Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Touhulan päiväkoti

Vantaan kaupunki paikkaa lastenhoitajapulaa oppisopimuskoulutuksella – jo opiskeluajalta maksetaan palkkaa 2 044 euroa kuussa

Vantaan kaupunki aloittaa lastenhoitajien oppisopimuskoulutuksen ensi vuoden alusta. Vantaalla on jatkuvasti avoinna 100–200 lastenhoitajan paikkaa.

Epec Oy:n teollisuushalli

Tampereen yliopisto tuo tietotekniikan tutkintokoulutusta Seinäjoelle ja Poriin

Uusien tutkinto-ohjelmien toivotaan auttavan yrityksiä digiajan osaajapulassa.

Ylioppilaslakki värikästä taustan päällä

Onnea syksyn ylioppilaille! Katso Ylen ylioppilaskoneesta, kuka saa valkolakin ja millaisia arvosanoja Suomen lukioissa on kirjoitettu

Uudet ylioppilaat saavat lakkinsa perjantaina 3. joulukuuta. Ylen ylioppilaskone kertoo syksyllä valmistuvien nimet ja tilastotietoja kaikista Suomen lukioista.

Lotta Yli-Hukkala-Siira istuu portailla ja katsoo hymyillen viistoon.

Lotta Yli-Hukkala-Siira suoritti oikeustieteellisen vuodessa – vastaa nyt somen epäilijöille: "Koen olevani yhtä pätevä kuin kuka tahansa"

Tavallisesti oikeustieteellisestä valmistutaan noin viidessä vuodessa, mutta Lotta Yli-Hukkala-Siira teki sen reilussa vuodessa. Poikkeuksellinen suoritus on kerännyt huomiota, ja moni on myös epäillyt sitä.

Ulkokuva LUT-yliopiston Lahden kampuksen rakennuksesta.

Supo huolestui vakoiluriskistä korkeakouluissa – kiinalaisista tuli isoin ulkomaalaisten opiskelijoiden ryhmä eri yliopistoissa

Kansainvälinen yhteistyö on korkeakoulumaailmassa kuitenkin hyödyllistä ja tärkeää, myös Kiinan kanssa, Suojelupoliisin Aishi Zidan huomauttaa.

Tutkinto, jatko-opiskelut ja työpaikka - jos alueella on tarjottavaa, se kiinnostaa valmistujia

Etelä-Pohjanmaalla kouluttaudutaan keskimääräistä vähemmän korkeakouluissa – alueen koulutustasoa halutaan nostaa

Sitran julkaiseman selvityksen mukaan väestön koulutustasossa on suuria alueellisia eroja. Etelä-Pohjanmaan tilanne on monella tapaa erinomainen, mutta haasteena on matala koulutustaso.

Anonyymejä miehiä tietokoneiden ääressä.

Esedu kouluttaa venäläisiä tietotekniikka-ammattilaisia Moskovassa, lähiopetusta Mikkelissä ensi keväänä

Tieto- ja viestintätekniikka-alan perustutkinnon suorittamisen aloittaa tänä vuonna 36 venäläisopiskelijaa. Esedussa pyrkimyksenä on laajentaa koulutusvientiä Venäjälle.

Lukusali Tampereen yliopistossa.

Yliopistosta valmistuneet ovat tyytyväisiä koulutukseensa, edes etäopetus ei lisännyt tyytymättömyyttä

Kandidaatintutkinnon suorittaneista yli 80 prosenttia arvioi saamaansa opetusta laadukkaaksi, ja lähes 90 prosenttia maisterin ja tohtorin tutkinnon suorittaneista on tutkintoonsa vähintään melko tyytyväisiä työuran kannalta.

Savonlinnan seudun romaniyhdistyksen puheenjohtaja Ossi Blomerus ja poikansa Tenho Blomerus.

Name change still eases job hunts for Roma

While members of Finland's Roma community have seen improvements in recent decades, they still face discrimination in the job market.

Kouvolan seudun ammattiopiston sähkö- ja automaatioalan opiskelijat Jessica Salo ja Amanda Lukander.

Opiskelijat palasivat etäopetuksesta ammattikoulun penkille – poissaolot vähenivät heti: "Mieluummin tulen koululle kuin jään kotiin"

Lähiopetukseen siirtyminen on vähentänyt opiskelijoiden poissaoloja osassa ammattiopistoja. Esimerkiksi Kouvolan seudun ammattiopiston opiskelijoiden mielestä lähiopetus on lisännyt opiskelumotivaatiota.

Lapin AMK -teksti ammattikorkeakoulun rakennuksen ovessa.

Lapin ammattikorkeakouluun lähes 900 hakijaa yhteishaussa

Syksyn yhteishaussa valitaan opiskelijat tammikuussa käynnistyviin koulutuksiin.

Turun amk:n logo ovessa

Turun AMK:n terveys- ja hyvinvointiopinnot kiinnostivat syksyn yhteishaussa – hakijamäärät kuitenkin laskivat

Suosituimpia hakukohteita olivat toimintaterapeutin, ensihoitajan, fysioterapeutin ja sosionomin AMK-opinnot.

Helsingin Kallion lukion liikunsalissa tehtiin 18. maaliskuuta vieraan kielen lyhyen oppimäärän ylioppilaskoe.

Miksi naapurilukiossa pääsee kirjoituksiin karanteenista huolimatta, mutta omassa ei? Lukiolaisten liitto: Epätasa-arvoista

Pieni osa lukioista järjestelee erilliset koetilat koronakaranteenissa oleville ylioppilaskokelaille, arvioidaan Ylioppilastutkintolautakunnasta. Erillinen tila ei kuitenkaan takaa sitä, että karanteeniin joutunut pääsee kirjoituksiin.

Savonia-ammattikorkeakoulun pääovi Iisalmessa.

Savonia-ammattikorkeakoulussa halutaan aloittaa kaksi uutta tutkinto-ohjelmaa – tietojenkäsittelyn koulutus vastaamaan osaajapulaan

Savonia-ammattikorkeakoulun tarkoituksena olisi aloittaa tietojenkäsittelyn tradenomikoulutus sekä tuotantotalouden insinöörikoulutus vuonna 2023. Opetus- ja kulttuuriministeriö päättää syksyn aikana, myönnetäänkö koulutuksille lupa.

Vettä juoksutetaan Vuoksen padon läpi normaalin koskinäytösajan ulkopuolella

Imatralla alkaa ensi syksynä matkailualan koulutus – ammattiopisto Sampon koulutus keskittyy matkailupalvelujen tuottamiseen

Saimaan ammattiopisto Sampon rehtori Antti Lehmusvaara uskoo, että kaikki Etelä-Karjalan kunnat ovat kiinnostuneita matkailupalveluiden tuottamisesta, johon ensi syksynä Imatralla alkava uusi koulutus keskittyy.

Sairaanhoitaja Heini Laukkanen laittaa maskia kasvoilleen.

Korkeakoulujen syksyn yhteishaku alkaa tänään, hakuaikaa kaksi viikkoa

Jyväskylän ammattikorkeakoulussa on tarjolla 135 ammattikorkeakoulututkintoon valmistavaa opiskelupaikkaa ja lisäksi 40 opiskelupaikkaa ylempään tutkintoon tähtääville. Jyväskylän yliopistossa haussa on paikkoja 15 eri tutkinto-ohjelmaan.

Karelia-ammattikorkeakoulun liput liehuvat sinistä taivasta vasten Joensuussa.

Lukioväylä avaa ammattikorkeakoulun ovet lukiolaisille – tutkinto-opiskelijaksi ilman valintakoetta

Karelia-ammattikorkeakoulussa lukiolaiset voivat tästä syksystä alkaen suorittaa lukioväylään kuuluvat 15 opintopisteen opinnot avoimen ammattikorkeakoulun kautta. Opinnot voi suorittaa lukion aikana tai viimeistään vuosi lukiosta valmistumisen jälkeen.

ylioppilaslakki

Koronan takia siirtyneet lakkiaiset järjestetään Forssassa suljetuin ovin

Jokainen ylioppilas saa kutsua juhliin kaksi omaistaan, mikä merkitsee sitä, että juhlaväki voidaan tilaisuudessa hajauttaa etäälle toisistaan.

LABin Niemen kampus

LAB-ammattikorkeakoulun kesähaku käyntiin – tarjolla 41 vapaaksi jäänyttä opiskelupaikkaa

Kesähaku on avoinna myös kevään yhteishaussa opiskelupaikkaa vaille jääneille.

Joalin Loukamaan henkilökuva.

Maailman ensimmäinen somevaikuttajien AMK-koulutus starttaa Tampereella – Linjalla opiskelee myös Instagram-tähti Joalin Loukamaa

Englanninkieliselle linjalle valitaan 20–25 opiskelijaa, pääsääntöisesti EU:n ulkopuolelta. Hintaa tutkinnolle kertyy liki 35 000 euroa.

Vasa universitet

Vaasan yliopistosta valmistuu ennätysmäärä opiskelijoita – publiikki perjantaina etätapahtumana

Vaasan yliopistosta valmistuu 412 maisteria ja 32 diplomi-insinööriä selä 347 kandidaattia. Tohtoreita valmistuu neljä ja lisensiaatteja yksi. Kansainvälisiä opiskelijoita maisterin tai diplomi-insinöörin tutkinnon suorittaneista on 27 henkilöä

Poliiseja varusteineen.

Raportti: Poliisikoulusta valmistuneissa ei yhtään työtöntä, poliisien kunto ja motivaatio hyvässä iskussa

Poliisikoulutuksen vaikuttavuusarviointiin vastanneet poliisit kokivat fyysiset ja psyykkiset perusvalmiutensa lähes poikkeuksetta erinomaisiksi.

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun rakennus Mikkelissä

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu on Suomen paras useilla mittareilla – vertailussa huonoiten pärjäsivät Vaasa ja Metropolia

Kaakossa ollaan ylivertaisia esimerkiksi tutkintojen ja avoimen ammattikorkeakoulun opintopisteiden määrässä. Koulu on ollut useilla mittareilla kokoaan suurempi.

Vamia ammattioppilaitos

Vamia sai luvan vammaisalan ammattitutkinnon järjestämiseen

Vaasassa voi ensi lukuvuodesta lähtien opiskella vammaisalan ammattitutkinnon. Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt järjestämisluvan 1.8. alkaen.

Ylioppilaslakki omenapuussa.

Kainuussa lakkiaisiin pääsevät myös läheiset paikan päälle: osa juhlista striimataan

Vieraiden määrä per oppilas vaihtelee Kainuun lukioissa kahdesta kahdeksaan. Useissa kouluissa on myös vieraille varattu numeroitu paikka.

Jenny Matikainen, Yle, 31.07.2019

Jenny Matikainen: On tärkeää, että nelikymppinenkin voi päästä lääkikseen – Kiinassa ajatuskin naurattaa

Kiinassa “ylioppilaskoe” ratkaisee, miten elämässä käy. Lukiossa istutaan 17 tuntia päivässä, koska paikka hyvässä yliopistossa on ainoa tie eteenpäin. Onneksi Suomessa asia on yhä toisin, kirjoittaa Matikainen.

ylioppilaslakki

Kontiolahti siirtää vanhojen tanssit syksyyn ja striimaa lakkiaiset

Vanhojen tanssit siirretään syksyy opiskelijoiden toiveesta. Lakkiaiset järjestetään rajatun yleisön edessä mutta striimataan verkkoon.

Piirroshahmot heittävät läpyt ylioppilaslakit päässään.

Onnea uusille ylioppilaille! Katso valmistuvien nimet ja kaikkien Suomen lukioiden arvosanatiedot Ylen ylioppilaskoneesta

Lakkiaisia vietetään lauantaina 5. kesäkuuta. Ylioppilaskoneesta voit nähdä, ketkä kaikki saavat valkolakin. Kone kertoo myös, millaisia arvosanoja abit kirjoittivat maan eri lukioissa.

Saimaa Sinfonietta johtajanaan Vytautas Lukočius

Lappeenrannan haastatteluryhmä ei aikaillut – seitsemän kulttuurijohtajan virkaa hakenutta kutsutaan haastatteluun

Haastattelut järjestetään ensi viikolla. Kulttuuri- ja liikuntalautakunta valitsee kulttuurijohtajan kesäkuun kokouksessaan.

Nainen kirjoittaa kannettavalla tietokoneella.

YAMK-tutkinnossa tradenomista voi tulla paperilla sairaanhoitaja – harhaanjohtavat nimikkeet aiheuttavat ongelmia ja tutkinto tunnetaan huonosti

YAMK-tutkinnon nimeksi on ehdotettu muun muassa nimeä maisteri (AMK). Monet koulut puhuvat Master-tutkinnoista.

Poikien jalkoja tanssiessa.

Vanhojen tanssit Mikkelissä siirretään koronatilanteen vuoksi elokuulle – myös Savonlinnassa tanssien kohtaloa selvitetään

Alun perin tanssit piti järjestää helmikuussa, mutta niitä siirrettiin toukokuun alkupuolelle.

Auringossa kiiltäviä miekkoja rivissä valkoisen pöytäliinan päällä.

LUT-yliopisto järjestää tohtoripromootion Lahdessa ensi vuoden keväänä

Tohtoripromootio on yliopiston arvokkain juhlatilaisuus.

Metropolian Myllypuron toimipisteen sisäpihalla pääsykokeisiin tulijoita.

Increase in students attending universities of applied sciences

Nearly 133,000 students were working towards a university of applied sciences degree last year.

Metropolian Myllypuron toimipisteen sisäpihalla pääsykokeisiin tulijoita.

Ammattikorkeakouluihin tunkua, etenkin ylemmän tutkinnon opiskelijoiden määrä kasvoi

Suoritettujen ammattikorkeakoulututkintojen määrä pysyi vuonna 2020 edellisvuoden tasolla, vajaassa 25 000:ssa.

LABin Niemen kampus

Hakijamäärä LAB-ammattikorkeakouluun kasvoi roimasti

Juuri päättyneessä yhteishaussa erityisen suosittuja olivat verkkopainotteiset ja verkossa suoritettavat AMK-tutkinnot.

Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK 6. lokakuuta 2020.

Pitkittynyt koronatilanne näkyy korkeakouluissa ääripäiden kärjistymisenä: osa takoo opintopisteitä ennätystahtiin, osan opinnot miltei pysähdyksissä

Ennen epidemiaa töiden ohella opintoja tehneillä opiskelijoilla muutos on vähäisempi kuin intensiiviseen lähiopetukseen tottuneilla.

Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta

Lappeenrannan kaupungin hyvinvointi- ja sivistyspalvelujen toimialajohtajan virkaa haki 14 ihmistä

Paikkaa hakivat muun muassa Lappeenrannan kaupungin nykyinen liikuntajohtaja Pasi Koistinen ja opetustoimenjohtaja Mari Routti.

Savukosken kunnanjohtaja Antti Mulari. Savukoski 18.5.2020

Posion kunnanjohtajavaalin hävinnyt Antti Mulari aikoo valittaa päätöksestä hallinto-oikeuteen

Antti Mularin mielestä hän oli valituksi tullutta Pekka Jääsköä pätevämpi hakija.

Kerttu Heikkilä etäopiskelemassa.

30-vuotias perheenäiti halusi mieluummin jäädä synnyinkotiin kuin lähteä kauas opiskelemaan – kouluttautuu nyt uudella tavalla lähihoitajaksi ja haaveilee paremmasta palkasta

Lähihoitajan tutkinnosta kiinnostuneita houkutellaan tarjoamalla pikkupaikkakunnilla lähi- ja verkko-opetuksen yhdistelmää.

Lapin AMK -teksti ammattikorkeakoulun rakennuksen ovessa.

Lapin ammattikorkeakoulussa alkaa ensi syksynä uusia koulutuksia

Uutena valikoimaan tulee kaksi ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtavaa koulutusta.

Vilma Nissinen kuvattiin Leppävaaran asemalla Espoossa 18. helmikuuta.

Vuorovaikutustaitoja, oppimaan oppimista ja tekoälyn ymmärrystä – Listasimme taitoja ja näkemyksiä, joiden avulla tulevaisuudessa voi saada työpaikan

Pulaa on nyt yleislääkäreistä ja erityisopettajista, mutta kymmenen vuoden kuluttua ehkä jostain muista. Siksi yhteishaussa ala kannattaa valita kiinnostuksen mukaan eikä ajatella varmaa työpaikkaa.

Kuvituskuvassa on siistijä työssään toimistotiloissa Helsingissä elokuussa 2020.

Bahrainista Suomeen muuttanut Ali: "He eivät välittäneet tutkinnoistani tai työkokemuksestani" – rekrytoijat eivät tunnusta paluumuuttajien ja ulkomaalaisten kykyjä

Paluumuuttajien ja Suomessa asuvien ulkomaalaisten on vaikea löytää töitä rekrytoinnissa piilevien ennakkoluulojen ja syrjinnän vuoksi.

Kuvituskuvassa on siistijä työssään toimistotiloissa Helsingissä elokuussa 2020.

"Brain waste" squanders potential and talent in Finland

Returnees and foreigners say they struggle to find work with foreign qualifications and experience due to recruitment bias.

Läheltä

HAMKista valmistui viime vuonna ennätysmäärä opiskelijoita

Oppilaitoksen verkkovalmiudet auttoivat digiloikassa sekä opiskelijoita että henkilökuntaa.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle