Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Tulipalossa vaurioitunut senioritalo Palokan Ilona uudelleen kunnostettuna. Etualalla Jyväskylän vuokra-asuntojen omistama Palokan Lukupiha, joka myös sai vaurioita palossa.

Tulipalossa vaurioituneen senioritalon asukkaat pääsevät vihdoin takaisin kotiin Jyväskylässä, mutta vääntö palokatkoista jatkuu

Heinäkuussa 2020 Jyväskylän Palokan seniorikorttelissa syttyneessä tulipalossa vaurioituneiden kahden talon korjauksista koitui kaikkiaan noin kahdeksan miljoonan euron kustannukset.

Liikennettä Länsiväylällä Espoossa.

Talvirenkaiden vaihtoa voi nykyään lykätä, mutta se voi tulla kalliiksi

Viime vuonna voimaan tullut lakimuutos voi tuoda autoilijoille kiusauksen lykätä talvirenkaiden vaihtoa. Talvirenkaita pitää nyt käyttää marraskuun alusta maaliskuun loppuun, jos keli sitä edellyttää.

Helsingin käräjäoikeus Ruoholahdessa 19. helmikuuta.

Yli sata ravintola-alan yritystä haastoi vakuutusyhtiön oikeuteen epidemiakorvauksista korona-ajalta – oikeus hylkäsi osan kanteista

Ravintola-alan yritykset haluavat vakuutusyhtiöltä korvauksia epidemiavakuutuksen perusteella. Oikeus antoi tänään kanteista välituomioita.

Sampo-konsernin logo.

Nordean osakkeiden myynti paisutti Sammon tulosta

Nordean osakkeiden myynnistä tuli 144 miljoonan euron suuruinen positiivinen kirjapitovaikutus. Ilman tätä tulos oli 488 miljoonaa euroa. 

Kuvassa on Hanna Frosterus-Segerstrålen teos Kehdon ääressä vuodelta 1908. Teoksessa vanha nainen istuu melankolisena ja omiin ajatuksiinsa uppoutuneena kirja sylissään ja keinuttaa vasemmalla kädellään kehtoa.

Ahjon Läheltä-näyttely kiinnosti taiteen ystäviä Joensuussa

Suomen taiteen kultakauden taiteilijoiden teoksia kävi vajaan kolmen viikon aikana katsomassa yli 5 200 ihmistä.

Liikennettä moottoritiellä vesisateessa.

Syysmyrskyssä voi sattua kolari – toimi näin, jos pelti rytisee

Huonolla ajokelillä onnettomuusriski liikenteessä voi kasvaa. Kokosimme ohjeet kolaritilanteessa toimimiseen.

Vakuutusyhtiö Fennian toimisto Lappeenrannassa.

Fennia aloittaa yt-neuvottelut – 137 työpaikkaa vaakalaudalla

Yt-neuvotteluiden piirissä on noin 530 työntekijää eri osista Fennian vahinkovakuutusliiketoimintaa. Vähennyksiä pyritään rajoittamaan sijoittamalla henkilöstöä uusiin tehtäviin.

Labradorinnoutaja kantaa suurta keppiä syksyisessä metsässä.

Lemmikkieläinvakuutusten määrä kasvoi roimasti korona-aikana – vakuutuksia hankitaan yhä enemmän myös kissoille ja sekarotuisille koirille

Korona-ajan lemmikkieläinbuumi näkyy myös vakuutusyhtiöissä. Lemmikkieläimille otettujen vakuutusten määrä on kasvanut osassa yhtiöistä jopa kymmeniä prosentteja vuodentakaiseen verrattuna.

Kasvomaskia käyttävä henkilö aurinkoisena syyspäivänä Pasilassa 15. syyskuuta.

Report: Current contributions not enough to cover future pensions

Finnish occupational pensions are managed by insurance companies. 

Toimitusjohtaja Veli Rajakangas luovuttaa 10 000 euron lahjakortin Limmin löytäjille

Järjestöille 100 000 euron tukipotti – liminkalainen etsintäpartio hankkii tuella johtovaunun maastoetsintöjä helpottamaan

Lähitapiola Pohjoinen jakoi kampanjassaan tukea pohjois- ja keskipohjalaisille järjestöille. Vapaaehtoisessa pelastuspalvelussa mukana oleva Limmin löytäjät hankkii avustuksella johtovaunun, jolla saadaan esimerkiksi sähköt vaikeampiinkin kohteisiin.

Täynnä roinaa oleva katu ja kaksi miestä kaivamassa rojua.

Alkuvuoden sään ääri-ilmiöistä tuli vakuutusyhtiöille jättilasku – Jälleenvakuttaja Swiss Re:n mukaan korvauksia on maksettu maailmanlaajuisesti 36 miljardin euron edestä

Ankarat sääolosuhteet ovat aiheuttaneet vakuutusyhtiöille tammi-kesäkuussa poikkeuksellisen paljon korvausvaateita. Vakuutusyhtiöt panevat nyt riskiarvioitaan uusiksi, ja edessä on myös vakuutusmaksujen korotuksia.

Lääkäri ja potilas

New rules on cutting medical jargon welcomed by pension providers

Insurance company doctors must now give their opinions in clearer and more consistent language, which providers hope will help cut the number of appeals against decisions.

Lääkäri ja potilas

Vakuutuslääkärit joutuvat perustelemaan lausuntonsa aiempaa selkeämmin – voi olla ratkaiseva merkitys työkyvyttömyyseläkkeisiin

Heinäkuun alussa voimaan tulleen lainmuutoksen myötä asiantuntijalääkärin kannanotot on laadittava selkeästi ja yhdenmukaisesti, jotta niitä voidaan käyttää lääketieteellisiin seikkoihin perustuvan päätöksen perusteluina.

Turisteja kiikaroimassa Svedjehamnin näkötornissa Björkössä, Unescon maailmanperintökohteessa.

Lähi-Tapiola: Koronasta matkavakuutuksiin vain pieni notkahdus

Vakuutusyhtiöstä muistutetaan, että ulkomaan matkailun tyrehtymisestä huolimatta matkavakuutus kannattaa pitää voimassa, koska vakuutus on voimassa myös kotimaan matkoilla.

Sampo-konsernin logo.

Sampo ylsi roimaan tulosparannukseen – vahinkovakuutusyhtiö IF iskussa, Nordea-myynnit jatkuu

Konserni jatkaa Nordean osakkeiden myymistä. "Paras arvonluontipotentiaali on vahinkovakuutustoiminnassa."

Sami Vainikka

Aivo- ja niskavammainen Sami Vainikka ei pysty edes imuroimaan – työkyvyttömyyden todennut vakuutusyhtiö päätti, että hänen pitäisi mennä töihin

Moottoripyöräonnettomuus lähes seitsemän vuoden takaa hankaloittaa yhä Sami Vainikan elämää. Hän kokee vakuutusyhtiön kohdelleen häntä epäoikeudenmukaisesti, kun se pudotti täyden työkyvyttömyyseläkkeen määrän puoleen.

Sotkamon digiliikkeen kellarin tulvavahingot

Juhannuksen rankkasateiden seuraus: ulostetta ja vessapaperia levisi kiinteistöihin – pienen kunnan yrittäjä: "Vahinkoja on kymppitonnien edestä"

Vesi tulvi viime viikon rankkasateiden seurauksena useisiin kiinteistöihin Sotkamossa. Tuhoja kärsivät niin liiketilat kuin kuntalaisten kodit. Lähtökohtaisesti vakuutusyhtiöt ovat korvausvelvollisia tulvavahingoista.

Mies nostaa valjaissa olevaa poikaa ylös sadevesikaivosta

Katso mikä tuuri: sadevesikaivoon pudonnut kännykkä olikin ehjä – kaikki eivät ole yhtä onnekkaita

Kännykkä on vakuutusyhtiöiden ykköskorvattava. Kesällä suomalaiset liikkuvat enemmän ja ovat aktiivisempia, jonka vuoksi erilaisia vahinkoja sattuu enemmän. Kesäaikaan myrskyt ja muut sääilmiöt voivat yllättää joskus ja aiheuttaa vahinkopiikkejä.

Vakuutusyhtiö Pohjantähden pääkonttorin ovi Hämeenlinnassa

Vakuutusyhtiö Pohjantähden osuus Suomen vakuutusmarkkinoista on noin kolme prosenttia

Hämeenlinnassa pääkonttoria pitävän Vakuutusyhtiö Pohjantähden maksutulo, eli liikevaihto on kasvussa. Yhtiön tiedotteen mukaan myös asiakasmäärien kasvutahti on hyvällä mallilla.

Sampo-konsernin logo.

Sampo paransi tulostaan vahvasti – vahinkovakuutus vedossa, kaikki yksiköt kohensivat kannattavuuttaan

Koronapandemia vaikutti vahinkovakuutustoiminnan kannattavuuden myönteiseen kehitykseen, kertoo yhtiö. Britanniassa toimiva autovakuutuksiin erikoistunut Hastings hyötyi ankarista koronarajoituksista.

Lepän kyljessä lumityökoneen kauhan iskemä kolo.

Lumenajosta vaurioita katupuihin - todelliset vahingot näkyvät usein vasta vuosien mittaan

Työkoneen kauha iskee lumenajossa helposti loven puun kylkeen. Paljon kaupunkipuita vaurioituu myös autotörmäysten takia.

Naisen korvassa kuulolaite

Silmälasit ja kuulokojeet lentävät maskien mukana roskiin – TYKSin kuulokeskukseen tullut koronavuotena kymmeniä yhteydenottoja

Uusien silmälasien tai kuulokojeen odottaminen saattaa hankaloittaa työssäkäyntiä.

Ketjukolarissa vaurioitunut auto Espoon Ikean parkkipaikalla.

Vakuutusyhtiöt ovat joutuneet valvojan syyniin: Osa yhtiöistä vitkuttelee korvausratkaisuja nyt laittoman pitkään ja jopa terveys voi olla vaarassa

Oikeusasiamies on saanut poikkeuksellisen paljon kanteluita pakollisten liikenne- ja työtapaturmavakuutusten käsittelyaikojen venymisestä.

Björn Wahlroosin pamfletin Hiljainen vallankumous julkistustilaisuus.

Finnish financier Wahlroos bets on payday loans via tax haven investments

Hundreds of Finnish individuals and firms were found to be managing assets worth tens of billions in Luxembourg.

Osuuspankin liput liehuvat pääkonttorin edustalla.

KKV: Pankki- ja vakuutusalan bonusten kilpailua vääristävä verotuki poistettava

KKV:n mukaan verotuki suosii yhtä yritystä, OP-ryhmää, muiden yritysten kustannuksella.

Polkupyöriä telineessä

Pyörävarkaudet mittaushistorian ennätykseen – menopelejä vietiin 11 miljoonan euron edestä

Viime vuonna vakuutusyhtiöille ilmoitettiin varastetuksi 20 900 polkupyörää. Edellisvuoden luku oli runsaat 17 600. Poliisin tietoon tuli vajaat 24 000 varastettua pyörää.

Työeläkevakuutusyhtiö Varman logo pääkonttorin edustalla.

Vakuutusyhtiö Varma irtisanoo 12 työntekijää

Osalle työntekijöistä löydettiin uusia töitä yhtiön sisältä. 

Grohe merkkinen vuotovahti kodinhoitohuoneen kaapissa.

Suomessa sattuu 100 vesivuotoa joka päivä ja korvauksia maksetaan puolen miljoonan euron edestä – hyvitystä voi saada pienestä laitteesta

Vesivuotovahdin voi parhaimmillaan saada vakuutusyhtiöltä ilmaiseksi, tosin itse hankittuna laite voi maksaa jopa tonnin.

Peeveebar Kajaanissa

Ravintoloiden sulkutila jää valtion korvattavaksi: vain hyvin harvalla ravintolalla on edes pieni mahdollisuus saada vakuutuksesta korvauksia

Pieni porsaanreikä lohduttaa lähinnä niitä yrityksiä, joilla on vakuutus Pohjolassa eikä yhtiö ole ehtinyt irtisanoa vakuutusta.

Sampo Groupin tunnus yhtiön pääkonttorin ovessa Helsingissä.

Sampo aikoo vähentää omistustaan Nordeasta merkittävästi

Sammon tarkoitus on keskittyä entistä vahvemmin vahinkovakuutustoimintaan.

Katja Lehtinen

Terveyskuluvakuutusten suosio kasvaa yhä – Tutkija: “Suomessa on perheitä, joissa ei ole sukupolviin käyty terveyskeskuksessa“

Jo yli 1,2 miljoonalla suomalaisella on sairauskuluvakuutus. Bloggaaja Katja Lehtisellä on sellainen ja omien lasten vakuuttaminen oli hänelle itsestäänselvyys.

Liperin Mylly liekeissä aamyöllä Pohjois-Karjalan Liperissä 5. kesäkuuta.

Myllyn yölliseen paloon Liperissä ei liity rikosta

Poliisin tutkinnassa myllypalon todennäköiseksi syttymissyyksi jää kuuma laakeri. Varmuutta asiasta ei kuitenkaan saatu.

Kuva oikeussalista käräjäoikeuden istunnosta

Käräjäoikeus hylkäsi vakuutusyhtiö Pohjantähden kahdeksan työntekijän syytteet

Käräjäoikeuden mukaan avoimien valtakirjojen kerääminen asiakkailta ja niiden jakaminen ei ollut lainvastaista. Myöskään vakuutusyhtiörikoksen tunnusmerkit eivät täyttyneet.

Muun muassa Business Finlandin kyltti on kuvattu Helsingin Porkkalankadulla joulukuussa 2020,

Ilmarisen yt-neuvottelut päätökseen – enintään 29 työpaikkaa vähenee

Osa neuvottelujen piirissä olleista siirtyy uusiin työtehtäviin ja suurelle osalle tulee muita tehtävänmuutoksia.

OP-Pohjolan sovellus.

Vakuutusyhtiöissä pohditaan jo pandemiaturvaa – henkivakuutusten myynti on kasvanut koronavuonna kymmeniä prosentteja

Kauppaa kiihdyttää ennätystahtiin koronaviruksen aiheuttama suuri epävarmuus, arvioivat vakuutusyhtiöt.

Sampo Groupin tunnus yhtiön pääkonttorin ovessa Helsingissä keskiviikkona 7. marraskuussa 2018.

Sampo vähensi Nordea-omistustaan yli miljardilla eurolla

Osakemyynnin aikataulu oli odotettua nopeampi. Sampo aikoo keskittyä aiempaa selkeämmin vahinkovakuuttamiseen.

Kuvassa on tietosuojavaltuutettu Anu Talus 2. marraskuuta 2020.

Pelkkää henkilötunnusta ja nimeä ei pitäisi käyttää ihmisten tunnistamiseen, sanoo tietosuojavaltuutettu – miksi moni taho silti kysyy tunnusta puhelimessa?

Verkossa henkilökohtaiset tiedot ovat vahvan tunnistautumisen, kuten verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella kirjautumisen takana, mutta puhelimessa tilanne on toinen.

Sampo Groupin tunnus yhtiön pääkonttorin ovessa Helsingissä.

Sampo paransi tulostaan – tuloskehitykseen vaikutti erityisesti If

Konsernijohtaja Torbjörn Magnussonin mukaan If jatkoi erinomaista kehitystään riskien arvioinnissa ja hinnoittelussa kasvattaen samalla maksutuloaan huomattavasti, yli 5 prosenttia. 

Toimitusjohtaja Jouko Pölönen eläkevakuutusyhtiö Ilmarisen osavuositulosta esittelevässä tiedotustilaisuudessa Helsingissä 30. lokakuuta 2020.

Työeläkeyhtiö Ilmarisen tuotto plussan puolelle, Varma miinuksella

Eläkeyhtiöt kertoivat tuloksistaan perjantaina.

näppiksen päällä luottokortti

Identiteettivarkauden uhri voi saada apua myös kotivakuutuksesta, jos tietojen avulla on tehty vaikka verkko-ostoksia

Tietojen joutuminen vääriin käsiin voi aiheuttaa myös taloudellista vahinkoa esimerkiksi Vastaamon asiakkaille.

auto tiellä ja lunta sataa

Kesä- vai talvirengaskeli? Tästä lähtien autoilija saa päättää – vältä kuitenkin nämä sudenkuopat, sillä valta tuo myös entistä suuremman vastuun

Kaskovakuutus ei välttämättä korvaa vahinkoja, jos autoilija arvioi talvirenkaiden tarpeen väärin ja jotakin sattuu.

Vakuutusyhtiö Pohjantähden ylimääräisen yhtiökokouksen osallistujia Hämeenlinnan Aulangolla

Vakuutusyhtiö Pohjantähden yhtiökokouksen tapahtumia syynätään nyt käräjäoikeudessa: kahdeksan syytteessä vakuutusyhtiörikoksesta

Syyte perustuu epäiltyyn äänioikeuden rajoittamista koskevan määräyksen kiertämiseen yhtiökokouksessa.

Etätyön tekemistä ruokapöydän äärellä.

Tiedätkö vakuutusturvasi etätyössä? Nainen käveli etäkokouksessa kotipihalla ja kompastui – pakollinen vakuutus ei korvannut vahinkoja

Etätyötä tekevä on tapaturman sattuessa usein heikommassa asemassa kuin työpaikalla puurtava työkaveri.

LähiTapiolan yhtiöryhmän johtaja Jari Eklund kuvattuna LähiTapiolan pääkonttorin edustalla (puolikuva, katsoo kameran ohi oikealle, elehtii käsillä).

Otitko vakuutuksen keskinäisestä vahinkovakuutusyhtiöstä? Tiesitkö, että sinusta saattoi tulla samalla yhtiön osakas

Vain harva keskinäisen vahinkovakuutusyhtiön asiakas käyttää valtaansa yhtiökokouksessa.

Juho-Pekka Rantala istuu penkillä kädet sylissä.

Keskustele vakuutusyhtiöistä ja vakuuttamisesta

Suomalaisen vakuutusbisneksen erityispiirteet.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle