Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Pohjanmaan koronakoordinaatioryhmä: testiin edelleen matalalla kynnyksellä, etenkin syysloman matkustelun jälkeen

Myös kasvomaskisuositusta jatkettiin Pohjanmaalla marraskuun loppuun saakka. Maskisuositus koskee kaikkia yli 12-vuotiaita.

Koronavirusta edelleen runsaasti Tampereella – sairaalahoidossa toistakymmentä koronapotilasta

Pirkanmaan koronatilanne on pysynyt melko vakaana viikon sisällä. Jätevesitutkimuksessa on löydetty runsaasti koronavirusta.

Jalkarannan palvelutalossa koronavirustartunta 21 asukkaalla ja 5 työntekijällä

Päijät-Soten mukaan ikääntyneiden palvelutalossa Lahdessa on todettu koronatartuntarypäs. Lähes kaikilla asukkailla ja työntekijöillä on täysi rokotussuoja koronavirusta vastaan.

Koronatartuntojen jäljille päästään Oulussa aiempaa heikommin, jo joka kolmas tartuntalähde jää selvittämättä

Kaupungin mukaan koronatilanne on pysytellyt Oulussa pääosin ennallaan. Viime viikolla todettiin yli 130 tartuntaa, kuten edellisviikollakin. Tuntemattomien tartuntalähteiden osuus on noussut runsaasta 20 prosentista yli 30 prosenttiin.

YK aloittaa ensi kuussa poliorokotukset Afganistanissa – Taliban lupaa taata työntekijöiden turvallisuuden

Aikaisemmin Taliban esti rokotukset, koska järjestö epäili, että länsi yrittää steriloida muslimilapset. YK:n tavoitteena on rokottaa Afganistanissa lähes kymmenen miljoonaa alle viisivuotiasta lasta.

Etelä-Karjala saavuttanut 80 prosentin rokotuskattavuuden

Tarkalleen 80,3 prosenttia on saanut molemmat koronarokotteet.

Maanantai 18.10.2021 (tv)

Koronapassi. Ruoppaus. Digimuoti. Sää.

Etelä-Pohjanmaa siirtyy koronaepidemian leviämisvaiheeseen

Ilmaantuvuusluku on kahden edellisen viikon ajalta 131,6. Sairaalassa on 11 potilasta. Heistä suurin osa on rokottamattomia.

Sairaalahoidossa olevien koronapotilaiden määrä kasvaa – ero kuukauden takaiseen runsas sata

Sairaalahoidossa on tällä hetkellä 218 potilasta, kun kuukausi takaperin sairaalahoitoa tarvitsi alle sata. Sairaalahoidossa tällä hetkellä olevista potilaista tehohoidossa on 33.

Soiten alueella koronavirus leviää nuorten keskuudessa – pandemian aikana sairaanhoitopiirissä on todettu neljä koronakuolemaa

Viime viikolla Soiten alueella todettiin yhteensä 75 uutta koronavirustartuntaa. Koko pandemian aikana Soiten alueella koronavirustautiin liittyviä kuolemia on ollut neljä. 

Kauppakeskuksen toimitusjohtajaa uhkailtiin, yrittäjän päälle heitettiin rahaa – koronapassin vastustajat ryhtyivät häiriköimään yrityksiä

Yrittäjiä ja työntekijöitä on häiritty ja uhkailtu koronapassin käyttöönoton vuoksi. Maran toimitusjohtajan mukaan häiriköt eivät ymmärrä, kuinka tärkeä passi on.

Päijät-Hämeessä uusi koronakuolema – tartuntojen määrä yhä korkealla, mutta rokotehaasteeseen on tartuttu innokkaasti

Päijät-Hämeessä koronaepidemia on yhä koko maan vakavin. Väestömäärään suhteutettuna tartuntoja on moninkertainen määrä verrattuna lähimaakuntiin.

Nuhaisen lapsen saa taas viedä päiväkotiin, mutta THL:n ohjeistus jättää tulkinnanvaraa – neljä vinkkiä oireiden arviointiin kotona

Lasten täydellisen oireettomuuden vaatimuksesta on luovuttu. Päiväkotiin voi palata, vaikka nenä vielä vähän vuotaisi flunssan jäljiltä.

RS-virusepidemia saattaa aikaistua myös Etelä-Savossa – pikkulapsille ja vanhuksille tauti voi olla kohtalokas

RS-virusepidemia on yllättänyt Ruotsissa ja tarvittaessa Essotellakin varaudutaan vakvakn virustaudin epidemiaan. Koronavarotoimet sopivat hyvin myös RS-virustaudin leviämisen ehkäisemiseen.

Sunnuntai 17.10.2021 (radio)

Koronapassin ongelmat. Asunnottomien yö. Mekan koronarajoitukset. Syyslomaviikon sää.

Osa kokee koronapassin syrjiväksi – päänvaivaa aiheuttaa yli puoli vuotta sitten sairastettu koronatauti: "Tämä on mittava epäkohta"

Helsingin terveysasemien johtajalääkärin mukaan kyse on väliinputoajista ja tilanteeseen on pyydetty korjausta. Ylimääräisiä rokotteita ei voi antaa kuin lääketieteellisin perustein.

Lauantai 16.10.2021 (radio)

Koronapassi. Kulttuuriala. Taikonautit. Sää.

Koronarajoituksia puretaan – varsinkin riskiryhmien ja ikääntyneiden syytä olla edelleen tarkkana

Asiantuntija korostaa, että koronavirus on vielä keskuudessamme eikä kenenkään ole syytä luopua suojautumistoimista. Toimet suojaavat myös syksyn muilta virustaudeilta.

Avi iski kymmeniin ravintoloihin viikonloppuna: Vilppiä esiintyi, sisään pyrittiin toisen henkilön koronatodistuksella ja asiakkaita käännytettiin ovelta

Osassa yökerhoja juhlittiin jo viikonloppuna pikkutunneille saakka. Eduskunta hyväksyi digitaalisen koronatodistuksen eli koronapassin perjantaina.

Janakkalasta löytyi uudesta paikasta lintuinfluenssaan kuolleita fasaaneja – Ruokavirasto laajensi tartuntavyöhykettä

Ruokaviraston tutkimista kuolleista fasaaneista löytyi korkeaa kuolleisuutta aiheuttavaa H5N1-tyypin lintuinfluenssaa. Esimerkiksi kaikkien lintulajien metsästys tartuntavyöhykkeeltä on kielletty.

Perjantai 15.10.2021 (radio)

Koronapassi. Etätyö. Koronarokotukset. Italiassa. Rahapelit. Sää.

Rokotustodistus toimii Suomessa koronapassina, maahantulosäännöissä käytetään aiempaa suurempaa ilmaantuvuuslukua

Koronapassia voidaan käyttää silloin, kun tilaa tai tilaisuutta koskevat koronarajoitukset esimerkiksi yleisömäärän suhteen.

Lähdetkö viikonloppuna baariin? Tiedä ainakin tämä koronapassista

Koronapassi otetaan käyttöön puoliltaöin niillä alueilla, joilla on rajoituksia voimassa. Passia edellyttävät ravintolat välttyvät kaikilta näiltä rajoituksilta.

Infektiovastaanotot sulkeutuvat Etelä-Karjalassa – koronaviruksen mahdollisuus on suljettava pois ennen terveysasemalle menoa

Eksote sulkee koronaviruksen vuoksi perustamansa infektioasemat. Ne otetaan käyttöön jälleen, jos tarve vaatii.

Eduskunta hyväksyi koronapassin äänin 105–33 – yökerhot ja ravintolat voivat ottaa käyttöön heti vuorokauden vaihtuessa

Eduskunnan toisessa käsittelyssä hyväksyttiin koronapassia ja maahantulorajoitusten jatkamista koskeva lakimuutos. Presidentin vahvistuksen jälkeen koronapassi voidaan ottaa käyttöön jo lauantaina.

Koronapassin vastustajat osoittavat mieltään Eduskuntatalolla – paikalla noin 250–300 henkilöä

Eduskunta äänestää koronapassin käyttöönotosta tänään. Passia voidaan alkaa edellyttää perjantain ja lauantain välisenä yönä alueilla, joilla on voimassa olevia koronarajoituksia.

Avit ryhtyvät valvomaan koronapassia käyttäviä ravintoloita heti puolenyön jälkeen – "Passittomat täytyy komentaa ulos"

Niissä paikoissa, joissa sisäänpääsyyn vaaditaan koronapassi, ei tarvitse noudattaa koronaan liittyviä aukiolo- tai asiakasmäärärajoituksia.

Sairaalahoidon tarve kasvaa ja uhkaa siirtää Etelä-Pohjanmaan taas leviämisvaiheeseen – Ylilääkäri: "Rokotukset ovat ainoa tie ulos"

Etelä-Pohjanmaan koronatilanne on heikentynyt ja myös sairaalahoidossa on potilaita. Tämä voi tarkoittaa jälleen kiireettömän toiminnan supistamista sairaalassa sekä leviämisvaiheeseen siirtymistä.

Pogostantautivuodesta tulossa pahin kahteen vuosikymmeneen: Suomessa varmistunut jo 467 tartuntaa

THL:n tartuntatautirekisterin mukaan pogostantautia on nyt eniten Pohjois-Savossa, Keski-Suomessa ja Pohjois-Pohjanmaalla.

Korkeakouluopiskelijoiden koronatilanne helpottunut

Tartuntamäärät nousivat voimakkaasti syyskuussa. Nyt tartuntojen määrä on laskenut, eikä laajoja altistumisia ole enää ollut.

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri on huolestunut sote-yksiköissä tapahtuneista altistumisista

Kahden edellisviikon aikana on maakunnan sote-yksiköissä ollut kuusi korona-altistumistilannetta. Jatkotartuntoja niistä on kuitenkin aiheutunut vähän, todetaan sairaanhoitopiirin koronatiedotteessa.

Influenssa ei ole tehnyt paluuta pohjalaismaakuntiin – tauti on hävinnyt miltei kokonaan koronan tieltä

Tavallista vähäisemmät kontaktit ja ahkera käsien peseminen ovat taltuttaneet onnistuneesti tautia.

Pian henkkarit eivät enää riitä: Ravintoloissa valmistaudutaan tanssintäyteiseen bileviikonloppuun, jona juhla jatkuu aamuun asti

Odotettu koronapassi voisi nopeimmillaan tulla käyttöön perjantai-illan päätteeksi vuorokauden vaihtuessa lauantaiksi. Asiakkaiden koronatietojen ja henkilöllisyyden tarkastaminen voi tuoda jonoja ravintoloihin.

Keskiviikko 13.10.2021 (radio)

3. koronarokotus. Koronapotilaat. Koronapassi. Afganistan. Sää.

Koronarajoituksia suositellaan purkamaan maltillisesti – johtajaylilääkäri: "Kaikki varovaisuus on vielä tarpeen"

Kymenlaaksossa todettujen koronatartuntojen märissä on taas nousua. Se on vielä maltillista, mutta suunta on selvä.

Keskiviikko 13.10.2021 (tv)

Koronapassi. Närpiö. Jalkapallovoitto. Sää.

Kolarissa pyydetään välttämään Ruotsin Pajalaan menoa – rajan toisella puolen tartuntatilanne on pahempi

Kolarin kunnan koronatilanne on hyvä. Viimeisen kahden viikon aikana ei ole havaittu uusia tartuntoja.

Jyväskylässä kurja koronatilanne on nostanut rokotusintoa – koronapiikin voi saada syyslomaviikolla kauppareissulla tai jääkiekkopelissä

Jyväskylä jalkauttaa koronarokotuksia ensi viikolla kauppakeskuksiin ja jääkiekko-otteluun. Esimerkiksi ämpäreitä tai muita porkkanoita ei rokotteen ottajille toistaiseksi tarjota.

Suomeenkin ennustetaan Ruotsin kaltaista vaikeaa RS-virusepidemiaa – kolme yhtäaikaista virusepidemiaa kuormittaisi sairaaloita vaikeasti

Ruotsissa RS-virusepidemia on alkanut jopa kolme kuukautta normaalia aikaisemmin, kun koronavirusrajoituksia on purettu. Myös Suomessa sairaalat varautuvat epidemiaan.

Valtakunnallinen koronarokotetavoite saavutettiin Etelä-Savossa tiettävästi ensimmäisenä alueena – terveyspalvelujen johtaja: "seuraavaksi tavoitellaan 90 prosenttia"

Valtakunnallisista koronavirusrajoitteista ja -suosituksista on määrä luopua, kun koko Suomessa tavoitetaan 80 prosentin koronarokotekattavuus.

Laukaassa koronatapauksia ennätysmäärä – kunnassa otetaan käyttöön jälleen laaja maskisuositus

Laukaassa uusia koronavirustartuntoja on todettu viime päivinä kiihtyvää tahtia. Viikonloppuna tartuntoja kirjattiin THL:n mukaan parikymmentä ja tänään keskiviikkona lähes kolmekymmentä. Tauti on levinnyt myös aikuisten keskuudessa.

Soiten koronasuositukset pysyvät ennallaan – tartuntamäärät pysyneet korkealla alkuviikon aikana

Keski-Pohjanmaalla on todettu alkuviikon aikana 26 uutta koronatartuntaa. Tartuntoja esiintyy pääasiassa rokottamattomien tai vasta hiljattain rokotusten saaneiden kesken. Lasten koronatestit otetaan nyt uudessa paikassa Kokkolassa.

Missä ja keneltä koronapassia vaaditaan? Tässä tärkeimmät tiedot koronapassista, jonka on tarkoitus tulla voimaan lauantaina

Esimerkiksi pääkaupunkiseudun yökerhoissa voi näillä näkymin juhlia aamuun asti jo tulevana viikonloppuna, jos ne vaativat asiakkailtaan koronapassia.

Koronapassin ikäraja nousee 16 vuoteen, ilmaiset koronatestit rokottamattomille 16- ja 17-vuotiaille, jos passi otetaan käyttöön

Sosiaali- ja terveysvaliokunnan Markus Lohi ja Mia Laiho harmittelevat valiokunnan lopputulemaa, jonka mukaan ilman rokotustodistusta Suomeen matkustavilta edellytetään jatkossakin kahta koronatestiä.

Koronatartuntojen ja positiivisten testien määrä nousi Oulussa, ja potilaita on aiempaa enemmän myös yliopistollisessa sairaalassa

Oulun kaupungin mukaan epidemiatilanne on pääosin ennallaan, mutta sairastuneita oli viime viikolla enemmän kuin edellisviikolla ja myös sairaalahoidon tarve on kasvussa.

Päivän nopeat – katso maanantain viisi kiinnostavinta uutista

THL on puhunut koronapassin ikärajan nostamisen puolesta, koska 12–15-vuotiaat sairastuvat harvoin vakavasti.

Korona leviää nyt vauhdilla jyväskyläläisten nuorten juhlissa – "Tartuntojen määrät kasvavat erittäin huolestuttavasti", sanoo johtajaylilääkäri

Rajoituksia ei ole tulossa, vaikka Keski-Suomi siirtyi juuri koronan kiihtymisvaiheeseen. Sairaalassa potilaita on ainakin toistaiseksi alle kymmenen.

Jyväskylä siirtyi koronan kiihtymisvaiheeseen, ilmaantuvuus ennätystasolla – sairaalahoitoa tarvitsee entistä useampi

Jyväskylässä koronatilanne on pahentunut merkittävästi viime viikolla. Kaupunki ei kuitenkaan toistaiseksi aseta uusia rajoituksia.

Koronatestaus on rauhoittunut Kainuussa: perjantaina loppuu Kajaanin pikatestiaseman toiminta

Keskussairaalan drive-in vaihtaa paikkaa sairaalanmäellä tiistain ja keskiviikon aikana.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle