntansa rockilla.

Uusi kirjallisuuspalkinto Jarkko Laineen muistolle

Turun kirjamessuilla on kerrottu uudesta valtakunnallisesta kirjallisuuspalkinnosta, joka kantaa nimeä Jarkko Laine -palkinto. Se jaetaan joka toinen vuosi, ja se on suuruudeltaan 10 000 euroa.

Basso jytkää myös eläkeläishifistelijälle

Porissa on maan mittakaavassa laaja hifistelykulttuuri. Autoihin, mopoautoihin ja jopa veneisiin asennetaan plasmaruutuja, dvd-soittimia ja bassoa jytkiviä äänentoistolaitteita. Hifistelijöitä löytyy eläkeläisistäkin.

Mitä tapahtui Laineen Jakkelle, joka aina haaveili?

Jarkko Laine oli hyvin monipuolinen kirjailija. Kun muut kirjoittivat mitä osasivat, hän kirjoitti mitä tahtoi. Laine oli edelläkävijä uimalla vastavirtaan, arvioi kirjailija Harri Raitis.

Jarkko Laineen Syntymäpäivämatinea Turussa

Jarkko Laineen seura järjestää yhteistyössä Turun kaupunginkirjaston kanssa jo perinteisen Syntymäpäivämatinean. Valtakunnallisella lukuviikolla keskiviikkona Turun pääkirjaston Studiossa esiintyvät kirjailijat Sofi Oksanen, Anna-Leena Härkönen, Riku Korhonen, Juha Kulmala ja Hannu Niklander.

Norssin nimeksi Jarkko Laineen koulu?

Runoilija Jarkko Laineen tekstit saavat edelleen uusia lukijoita myös nuorista. Turun Normaalikoulussa järjestetään entisen oppilaan muistoksi Laine-matinea, ja jos hänen äidinkielen opettajansa Pirkko Lehtonen saisi päättää, koko koulu kantaisi Laineen nimeä.

Undergroundia tarvittaisiin taas

Turun kirjamessuilla voi etsiä myös undergroundin syvintä olemusta. Matti Komulainen on kirjoittanut Petri Leppäsen kanssa kirjan undergroundin historiasta ja sen vaikutuksesta nykypäivään.

Maraton yhä useamman tavoitteena

Juokseminen on yksinkertainen ja halpa tapa kohottaa kuntoa. Juoksukoulut täyttyvät oppilaista, sillä kunnon kohottajille riittää nykyisin vain maraton.

Jarkko Laineen aforismit palkittiin

Edesmenneen Jarkko Laineen (1947 - 2006) teos Kolmas mustakantinen vihko on valittu vuoden 2007 aforismikirjaksi. Tunnustuksen myönsi Suomen aforismiyhdistys.

Jarkko Laine tuottelias postuumistikin

Viime elokuussa edesmeneen kirjailija Jarkko Laineen syntymästä on lauantaina kulunut 60 vuotta. 1960-luvun underground-liikkeen jäsenenä tunnetuksi tulleen taiteen moniottelijan syntymäpäivänä häneltä julkaistaan kolme uutta teosta.

Nuori Jarkko Laine uskoi runoon ja alkukommunismiin

Kirjailijaliiton tuleva pomo oli undergroundin sanansaattaja

Kirjailija Jarkko Laine on kuollut

Kirjailija Jarkko Laine on kuollut vaikean sairauden jälkeen 59-vuotiaana.

Kirjailija Jarkko Laine kuollut

Kirjailija, runoilija ja kääntäjä Jarkko Laine on kuollut vaikean sairauden jälkeen.

Kirjailijaliitto äänestää puheenjohtajasta

Suomen Kirjailijaliiton puheenjohtaja Kari Levola saa haastajan liiton vuosikokouksessa ensi sunnuntaina. Kirjailija Torsti Lehtinen on ilmoittanut asettuvansa nykyisen puheenjohtajan vastaehdokkaaksi.