Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Long covidista kärsivä Jaana Saukko istuu kotonaan sohvalla.

Long covid vei 39-vuotiaalta lähihoitajalta työkyvyn ja ajoi hänet pitkään taisteluun vakuutusyhtiön kanssa rahasta – ”Erittäin epäreilua”

MOT:n selvityksen mukaan useilta kymmeniltä työnsä kautta koronaan sairastuneilta on katkaistu vakuutuskorvauksia. Joukossa on muun muassa hoitoalan työntekijöitä.

Kaksi moottorikelkkaa lumisessa maisemassa.

Vakuutusyhtiö: Matkailijat aiheuttavat valtaosan moottorikelkkaonnettomuuksista

Valtaosa moottorikelkkaonnettomuuksista sattuu Lapissa ja Pohjois-Pohjanmaalla.

LähiTapiolan konttori

Vakuutusyhtiö irtisanoo 4 000 asiakkaansa sairausvakuutukset ja tarjoaa tilalle kalliimpaa vaihtoehtoa – lääkekuluja ei jatkossa korvata

Kerätyt vakuutusmaksut eivät enää riitä kattamaan kasvaneita menoja, Lähi-Tapiolasta kerrotaan. Asia koskee muutaman tuhannen asiakkaan vanhaa vakuutuskantaa, ei kaikkia asiakkaita.

Sampo Group -konttori Fabianinkadulla, Helsingissä.

Sammon tulos supistui heinä-syyskuussa

Sampo kertoo myös etenevänsä yhtiön rinnakkaislistautumisessa Tukholman pörssiin.

Opasteet Etelä-Karjalan keskussairaalan seinällä.

110 terveyspalvelulaskua odottaa lähettämistään venäläisille ja valkovenäläisille – posti ei kulje sodan takia, eikä sähköistä laskutusta ole

Eksote ei pysty laskuttamaan venäläisiä eikä valkovenäläisiä asiakkaitaan, sillä Posti keskeytti kirjeliikenteen Venäjälle sekä Valko-Venäjälle. Sähköisen laskutuksen mahdollisuutta selvitetään.

Oulun lentokentällä matkustelijoita

Osa Deturin asiakkaista kieltäytyi maksamasta hotellin vaatimaa maksua, Maija Männikkö oli yksi heistä: "Muita oli uhkailtu poliiseillakin"

Kilpailu- ja kuluttajavirasto vaatii Deturilta selvitystä tilanteeseen välittömästi. KKV kehottaa matkalle lähteviä odottamaan lisätietoja ennen matkustamista.

Kuvassa näkyy nuoren huone, jossa on esimerkiksi koulupöytä, akustinen kitara ja hyllykkö.

Sijoitusmarkkinat ovat jumissa, vakuutukset myyvät hyvin

LähiTapiola Idän puolivuotiskatsauksessa näkyy muun muassa koronarajoitusten päättyminen, mikä lisäsi vahinkoilmoitusten määrää.

Vakuutusetsivien seurannan kohteeksi joutunut Sofia Tuomi istuu pyörätuolissa ja pitää kädestä aviopuolisoaan Oskari Tuomea.

Vakuutusetsivien kuvaamaksi joutuneen Sofia Tuomen tapaus ratkesi – syyttäjä tyrmäsi Fennian pyytämän lääkärinlausunnon

Syyttäjä on tehnyt syyttämättäjättämispäätöksen tapauksessa, jossa vakuutusyhtiö epäili Tuomea vuosia jatkuneesta vakavan sairauden teeskentelystä.

Henkilö selaa matkapuhelimella vakuutusyhtiön nettisivuja.

Lähi-Tapiola Varsinais-Suomen tulos painui miinukselle

Kiristyvä rahapolitiikka, korkojen nousu ja korkea inflaatio johtivat Lähi-Tapiola Varsinais-Suomen mukaan sijoitusten arvonlaskuun.

Antti Tuisku esiintymässä festivaalilavalla. Edessä yleisöä käsi pystyssä.

Jos viranomainen keskeyttää festarit myrskyn vuoksi, tappiot korvaa usein vakuutusyhtiö – näin vakuutus suojaa tapahtumia

Moni järjestäjä on tänä kesänä joutunut keskeyttämään tai perumaan tapahtumansa. Pakollisen vastuuvakuutuksen lisäksi tapahtumalle voi hankkia keskeytysvakuutuksen, mutta siitä on hyötyä vain, jos tietyt ehdot täyttyvät.

Sammutusperävaunu on sammutustöissä keskellä maastopaloa.

Maastopalojen ylivoimaisesti yleisin syy on ihminen

Ukonilmat ja muut luonnon syyt tulevat tilastojen mukaan kaukana jäljessä.

Sampo-konsernin logo.

Sammon tulos notkahti lähes kolmanneksella

Tulosta ovat painaneet sijoitusmarkkinoiden haasteet. Myös pääomamarkkinoiden heilunta ja yleinen epävarmuus vaikuttavat.

Autoja huoltamossa.

Sähköautojen vakuutukset ovat paljon kalliimpia kuin muiden autojen – "Maksumuutos pian edessä", toteavat asiantuntijat

Sähköautojen vakuutusten hintaa ovat nostaneet kalliimmat korjaukset ja suurempi onnettomuusriski. Sähköautokannan monipuolistuminen muuttaa tilannetta ja vakuutusmaksujen lähentyminen kohti muita autoja on alkanut.

Myytäviä televisioita näytteillä kodinkoneliikkeessä.

Mies sai viallisesta televisiosta vakuutuskorvauksia – kuluttajariitalautakunta: myyjä ei silti välty vastuulta ja hyvityksen maksamiselta

Kuluttajariitalautakunta katsoi, että kotivakuutuksen perusteella saatu 900 euron korvaus ei poista myyjän vastuuta television vikaantumisesta. Lautakunta suositti 300 euron lisähyvitystä myyjältä.

Stefan Sonkkila istuu pihatuolissa ja avaa vesipulloa.

Stefan Sonkkilan odotettu Espanjan-matka kuihtui kännykän pläräämiseksi loma-asunnossa – korona tuo ikäviä yllätyksiä suomalaisten matkoihin

Koronarajoituksia on poistettu, mutta tartuntoja on yhä paljon. Moni sairastuu koronaan matkalla tai sen jälkeen.

Sampo Groupin tunnus yhtiön pääkonttorin ovessa Helsingissä.

Sampolta miljardipalautukset osakkeenomistajilleen

Lisäksi tarkoituksena on ehdottaa yhtiön hallitukselle toista pääoman palautusta.

yleiskuva - Toimistotila kuvattuna ulkopuolelta. Ikkunan takana kaksi työntekijää toimipisteensä äärellä

Ilmarinen potkukohusta: Selvitys aloitettiin heti tiistaina, lopputuloksesta ei pystytä ehkä kertomaan paljon

Kahden henkilön kahdestaan käymän keskustelun tarkka sisältö saattaa jäädä lopullisesti selvittämättä, arvioi Ilmarisen henkilöstöjohtaja Sami Ärilä.

Tankkausta Svetogorskissa.

Tankkaus- ja automatkoille Venäjälle tulossa lisää rahanmenoa – lisämaksu odottaa, kun ylittää autolla rajan

Eta-valtiot ja Sveitsi, mukaan lukien Suomi, ovat irtisanoneet vihreä kortti -sopimuksen Venäjän ja Valko-Venäjän kanssa. Kortti osoitti, että autoilijalla on voimassaoleva liikennevakuutus.

Rakenteilla oleva talo.

Kati ja Juha Rapon perheen koti oli jo valmistumassa, kun se jouduttiin purkamaan – maanvajoamisiin rakennusten alla on yleensä useita syitä

Rakennusten alla tapahtuvat maanvajoamiset ja painaumat ovat suhteellisen yleisiä. Rapon perheen talo Vanhan Vaasan historiallisella ruutukaava-alueella jouduttiin purkamaan ennen perheen muuttoa. Yle on seurannut rakennusprojektin vaiheita.

Mies ja nainen istuvat romahtaneen terassin katon päällä lumisella pihamaalla. Taustalla omakotitalo, jonka seinässä on reikä.

Lumi tuhosi Ikosten talosta koko terassin, mutta korvauksia ei ole tiedossa – taustalla yksi vakuutusalan yleisimmistä linjauksista

Runsasluminen talvi on aiheuttanut monenlaisia vaurioita pientalojen pihoille. Pohjois-Karjalan Kontiolahdella lumi tuhosi omakotitalon terassin. Vakuutusyhtiöt eivät korvaa tämäntyyppisiä vahinkoja.

LähiTapiolan konttori

Pirkanmaan Lähi-Tapiola vaihtaa hallituksen jäseniä luottamuspulan takia – syynä laajat johtamisongelmat yhtiössä

Yhtiön mukaan hallitusjäsenten vaihdon taustalla ovat julkisuudessa esitetyt tiedot entisen toimitusjohtajan asiattomasta käytöksestä.

Miehen kädet kirjoittaa kannettavalla tietokoneella.

Identiteetin voi vakuuttaa varkauden varalta, mutta kyberiskuilta se ei suojaa – tärkeämpää olisi turvata henkilötiedot ja perhekuvat

Identiteettivarkausvakuutus ei tunnista kaikkia tilanteita, joissa tietoja käytetään väärin.

Vakuutusyhtiö Pohjantähden pääkonttorin ovi Hämeenlinnassa.

Vakuutusyhtiö Pohjantähti lakkauttaa 25 työtehtävää ja perustaa 13 uutta

Yhtiö keskittää toimintaansa Hämeenlinnan lisäksi Tampereelle ja pääkaupunkiseudulle. Pohjantähdellä on noin 30 toimipistettä eri puolilla Suomea.

Kaappaus videokuvasta, jossa vakuutusetsivä kävelee Sofia Tuomen takana ja kuvaa kännykällä. Vakuutusetsivän kasvot on sumennettu.

Viisi yleisön suosikkijuttua sunnuntaiaamuusi

Luitko jo nämä? Kokosimme sinulle lukijoitamme eniten kiinnostaneita juttuja, jotka saatoit arjen kiireessä ohittaa.

Palomies sammuttaa palavaa kylätaloa.

Letkun kylätalon kohtalo Tammelassa on vielä auki

Maamiesseura ja vakuutusyhtiö neuvottelevat palaneen kylätalon korvauksista. Vakuutusyhtiön ensimmäinen tarjous ei riitä uuden kylätalon rakentamiseen.

Lumisia koivurankoja pinossa.

Metsänomistajien tulonmenetykset Lapissa yli 12 miljoonaa euroa vuosittain

Lapissa on suhteessa kasvatusmetsän pinta-alaan maakunnista vähiten hyvälaatuista kasvatusmetsää.

metsänraivausta moottorahalla

Yksityiset metsänomistajat menettävät sata miljoonaa euroa vuodessa – tulevaisuuden tuotot hupenevat erityisesti nuoren metsän hoitorästeihin

Tilastojen mukaan taimikoista ja nuorista kasvatusmetsistä vain alle kolmannes on hyvässä kunnossa. Jos näiden hoito jää huonoksi, vahinkoa on vaikea paikata tulevina vuosina.

Kaappaus videokuvasta, jossa vakuutusetsivä kävelee Sofia Tuomen takana ja kuvaa kännykällä. Vakuutusetsivän kasvot on sumennettu.

Sofia Tuomea, 27, tarkkailtiin ja kuvattiin salaa kuukausia – vakuutusyhtiön mukaan videot osoittavat hänen teeskennelleen vakavasti sairasta

Vakuutusyhtiön etsivät yrittävät paljastaa vilppiä. MOT:n selvitys valottaa, miksi salaa kuvatut videot eivät kerro kaikkea työkyvystä.

Tekstiä: ETSIVÄ: Kuule hei, soitan oikeestaan ihan ystäväni puolesta

Vakuutusetsivät tekeytyivät asunnonostajiksi ja kirppisasiakkaiksi: Nauhoitteet paljastavat, kuinka etsivät jahtaavat vilppiä kyseenalaisin keinoin

Vakuutusyhtiöiden etsivät käyttävät arveluttavia keinoja hankkiessaan tietoja ihmisten terveydestä. Etsivät ovat jopa tekeytyneet asunnonostajiksi ja kirppariasiakkaiksi.

Egentliga Finlands tingsrätt är en ljus betongbyggnad, med stora fönster som solen speglas i.

Mies tuomittiin maksamaan lähes 700 000 euron vahingonkorvaukset rivitalon tulipalosta – palo syttyi katolla tehdystä tulityöstä

Mies oli ollut tekemässä tulitöitä kaarinalaisen rivitalon katolla vuonna 2018, kun katolla syttyi tulipalo. Oikeus katsoi miehen olleen huolimaton ja tuomitsi tämän yleisvaaran tuottamuksesta.

Eläkeyhtiö Varman logo yhtiön puolivuosituloksen mediatilaisuudessa Helsingissä.

Varman sijoitusten tuotto nousi yhtiön historian parhaaksi, Ilmarisen sijoitukset tuottivat yli 15 prosenttia

Tilinpäätöksensä julkistivat perjantaina eläkeyhtiöt Varma ja Ilmarinen.

Pohjantähti-yhtiön logo katolla.

Vakuutusyhtiö Pohjantähti saattaa irtisanoa jopa 10 prosenttia työntekijöistään

Muutosneuvottelut alkavat 7. helmikuuta ja alustavan arvion mukaan henkilöstön vähennystarve on enintään 27 työntekijää. Pohjantähti työllistää koko maassa 300 työntekijää.

Veera Könönen

Veera Könönen, 23, ei saanut vakuutusta terapiakäyntinsä takia – eikä hän ole ainoa, ja siksi vakuutusala lupaa nyt tarkastella käytäntöjään

Mielenterveydestä huolehtiminen saattaa estää vakuutuksen saamisen. Vakuutusalalle luovutettiin torstaina tuhansien ihmisten allekirjoittama vetoomus, jossa tilanteeseen toivotaan pikaista korjaamista.

Vakuutusyhtiö Fennian toimisto Lappeenrannassa.

Fennia sulkee Närpiön toimipisteen – Vaasan ja Pietarsaaren konttorit eivät ole lakkautettavien listalla

Fennia on saanut yt-neuvottelut päätökseen ja organisoi toimintaa uudelleen. Vuoden 2022 aikana Fennia sulkee 17 toimipistettä eri puolilla Suomea, Pohjanmaalla suljettavien joukossa on Närpiön konttori.

Tulipalossa vaurioitunut senioritalo Palokan Ilona uudelleen kunnostettuna. Etualalla Jyväskylän vuokra-asuntojen omistama Palokan Lukupiha, joka myös sai vaurioita palossa.

Tulipalossa vaurioituneen senioritalon asukkaat pääsevät vihdoin takaisin kotiin Jyväskylässä, mutta vääntö palokatkoista jatkuu

Heinäkuussa 2020 Jyväskylän Palokan seniorikorttelissa syttyneessä tulipalossa vaurioituneiden kahden talon korjauksista koitui kaikkiaan noin kahdeksan miljoonan euron kustannukset.

Liikennettä Länsiväylällä Espoossa.

Talvirenkaiden vaihtoa voi nykyään lykätä, mutta se voi tulla kalliiksi

Viime vuonna voimaan tullut lakimuutos voi tuoda autoilijoille kiusauksen lykätä talvirenkaiden vaihtoa. Talvirenkaita pitää nyt käyttää marraskuun alusta maaliskuun loppuun, jos keli sitä edellyttää.

Helsingin käräjäoikeus Ruoholahdessa 19. helmikuuta.

Yli sata ravintola-alan yritystä haastoi vakuutusyhtiön oikeuteen epidemiakorvauksista korona-ajalta – oikeus hylkäsi osan kanteista

Ravintola-alan yritykset haluavat vakuutusyhtiöltä korvauksia epidemiavakuutuksen perusteella. Oikeus antoi tänään kanteista välituomioita.

Sampo-konsernin logo.

Nordean osakkeiden myynti paisutti Sammon tulosta

Nordean osakkeiden myynnistä tuli 144 miljoonan euron suuruinen positiivinen kirjapitovaikutus. Ilman tätä tulos oli 488 miljoonaa euroa. 

Kuvassa on Hanna Frosterus-Segerstrålen teos Kehdon ääressä vuodelta 1908. Teoksessa vanha nainen istuu melankolisena ja omiin ajatuksiinsa uppoutuneena kirja sylissään ja keinuttaa vasemmalla kädellään kehtoa.

Ahjon Läheltä-näyttely kiinnosti taiteen ystäviä Joensuussa

Suomen taiteen kultakauden taiteilijoiden teoksia kävi vajaan kolmen viikon aikana katsomassa yli 5 200 ihmistä.

Liikennettä moottoritiellä vesisateessa.

Syysmyrskyssä voi sattua kolari – toimi näin, jos pelti rytisee

Huonolla ajokelillä onnettomuusriski liikenteessä voi kasvaa. Kokosimme ohjeet kolaritilanteessa toimimiseen.

Vakuutusyhtiö Fennian toimisto Lappeenrannassa.

Fennia aloittaa yt-neuvottelut – 137 työpaikkaa vaakalaudalla

Yt-neuvotteluiden piirissä on noin 530 työntekijää eri osista Fennian vahinkovakuutusliiketoimintaa. Vähennyksiä pyritään rajoittamaan sijoittamalla henkilöstöä uusiin tehtäviin.

Labradorinnoutaja kantaa suurta keppiä syksyisessä metsässä.

Lemmikkieläinvakuutusten määrä kasvoi roimasti korona-aikana – vakuutuksia hankitaan yhä enemmän myös kissoille ja sekarotuisille koirille

Korona-ajan lemmikkieläinbuumi näkyy myös vakuutusyhtiöissä. Lemmikkieläimille otettujen vakuutusten määrä on kasvanut osassa yhtiöistä jopa kymmeniä prosentteja vuodentakaiseen verrattuna.

Kasvomaskia käyttävä henkilö aurinkoisena syyspäivänä Pasilassa 15. syyskuuta.

Report: Current contributions not enough to cover future pensions

Finnish occupational pensions are managed by insurance companies. 

Toimitusjohtaja Veli Rajakangas luovuttaa 10 000 euron lahjakortin Limmin löytäjille

Järjestöille 100 000 euron tukipotti – liminkalainen etsintäpartio hankkii tuella johtovaunun maastoetsintöjä helpottamaan

Lähitapiola Pohjoinen jakoi kampanjassaan tukea pohjois- ja keskipohjalaisille järjestöille. Vapaaehtoisessa pelastuspalvelussa mukana oleva Limmin löytäjät hankkii avustuksella johtovaunun, jolla saadaan esimerkiksi sähköt vaikeampiinkin kohteisiin.

Täynnä roinaa oleva katu ja kaksi miestä kaivamassa rojua.

Alkuvuoden sään ääri-ilmiöistä tuli vakuutusyhtiöille jättilasku – Jälleenvakuttaja Swiss Re:n mukaan korvauksia on maksettu maailmanlaajuisesti 36 miljardin euron edestä

Ankarat sääolosuhteet ovat aiheuttaneet vakuutusyhtiöille tammi-kesäkuussa poikkeuksellisen paljon korvausvaateita. Vakuutusyhtiöt panevat nyt riskiarvioitaan uusiksi, ja edessä on myös vakuutusmaksujen korotuksia.

Lääkäri ja potilas

New rules on cutting medical jargon welcomed by pension providers

Insurance company doctors must now give their opinions in clearer and more consistent language, which providers hope will help cut the number of appeals against decisions.

Lääkäri ja potilas

Vakuutuslääkärit joutuvat perustelemaan lausuntonsa aiempaa selkeämmin – voi olla ratkaiseva merkitys työkyvyttömyyseläkkeisiin

Heinäkuun alussa voimaan tulleen lainmuutoksen myötä asiantuntijalääkärin kannanotot on laadittava selkeästi ja yhdenmukaisesti, jotta niitä voidaan käyttää lääketieteellisiin seikkoihin perustuvan päätöksen perusteluina.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle