Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kalajoen palo keskeytti rakennustyöt Suomen suurimmassa tuulivoimapuistossa Mutkalammilla

Rakennustyömaalta evakuoitiin 150 ihmistä. Kukaan ei ole loukkaantunut palon vuoksi. Kolmeen tuulivoimalan pohjaan on jäänyt jälkiä palosta. Lisäksi aliurakoitsija Destian pieni nosturi sekä auto jäivät leviävän palon alle.

Tuli tuhosi hylätyn sairaalarakennuksen ullakon Kouvolassa – palomestari: "Raskas ja vaativa sammutettava"

Valkealan entisen psykiatrisen sairaalan tulipalo on saatu sammutettua Kouvolassa. Pelastuslaitos jatkaa palopaikan jälkisammutustöitä ja vartiointia läpi yön. Syttymissyytä päästään selvittämään aikaisintaan keskiviikkona.

Varkauden kaupungin keskuskeittiö evakuoitiin tiistaiaamuna savuhavainnon takia

Savun aiheutti rikkoutunut paineilmakompressori. Varsinaista tulipaloa ei ollut.

Jokaisesta Suomen rakennuksesta tehdään kolmiulotteinen mallinnus – oman talon 3D-kuvaa voi tulevaisuudessa tarkastella nettisivuilta

Suomessa on käynnissä kaikkien aikojen laajin rakennustiedon päivitys, kun ilmasta tapahtuvan laserkeilauksen ja ilmakuvauksen avulla käytännössä jokaisesta rakennuksesta tehdään kolmiulotteinen mallinnus.

Yksi Suomen vanhimmista ja parhaiten säilyneistä ruukkiyhdyskunnista myytävänä, 8 rakennusta kaupan – ostotarjoukset jätettävä elokuun alussa

Loviisan kaupunki kauppaa kahdeksan rakennuksen kokonaisuutta Strömforsin historialliselta ruukkialueelta. Ostotarjoukset on jätettävä viimeistään elokuun alussa. Useat rakennuksista vaativat pikaisesti isoa remonttia.

Iissä räjähdysvaaran aiheuttanut varastopalo oli epätavallinen tehtävä pelastuslaitokselle – kiinteistön sisällä olevat kaasupullot ammuttiin vaarattomiksi

Oulu-Koillismaan pelastuslaitos joutui eristämään 200 metrin suuruisen alueen Iin Hietalantiellä, kun palavassa varastossa oli räjähdysvaaran aiheuttaneita hitsauskaasupulloja. Poliisi teki pullot vaarattomaksi kauempaa ampumalla.

Ranuan Kalajaloste Oy:n tuotantotilarakennus tuhoutui tulipalossa

Rakennuksen vieressä olleessa asuntolinja-autossa nukkui 6 henkilöä, jotka heräsivät palon ääniin ja pääsivät turvaan.

Lahden kartanonpuiston kunnostustyöt käyntiin – saneerauksella houkutellaan lisää kävijöitä alueelle

Viherrakennustöissä huomioidaan museoympäristön historiallinen luonne ja pyritään säilyttämään vanhan puiston tunnelma.

Kopolan alikulkukäytävän rakennustyöt käynnistyvät Varkaudessa

Uuden Kopolan alikulkukäytävän ja siihen liittyvien jalankulun ja pyöräilyn väylien rakennustyöt käynnistyvät maanantaina Varkaudessa. Työt alkavat maanrakennustöillä ja jatkuvat louhinnoilla.

Hallirakennus paloi Simossa maan tasalle

Pelastuslaitos onnistui estämään palon leviämisen pihapiirin muihin rakennuksiin.

Ahtaajien tyyssijaksi rakennettu Ankkuri-talo aiotaan purkaa Kotkassa – ympäristöseura ei sulata suunnitelmia: ''Satamaperinne katkeaa''

Satamaoperaattori Steveco on hakenut omistamalleen rakennukselle purkulupaa. Ankkuri-talo on ollut vuosia käytännössä tyhjillään, eikä yhtiöllä ole sille tai tontille käyttöä. Kotkan ympäristöseuran mielestä rakennus pitäisi säilyttää.

Savonlinnan juhannusyön palossa vauriotuneen kerrostalon saneeraustyö käynnistynyt hiljalleen

Kohteessa on tehty esimerkiksi irtaimiston tyhjentämistä ja samalla peitetty kattorakenteita. Salama sytytti kerrostalon palamaan Savonlinnassa juhannusyönä, 26. kesäkuuta 2021.

Tyrnävällä paloi omakotalon pihapiirissä autotalli, henkilöauto ja traktori

Tyrnävällä Rannanpohjassa on palanut omakotitalon pihapiirissä sijainnut autotalli-varastorakennus. Rakennus tuhoutui tulipalossa ja samalla paloivat pihapiirissä olleet henkilöauto ja traktori.

"Tankar, tuulta viisitoista metriä sekunnissa" – radion merisäästä tutun majakkasaaren rakennukset käyvät läpi täysremontin

Valtion omistaman Tankarin saaren kulttuurihistoriallinen ympäristö saa suojelukaavan ja hoitosuunnitelman.

Vaasan vastaremontoidulla hallintotalolla syttyi uhkaava sähköpalo

Kattovalaisin ja sähköjohdot kärähtivät Vaasan kaupungin hallintotalon toisessa kerroksessa tiistaina päivällä. Rakennuksesta evakuoitiin 15 ihmistä. Pelastuslaitos sammutti palon nopeasti, tarkisti rakenteet ja tuuletti talon.

Hankasalmen palvelutalon palo- ja vesivahingot ovat ennakoitua pienemmät – vapaaehtoisia auttajia muistetaan tänään

Tulipalon takia osa palvelutalon asukkaista on edelleen evakossa. Suurin osa heistä saattaa päästä asuntoihinsa takaisin jo tällä viikolla. Palvelutalon korjauskustannukset eivät kiinteistöjohtajan mukaan nouse satoihin tuhansiin euroihin.

Sysmässä selvitellään kiinteistöverotuksen ja jätevesilaskutuksen epäselvyyksiä – rakennusvalvonta ollut jo pitkään ruuhkautunut

Kaikkiin yhteydenottoihin ei ehditä vastaamaan, mutta tilannetta pyritään parantamaan maksullisella selvityspalvelulla. Jos rekisteristä löytyy viranomaisten tekemiä virheitä, palvelusta ei tarvitse maksaa.

Oulun kaupunginkirjasto hakee kansainvälistä ympäristötunnustusta – hiilijalanjälkeä on pienennetty aurinkopaneeleilla ja muovin vähentämisellä

IFLA Green Library Award -tunnustus myönnetään vuosittain kirjastolle tai projektille, joka on parhaiten sitoutunut kestävään kehitykseen.

Asuinrakennus vahingoittui tulipalossa Mustasaaressa – henkilövahingoilta vältyttiin

Mustasaaren Sulvalla oli tulipalo neljän asunnon rakennuksessa. Henkilövahingoilta vältyttiin. Yksi asunnoista vahingoittui remonttikuntoon.

Piharakennus ja kaksi autoa tuhoutuivat tulipalossa Kalajoella

Pelastuslaitos sai estettyä palon leviämiseen pihan päärakennukseen.

Tyhjillään rapistuvan Lastenlinnan omaleimaisesta julkisivusta on tullut ongelma, joka määrittää koko rakennuksen kohtalon – löytyykö ratkaisu vuokra-asumisesta?

Lastenlinna on historiallinen rakennus, jonka julkisivu kaipaa epätoivoisesti remonttia. Rakennukseen suunnitellaan vuokra-asuntoja, joiden tuotoilla korjaus rahoitettaisiin.

Voiko uuden laiturin tai rantasaunan rakentamiskulut vähentää verotuksessa? Asiantuntija kertoo, mistä mökkiläinen voi saada kotitalousvähennystä

Korjautat mökkilaiturin, maalautat liiterin, teetät terassin – kotitalousvähennys helpottaa hiukan. Kaikki ei kuitenkaan kelpaa, joten verottajan ohjeisiin maksaa vaivan tutustua etukäteen. Niin Nummelat tekivät Mouhijärven mökillä.

Palvelutalo Kotiranta tulessa Hankasalmella – rakennus on evakuoitu

Rakennuksen kattorakenteet ovat tulessa, paikalla on yli 20 pelastusyksikköä.

Suomalaiset talot on suunniteltu entisaikojen säiden perusteella, ja siitä voi tulla ongelma – kehitys uhkaa trendikkäitä mustia taloja

Ilmastonmuutos lisää sateita Suomessa, ja rakennuksilta vaaditaan entistä parempaa kosteuskestävyyttä. Pitkät hellejaksot puolestaan nostavat sisälämpötiloja etenkin vanhoissa kerrostaloissa. Rakennussuunnitteluun on tehtävä muutoksia, sanovat asiantuntijat.

Rakennustyömailla törmätään aiempaa useammin muinaisjäännöksiin – ja sillä voi olla vaikutusta siihen, kuinka syvälle asukas saa pihallaan kaivella

Keravan tulevalla asuntomessualueella pohjatyöt on tällä viikolla aloitettu arkeologisilla kaivauksilla. Maan alta paljastunut tulisija vahvisti, että nyt kaavoitetulla omakotitontilla on asuttu jo 500 vuotta sitten.

Korona on vauhdittanut rakentamista Kouvolassa – lupia haettu enemmän kuin viiteen vuoteen

Rakennuslupia on haettu Kouvolassa tänä vuonna runsaasti. Kouvolan lupapalvelut onkin ruuhkautunut kevään ja kesän aikana. Erityisesti ihmisiä kiinnostaa lomarakentaminen.

Korona herätti ilmanvaihdon puutteisiin – "hengitystiesairauksien torjunta unohdettu"

Rakennusten ilmanvaihdossa on unohdettu hengitystiesairauksien torjunta, sanovat tutkijat. Koronapandemia osoitti, että virukset voivat tarttua ilmassa leijuvien aerosolihiukkasten mukana.

Näin 130-vuotiasta hirsikoulua entisöidään vanhaan loistoonsa – harvinainen projekti saa kiitokset jopa emeritusprofessori Panu Kailalta

Kaarelan koulun peruskorjauksen on määrä valmistua syksyllä. Sen jälkeen rakennusta on tarkoitus käyttää jälleen kouluna. Korjauksessa haluttiin kunnioittaa rakennuksen historiaa.

Vaalan uuden vankilan rakennustyöt alkoivat – kuntaan tulee ensimmäinen uuden konseptin mukainen paikka miesvangeille

Pelson vankilan apulaisjohtaja Asta Turpeinen kertoo, että uudessa vankilassa vangit opettelevat arjen taitoja kuten ruoan laittoa, siivousta ja pyykinpesua. Sähköisten palveluiden avulla vangit voivat esimerkiksi opiskella ja hakea työpaikkoja.

Naku, Hiki, Aalto vai kenties Satamankärjen sauna? – Jyväskylän uudelle maamerkille etsitään nyt nimeä

Saunaravintolan rakentaminen alkoi tänä kesänä. Osuuskauppa Keskimaa on käynnistänyt nimikilpailun, johon voi jättää ehdotuksia elokuun puoliväliin asti.

Betonilähiöitä uhkaa nyt purkaminen samoista syistä, joilla puukaupunkien tuhoa perusteltiin 1970-luvulla – vertaa kuvapareissa rakentamisen muutosta

Lähiöt ja muu moderni rakennusperintö ovat nykyajan arkista rakennuskantaa, jonka arvoa on vaikea tunnistaa. Vielä 50 vuotta sitten puutalot olivat yhtä arkisia, eikä niitä säälitty purkutuomioita jaettaessa. Olemmeko nyt toistamassa historian virheitä?

Pariskunta selvisi pyörätuolilla ulos tulimerestä viime hetkillä – raju tulipalo poltti pihapiirin raunioiksi Kurikassa

Raju tulipalo tuhosi pihapiirin kaikki rakennukset viime yönä Kurikassa Etelä-Pohjanmaalla. Talon väki selvisi liekeiltä turvaan omin voimin. Myös naapuri riensi ratkaisevilla minuuteilla apuun. Pyörätuolilla liikkuva talon isäntä sai palovammoja muun muassa käsiinsä.

Luonnonvarakeskuksen Maaningan tutkimusasemalla alkaa mittavat remontit – kuuden miljoonan urakka valmiina vuoden lopussa

Kuopion Maaningalla sijaitsevalla Luonnonvarakeskuksen tutkimusasemalla alkaa jättiremontti. Sekä tilan kartanorakennus että tutkimusnavetta peruskorjataan ja perusparannetaan. Lisäksi tutkimusaseman hakelämmitys korvataan pellettijärjestelmällä.

Tyhjillään oleva hirsirakennus paloi Lappeenrannassa – syttymissyystä ei tietoa

Henkilövahinkoja ei pelastulaitoksen mukaan aiheutunut. 

Floridassa romahtaneen talon raunioista löytyi jälleen kaksi ruumista – toinen kerrostalo Floridassa määrätty evakuoitavaksi

Miami-Daden piirikunnan pormestari allekirjoitti määräyksen osittain sortuneen kerrostalon vielä pystyssä olevan osan purkamisesta turvallisuussyiden vuoksi. Purkamiseen voi kuitenkin mennä arviolta useita viikkoja.

Kotkan uuden tapahtumakeskuksen rakentaminen alkaa Kantasatamassa heinäkuun aikana – valmistuu kahden vuoden päästä

Uusi tapahtumakeskus Satama Areena alkaa nousta Kotkan Kantasatamaan heinäkuussa. Päätoteuttajaksi valittu SRV ja rakennuttajayhtiö ovat allekirjoittaneet sopimuksen keskuksen toteuttamisesta.

Retretti kaatui konkurssiin liki kymmenen vuotta sitten – nyt taideluolaston aluetta availlaan uudelleen, ja se on muuttunut täysin

Punkaharjulla Tuunaansaaressa sijaitsevaa taideluolastoa on remontoitu nyt yli vuoden ajan. Maan päällä sijaitsevista rakennuksista osa on purettu ja osa modernisoitu. Retretin alkuperäisistä rakennuksista jäljellä ovat Bunkkeri ja Mutteri.

Varjossa 40 ja auringossa 50 astetta – Kanadan-kodin seinästäkin irtosi palanen, mutta Timo Orava on eniten huolissaan ilmastonmuutoksesta ja ikimetsien hakkuista

Kanadassa pian 13 vuotta asuneet Timo ja Henna Orava eivät ole koskaan aiemmin kokeneet viimeaikaisten kaltaisia lämpöjä. Eivätkä ennätyshelteisiin ole tottunut rakennuksetkaan.

Rovaniemen uuden monitoimitalon yhteyteen rakennetaan liikuntahalli – kustannukset kasvavat 1,25 miljoonaa euroa

Monitoimitalohankkeen kokonaiskustannusarvio on nyt reilut 39 miljoonaa euroa. Lisäksi monitoimitalon vuokrakustannukset ovat noin 3,4 miljoonaa euroa vuodessa.

Kaksi vuotta ja 22 miljoonaa – Lahden kaupungintalon remontti alkoi

Eliel Saarisen suunnitteleman arvorakennuksen talotekniikka uusitaan kokonaan. Remontin tieltä pakattiin reilut 150 taideteosta , satoja tuoleja, pöytiä, naulakoita, hyllyjä ja valaisimia. Osa kalusteista on alkuperäisiä.

Seurasaaren ulkomuseoon haussa uusi rakennus 40 vuoden jälkeen – mökkipihapiiri avautuu yleisölle 2026

Tavoitteena on löytää sodan jälkeen rakennettu, tavallinen suomalainen kesämökki.

Floridassa romahtaneen talon asukkaita rauhoiteltiin, ettei tutkimuksissa löydetyistä vakavista rakennevioista tarvitse olla huolissaan

Floridan Surfsidessa torstaina sattuneen taloromahduksen jälkeen on edelleen kateissa yli 150 ihmistä. Kuolleena raunioista on löydetty yhdeksän ihmistä.

Käytöstä poistettu päiväkoti tuhoutui tulipalossa Kangasalla – syttymissyystä ei toistaiseksi tietoa

Päiväkotikäytössä aiemmin ollut rakennus kärsi pahoja vaurioita tulipalossa maanantaina aamuyöllä. Sammutus- ja raivaustyöt paikalla jatkuvat arviolta puoleenpäivään asti.

Lämpöpumppu viilentää ihanasti, mutta talon rakenteille voi koitua yllättäviä seurauksia – professori varoittaa riskeistä tietylle talotyypille

Lämpöpumppuyhdistyksen Jussi Hirvonen ja VTT eivät näe jäähdytyksessä ongelmia. Tampereen yliopiston Juha Vinhan mukaan ongelmat ovat mahdollisia – ja riskit kasvavat tulevaisuudessa.

Savonlinnan kerrostalopalossa vielä paljon avoimia kysymyksiä – vakuutusyhtiö ratkaisee saneerataanko vai rakennetaanko uusi talo

Voimakkaan salamaniskun epäillään sytyttäneen kerrostalon liekkeihin juhannusyönä Savonlinnan keskusta-alueella. Palopäällikkö: "En ole ennen tuommoista nähnyt, eikä ole moni muukaan"

Rankkasateiden aiheuttamia vesivahinkoja kartoitetaan Sotkamossa juhannuksen jälkeen – kiinteistömestari arvioi tuhoja mittaviksi

Sotkamon kunnasta kerrotaan torstaina iltapäivällä, että tilanne on hallinnassa ja rakennuksia kuivatetaan. Tuhojen laajuus ja hintalappu selviävät ensi viikolla, kun vesivahinkojen varsinainen kartoitus aloitetaan maanantaina.

Voiko enää viime tingassa löytää mökin juhannukseksi? Kyllä, mutta ajomatkasta saattaa tulla pitkä – Etelä-Suomessa tarjolla enää yksittäisiä kohteita

Lapista löytyy vielä vuokramökkejä juhannukseksi ja heinäkuuksi, mutta Etelä-Suomen suosituilla mökkialueilla viime tipan varajaalle on tarjolla enää yksittäisiä kohteita. Matkailuyrittäjien varauskalenterit ovat täynnä myös heinäkuulle.

Moision kartanon suojelupäätöstä ei kuulu – historiallinen arvorakennus on odottanut myyntiä tyhjillään vuodenvaihteesta

Moision kartanon vuokrasopimus päättyi vuodenvaihteessa. Siitä lähtien kartano on odottanut suojelupäätöstä ja sitä, että se saadaan myyntiin. Kartanon omistaa vielä Kouvolan kaupunki.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle