Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Ilotulitus Eirassa

Eduskunta ei ehdi pohtia, kuka saa ampua ilotulituksia – kansalaisaloite ilotulitusten kuluttajilta kieltämisestä uhkaa raueta käsittelemättä

65 000 suomalaisen allekirjoittama Rajat räiskeelle -kansalaisaloite on odottanut käsittelyä eduskunnassa jo kaksi vuotta. Jos sitä ei käsitellä vuoden aikana, se raukeaa vaalikauden päättyessä.

 Häpeäpylväs-veistoksessa on kuvattu ihmisten ahdistuneita kasvoja ja kidutettuja ruumiita, ja ne on pinottu päälletysten.

Tiananmenin verilöylyn uhrien muistomerkki vietiin Hongkongin yliopistolta peitellen ja pimeän turvin: ”Pelkurimaista”

"Yliopisto väittää puolustavansa akateemista vapautta, mutta se ei edes pysty säilyttämään historiallista muistomerkkiä", kommentoi eräs opiskelija.

Jerry Afriyie (oik.) on kampanjoinut joulupukin apuria vastaan jo vuosikymmenen. Kuvassa Kick Out Zwarte Piet -mielenosoitus Rijswijkissä vuonna 2019.

Hollannissa kiistellään taas blackface-perinteestä – "Musta Pekka on hollantilaisen rasismin kasvot", sanoo jouluhahmoa vastustava aktivisti

Yhä useampi hollantilainen hyväksyy kompromissiversion kiistellystä hahmosta. Populistipuolueen johtaja pukeutui joulupukiksi ja lähti kadulle mustanaamaisten apureiden kanssa.

Elokapinan mielenilmaus sulki liikenteen Sörnäisten rantatiellä Helsingissä

Elokapinan mielenosoitus katkaisi liikenteen Sörnäisten rantatiellä Helsingissä – poliisi otti kiinni 38 ihmistä

Poliisi ryhtyi ottamaan kiinni mielenosoittajia, koska nämä eivät noudattaneet poistumiskäskyä.

Vuoden vapaaehtoinen Ilkhom Khalimzoda seisoo rakennuksen edessä.

Ilkhom "Ilkka" Khalimzoda Jyväskylästä on Suomen vuoden vapaaehtoinen: "Vapaaehtoistyö antaa monin tavoin takaisin ja tuo paljon iloa"

Ilkhom Khalimzoda on ollut aktiivinen toimija: koronakriisin aikana hän kokosi monikielisen 30 vapaaehtoisen joukon avuksi kunnille, jotka tarvitsivat vapaaehtoisia infopuhelimiin.

Elokapina Valtioneuvon linnalla osoittamassa mieltä.

Poliisi selvitti toimiaan liittyen Elokapinan mielenosoitukseen lokakuussa – poliisipäällikkö: "Viestinnässä meidän tulee olla tarkempia"

Poliisi myönsi jo aiemmin arvioineensa mielenosoituksen aiheuttaman turvallisuusuhan Valtioneuvoston linnalla väärin ja epäonnistuneensa viestinnässä. Ristiriitaa oli muun muassa poliisin ja ministereiden tapahtumakuvauksissa.

Elokapina osoittaa parhaillaan mieltään Pohjoisesplanadilla ja Etelärannassa.

Police detain activists following climate protest outside Helsinki City Hall

The protest was timed to coincide with the final day of the COP26 Climate Change Conference in Glasgow, the Elokapina climate action group said.

Mielenosoitus, ilmaiset ateriat ja ruuan maku toivat väkeä KFC-kanaravintolan avajaisiin

Mielenosoitus, ilmaiset ateriat ja maku toivat väkeä KFC-ravintolan avajaisiin – saako kansainvälinen brändi nuoret syttymään?

Ravintolan avajaisia jonottaneet nuoret ja Yle Mixin toimittaja Jasmin Beloued pohtivat kansainvälisten brändien merkitystä.

Kentucky Fried Chicken's launch in Finland was disrupted on Thursday

Vegan "chicken lover" protests KFC launch in Finland

The launch of Finland's first Kentucky Fried Chicken outlet did not go as planned. 

Eläinoikeusaktivistit ilmaisivat mieltään KFC-ravintolan avajaisissa

Eläinoikeusaktivistit ilmaisivat mieltään KFC-ravintolan avajaisissa – katso videolta, kuinka protesti keskeytettiin

Itis-kauppakeskuksen edessä oli seissyt jo useamman päivän teltta, jossa majoittuvan henkilön uskottiin jonottavan uuteen KFC-ravintolaan. Kyseessä oli eläinoikeusaktivistien tempaus.

Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta

Kajaanilainen Tuula Kärnä eteni Vuoden vapaaehtoinen -kilpailun finaaliin

Vapaaehtoistyöhön Kärnän on vetänyt uteliaisuus ja halu tutustua uusiin ihmisiin. Voittaja julkistetaan joulukuun alkupuolella.

Sörnäistentunnelia vastustava mielenilmaus Senaatintorilla Helsingissä.

Rakennetaanko Helsinkiin liki 200 miljoonan autotunneli? Vastustajat osoittavat mieltään, kaupunginhallituksen päätös siirtyy viikolla

Helsingin kaupunginhallitus jätti Sörnäistentunnelin rakentamisasian pöydälle kokouksessaan maanantai-iltana. Tunnelia ovat kannattaneet kokoomus, SDP, perussuomalaiset ja RKP. Vihreät ja vasemmistoliitto ovat vastustaneet suunnitelmia.

Heidi Jaari.

Vapaaehtoiset paikkaavat tukijärjestelmän aukkoja – ahdinko ajaa vähävaraiset perheet anomaan apua Facebookissa

Vapaaehtoisten pyörittämistä hyväntekeväisyysjärjestöistä on tullut tuhansien ihmisten ainoa turva Suomessakin. Apuna ry -hyväntekeväisyysjärjestön mielestä Kelan tukijärjestelmä on pikaisen remontin tarpeessa.

Emmi Nuorgam

Emmi Nuorgamin kolumni: Mielensäpahoittajaksi leimaaminen on saamelaisiin kohdistuvaa vallankäyttöä

Saamelaisille aktivismi ja vaikuttaminen ovat pakko, eivät hauska harrastus, kirjoittaa Nuorgam. Kolumnin voi myös kuunnella.

Seinäjoen Koulukadulla asfalttiin maalattu matto ja katunäkymää.

Seinäjokelaiset pääsevät päättämään, miten keskustaa elävöitetään 40 000 eurolla

Seinäjoella on otettu käyttöön ns. asukasbudjetti, jonka kautta kaupunkilaiset saavat päättää verorahojensa kohdennuksesta. Tällä kertaa päätettävänä on 40 000 euron summa kaupunkikeskustan elävöittämiseen.

Mummon Kammari julkisivu

Ennenkokematon tarve: 120 vanhusta odottaa vapaaehtoista ystävää Tampereella

Näin suurta määrää vanhuksia ei ole ikinä ennen joutunut odottamaan omaa kotivapaaehtoista Mummon Kammarissa.

Liikennettä Länsiväylällä Espoossa.

Citizens' initiative opposing congestion charges moves to Parliament

Finland's government is currently drafting a bill which would allow urban municipalities to charge road congestion fees.

Turun Hovioikeus

Appeal court dismisses charges against Soldiers of Odin counter-demonstrator

The man had been fined for his involvement in a counter-protest against the far-right group in Tampere in 2019.

Område där skogen huggits ner.

Kansalaisaloite avohakkuiden kieltämisestä kaatui, valiokunta julisti pelastavansa Suomen metsät – Luonnonsuojeluliitto: "Plussan puolelle jäätiin"

Ympäristöjärjestöjen alulle panema aloite pyrki kieltämään avohakkuut valtion mailla. Maa- ja metsätalousvaliokunta päätti yksimielisesti hylätä aloitteen, mutta samalla se vaatii metsän jatkuvan kasvatuksen lisäämistä.

Occupy Wall Street -mielenosoittajat marssivat New Yorkin pörssin lähistöllä 17. marraskuuta 2011.

Rahan valtaa vastustanut Occupy Wall Street oli finanssikriisin Elokapina – näin se muutti tapaamme puhua kapitalismista

Kymmenen vuotta sitten Occupy-liike levisi New Yorkista yli 80 maahan. Finanssikriisin näköalattomuudesta syntynyt protestiaalto teki markkinatalouden ongelmien arvostelusta enemmän valtavirtaa.

Malminetsintäyhtiö Mawsonin kevytkairauslaitetta huolletaan Natura-alueella Ylitorniolla 25.8.2015

Kansalaisaloite kaivostoiminnan rajoittamiseksi keräsi yli 50 000 allekirjoitusta – suojelua vaaditaan valtaville alueille

Saimaa ilman kaivoksia -yhdistyksen johtohenkilöiden kansalaisaloite vaatii massiivisten alueiden rauhoittamista kokonaan kaivostoiminnalta ja malminetsinnältä.

Eurooppalaisten suurlähetystöjen edustajia saapui seuraamaan Osman Kavalan oikeudenkäyntiä Istanbulissa joulukuussa 2020.

Turkki kutsui Suomen ja yhdeksän muun maan suurlähettiläät nuhdeltaviksi

Suurlähetystöt olivat yhteisessä vetoomuksessa vaatineet turkkilaisen kansalaisaktivistin Osman Kavalan vapauttamista.

Neljä seurakunnan työntekijää kantaa arkkua Elokapinan kanssa järjestettävässä mielenilmauksessa

Tampereen seurakunnat perui surusaaton, joka oli tarkoitus järjestää Elokapinan kanssa – "Rauhallista tilaa tapahtumalle ei voida taata"

Tampereen keskustorille kannettavan arkun äärellä oli tarkoitus ajatella uhanalaisia tai jo kadonneita lajeja.

Poliiis yrittää poistaa mielenosoittajaa portailta.

Helsinki court freezes climate action group's assets

Elonvaalijat, the registered association which organises the activities of the Elokapina climate protest movement, has denied committing any fundraising crimes.

Poliiis yrittää poistaa mielenosoittajaa portailta.

Oikeus määräsi Elokapinan taustayhdistyksen rahoja takavarikkoon – varoja kerätty mielenosoitusten järjestämiseen

Helsingin käräjäoikeus määräsi päätöksen perustelut on pidettäväksi salassa mahdollisen syytteen käsittelyyn saakka tai kunnes epäilyt rikoksesta jäävät sillensä. Elonvaalijat kiistävät syyllistyneensä rikokseen.

Elokapinan mielenosoittajia valtioneuvoston edessä.

Police Board to probe handling of climate protest

The board said it has closely followed public discourse about the protest and submitted a request for clarification to the Helsinki Police Department.

Kari Summanen henkilökuvassa ambulanssissa.

Kuusi eteläsavolaista ehdolla Vuoden vapaaehtoiseksi – Kari Summanen: "Kaikkea ei voi mitata rahassa"

Kansalaisareena ry:n järjestämä Vuoden vapaaehtoinen-äänestyksessä on mukana yhteensä 89 suomalaista, joista kuusi on eteläsavolaista. Äänestys päättyy lokakuun lopulla.

Elokapinan mielenosoittajia valtioneuvoston edessä.

Poliisihallitus aloittaa selvityksen poliisin toiminnasta Elokapinan mielenilmauksessa

Poliisihallitus kertoo seuranneensa asiasta käytyä keskustelua ja ottavansa asian oma-aloitteisena sisäisenä laillisuusvalvonta-asiana selvitettäväkseen.

Mielenosoittajia  kannetaan bussiin.

Oikeusoppinut: "Törkeä julkisrauhan rikkominen on raflaava rikosnimike" – poliisi vahvistaa pidättäneensä yhden Elokapinan mielenosoittajan

Poliisin toiminta perjantain mielenosoituksessa Valtioneuvoston linnalla on poikinut paljon kritiikkiä.

Elokapinan mielenosoitus Mannerheimintiellä 20. kesäkuuta 2021.

Kutsuntalakko, Koijärvi ja turkistarhaiskut tasoittivat tietä Elokapinalle – kansalaistottelemattomuudella on Suomessa pitkät juuret

Suomessa kansalaistottelemattomuutta on toteutettu muun muassa kieltäytymällä asepalveluksesta, valtaamalla taloja, tunkeutumalla öljynporauslautalle ja estämällä lentokoneen liikkeellelähtö.

Elokapinan mielenosoittajia valtioneuvoston edessä.

President, ministers dispute police report of re-routing due to climate protest

Accounts differ as to whether officials were redirected or "evacuated" from government HQ during a protest by Elokapina.

Rukalla tehdään laskettelurinnettä säilölumesta.

Perjantai 8.10.2021 (radio)

Nobelin rauhanpalkinto. Elokapinan mielenosoitus. Laskettelukauden aloitus. Viikonlopun sää.

Poliisit ja Elokapinan mielenosoittajat ovat vastakkain Eduskuntatalon edessä iltapimeällä.

Police suspect climate group of fundraising violations

Police have filed for a court order for the sequestration of assets of the association supporting the Elokapina climate protest movement over suspected violations of fundraising laws.

Elokapinan mielenosoitus Pitkälläsillalla

Thursday's papers: Climate protest, farmers' crisis, charging your battery

Helsinki police arrested 123 climate protesters late on Wednesday after they blocked one of the city's main bridges.

Ilmari Pensala isänsä Tuomaksen kanssa.

Ilmari Pensala, 17, istuu Elokapina-mielenosoituksessa – vanhemmat tukevat tien reunassa, maksavat sakot ja hakevat putkasta tarpeen vaatiessa

17-vuotias Ilmari Pensala kiinnostui Elokapinasta ensimmäisen kerran yhdeksännellä luokalla. Liikkeen toimintaan osallistuminen huoletti vanhempia alkuun. Nyt lihansyönti on vähentynyt, ja Pensalat tukevat lastaan aktivismissa.

Demonstranter som står på Mannerheimvägen och håller upp en banderoll.

Ilmastokriisi ei ratkea yksilön valinnoilla – Näin eri alojen asiantuntijat ja vaikuttajat vastaavat tähän ja kolmeen muuhun väitteeseen

Elokapina vaatii hallitukselta järeämpiä ilmastotekoja, koska suunnitellut toimet eivät pysäytä ilmaston lämpenemistä turvallisena pidettyyn 1,5 asteeseen. Pyysimme joukolta mielipidevaikuttajia näkemyksiä ilmastokriisin ratkaisemisesta.

Ilmastoaktivistit keskeyttivät Luis Vuittonin muotinäytöksen

Ilmastoaktivistit ryntäsivät lavalle kesken Louis Vuittonin muotinäytöksen Pariisin muotiviikoilla

Aktivistit halusivat tempauksellaan kritisoida muotiteollisuuden vaikutusta ympäristöön. Extinction Rebellion, Maan ystävät ja Youth For Climate -ympäristöryhmät kertoivat, että noin 30 ihmistä oli mukana suunnittelemassa mielenilmausta.

Elokapinan mielenosoitus Mannerheimintiellä 20. kesäkuuta 2021.

Niskoittelusta jäävä merkintä voi tulla vastaan työnhaussa – rikosoikeuden professori: "Elokapina-nuoret eivät ole mikään turvallisuusuhka"

Ihmisten käyttäytyminen näkyy vuosia viranomaisten rekistereissä. Sakkorekisteriin kertyy merkinnät lievemmistä rikoksista, rikosrekisteriin taas sakkoja vakavammista tuomioista.

Shell-yhtiön kylttejä huoltoasemalla.

Fossiilimainonta kiellettävä lailla, vaatii eurooppalainen kansalaisaloite

Yli 20 järjestön kansalaisaloite kerää nimiä vuoden 2022 lokakuuhun asti. Jos miljoonan allekirjoituksen tavoite toteutuu, on Euroopan komission otettava aloite käsittelyyn.

Stop autoilijoiden kuritukselle! -mielenilmaus etenee Eduskuntatalon ja Pikkuparlamentin ohi Mannerheimintiellä.

Motorists' and climate protests in Helsinki, rally rowdiness in Jyväskylä

Helsinki streets were busy on Saturday with car and climate demonstrations as well as an annual running event. Police said they detained 142 protesters.

Poliisi otti lauantaina ajoradalta Kaisaniemestä Elokapina-liikkeen mielenosoituksesta kiinni useita kymmeniä ihmisiä.

Six Helsinki police officers suspected of crimes for pepper spraying protesters

A nearly year-long preliminary probe into the 2020 incident is complete and the Deputy Prosecutor General will decide whether to take the case to court.

Poliisit ja Elokapinan mielenosoittajat ovat vastakkain Eduskuntatalon edessä iltapimeällä.

Thursday's papers: Dancing ban, civil disobedience, farmers in despair

Some 140 Extinction Rebellion activists were detained on Wednesday.

Elokapinan kannattajia ison lakanan kanssa jossa lukee ilmastokriisiä ei voi ohittaa.

Climate activists begin 10-day protest in downtown Helsinki

The estimated 1,000 protestors are calling on Finland's government to declare a climate and environmental emergency.

Elokapinan mielenosoittajia istumassa Mannerheimintiellä kesällä.

Vihreiden Ohisalolta vaadittiin kantaa Elokapinan mielenosoitukseen eduskunnan budjettikeskustelussa - sisäministeri: "Se mikä on laitonta on laitonta, se on selvää"

Elokapinan toimintatavalle heristetään sormea sekä oppositiosta että hallituksesta. Kristillisdemokraattien mukaan mielenosoitus uhkaa kääntyä tarkoitustaan vastaan. Vasemmistoliitto antaa tukea kansalaistottelemattomuudelle.

Pirjo Tinat,  Annamaija Hakama ja Heidi Haapala Oodin parvekkeella.

Elokapinassa katuja katkaisee nyt myös yli 45-vuotiaiden poppoo – Osa näistä keskiluokkaisista äideistä ja isistä myös maksaa kiinniotettujen aktivistien sakkoja

Kansainvälinen ilmastoliike Elokapina on saanut Suomessa äidit, isät ja isovanhemmatkin puolustamaan maapalloa yhdessä nuorison kanssa.

Elokapinan mielenosoitus Mannerheimintiellä 20. kesäkuuta 2021.

Extinction Rebellion, counter-protesters to face off in central Helsinki

Climate activists announced their demonstration plans 10 days ago.

Elokapinan mielenosoitus Mannerheimintiellä 20. kesäkuuta 2021.

Ilmastoliikkeen mielenilmaus saa seurakseen vastamielenosoituksen Mannerheimintiellä – Osallistuja: "Huomenna ei hyvä heilu Elokapinalle"

Ympäristöliike Elokapinan vastustajat järjestävät vastamielenosoituksen Helsingin Mannerheimintiellä keskiviikkona.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle