Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Antenni-TV:n katsojille luvassa virityshetkiä – kanavat muuttuvat toukokuussa

Suurimmassa osassa suomalaisia koteja katsotaan televisiota antennilähetysten kautta. Toukokuussa joudutaan tekemään uusia virityksiä, lähivuosina myös laitehankintoja.

Älytelevisio menee monelta yli ymmärryksen – "On vain rohkeasti otettava kapula käteen"

Kolmanneksessa niistä kotitalouksista, joissa on televisio, se on älyllä varustettu. Kuitenkin suurelta osalta älytelevision ominaisuudet jäävät hyödyntämättä.

Televisio saattaa pimetä tiistaina Turun alueella – kanavat pitää hakea uudelleen

Taajuusmuutos koskee 100 000 antennitaloutta Turun alueella. Digita ja Viestintävirasto varautuvat neuvomaan kuluttajia.

Näin saat Areenan ja muut nettikanavat näkymään televisiossasi – oli älyä tai ei

Kokosimme yhteen keinoja, joiden avulla voit saada esimerkiksi Yle Areenan näkymään televisiosi ruudulta.

Naapurin tv:ssä eri aika kuin omassa, mutta mikä kello on oikeassa?

Kesä- ja normaaliajan siirtelyn takia moni hämmästelee muutamien sekuntien eroja televisiossa ja radiossa. Sille on selitys.

Teräväpiirto tulee – sadattuhannet televisiot ovat vielä uusimatta

Antennin kautta televisiota katsovien on uusittava laitteensa teräväpiirtovalmiuteen kolmen vuoden kuluessa. Toistaiseksi kauppa on käynyt verraten hitaasti.

Posti to continue lawn care, mulls leaf and snow clearing services

National mail and deliveries provider Posti says it’s satisfied with demand for its lawn care pilot and will continue the programme next summer. The company is now playing with the idea of introducing other seasonal services such as leaf raking and snow clearing.

Menikö sormi suuhun uuden television kanssa?

Lyhenneviidakossa kamppaileva kuluttaja saattaa kotona hämmästyä, kun juuri ostetussa älytelevisiossa ei olekaan kaikkia sovelluksia. Olisitko kaivannut parempaa opastusta?

HD, FULL HD, HDMI, Smart TV? – Tiedätkö, mitä tv-kaupassa pitää kysyä?

Television vaihto edessä? Jos teknisten termien ja ominaisuuksien vyöry ahdistaa, kirjaa ylös mitä kanavia katsot, mitä laitteita haluat liittää vastaanottimeen, haluatko netin, ja mitä netistä. Anna lista myyjälle, joka selvittää löytyykö haluamastasi televisiosta kaikki tämä, neuvoo Viestintäviraston erityisasiantuntija.

Ylen EM-juontaja hylättiin yksin studioon – asiantuntijat nukkuivat pommiin

Ylen jalkapallon EM-kisalähetysten studio-osuuksien isäntä Riku Salmisella oli pallo hetken hukassa, kun suoran lähestyksen asiantuntijat Petri "Peetu" Pasanen ja Erkka V. Lehtola olivat teillä tietämättömillä – ilmeisesti juhannuksen jäljiltä. Katso seikkailu kuvaa klikkaamalla!

Islantilaisselostaja ei ollut pysyä housuissaan - tämä huikea selostus jää historiaan

Islantilaisselostaja Gudmundur Benediktssonin selostuksesta välittyy suuren yllätyksen riemu, kun Islanti jyräsi viime hetken maalilla 2-1-voittoon Itävallasta ja varmisti paikkansa EM-kisojen pudotuspeleissä.

Video: Islanti iski lähemmäs unelmaa - pitkä heitto vei johtoon Itävaltaa vastaan

Islannin Kari Arnasonin pitkä rajaheitto päätyi Jon Dadi Bödvarssonille, joka vei joukkueensa 1-0-johtoon Itävaltaa vastaan F-lohkon päätöskierroksen ottelussa. Katso osuma kuvaa klikkaamalla!

Jännitystä viimeisille sekunneille saakka: Katso Islanti-Unkari -ottelun kohokohdat

Islanti oli lähellä yllätysvoittoa Unkarista, mutta palloa lähes 70 prosenttia ajasta pitänyt Unkari onnistui tasoituksessa F-lohkon ottelun loppuhetkillä.

Turkki jäi Noliton ja Moratan Espanjan jyrän alle – Katso ottelun maalit

Noliton hyvät ajoitukset, Moratan fiksut liikkeet ja Turkin lopullinen hajoaminen käsiin siivittivät Espanjan 3-0 voittoon D-lohkon myöhäisillan kamppailussa.

Uskomaton tasoitus viime hetkillä ja sekopäinen soihtuselkkaus – Tshekki-Kroatia -ottelun kohokohdat

Kroatia näytti jatkavan vakuuttavaa menoaan jalkapallon EM-turnauksessa, kun se hallitsi suvereenisti ottelun ensimmäistä tuntia Tshekkiä vastaan. Kroatia johti 2-0 ja sillä oli useita paikkoja naulata ottelu, mutta Tshekki kiri värikkäiden vaiheiden jälkeen 2-2-tasapeliin.

Zlatan jäi lyömään päätään maalitolppaan – Katso Ruotsi-Italia -ottelun kohokohdat

Italia kukisti Ruotsin 1-0 (0-0) jalkapallon EM-kisojen E-lohkon ottelussa. Ottelu näytti jo päättyvän maalittomaan tasapeliin, kunnes hyökkäääjä Eder pääsi etenemään pitkin Ruotsin rangaistusalueen rajaa liian vapaasti 88. peliminuutilla.

Müllytys jäi vain haaveeksi – Katso kooste maalittomasta Saksa-Puola -ottelusta

Puola ja Saksa kirjasivat EM-kisojen C-lohkon ottelusta 0-0-tuloksen. Kummassakin päässä nähtiin tilanteita, mutta Saksa hallitsi ottelua varsinkin ottelun alun. Toisella puoliajalla Puolan Milikillä oli kaksikin loistopaikkaa, mutta pettymyksekseen sössi kummankin.

Vähämaalisimmat EM-kisat lähes 50 vuoteen, vaikka monia turhauttava tulos vielä näkemättä – mikä on uuden formaatin vaikutus?

Meneillään olevissa jalkapallon EM-kisoissa on tähän mennessä tehty selvästi vähemmän maaleja ottelua kohden kuin aiemmissa lopputurnauksissa 2000-luvulla. Tilasto on yllättävä, sillä yksikään peli ei kuitenkaan ole vielä päättynyt maalittomaan tasapeliin.

Unkari sammutti Itävallan toiveet – katso video komeasta kakkososumasta

Zoltan Stieber teki Unkarin toisen maalin ja varmisti EM-kisojen tähän asti suurimman yllätyksen, kun Itävalta kaatui 2-0. Katso video komeasta osumasta kuvaa klikkaamalla!

Maalikooste: Englanti ja Venäjä tasoihin viime hetkillä

Jalkapallon EM-kisojen lohko-B:n päivän kolmannessa ottelussa Englanti ja Venäjä tasasivat värikkäiden vaiheiden jälkeen pisteet 1-1-lopputuloksella.

Torstai 7.4.2016 (radio)

Nordea-pankki puolustaa veroparatiisitoimiaan. Sähköiskuun kuoli 3 ihmistä vuonna 2015. Suurissa kaupungeissa saa parempaa palkkaa. Kesko sulkee uuden varaston. Tv-laitteet menevät kokonaan uusiksi 2020.

Näin tv-kanavien siirtyminen pelkkään teräväpiirtoon vaikuttaa sinuun

Antenni-tv-lähetykset normaalitarkkuudella päättyvät keväällä 2020. Tarkista, onko virittimesi valmis hd-aikaan.

Tv-lähetykset kokonaan teräväpiirtoa vuonna 2020

Normaalilaatuiset antenni-tv-lähetykset päättyvät neljän vuoden kuluttua, koska tv-kanavat ja lähetyksiä jakavat operaattorit haluavat aikaistaa niin sanottua hd-siirtymää. Iso osa antenni-tv:n katsojista joutuu uusimaan tv:n tai boksin.

Digita: Osa antenni-tv -verkon kanavista haettava uudelleen Rovaniemellä

Antenni-tv-verkon rinnakkaislähetykset Rovaniemen päälähetinasemalla ovat päättyneet tänään. Muutoksen takia E-kanavanipun kanavat on haettava uudelleen, tiedottaa Digita.

Antenni-tv-verkon lähetystaajuus muuttui Rovaniemellä

Antenni-tv-verkon E-kanavanipun lähetystaajuus on muuttunut Rovaniemen päälähetinasemalla. E-kanavanipun uusi lähetystaajuus on 610 MHz eli kanava 38.

Valtakunnalliset antenniverkon taajuusmuutokset alkoivat – Näin teet kanavahaun uudestaan

Antenniverkon televisiolähetyksien tajuudet muuttuvat koko Suomessa. Muutostyöt alkoivat tällä viikolla Lapista. Antenniverkko siirtyy käyttämään eri lähetystaajuutta, sillä nykyinen taajuus siirtyy langattoman laajakaistan käyttöön. Työt jatkuvat alueittain koko Lapissa tulevan syksyn ajan. Muutoksen jälkeen televisio tai digiboksi vaatii uuden kanavahaun.

Tapakerääjä maksaa vuosittaiset etelämatkat ja risteilyt tyhjillä pulloilla

Satu Panula on ostanut digiboxin, risteillyt ja tehnyt monta etelänmatkaa pullonkeräysrahoilla. Sadun mielestä on kummallista että selvää rahaa rytätään tai heitetään pois.

Kumia, kromia ja vinyyliä – hyppää mukaan vanhojen autojen kulkueeseen suorassa nettilähetyksessä

Videon lisäksi voit seurata perinteisen Wappuajo-kulkueen etenemistä reaaliaikaisesti artikkeliin upotetusta kartasta. Osallistu somessa aihetunnisteella #wappuajo. Lähetys alkaa kello 12.00.

Netti-tv:n katselu älytelkkarista voi pienentää sähkölaskua – tiedätkö, mitä muita kuluja se aiheuttaa?

Älytelevision omistaja voi luopua monista sähköä kuluttavista lisälaitteista. Mutta vaikka tv-laitteen osuus kodin sähkölaskusta pienenee, lisääntyvien netti-tv-lähetysten kulut valuvat kuluttajalle lopulta puhelinlaskuissa, palvelumaksuissa ja veroissa.

Yle lisää tekstityksen jälleen uuteen television uutislähetykseen

Maanantaista 23.3. alkaen ohjelmatekstitys on saatavilla Yle Uutisten kello 18 lähetykseen.

Digitaalisuus viivyttää maalijuhlaa – viive jopa kymmenen sekuntia

Suorana lähetettävien urheilutapahtumien suoritukset välittyvät koteihin vasta joidenkin sekuntien kuluttua. Saman lähetyksen eriaikaisuus eri välineissä selittyy teknisillä syillä.

"Orwell on jo meillä kotona" – älytelevisioiden mikrofoneista syntyi kohu

Yhä useampiin kodinkoneisiin on tulossa puheentunnistin ja yhteys internetiin. Riskinä on, että arkaluontoista tietoa päätyy vääriin korviin.

FOX ei näy enää suuressa osassa Pohjois-Suomea

FOX-tv-kanava ei näy enää suuressa osassa Lapin antennitalouksissa, koska kanava on siirtynyt valtakunnallisesta näkyvyydestä suppeampaan C-kanavanippuun.

Tarkista voiko televisiollasi katsoa myös HD-lähetyksiä

TV:n tai digiboxin pitää olla T2-yhteensopiva.

Tekstitykset Ylen kanavilla

Lisätietoja tekstityksestä ja apuja tekstitysongelmiin.

Televisiolähetysten taajuusalue muuttuu 2017 – peruskanavat näkyvät vanhoillakin laitteilla

Antenneja pitää suunnata ja kanavat on viritettävä uudestaan. Vanha digiboksi kelpaa vuoteen 2026 asti, jollei kaipaa teräväpiirtoa tai maksukanavia.

Yle Areena siirtyi äly-tv-aikaan

Ylen suosittu Areena on siirtynyt äly-tv-aikaan. Yle julkaisi tiistaina Samsungin uusimmissa, vuoden 2012 jälkeen julkaistuissa äly-tv-malleissa toimivan Areenan sovelluksen. Sovellus on ladattavissa ilmaiseksi Samsungin sovelluskeskuksesta.

Lukon liigakauden avausinfo – suora lähetys klo 12.30

Yle Urheilu välittää suorana nettilähetyksen Rauman Lukon liigakauden avausinfon kello 12.30 alkaen.

Venäläinen kantoraketti tuhoutui – Siperian syrjäkylät jäävät ilman internetiä

Venäjän tehokkain ja uudenaikaisin tietoliikennesatelliitti tuhoutui Proton-raketin sytyttyä tuleen. Venäjän eniten käyttämä kantoraketti on nyt käyttökiellossa, kunnes vika löytyy.

Asiantuntija: Älytelevisio ei ole vielä verkkorikollisille houkutteleva kohde

Internetiin kytketyt televisiot eivät vielä ole virustehtailijoille kiinnostavia kohteita. Älytelkkareiden käyttäjälle riittää kun pitää huolta normaalista nettihygieniasta.

Philips-älytelevisioissa tietoturvaongelma

Kyberturvallisuuskeskus varoittaa tietoturvaan liittyvästä ongelmasta, joka koskee vuonna 2013 valmistettuja tai sitä uudempia Philipsin älytelevisioita.

Jo viides uutislähetys saa suomenkielisen tekstityksen

Valtakunnallisten uutislähetysten tekstitys laajenee. Maanantaista 3.3. lähtien tekstitetään myös TV2:n kello 19.10 uutislähetys.

Jälleen uusi uutislähetys saa tekstityksen

Perjantaista alkaen ohjelmatekstitys on käytettävissä myös TV2:ssa kello 21.50 alkavassa uutislähetyksessä.

Dia on historiaa - mustavalkoinen filmi nostaa päätään

Uusia diaprojektoreita ei enää tehdä. Vaihtoehtona on vanhojen diakuvien skannaus sähköiseksi tiedostoksi..

TV-uutisten tekstitys uudella tekniikalla

Uutisten tekstityksen näkyminen Teksti-tv:n sivun 335 kautta jää historiaan. Sivulla on ohjeet uuden DVB-tekstityksen käyttämiseen.

Uutiset tekstitetetään suomeksi uudella tavalla 1.10. alkaen - sivu 335 jää pois käytöstä

Uutistekstityksissä käytettävä tekniikka kuun vaihteessa muuttuu. 1.10. alkaen uutisten tekstittämisessä teksti-tv:n sivun 335 tekstityspalvelusta luovutaan kokonaan.

Mystinen vika pimensi digiboxeja

DNA:n kaapelipäivitykset ovat pimentäneet kymmeniä digiboxeja Lahden seudulla. Verkko-operaattori ei vielä ole päässyt vian alkulähteille.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle