Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Tasja Kondratjeva, 19, toimi vaalitarkkailijana Venäjällä ja näki vakavia rikkomuksia – eniten häntä huolettaa kuitenkin se, mitä hän ei nähnyt

Vaalien rehellisyyden tarkkailu oli Venäjällä vapaaehtoisten varassa. Yksi heistä oli Tasja Kondratjeva, eikä hän luota valvomansa äänestyspaikan tuloksiin.

"Olen syntynyt Putinin kaudella, enkä halua kuolla Putinin kaudella" – Darja Heikinen, 17, ei pelkää haukkua Venäjän johtoa Tiktokissa

Venäläisen Darja Heikisen vanhemmat kutsuttiin turvallisuuspalvelu FSB:n puhutteluun, kun hän ryhtyi perustamaan nuorten oppositioliikettä. Hän pelkää, että perjantaina alkavat duumanvaalit sinetöivät presidentti Vladimir Putinin vallan taas vuosiksi.

Sammelvuo on kiinnostunut jatkamaan Venäjän päävalmentajana – uskoo, että olympiahopea painaa enemmän kuin raju EM-pettymys

Tuomas Sammelvuon valmentama Venäjä putosi lentopallon EM-kisojen puolivälierissä. Sammelvuo kertoo, että neuvottelut jatkosopimuksesta alkavat myöhemmin: "Tarvitaan kirkkaammat ajatukset kuin tällä hetkellä on".

Arkea maailmalta: Suomalaisena saan lentää vapaasti Venäjälle, mutta venäläisille raja on melkein kokonaan kiinni – avataanko itärajaa jo ensi viikolla?

Suomen nykyiset matkustusrajoitukset päättyvät tällä viikolla, ja luvassa voi olla lievennyksiä. Osa rajoituksista voi pysyä voimassa vielä pitkään, vaikka venäläiset jo haluaisivatkin matkustaa Suomeen, kirjoittaa Ylen Pietarin-toimittaja Simo Ortamo.

Saarnenjalosoukkoa ei löytynyt Kaakkois-Suomesta – kartoituksia jatketaan jälleen ensi kesänä

Venäjällä saarnipuita tuhoavan kovakuoriaislajin eli saarnenjalosoukon mahdollista ilmaantumista Kaakkois-Suomeen selvitetään myös ensi kesänä.

Feministi Darja Apahontšitš menetti työn, asunnon ja kotimaansa, kun Venäjä leimasi hänet ulkomaiseksi agentiksi – eikä hän vieläkään tiedä tarkalleen miksi

Venäläinen taiteilija joutui virkavallan hampaisiin saatuaan palkkioita muun muassa Suomesta. Hänen mukaansa hallinto kiristää nyt otetaan kaikenlaisesta aktivismista.

Helsinkiläiseltä parvekkeelta löytyi Suomelle uusi hepokattilaji

Helsinkiläiseltä parvekkeelta Hietalahdenrannasta löytyi tiistaina hepokatti, joka osoittautui Suomelle uudeksi hyönteislajiksi. Katja Leppänen valokuvasi koonihepokatin omalla parvekkeellaan.

Venäjä järjesti vuotuisen laivastoparaatin koronan varjossa

Koronan vuoksi laivaston paraati oli yleisölle suppeampi kuin muina vuosina, koska osa puistoalueista on suljettu. Venäjän presidentti Vladimir Putin osallistui kuitenkin laivaston paraatiin, kuten joka vuosi.

Kaksi Iranin sotalaivaa saapui Itämerelle – alusten uskotaan olevan matkalla Pietariin

Yhdysvallat on seurannut tarkasti aluksia, joiden se alun perin pelkäsi vievän aseistusta Venezuelaan. MarineTraffic-sivuston mukaan laivat olivat puolenyön aikaan Itämeren lounaiskulmassa matkalla itään.

Iranin sota-alukset saapuivat Englannin kanaaliin – Mahdollinen määränpää Pietarin laivastoparaati

Sota-alukset Makran ja Sahand lähtivät Iranista huhtikuussa. Aiemmin niiden epäiltiin kuljettavan aseita tai polttoainetta Venezuelaan. Nyt niiden arvioidaan suuntaavan Venäjän laivaston päivän paraatiin Pietariin.

Venäjältä saapuneen bussin matkustajalla koronatartunta – kyydissä olleet levittäytyneet eri puolille maata, sote-piiri vaatii hakeutumaan testiin

Linja-auton etuosassa istuneella henkilöllä todettiin koronavirustartunta. On todennäköistä, että matkustajat ovat altistuneet koronavirukselle. Matkustajia oli menossa yhteensä kymmenelle paikkakunnalle eri puolille Suomea.

Kommentti: Suomelle historialliset EM-kisat menivät monella tavalla täysin vihkoon – Uefa voi silti päästä helpolla järjettömyyksistään

Euroopan jalkapalloliitto Uefa näytti sunnuntaina päättyneissä EM-kisoissa toimintakyvyttömältä ja kylmältä järjestöltä. Uefa voi päästä silti kuin koira veräjästä, koska seuraavat epäkohdat jalkapallon arvokisojen kanssa ovat jo oven takana, kirjoittaa Yle Urheilun Samu Saatsi.

Arkea maailmalta: Minua jännitti ottaa Sputnik-rokotus, ja samoin ajatteli moni venäläinen – kunnes deltamuunnos iski koko voimallaan

Kolmas korona-aalto on herättänyt sekä venäläiset että hallinnon rokotusten tarpeellisuuteen. Epäilyksistä huolimatta moni on nyt päättänyt ottaa rokotepiikin, kirjoittaa Ylen Pietarin-toimittaja Simo Ortamo.

Venäjän turvallisuuspalvelu FSB on pidättänyt Viron konsulaatin työntekijän Pietarissa – Viron mukaan syytökset ovat tekaistuja

Venäjän turvallisuuspalvelun FSB:n mukaan konsuli Mart Lätte pidätettiin, kun hän oli vastaanottamassa salaisia materiaaleja. Viron mukaan kyseessä on provokaatio ja syytökset Lättiä vastaan ovat tekaistuja. Lätte oli pidätettynä puolitoista tuntia.

HUSin ylilääkäri Asko Järvinen: EM-kisaturismin piiloon jäävät tartuntaketjut huolettavat, joitakin tartuntoja voi vielä tulla esiin

HUSin alueella on tähän mennessä tullut esiin vajaat 400 EM-kisaturistien Pietarista saamaa tartuntaa tai niiden jatkotartuntaa. HUSin ylilääkärin Asko Järvisen mukaan testeihin hakeutuneet ihmiset näyttävät välttäneen kontakteja hyvin.

Tyrmistynyt sponsori paljasti: Uefa kielsi sateenkaarimainokset Pietarin ja Bakun EM-kisastadioneilla

Euroopan jalkapalloliitto Uefa on kieltänyt sateenkaarenväriset mainokset vedoten Venäjän ja Azerbaidzhanin lainsäädäntöön. Asian nosti esille saksalainen autojätti Volkswagen.

Sveitsiläiset suuntasivat Pietarissa suomalaisten "koronalinkoravintolaan", eivätkä tienneet siitä – venäläisten välinpitämättömyys hämmentää EM-jalkapallofaneja

Sveitsi ja Espanja kohtaavat illan EM-puolivälierässä Pietarissa. Paikalle saapuneet kannattajat eivät pelkää koronavirusta, vaikka tilanne Venäjällä pahenee päivä päivältä.

Portugali palauttaa ulkonaliikkumiskiellon ja Skotlannissa syntyi ennätys päivittäistartunnoissa – näin muunnos ja kisakatsomot kiihdyttävät pandemiaa Euroopassa

Euroopassa helteinen heinäkuu aloitti vilkkaan kesälomakauden, mutta samalla myös hyvin herkästi tarttuva koronaviruksen deltamuunnos näyttää herättelevän koronapandemiaa uuteen nousuun. Kisatartuntoja on havaittu Suomen ohella myös esimerkiksi Skotlannissa.

Torstai 1.7.2021

Koronatartunnat. Asikasmaksulaki. Käteinen raha. Pohjois-Amerikan kuumuus. Suomen sää.

THL kehottaa välttämään kaikkea Venäjälle matkustamista – suositus voimassa toistaiseksi

Suositus johtuu Venäjän heikentyneestä koronatilanteesta ja muuntuneesta viruksesta.

Pirkanmaalla raportoitu 40 jalkapalloturistien tuomaa koronavirustartuntaa – yhdeksän jatkotartuntaa

STM ja THL kertoo, että Pietarin jalkapallokisoista palanneilla henkilöillä on todettu kesäkuun viimeiseen päivään mennessä yhteensä 386 positiivista testitulosta ja 50 jatkotartuntaa.

Stadin Derbyyn saattaa tänään tulla jopa 5 300 katsojaa – Katso, miten kannattajakulkueet marssivat stadionille

Stadin Derby järjestetään 79. kerran. Poliisi vetoaa vahvasti Pietarista palaaviin jalkapallofaneihin, että he jäisivät kotiin. Poliisin arvion mukaan ensimmäisenä marssineessa Helsingin IFK:n kulkueessa oli noin sata osallistujaa.

Kiihtymisvaiheeseen siirtyminen uhkaa Kymenlaaksossa – Pietarissa bussilla matkustaneille suositellaan ylimääräistä koronatestiä 6–7 päivää matkan jälkeen

Kymsote kehottaa painokkaasti välttämään ulkomaille matkustamista. Pietarissa bussilla käyneille suositellaan ylimääräistä koronatestiä, sillä kotimatkalla saatu tartunta ei välttämättä näy vielä 72 tunnin testissä.

Rajalla ilman koronatestiä jääneiden EM-kisaturistien asuinkunnissa ilmeni epäselvyyksiä – lähes 90 löytyikin Espoosta

Ylelle toimitetussa listassa virheitä oli etenkin pääkaupunkiseudun luvuissa. Kymsote selvittää asiaa parhaillaan.

Pietarin kisamatkalta jo kuusi koronatartuntaa Vaasaan, kaikki rajalla testaamattomat karanteenissa myös Seinäjoella – "Otimme tämän mutkan sisäkaarteen kautta"

Vaasassa ja Seinäjoella pelataan karanteenin suhteen varman päälle, sillä altistumisia on vaikea rajata. Kokkolassa karanteeni tulee altistumisesta, esimerkiksi linja-autossa.

Koronaepidemia lähentelee kiihtymisvaiheen rajaa Etelä-Karjalassa – tartuntalukuja nostavat rajan yli tulevat tartunnat

Maakunnan tilannekuvaryhmä arvioi viimeistään viikon kuluttua, joudutaanko rajoituksia kiristämään ja siirtymään epidemian vakavampaan eli kiihtymisvaiheen tilanteeseen.

Katso tallenne Pirkanmaan koronanyrkin infosta – maakunnassa 150 ihmistä määrätty karanteeniin jalkapallon EM-kisoihin liittyen

Pirkanmaan koronavirustartunnoissa on ollut viime viikon aikana nousua. Etenkin Venäjältä jalkapalloturistien mukana tulleet tartunnat ovat olleet kasvussa.

Ilman koronatestiä jääneet EM-kisaturistit asuvat yli 60 kunnassa ympäri Suomea – katso täältä koko lista

Kaikki kisaturistit eivät ole vielä käyneet koronavirustesteissä. Viime viikon tiistaina Suomeen palanneista ja testaamatta jääneistä kisaturisteista noin joka kolmas asuu pääkaupunkiseudulla.

Pirkanmaalla on todettu kymmenen uutta koronavirustartuntaa

Pirkanmaan alueella löydettiin viime viikolla 75 uutta koronavirustartuntaa. Löydetyistä tartunnoista 33 on tullut venäjältä.

Kiuru A-studiossa Pietarin-kävijöistä: "Meillä on vaikeuksia tavoittaa ihmisiä, asiaan suhtaudutaan vähätellen"

Ministeri Krista Kiuru (sd.) ei ennakoi, johtavatko sadat kisatartunnat rajoitusten kiristämiseen, mutta kuvaa tilannetta vakavaksi. Hän painottaa kisaturistien vastuuta uuden aallon estämiseksi.

Koronaan sairastunut helsinkiläinen kisaturisti on ollut jumissa yli viikon Pietarissa: "Täällä ei hirveästi välitetä koronasta"

Ylen haastattelema mies ei tiedä, milloin hän pääsee takaisin Suomeen. Myös reissussa mukana olleet kaverit ovat sairastuneet koronaan.

Suomalaiset raivostuivat Huuhkajat-faneille, kannattajayhdistyksen puheenjohtajalle satanut uhkaavia viestejä

Pietarissa käyneiden jalkapallofanien tuomasta koronavirusryppäästä on paljastunut jo lähes 300 tartuntaa. SMJK:n puheenjohtaja Marko Karvinen kertoo saaneensa törkeää palautetta. Palloliitossa harmitellaan, ettei Venäjälle saatu junayhteyksiä pyynnöistä huolimatta.

Neljäs korona-aalto uhkaa nyt – HUSin Mäkijärven mukaan jopa tuhannet ovat voineet altistua Pietarista saaduille kisatartunnoille

Viimeisimmän tiedon mukaan HUSin alueella on tiedossa 202 kisaturistien mukana Pietarista tullutta tartuntaa, ja määrän pelätään kasvavan. Kaksi koronapotilasta on sairaalahoidossa. Toistaiseksi 496 henkilöä on asetettu karanteeniin.

Pietarissa matkanneita on asetettu karanteeniin Keski-Pohjanmaalla – Uusia koronavirustartuntoja alueella ei ole todettu

Soite kehottaa erityisesti Venäjällä matkustaneita hakeutumaan matalalla kynnyksellä koronavirustestiin.

Päijät-Hämeessä todettu 11 EM-kisamatkoihin liittyvää koronatartuntaa

Hyvinvointiyhtymän tietojen mukaan jalkapallon EM-kisoissa Pietarissa käyneet ovat toimineet vastuullisesti käymällä testeissä ja olemalla karanteenissa.

Pirkanmaalla kerrottiin juhannusviikonloppuna yhteensä 27 koronavirustartunnasta

Viime viikolla Tampereen yliopistollinen sairaala kertoi yhteensä 63 uudesta tartunnasta.

Kommentti: Pitäisikö Antti Tuisku tuomita samalla tavalla kuin Huuhkajien fanit?

Huuhkajien kannattajat lähtivät ulkomaille katsomaan EM-jalkapalloa, vaikka viranomaiset eivät suositelleet kisamatkaa. Nyt valinnasta pitää kantaa vastuu, kirjoittaa Yle Urheilun Joska Saarinen.

Helsingin tartunnanjäljitys ruuhkautui Pietarin-matkailijoiden koronatartunnoista – johtajalääkäri: altistuneita jopa 60 yhtä tartunnan saanutta kohden

Helsingin kaupungin terveysasemien johtajalääkärin Timo Lukkarisen mukaan tartuntoja on todettu kymmenissä busseissa, joissa matkustajia on tullut Suomeen. Tartunnan saaneita Pietarin-matkailijoita on Helsingissä jo yli 100, ja määrän odotetaan kasvavan sitä mukaa, kun koronatestejä valmistuu.

Venäjän F1-kisa siirtyy Pietarin lähelle vuonna 2023 – Linnuntietä radalta on Suomen rajalle vain 100 kilometriä

Kansainvälinen autoliitto FIA hyväksyi Igora Drive -radalle ykköstason lisenssin viime vuonna.

THL:n Salminen: Pietarissa matkustaneilla tartuntoja ympäri Suomea – todettuja tapauksia jo yli 120

Pietarin-matkailijoihin liittyvien tartuntojen määrä on kasvanut torstaina ilmoitetuista lukemista jo viidenneksellä. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos kehottaa busseilla tai tila-autoilla liikkuneita matkailijoita hakeutumaan välittömästi testattavaksi.

Venäjältä saapuneiden EM-kisaturistien karanteeni petti heti – yksi meni baariin ja yleisötapahtumaan, sitten selvisi koronatartunta

Vaalimaan ja Nuijamaan raja-asemilla otetuissa koronavirustesteissä on todettu viime päivinä noin 80 tartuntaa. Kaikkien testien tulokset eivät ole vielä valmistuneet. Kymsote muistuttaa, että jokaisen Pietarista saapuneen tulee pysyä karanteenissa.

Venäjän koronatilanne huononee, ja nyt elämä tehdään hankalaksi rokottamattomille: "Syrjintä alkaa väistämättä"

Moskovassa ei pääse ensi viikosta alkaen ravintoloihin ilman immuunisuojaa. Rokottamaton voi joutua jopa lomautetuksi. Venäjä vauhdittaa rokotuksia pakkokeinoilla, kun vasta 14 prosenttia on rokotettu ja tartuntamäärät kasvavat nopeasti.

Herkästi leviävää deltavarianttia valuu nyt Venäjältä Suomeen – THL:n mukaan suureen huoleen ei ole syytä

Varmistuneet deltavariantit on sekvensoitu kesäkuun alussa Nuijamaan raja-asemalla otetuista näytteistä. EM-kisaturisteilla todettujen tartuntojen osalta ei vielä tiedetä, onko niissä kyse virusmuunnoksesta. Deltavarianttia on nyt Venäjällä paljon.

Venäjältä kotiin palanneilta EM-kisaturisteilta on löytynyt useita koronatartuntoja – johtajaylilääkäri: "Toivottavasti busseissa on ilmastointi kunnossa"

Koronatilanne on pahentunut Venäjällä virusmuunnosten levitessä. Kymsote pyytää välttämään kaikkea tarpeetonta matkustamista ulkomaille, myös Venäjälle. Kymenlaaksossa kaikilla viikonlopun tartunnoilla oli yhteys ulkomaanmatkailuun.

Pietarissa koronarajoitukset tiukentuvat – jalkapallokisojen fanikatsomoihin ei saa enää tuoda ruokaa, juomaa kyllä

Pietarissa vasta 14 prosenttia asukkaista on rokotettu koronavirusta vastaan. Suurin osa venäläisistä ei halua rokotetta.

Kommentti: Videotuomio vesitti Huuhkajien unelma-alun – Suomi otti askeleen eteenpäin pallollisesti, mutta viimeinen silaus jäi puuttumaan

Suomi pystyi parantamaan pallollista peliään Tanska-ottelusta, mutta tulos jäi saamatta. Maalipaikkojen luomisessa on edelleen vaikeuksia, kirjoittaa Yle Urheilun Henri Pitkänen. 

Huuhkajat kohtaa Venäjän – seurasimme, kun tamperelaiset fanit kokoontuivat katsomaan peliä

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue kohtaa Venäjän kello 16 alkaneessa ottelussa Pietarissa. Ottelu on Suomen joukkueen toinen jalkapallon EM-turnauksessa. Yle kysyi, mitä tamperelaiskannattajat odottivat iltapäivän kamppailulta.

Venäjälle etulyöntiasema Huuhkajia vastaan – Ylen asiantuntija yllättyi Uefan ratkaisusta: "Nyt ollaan kuitenkin EM-kisoissa"

Huuhkajat kohtaa tänään kello 16 alkavassa ottelussa kisaisäntä Venäjän. Kotijoukkueella on etulyöntiasema, sillä Suomi ei ole saanut harjoitella kertaakaan ottelustadionilla.

Tuhannet jalkapallofanit vyöryvät lähes kuolleeksi hiljentyneille raja-asemille – luukut avataan jo neljältä yöllä

Suomalaisten jalkapallofanien odotetaan matkustavan Venäjälle pääosin tänään ja huomenna seuraamaan Suomi–Venäjä-karsintaottelua. Ottelu pelataan huomenna Pietarissa, jonne Lappeenrannasta on matkaa vain reilut 200 kilometriä.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle