Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Koronatartunnat ponnahtivat nousuun Lapin sairaanhoitopiirissä – Kittilässä palvelutalossa joukkoaltistuminen

Lapin sairaanhoitopiirissä huolestuttaa iäkkäiden ihmisten koronatartuntaluvun kasvu. Lapin rokotekattavuus jää alle Suomen keskitason, ja varsinkin toisen rokotuksen saaneita on Lapissa huomattavasti vähemmän kuin maassa keskimäärin.

Vaasalaisessa palvelutalossa joukkoaltistuminen – asukkaat eristetty ja työntekijöitä karanteenissa, toistaiseksi ei jatkotartuntoja

Koronavirustartunta todettiin yhdellä työntekijällä. Palvelutalon henkilökunnasta on asetettu karanteeniin 20 henkeä. Yhden pienkodin kaikki asukkaat on eristetty.

Jokikartanon palveluasumisen yksikkö ei ota vastaan vieraita – 11 asukasta joutui koronakaranteeniin

Jyväskylän Kuokkalassa sijaitsevassa Jokikartanon palveluasumisen yksikössä on havaittu koronatartunta. Vain osa asukkaista on asetettu karanteeniin, mutta vierailukielto koskee koko yksikköä.

Attendo tyhjentää hoivakotinsa Kuopion maaseudulla, kun viranomaiset puuttuivat paikan hoitajapulaan – uusia työntekijöitä ei löytynyt

Attendon hoivakodin vanhukset siirretään hoitajapulan vuoksi pois Muurutvirran palvelukodista. Kuopion kaupunki järjestää vanhuksille korvaavan hoitopaikan. Kehitysvammaisten hoito jatkuu yksikössä entiseen tapaan.

Lappeenrannan palvelukeskussäätiö suunnittelee Korvenkylän ja Lauritsalan vuokrataloistaan luopumista – asukkaille turvattaisiin jatkossakin vuokra-asunto

Lappeenrannassa palveluskeskussäätiö valmstelee kahdesta vuokrakiinteistöstään luopumista, koska ne vaatisivat merkittäviä korjauksia eikä niille ole riittävästi kysyntää.

Hankasalmen palvelutalon palo- ja vesivahingot ovat ennakoitua pienemmät – vapaaehtoisia auttajia muistetaan tänään

Tulipalon takia osa palvelutalon asukkaista on edelleen evakossa. Suurin osa heistä saattaa päästä asuntoihinsa takaisin jo tällä viikolla. Palvelutalon korjauskustannukset eivät kiinteistöjohtajan mukaan nouse satoihin tuhansiin euroihin.

Kuski sai ajokkinsa pahaan kiipeliin palvelutalon pihalla Jämsässä

Keski-Suomen pelastuslaitoksen apua tarvittiin torstaina iltapäivällä Jämsässä, kun henkilöauto oli vaarassa kaatua palvelutalon pihalla.

Poliisi löysi hoivakodista kadonneen miehen hyväkuntoisena

Lounais-Suomen poliisilaitos etsi kadonnutta 72-vuotiasta miestä Turun Hannunniitussa.

Hankasalmella osalla palvelutalon asukkaista voi olla edessä kuukausien evakko – kunta aikoo palkita ripeitä naapureita, joiden ansiosta tulipalossa vältyttiin ehkä suuronnettomuudelta

Palvelutalo Kotirannan tiistai-iltaisen tulipalon vuoksi osa asukkaista on edelleen majoitettuna läheiseen Attendon hoivakotiin. Tulipalon aiheuttamia vahinkoja selvitetään parhaillaan.

Palvelutalo Kotiranta tulessa Hankasalmella – rakennus on evakuoitu

Rakennuksen kattorakenteet ovat tulessa, paikalla on yli 20 pelastusyksikköä.

Kiista turvapaikanhakijoiden yksikön toiminnasta menee hallinto-oikeuteen – SPR ja kiinteistöyhtiö eivät tyydy kaupungin päätökseen

SPR Hämeen piiri ja Tapanilan Kartanokodit Oy ovat yhteisrintamana tehneet valituksen hallinto-oikeuteen, sillä osapuolten tulkinnat ja näkemykset eroavat toisistaan merkittävästi. Asukkaat valittivat vastaanottokeskuksen toiminnasta.

Avi huomasi useita puutteita tamperelaisessa aikuisten kehitysvammaisten yksikössä: pahimmillaan alle puolet henkilöstöstä paikalla

Kehitysvammaisten palvelukodissa ei ole ollut tarpeeksi henkilökuntaa eikä vaadittavaa vastuuhenkilöä. Lisäksi asiakkaiden itsemääräämisoikeutta on laiminlyöty. Epäkohdat vaaransivat avin mukaan asiakasturvallisuuden.

Oulaisiin aletaan rakentaa osuuskunta-asuntoja senioreille - uudenlaisella asumismuodolla halutaan jarruttaa kallista palveluasumista

Hankkeen projektipäällikkö Reino Yli-Honkola kertoo, että asunnot ovat itsenäisen asumisen ja palveluasumisen uudenlainen välimuoto. Ensimmäisessä vaiheessa rakennetaan kymmenen asuntoa, joiden on määrä valmistua vuoden kuluttua syksyllä.

Hallinto-oikeus hylkäsi Lieksan sote-kiinteistöjä koskevan valituksen

Lieksan valtuusto päätti viime syyskuussa, että uusi sote-keskus rakennetaan siten, että kaupunki välivuokraa terveyskeskuksen Siun sotelle. Lisäksi vanhusten palveluasuminen toteutetaan niin, että kaupunki vuokraa Attendon omistamat tilat edelleen Siun sotelle ja palveluasunnot suoraan asukkaille. Valituksen mukaan kaupunki ei ole pyytänyt lausuntoja asianosaisilta.

Kangasalla puutteita vammautuneiden henkilöiden palveluasumisessa: asiakkaiden turvallisuus saattoi vaarantua

Kangasalan kaupunki on havainnut vakavia puutteita vammaislain mukaisia palveluja tarjoavassa Vetrea Elo Einarissa. Valvontakäynnillä yksikön lääketurvallisuudessa ilmeni puutteita. Myös henkilöstöä oli liian vähän.

Vanhuksen kaikki rahat eivät voi enää jatkossa hurahtaa hoitolaitokselle – uusi laki määrää tarkan summan omaa käyttörahaa

Asiakasmaksulain muutokset tulevat voimaan tänään. Vertailimme, miten ympärivuorokautisessa hoidossa olevan iäkkään kulut muuttuvat lain myötä. Tuija Seppäsen isä ei olisi pärjännyt ilman hänen maksuapuaan.

Eksotesta tulossa päävuokralainen Lappeenrannan Pormestarin kortteliin suunniteltuun palvelutaloon

Palvelutaloon on suunniteltu 60 asuntoa, joista puolet on tehostetun palveluasumisen asuntoja ja puolet ohjatun senioriasumisen asuntoja.

Helsinkiin suunnitellaan sateenkaaritaloa – sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöille tarkoitetussa talossa elettäisiin yhteisöllisesti

Helsingin Verkkosaareen aiotaan rakennuttaa kerrostalo, joka on tarkoitettu sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöihin kuuluville henkilöille. Idean puuhamies Tapani Vuola kertoo, että sateenkaareva asunnottomuus on yksi asunnottomuuden tyypeistä.

Salo suunnittelee hoivapaikkoja IoT Campukseen

Hoivayksikkö toimisi myös terveydenhuolto- ja hoiva-alan opiskelijoiden harjoittelupaikkana. 

Helle tuskastuttaa hoiva- ja palvelukodeissa – ulkoilu varjoisalla parvekkeella ja riittävä nesteytys virkistävät

Monissa julkisen palvelun terveydenhoitopaikoissa ei ole nykyaikaista ilmastointia ja kiinteistön sisälämpötila voi nousta helteellä huomattavan korkeaksi. Asukkaiden nesteytykseen kiinnitetäänkin helteillä paljon huomiota.

Sairaanhoitajista ja lähihoitajista huutava pula Seinäjoella, Attendon hoivakoti haki hätäapua somessa – rekrytointi vaikeaa etenkin kotihoidon paikkoihin

Seinäjoella palveluiden tarve on kasvanut, mikä on lisännyt myös hoitajien tarvetta. Työntekijöitä on jouduttu etsimään jopa Facebookista ja muutama vakipaikkakin on täyttämättä. Etenkin kotihoitoon on vaikeaa löytää työntekijöitä.

Ikäihmiset haluavat elää kotona, mutta hoitajista on huutava pula – “Jatkuvasti tehdään yli 14 tunnin työvuoroja”, sanoo lähihoitaja Emilia Vilokkinen

Pelkästään Helsingin, Tampereen, Turun ja Jyväskylän kesähoitajien vaje on 500 työntekijää. Töissä olevien hoitajien päivät venyvät ja taukojen pitäminen tekee tiukkaa. Kotihoidossa pelätään, että tilanne vain pahenee hoitajamitoituksen kiristyessä.

Taiteilijoita hoitolaitoksiin ja ikäihmisten omia palveluja kirjastoihin – Oulun kaupungin hyvinvointipalveluihin tuodaan nyt kauttaaltaan taidetta ja kulttuuria

Kulttuurin ja taiteen tuomaa hyvinvointia halutaan kaikille palvelujen piirissä oleville asiakkaille. Taiteilijoillekin voi löytyä lisää töitä. Kulttuurihyvinvointisuunnitelmassa ensin koulutetaan henkilökuntaa pohtimaan, miten kulttuuria voitaisiin esimerkiksi laitoksiin tuoda.

Turkulaisessa hoitokodissa syttyi aamuyöstä pyörätuoli palamaan – huoneen asukas pelastettiin savun keskeltä

Muut hoitokodin saman osaston asukkaat siirrettiin loppuyöksi muihin tiloihin. Kukaan ei loukkaantunut vakavasti. Pyörätuolin syttymissyy on tuntematon.

Tapanilakodin toiminta määrättiin lopetettavaksi rakennusluvan vastaisena – kaupunki tehostaa päätöstä uhkasakolla

Entisen vanhainkodin tiloissa toimivan SPR:n palveluyksikön toiminta tulee lopettaa heinäkuun loppuun mennessä.

Kulkurin Valssi -palvelutaloon suunnitteilla Turussa mittava laajennus

Laajennuksen jälkeen asiakaspaikkoja olisi yhteensä lähes 300. 

Kemissä vanhainkoti Nestorissa on todettu koronavirustartunta: yhdelle osastolle vierailukielto

Vanhainkodin osasto 1 joudutaan asettamaan vierailukieltoon 19. kesäkuuta asti.

Salo kaavailee IoT Campukselle lisätilaa

Alueelle olisi mahdollista sijoittaa myös palveluasumista noin 15 000 kerrosneliön verran. 

Iäkäs pariskunta eristettiin toisistaan koronan alussa lainvastaisesti 3 kuukaudeksi – oikeusasiamiehen päätös paljasti myös muita virheitä

Kuopiolainen Markku Koljonen teki vanhempiensa kohtelusta kantelun oikeusasiamiehelle. Avioparille ei oltu annettu mahdollisuutta asua yhdessä. Viime vuoden keväänä he eivät saaneet tavata toisiaan Siun soten palveluyksikössä kolmeen kuukauteen.

Hoivakoti Hopeahelmi sai asiansa kuntoon Lappeenrannassa – avin valvonta voi loppua etuajassa

Attendon mukaan Hopeahelmen toiminta vastaa nyt hoivakodille myönnettyä toimilupaa. Jos aluehallintovirasto hyväksyy tehdyt toimenpiteet, hoivakodin pitkäaikaisesta valvonnasta voidaan luopua ennen siirtymäajan päättymistä.

Siun sote kilpailuttaa ikäihmisten asumispalvelut – ostopalvelujen hintalappu on noin 5 miljoonaa euroa vuodessa

Kilpailutukset toteutetaan kesän ja alkusyksyn aikana, ja uudet sopimukset tulevat voimaan ensi vuoden alussa. Siun sote tekee kilpailutuksessa yhteistyötä palveluntuottajien kanssa.

Himangan Kaarnakodissa on todettu koronavirustartunta

Himangan Kaarnakodissa työskentelevällä henkilöllä on todettu koronavirustartunta. Tehostetun palveluasumisen yksikössä asukkaat ja henkilökunta on rokotettu kahteen kertaan, joten heidän ei arvioida ainakaan saavan koronan vakavaa muotoa.

Rovaniemen kaupunki peri sadalta ikäihmiseltä liikaa vuokraa – virheellisesti peritty summa palautetaan

Liikaa vuokraa maksaneet ikäihmiset asuvat palvelutalo Näsmänkiepissä ja Aaltorannassa sekä Ryhmäkoti Metsätähti 2:ssa. Palautettavat summat ovat 100–3 000 euroa.

Syyttäjä vaatii lietolaisen hoivakodin ex-palveluvastaavalle sakkoja kuolemantuottamuksesta – asukas hakkasi muistisairaan kuoliaaksi

Turun kaupunki teki yksityisen hoivakodin kanssa sopimuksen, jossa kaupunki maksoi korotettua hoitokorvausta, sillä aggressivisen potilaan hoito olisi vaatinut ylimääräistä henkilökuntaa. Syyttäjän mukaan ylimääräistä henkilökuntaa ei kuitenkaan nimetty.

Himmelin muutosremontin hintalappu 20 miljoonaa euroa – arvorakennus remontoidaan arkkitehtuuria kunnioittaen

Porin Vanhallekoivistolle on tarkoitus avata uudenlainen monitoimikeskus vuonna 2024. Jos Porin poliitikot hyväksyvät suunnitelman, Himmeliin tulee muun muassa terveyskeskus ja maakunnallinen geriatrisen osaamisen keskus.

Rovaniemellä hoitajan vastaanotolle jatkossa maksutta – heinäkuusta alkaen asiakasmaksuihin muutoksia

Maksujen muutosten taustalla on muuttuva sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksulaki, tiedottaa Rovaniemen kaupunki.

Eteläsavolaiselle kulttuurille 700 000 euron avustukset

Etelä-Savon rahasto jakoi apurahoja ja palkintorahaa 57 taholle. Rahalla tuettiin esittäviä taiteita, kuvataiteita ja kirjallisuutta.

Näsmäntien palvelutalon tekijäksi valittiin MVH-Asunnot ja Rakennusurakointi Tikakoski

Rakentaminen on tarkoitus aloittaa keväällä tai kesällä 2022.

Palvelutalon huoneistossa syttyi tulipalo Vantaalla, yksi ihminen loukkaantui

Keski-Uudenmaan pelastuslaitos kertoo kuljettaneensa loukkaantuneen ihmisen sairaalaan jatkohoitoon.

Korona on väistynyt Sosterin alueella, rajoitukset kevenevät maanantaina

Sosterin alueella ei ole ilmaantunut uusia koronatartuntoja viimeisen viikon aikana. Helmikuun alusta saakka kiihtymisvaiheessa ollut alue siirtyy maanantaina 10. toukokuuta epidemian perustasolle.

Maankäyttö- ja rakennuslakiin iso remontti – lain toivotaan estävän Palokan senioritalojen kaltaiset rakennusvirheet ja tulipalot

Uudessa laissa rakennustyömaille määrätään päävastuunkantaja huolehtimaan aliurakoiden solmukohdista, jotta virheitä ja puutteita ei syntyisi. Iso muutos olisi lakisääteinen viiden vuoden vastuuaika rakennushankkeen avainhenkilöille.

Suojavarusteista tuli yksityisille sote-firmoille iso lasku, jonka maksajasta kiistellään yhä – STM: "Sopu olisi kaikkien etu, erityisesti asiakkaiden"

Sosiaali- ja terveysministeriön mielestä kuntien ja kuntayhtymien pitäisi korvata yksityisten hoivakotien ylimääräisiä suojavarustekuluja. Monin paikoin näin on tehtykin, mutta osa katsoo, ettei korvaamiselle ole perusteita. Kyse on isoista rahoista.

Kanta-Hämeen pandemiaryhmältä suositus: hoivakodeissa voi taas vierailla

Vierailulle tullaan vain terveenä ja oireettomana, turvallisuusohjeita noudattaen. Uuden suosituksen taustalla ovat rokotusten eteneminen ja parantunut koronatilanne.

Vierailurajoitukset palvelutaloihin poistuvat Päijät-Soten alueella

Vierailurajoitukset poistuvat 1. toukokuuta. Vaikka rajoituksen poistuvat,  vierailuissa pitää noudattaa turvallisuusohjeita.

Palvelutalojen vierailurajoituksiin tulee lievennyksiä, mutta maskia ja käsipesua ei sovi unohtaa

Riihimäki on jo päättänyt siitä, että esimerkiksi vanhusten palvelutaloissa voi vierailla vapaammin. Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän alueella palvelutaloissa voi olla uusia suosituksia voimassa pikapuoliin. Vielä nyt vierailuja ei useamman hengen huoneissa suositella.

Saksassa surmattiin neljä ihmistä vammaisten palvelukodissa, työntekijä pidätetty epäiltynä

Berliinin kupeessa Potsdamissa sijaitsevasta palvelukodista löydettiin myös yksi vakavasti loukkaantunut henkilö. Mediatietojen mukaan uhrit olivat palvelukodin asukkaita. Poliisi ei ole kertonut tekotavasta tai motiivista vielä julkisuuteen.

Tehostettua palveluasumista tarjotaan golfkentän naapuriin Hattulassa

Palveluasuminen sijoittuisi senioriasuntojen yhteyteen Lehijärven rantamaisemiin. Hattula Golfin yrittäjä on kiinnostunut rakentamaan Sattulaan 40-paikkaisen asumisyksikön, jonka kunta voisi vuokrata.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle