Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Katso suorana klo 17.40: Miltä näyttää historiallisiin välineisiin perustuva uusi kamppailulaji buhurt?

Kamppailulaji buhurt nostaa suosiotaan. Laji tunnetaan Suomessa myös nimellä Medieval Combat Sport. Buhurtissa otellaan historiallisissa haarniskoissa ja tylpillä teräsaseilla.

Kuningatar Elisabet II palkitsee Esa-Pekka Salosen – jos Salonen olisi britti, hän olisi pian Sir Esa-Pekka Salonen

Kuningatar Elisabet II myöntää Saloselle brittiläisen imperiumin ritarikomentajan kunniamerkin.

Lauantai 28.11.2020 (radio)

Uusia koronatartuntoja on yli 500. Euroopassa jo yli 400 000 ihmistä on kuollut koronan takia. Viimeinen Mannerheim-ristin ritari Tuomas Gerdt haudattiin lauantaina. Kuuloliitto on antanut Selkeän puhujan -palkinnon toimittaja Rosa Kettumäelle. Viikonloppuna on poutaa.

Mannerheim-ristin ritari Tuomas Gerdt lasketaan haudan lepoon lauantaina kotikaupungissaan Lappeenrannassa

Hautajaissaattueen reitti Lauritsalasta Lepolan hautausmaalle suljetaan saattueen kulun ajaksi muulta liikenteeltä.

Mannerheim-ristin ritari Tuomas Gerdtille nimikkopuisto kotinurkille Lappeenrannan Lauritsalaan

Lauritsalatalon kaakkoispuolella sijaitseva puistoalue nimetään Tuomas Gerdtin puistoksi.

Maanantai 2.11.2020 (radio)

Myrskytuuli on puhaltanut maanantaina Suomessa. Koronavirus on levinnyt suomalaisilla työpaikoilla vain vähän. Maanantaina raportoitiin 109 uutta koronatartuntaa. Viimeinen Mannerheim-ristin ritari on kuollut.

Puolustusministeri Kaikkosen mielestä Mannerheim-ristin ritari Gerdt voisi saada valtiolliset hautajaiset

Valtiollisten hautajaisten järjestämistä ei STT:n tietojen mukaan ole esitetty tai valmisteilla valtioneuvoston kansliassa.

Tuesday's papers: Bitter cold, mental health taboos, charity knighthood, and plenty of TV

Newspapers in Finland discuss freezing temps, Somali community outreach, a medal for food drive hero Heikki Hursti, and average television viewing times in 2018.

Suomeen saapuva Ringo Starr Ylelle: Keikkailu jatkuu niin kauan kuin rumpukapulat pysyvät kädessä

Beatles-legenda Ringo Starr sanoo olevansa onnellisimmillaan saadessaan soittaa rumpuja hyvien muusikoiden kanssa. Vastikään ritarin arvonimen saaneella 77-vuotiaalla muusikolla riittää energiaa, jonka salaisuus piilee kuulemma mustikoissa ja parsakaalissa.

Viimeinen Mannerheim-ristin ritari Tuomas Gerdt täyttää tänään 95 vuotta

Kaikkiaan Mannerheim-ritareiksi nimitettiin 191 ihmistä.

Unelmana ritariratsastus

Ystäväni hevonen toteutti kahden hevostytön unelman.

Australia luopuu ritarinarvosta – prinssi Philip saa pitää arvonimensä

Edellinen pääministeri oli ottanut arvon käyttöön uudelleen viime vuonna, mutta hänen päätöstään arvosteltiin voimakkaasti. Arvonimen jo aiemmin saaneet saavat pitää arvonsa, joten esimerkiksi kuningatar Elisabetin aviomies prinssi Philip saa pitää aiemmin tänä vuonna saamansa ritarinarvon.

Tuomas Gerdt muisti edesmenneitä aseveljiään tervehdyksellä

Suomen ainoa elossa oleva Mannerheim-ristin ritari Tuomas Gerdt joutui jättämään Rautjärven Kaukopartiomuistolaatan paljastusjuhlan väliin terveydellisistä syistä.

Rautjärvi nojaa matkailuaan kaukopartiomiehiin

Kunta vaalii alueella tehtyä kaukopartiotoimintaa muistolaatalla ja ensi vuonna alkavilla dramatisoiduilla kaukopartiokierroksilla. Ensi viikolla paljastettava muistolaatta kertoo kahden Mannerheim-ristin ritarin partioretkistä Rautjärvellä.

Nykypäivän ritarit taistelevat huumeita vastaan

Pyhän Lazaruksen ritarikunta perustettiin Jerusalemissa 1100-luvulla auttamaan spitaalisia. Jossain osissa maailmaa ritarikunta jatkaa edelleen lepraa vastaan taistelua, mutta Suomessa keskitytään huumeidenvastaiseen työhön.

Vihreiden entiselle kansanedustajalle myönnettiin Ranskan kunnialegioonan ritarimerkki

Entinen vihreiden kansanedustaja Satu Haapanen vastaanotti eilen tiistaina Ranskan presidentin myöntämän kunnialegioonan ritarin kunniamerkin. Haapanen sai kunniamerkin ansioistaan Ranskan ja Suomen suhteiden sekä eurooppalaisuuden edistämisessä.

Ranskalainen taloustieteilijä kieltäytyy korkeasta kunnianosoituksesta

Thomas Pikettyn nimi löytyi torstaina julkaistulta Ranskan kunnialegioonan ritarin arvon saavien listalta. Pikettyn mukaan ei ole hallituksen rooli päättää, kuka on kunnianarvoisa. 

Eräs Huckleberry Finn

Cyril Clemens oli sitkeä Sibeliuksen ihailija.

Ensimmäinen ritariksi aateloitu moottoriurheilija on kuollut

Kolminkertainen F1-maailmanmestari Sir Jack Brabham on kuollut 88-vuotiaana. Brabham juhli mestaruutta vuosina 1959, 1960 ja 1966.

Palkittu romaniäiti Aili Lindberg: kunnioitus ja koulunkäynti ovat tärkeitä

Sieviläinen romaniäiti Aili Lindberg saa sunnuntaina Ritarihuoneella Valkoisen Ruusun Ritarikunnan I luokan mitalin kultaristein. Sieviläinen kotiäiti on 10 lapsen ja kahden pitempiaikaisen kasvattilapsen äiti. Lindbergin kasvatusperiaatteena on ollut romaniperinteen siirtäminen eteenpäin. Iloa ovat erityisesti tuottaneet omaisten uskoontulo sekä lasten koulunkäynti.

Kaksintaistelu – Miekkailu on ranskalaisten laji

Kaksintaistelun ranskalainen olemus nousee kirjallisuudesta.

Kummeli: Roolipeli

"Jätkä löi oikeesti!"

Kähvelsikö Willamo Remeksen olympiamitalin?

Sallalaisen mestarihiihtäjän ja Mannerheimristin ritarin Olli Remeksen poika Martti Remes sanoo, että eversti Oiva Willamo aikoinaan kähvelsi hänen isänsä olympiamitalin. Mitali oli pitkään kateissa, kunnes se löytyi vuonna 1957.

Mannerheim-ristin ritareita on enää yksi

Mannerheim-ristin ritareita on jäljellä enää yksi. Ritari nro 118 Heikki Nykänen menehtyi keskiviikkona Porissa 91-vuotiaana. Helsingissä syntynyt majuri Nykänen taisteli sodan aikana kaukopartiojohtajana. Viimeiset vuotensa Nykänen asui Porissa.

Tupatarkastus Linnassa

Hyvää itsenäisyyspäivää! On Suomen suosituimman tv-illan aika. Linnan juhlia tai virallisemmin tasavallan presidentin itsenäisyyspäivän juhlavastaanottoa seuraa taas runsaat kaksi miljoonaa suomalaista.

Harri Holkerista ritari

Jos Holkeri olisi ollut britti, hänestä olisi tullut Sir.

Askaisten Ritaripuistossa tehty ilkivaltaa

Askaisten Ritaripuiston muistomerkki on joutunut ilkivallan kohteeksi viikonlopun aikana.

Koulupojat Olavinlinnassa

Alkaa aikamatka Olavinlinnassa.

Onni Määttänen oli yksi suurista ja rohkeista

Mannerheim-ristin ritari Onni Määttänen on kuollut. Määttäsen poismenon jälkeen ritareista on elossa enää kaksi. Kutsua Linnan juhliin ritarit saivat odottaa liki 50 vuotta.

Mannerheim-ristin ritari Onni Määttänen kuollut

Mannerheim-ristin ritari, maanviljelijä ja talousneuvos Onni Määttänen on kuollut. Hän kuoli illalla sairaalassa Joensuussa 102-vuotiaana. Määttänen oli Mannerheim-ristin ritari numero 119.

Mauno Järvelälle ruotsalainen kunniamerkki

Pelimanni ja musiikkipedagogi Mauno Järvelä on saanut Ruotsin kuninkaan myöntämän kunniamerkin. Kuningas myönsi Suomen sodan päättymisen merkkivuoden kunniaksi mitalin viidelle Suomen kansalaiselle.

Kuningatar teki kulttuurintekijöistä ritareita

Iso-Britannian kuningatar on vuoden päätteeksi löynyt useita kulttuurin tekijöitä ritareiksi. Keski-Maan kuninkaasta ja King Kongin isästä tuli ritari oikeassa elämässä.

Halonen myönsi tveriläisvaikuttajalle ritarimerkin

Tverin alueen entinen varakuvernööri Anatoli Golovkini on saanut Suomen Leijonan ensimmäisen luokan ritarimenkin, jonka myönsi presidentti Tarja Halonen.

Varsovan geton viimeinen kapinajohtaja on kuollut

Viimeinen Varsovan geton kapinan johtajista on kuollut. Marek Edelman kuoli ystäviensä luona Varsovassa 90 vuoden ikäisenä.

Mari Boinesta ritari

Saamelaistaiteilija Mari Boine on lyöty Norjassa ritariksi. Boine sai Norjan Kuninkaallisen Pyhän Olavin Ritarikunnan ensimmäisen luokan ritarimerkin ansioistaan maailmanmusiikin parissa.

Mannerheim-ristin ritari sai nimikkopuun Ilomantsissa

Mannerheim-ristin ritari Onni Määttänen sai Möhkön arboretumiin oman nimikkopuun. 101-vuotias sankari oli itse seuraamassa pilarikatajan istutusta, sekä juhlakahveilla Möhkön Mantalla. Mantalla kuultiin myös päivitys Ilomantsi-Seuran Kaatiolampi-projektista.

Draculasta tuli Sir Dracula

Brittinäyttelijä Christopher Lee on lyöty ritariksi. Etenkin elokuvaroistojen rooleista tunnettu 87-vuotias Lee sai kuningattaren myöntämän arvonimen lauantaina.

Mannerheim-ristin ritari Pentti Iisalo haudattiin kunnianosoituksin

Mannerheim-ristin ritari Pentti Iisalo on siunattu Lahdessa lauantaina. Hautaus tapahtui sotilaallisin kunnianosoituksin.

Mannerheim-ristin ritari Pentti Iisalo on kuollut

Mannerheim-ristin ritari Pentti Iisalo on kuollut. Iisalo kuoli sairauskohtaukseen kotikaupungissaan Lahdessa.

Baletinjohtaja Dinna Bjørnille kaksi arvokasta kunniamerkkiä

Tanskan Kuningatar Margareeta II on nimittänyt baletinjohtaja Dinna Bjørnin Dannebrogordenin ritariksi.

Ohjaaja Åke Lindman nimitettiin ruotsalaisritariksi

Ruotsin Kuningas Kaarle XVI Kustaa on nimittänyt ohjaaja, professori Åke Lindmanin, dosentti Stefan Forssin ja johtaja Jyrki Hägglundin ruotsalaisen Pohjantähden ritarikunnan ensimmäisen luokan ritareiksi.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle