Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Pahiten palanut senioritalo korjataan Jyväskylän Palokassa, työt kestävät ainakin vuoden

Ensimmäiset asukkaat saattavat päästä takaisin tulipalolta säästyneisiin rakennuksiin jo muutaman viikon kuluttua.

Jyväskylän kerrostalopalon leviäminen ihmetyttää – palopäällikkö: "Roiloja pitkin on voinut pudota alas palavaa pikeä ja kekäleitä"

Palo levisi nopeasti alaspäin ja sivusuunnassa. Keski-Suomen pelastuslaitos järjesti asiasta tiedotustilaisuuden lauantaina.

Nokian keskustaan rakennetaan uusia kerrostaloja ehkä jo syksyllä

Uusissa taloissa tavoitteena on yhteisöllinen asuminen.

Kajaaniin suunnitellaan yhteisöllistä ja puurakenteista kaupunkikorttelia – "Tämä on rajat rikkovaa toimintaa"

Kaupunkilaisten kommentteja uudesta asuinalueesta havitellaan nettikyselyn avulla.

TA-yhtiöiden asumisoikeus- ja vuokrakohteet muuttuvat asteittain savuttomiksi

Ainakaan toistaiseksi muutos ei koske yhtiöiden vanhoja vuokrakohteita

Ylivelkaantuneiden eläkeläisten määrä kasvaa – "vapaa-aika ja menot lisääntyvät, mutta tulot putoavat"

Eläkeläisten maksuhäiriöt lisääntyvät, kun kuluttamaan tottunut sukupolvi eläköityy. Maksuhäiriömerkinnän saaneita yli 70-vuotiaita oli viime vuonna noin 11 000. Takuusäätiön ennusteissa velkaongelmaisten eläkeläisten määrä nousee.

Asumisoikeusasunto vanhuuden turvana – "Tämä on iloisten ihmisten loppusijoituspaikka"

Jyväskyläläiset Vesa ja Marjut Karvinen myivät oman asuntonsa ja siirtyivät yhdistyspohjaiseen asuntoratkaisuun.

Tupakointikielto tiukkeni Turussa: 106 kiinteistöä savuttomiksi – "Uusi sääntö on tulevaisuutta, ja tämä askel eteenpäin on syytä ottaa"

Toista sataa kiinteistöä hallinnoiva Varsinais-Suomen Asumisoikeus Oy ulottaa tupakointikiellon myös pihamaille. Päätös koskee yli 5 000 asukasta.

Asumisoikeusasukkaiden todellisuus: Tasausta vai kasausta

Aso-mallissa kuluja tasataan talojen kesken.

Sota omasta aso-asunnosta: käsikirjoitus

Sota omasta aso-asunnosta -ohjelman käsikirjoitus

Aso-talojen ikuinen asumisoikeus uhkaa romuttua

Aso-asukkaat pelkäävät joutuvansa pelinappuloiksi

Turon talon uudistukselle Kuopion kulttuuriympäristöteko-palkinto

Niiralassa sijaitseva kiinteistö peruskorjattiin muutama vuosi sitten asuintaloksi. Tunnustus jaetaan joka kolmas vuosi hyvin toteutetulle kulttuuriympäristöteolle.

YH Kodit myy vuokra-asuntojaan Turun seudulta rahoittaakseen uudistuotantoa

Omistajaa vaihtaa 1 800 asuntoa. Asukkaat saavat jäädä aloilleen entisin ehdoin.

Hevosenliha ja kuppaussarvet eivät käy pantiksi, mutta kulta on aina hintansa väärti

Panttilainakonttoriin eivät talouden ylä- ja alamäet heijastu kovin selvästi. Arvometallien hintojen nousu sen sijaan kuluttaa kanikonttorin oven saranoita.

Uusi asuinalue teki mahdottomasta mahdollista: Lapsiperhe asuu Helsingissä väljästi ja kohtuuhinnalla

Helsingin uusin kaupunginosa Kruunuvuorenranta on saanut ensimmäiset asukkaansa. Yksi heistä on helsinkiläinen Heidi Tetteh, joka on muuttanut perheineen edullisempien ja toimivampien neliöiden perässä upouuteen vuokra-asuntoon Kruunuvuorenrantaan.

Asumisoikeusasuntojen rakentaminen on kiihtynyt

Tämän vuoden alussa Suomessa oli 41 500 asumisoikeusasuntoa 47 kunnassa. Eniten asuntoja rakennetaan Helsinkiin, Vantaalle ja Espooseen.

Kielletty alle 55-vuotiailta – Nivalan senioritalo muutti rahoitusmallia lennosta

Nivalassa suunnitellaan senioritaloa uudelta pohjalta, koska Raha-automaattiyhdistys on evännyt asumisoikeushankkeen rahoituksen. Taloon suunnitellaan nyt kahdeksaatoista osaomistusasuntoa, joista niistäkin lähes puolet on jo varattu. Asumaan pääsee 10 prosentin rahoituksella. Senioritaloon tulijoiden alaikäraja on 55 vuotta.

Sytykettä sammuville asuntomarkkinoille? Kuopiossa remontoidaan asuinkäyttöön vanhoja teollisuusrakennuksia

Kuopiossa on uudistettu useita iäkkäitä arvokiinteistöjä asumiskäyttöön. Seuraavan parin vuoden aikana uusia asuntoja saadaan ainakin neljään kohteeseen, muun muassa vanhaan myllyyn ja kouluun.

Pirkkala puoltaa aravarajoitusten poistoa Hakatien taloista

Päätös syntyi tiukan äänestyksen jälkeen. Kunta vaatii, että nykyisten asukkaiden asema turvataan, vaikka talot purettaisiin.

Helsinki on tinkimässä ylevistä tavoitteista Viikinmäen kukkulakaupungissa

Lama ja jumiutunut asuntokauppa uhkaavat vesittää Helsingin Viikinmäen hienot arkkitehtisuunnitelmat. Kaupunki yrittää ratkaista tilanteen muuttamalla jo sovitut omistusasuntokohteet asumisoikeusasunnoiksi. Viikinmäestä jo asunnon ostaneet ovat huolissaan asuntojen arvon säilymisestä.

Pihlajalaakso täyttyy Puijon kainalossa

Yhteensä asuntoja on tulossa noin 600.

Tampereen entinen sosiaali- ja terveystalo Satamakadulla saa uuden elämän asuinkäytössä

Lujatalon, Tampereen vuokratalosäätiön ja Arkkitehtitoimisto Helamaa Heiskasen ehdotus nousi ykköseksi Tampereen entisen sosiaali- ja terveystalon tontinluovutuskilpailussa.

"Metropolihallintoa takaoven kautta" – Helsingin seudun asumisoikeusasuntoja voi hakea jatkossa mistä vain

Helsingin seudun asumisoikeusasuntoja voi jatkossa hakea mistä kunnasta vaan. Tähän asti esim. Keski-Uudenmaan jonottajat ovat joutuneet hakemaan asuntoa jokaisesta naapurikunnasta erikseen.

Historiallisen Tornatorin alueelle nousee asuntoja

Entisen lankarullatehtaan alueelle on suunnitteilla reilut 80 asuntoja. Rakennustyöt alkavat toukokuun aikana.

Asumisoikeusasuntojen rakentamiseen ei luvassa suurta helpotusta

Asuntoministeri Pia Viitanen (sd.) suhtautuu edeltäjäänsä myönteisemmin aso-asuntojen rakentamiseen, mutta asumisoikeusasuntojen määrä on yhä tiukasti sidoksissa vuokra-asuntojen rakentamistahtiin.

Rakentaminen tahmoo edelleen

Rakennusteollisuuden vaikeuksien odotetaan jatkuvan myös tänä vuonna. Uudisrakentamisen aloitusmäärät putosivat viime vuonna edellisen vuosituhannen tasolle.

Miksi asumisoikeusasunnot kallistuivat?

Asumisoikeusasuntojen rakentaminen on hiipunut. Tavallisessa vuokra-asunnossa asuminen tulee usein halvemmaksi kuin asumisoikeusasunto. Miksi asumisoikeusasuntojärjestelmä ei toimi - vai toimiiko?

Rakentaja asumisoikeusasunnoista: Liian kallista

Asokodit ei rakenna uusia kohteita niiden kalleuden takia. Espoolainen asumisoikeusasuntoaktiivi Jukka Kilpi väittää, että tavallisessa vuokra-asunnossa asuminenkin tulee halvemmaksi kuin asumisoikeusasunto.

YIT rakentaa Kuopion Männistöön yli sata uutta asuntoa

Rakennusyritys YIT Oyj rakentaa Kuopion Männistöön 129 palvelu-, vuokra- ja asumisoikeusasuntoa. Rakennustyöt alkavat heti ja kaikki asunnot ovat valmiita keväällä 2015.

Asumisoikeusasumisen pelätään kaatuvan tulevaan lakiin

Suomen suurimman asumisoikeusasuntoyhtiön toimitusjohtajan mukaan suunnitelmat kohtuuhintaisten vuokra-asuntojen rakentamisen vauhdittamisesta uhkaavat asumisoikeusjärjestelmää. Vaarana on, että muutokset käyttövastikkeiden tasausjärjestelmään haittaisivat asumisoikeustalojen ylläpitoa ja peruskorjauksia.

Kuopio myy Männistön koulun vanhusasunnoiksi ja hoivapaikaksi

Männistön koulukiinteistöä kehitetään Kuopiossa. Vanha koulu kunnostetaan hoivakodiksi. Tontille tulee myös uudisrakennuksia.

Turon talon muutostyöt alkoivat

Kiinteistöön rakennetaan noin 70 asumisoikeusasuntoa, jotka valmistuvat reilun vuoden kuluttua. Urakka käynnistyi tällä viikolla purkutöillä.

Seniorikylä vastaa ikääntyvän väen asumistarpeisiin

Jyväskylän Kortepohjaan rakennettava seniorikylä on Keski-Suomessa ensimmäinen laatuaan. Kolmen vuoden päästä valmistuva kortteli on jo herättänyt kiinnostusta ja ensimmäiset asunnot on ennakkovarattu.

Asumisoikeusasuntoja jonotetaan Mikkelissä

Asumisoikeusasunnot viedään Mikkelissä käsistä. Mikkelin kaupungin asumisoikeusasunnosta kaikki ovat käytössä.

Onko kotisi rakennettu "päin peetä"?

Onko uudessa kodissasi ollut pöyristyttäviä rakennusvirheitä? Yle Uutiset kysyi suurilta asuntorakennuttajilta, kuinka paljon rakentamisen laadussa lipsutaan. Lähes joka kolmas yhtiö oli sitä mieltä, että rakentamisen taso on viime vuosina laskenut. Minkälaisia kokemuksia sinulla on nykyrakentamisen laadusta?

Suositun Abloy-avaimen vaihtoon ei suurta ryntäystä

Abloyn Exec-avainmallin kopiointisuojauksen loppuminen ei ole vielä aiheuttanut suurta lukkojen vaihtamisbuumia taloyhtiöissä. Eniten kiinnostusta löytyy isoissa vuokra- ja asumisoikeusyhtiöissä, joissa asukkaat vaihtuvat useammin.

Turon taloon pelkkiä asumisoikeusasuntoja

Vanha tehdaskiinteistö menee sisältä täysin uusiksi, kun Lujatalon tekemä peruskorjaus pääsee vauhtiin. Niin sanottuja loft-asuntoja kohteeseen ei tule, koska niille ei uskota olevan kysyntää.

Asumisoikeuden suosio vaihtelee, vaan ei hiivu

Asumisoikeusasuntojen suosio laskee, kun lainaa saa alhaisella korolla. Tällä hetkellä valtion taholta vuokra-asuntoja myös tuetaan aso-asuntoja paremmin. Silti asumisoikeus on tullut Suomeen jäädäkseen.

HS: Ministeri väläyttää valtiota vuokra-asuntorakentajaksi

Asuntoministeri Krista Kiuru (sd.) ehdottaa, että valtio voisi ryhtyä rakentamaan vuokra-asuntoja pääkaupunkiseudulle. Helsingin Sanomien mukaan Kiuru aikoo neuvotella ajatuksesta muun hallituksen kanssa.

Selvitysmies: Aran saatava vuokrat kuriin

Aran täytyy varmistaa kohtuuhintaisten vuokra-asuntojen saatavuus etenkin pääkaupunkiseudulla ja muissa kasvukeskuksissa, sanoo selvitysmies. Hän ehdottaa Aralle myös uutta nimeä.

Pajalassa lähes tuhat ihmistä asuntojonossa

Asuntopula hidastaa Pajalan väestökasvua. Pohjois-Ruotsissa sijaitsevan kunnan asukasmäärä on kasvava, mutta jos asuntoja olisi tarpeeksi, kasvaisi väkiluku nykyistä nopeammin, uskoo Pajalan kunnanneuvos Kurt Wennberg.

Valiokunta joutui uusimaan kokouksensa

Eduskunnan ympäristövaliokunta joutui yllättäen keskiviikkona uusimaan tiistain kokouksensa. Syynä oli valiokunnan jäsenyydestä vapautetun jäsenen osallistuminen kokoukseen.

Asumisoikeustalojen luovutusta rajoitetaan

Muutoksella halutaan varmistaa, että taloilla on omistaja, jonka tavoitteena on taata asukkaille hyvät asuinolot kohtuullisin kustannuksin.

Asumisoikeusasunnot kiinnostavat ikäihmisiä

Asumisoikeusasuminen kiinnostaa Joensuussa. Vuosien tauon jälkeen uusia asumisoikeushuoneistoja nousee Joensuun Marjalaan. Eniten kysyntää on kaksioilla, kolmioilla ja neliöillä. Vähiten tunkua on suuriin perheasuntoihin.

Hallitus tukee kohtuuhintaisten vuokra-asuntojen tuotantoa

Hallitus pyrkii edistämään kohtuuhintaista vuokra-asumista. Kaikista asuntotuotannon korkotukilainoista 79 prosenttia kohdistuu vuokra-asuntotuotantoon. Kaikkiaan korkotukilainoja voidaan hyväksyä 1 025 miljoonan euron edestä, mikä on 50 miljoonaa enemmän kuin viime vuonna.

Ikääntyville asumisoikeustalo Saarijärvelle

Saarijärvellä alkavat ensi vuonna ikääntyville tarkoitetun asumisoikeustalon rakennustyöt. Sivulanpellon alueelle nousee nelikerroksinen31 asunnon talo yli 55-vuotiaille toimintakykyisille ihmisille. Talon on määrä olla valmis kesällä 2013.

Asuntokaupan hiljentyminen lisää vuokra-asuntojen kysyntää

Talouden epävarmuus ja asuntokaupan hiljentyminen näkyvät vuokra-asuntojen kysynnässä, selviää Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARAn katsauksesta. Esimerkiksi Helsingin kaupungille tulleiden uusien vuokra-asuntohakemusten määrä heinä–elokuussa oli noin viidenneksen suurempi verrattuna vastaavaan aikaan kahtena edellisenä vuotena.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle