Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Hoivakotiin hankittu lemmikkikana karkasi naapuriin – nyt se on Kivimäen perheen puutarhuri ja isännän juttukaveri

Poikkeusaika innostaa ihmiset hankkimaan lemmikkieläimiä. Jalasjärvellä Etelä-Pohjanmaalla Kana valitsi itse isäntäväkensä.

Näkökulma: Kettu löytää trendikkääseen kaupunkikanalaankin

Idyllinen mielikuva kotikanalasta rapisee arjessa nopeasti. Kun toimittaja otti hoiviinsa kukkoja ja kanoja, hän ei osannut arvata, mitä on edessä. Kun kanalassa vieraili peto, näky oli lohduton.

Lintujen kesäruokinta ja lemmikkikanat kasvattavat rottariskiä

Into pitää kanoja kaupunkialueella ja halu ruokkia lintuja myös kesäisin tuovat riskin rottien lisääntymisestä. Kanojen ja siilien ruokinnan jäljet pitäisi siivota ennen pitkähäntien ehtimistä paikalle. Lintuja terveystarkastaja ei ruokkisi kesällä ollenkaan.

Kanojen unelmaelämää Tuohimutkassa

Jyväskyläläinen Päivi Korpivaara on tehnyt sen, mistä moni uneksii: hän perusti kotipihalleen kanalan. Kuulostaa ehkä yksinkertaiselta, mutta lemmikkikanalan pystyttäminen taajamaan on helpommin sanottu kuin tehty.

Britannian kanat saivat oman hotellin - kukoilta pääsy kielletty

Minne jättää lemmikkikana, kun lähtee lomalle? Britanniassa ongelmaan on keksitty yksinkertainen ratkaisu: kanoille on perustettu oma hotelli.

Kesäkanalassa asuu lemmikkikana

Pienet kesäkanalat yleistyvät vauhdilla. Omalla tontilla nokkivat kanat hankitaan ilahduttamaan perhettä, ei niinkään munantuotantoa varten. Minikanalan perustamiseen ei tarvita lupaa, mutta siitä pitää ilmoittaa kunnan maatalousviranomaisille.