Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Perussuomalaiset vaihtoehtobudjetissaan: EU:n elvytyspaketti hylättävä ja kehitysapu puolitettava

Puolue vaatii vaihtoehtobudjetissaan kohtuutta ilmastopolitiikkaan.

Hallitus esittää: lisää rahaa Pelastusopistolle, Migrille ja poliisin toimitiloihin

Poliisiasemilla ja monissa virastorakennuksissa on esiintynyt sisäilmaongelmia.

Analyysi: Virkamiespomosta tuli budjettikeskustelun lyömäase

Hallitus ja oppositio kiistelivät eduskunnassa siitä, kumman puolella valtiovarainministeriön Mikko Spolander oikein on, kirjoittaa Ylen politiikan toimittaja Robert Sundman.

Matka lähimpään lukioon voi kestää tunteja, amiksen takia täytyy muuttaa – kuka maksaa oppivelvollisuuden pidentämisen kulut maalla asuville?

Koulukirjat eivät ole ainoa kulu, jonka valtiolle voi tulla, jos toisen asteen opiskelu halutaan opiskelijalle ilmaiseksi.

Hannu Mäkisestä Tullin uusi pääjohtaja – Mäkinen valittiin 17 hakijan joukosta

Mäkinen on työskennellyt aiemmin muun muassa EU-edustustossa ja eri ministeriöissä. Tullin pääjohtajaksi hän siirtyy valtiovarainministeriön budjettipäällikkön tehtävästä.

SDP ja vihreät kaipaavat veronkevennyksiä pieni- ja keskituloisille – hallituksen veroleikkauksille huutia

Antti Rinteen ja Touko Aallon mukaan hallituksen veronkevennykset ovat kohdistuneet etenkin hyvätuloisiin.

Eduskuntapuolueilta lupaus ensi vuodelle: Veteraanirahat eivät lopu kesken

Eduskuntapuolueiden ryhmäjohtajat sopivat tänään tiistaina valmiudesta kasvattaa veteraanirahojen määrää ensi vuonna.

Venäjän rahastot ehtymässä – "Ennen pitkäähän ne loppuvat"

Venäjä on joutunut talousahdinkoon öljyn hinnan romahdettua ja Ukrainan sodan vuoksi asetettujen talouspakotteiden vuoksi. Suomen pankin vanhempi ekonomisti Heli Simola uskoo pohjan olevan lähellä.

Australian konservatiivit menettivät paikkoja mutta saanevat niukan vaalivoiton

Lauantain vaalien laskenta on yhä kesken. Työväenpuolue on lisäämässä paikkojaan, mutta ei päässe hallitusvaltaan.

Suomen 20 eri kestävyysvajetta

Kestävyysvajeen suuruus riippuu valituista oletuksista.

Anti-labour market deal protests planned in Helsinki, Pori

Demonstrations protesting the labour market deal government and some labour unions recently reached are in the works in the cities of Helsinki and Pori. Organisers of the protests say the labour deal would hurt society’s most vulnerable and are planning to demonstrate next Saturday afternoon.

Haloo, missä kulttuuripolitiikka?

Haloo, missä kulttuuripolitiikka?

Eurovaikuttajien vetoomus: Talousyhteistyötä tiivistettävä

Lähes sata euroalueen maiden vaikuttajaa vaatii Helsingin Sanomissa ja muissa euromaiden tiedotusvälineissä julkaistussa vetoomuksessaan rahaliittoon kuuluvien maiden talousyhteistyön tiivistämistä. Keskitetty valvonta parantaa varautumista talouskriiseihin, sanoo ministeri Jaakko Iloniemi.

Työministeri haikailee työllisyyttä tukevaa työmarkkinaratkaisua

Työministeri Lauri Ihalainen toivoo, että tänään julkistetut työntekijöiden vähennyssuunnitelmat otetaan huomioon työmarkkinaneuvotteluissa. Ihalainen toivoo mahdollisimman pitkää sopimusta.

Venäjä pitää kiinni dollarirahastoista

Venäjä on ilmoittanut pitävänsä kiinni dollarirahastoistaan Yhdysvaltojen luottoluokituksen laskusta huolimatta. Venäjän apulaisvaltiovarainministeri Sergei Stortshakin mukaan luottoluokituksen lasku on merkitykseltään niin vähäinen, että se ei vaikuta pitkän aikavälin investointeihin.

Asiantuntija: Euroopan kriittiset ajat jatkuvat kauas tulevaisuuteen

Kriittiset hetket Kreikka-kriisissä jatkuvat yhä, sanoo Palkansaajien tutkimuslaitoksen johtaja Jaakko Kiander. Velkaongelmat eivät ratkea hetkessä, ja vaikka tilanne nyt rauhoittuisi, markkinat voivat hermostua myöhemmin uudestaan.

Katainen: EU-maiden taloutta valvottava

Valtiovarainministeri Jyrki Katainen tukee talouskomissaari Olli Rehnin ajatusta EU-maiden kansallisten talouksien tiukemmasta valvonnasta. Hänen mukaansa yhteinen raha edellyttää tiivistä tietämystä siitä, miten kukin maa talouttaan hoitaa.

Kreikan pääministeri varoittaa maan hukkuvan velkoihinsa

Kreikka on menettänyt kansainvälisen uskottavuutensa ja on vaarassa hukkua velkoihinsa, maan pääministeri Giorgios Papandreou sanoo. Hänen mukaansa hallitus tekee seuraavien kolmen kuukauden aikana talouspäätöksiä, jollaisia ei ole nähty vuosikymmeniin.

Kreikan talouskriisi jo omaa luokkaansa

Kreikka lupaa radikaaleja toimia pahenevan talousluisun pysäyttämiseksi. Osakkeiden arvo pörssissä on laskenut jyrkästi toista päivää peräkkäin ja maan pankkien luottoluokitusta on alennettu. EU moittii Kreikkaa tehottomuudesta kriisissä.

Etlan Korkman: Korot nousuun jo ensi vuonna

Talousasiantuntijat arvioivat, että suomalaisten on syytä varautua korkojen nousuun. Vaikka talouden elpyminen on vielä vaatimatonta, varovainen rahapolitiikan kiristäminen on todennäköistä. Keskuspankkien päätösten ohella korkoja voivat nostaa muutkin talouden mekanismit, kuten valtioiden velkaantuminen.

Korkman: Elvytystä jatkettava

Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen johtajan Sixten Korkmanin mukaan G20-maiden tulisi jatkaa elvytyspolitiikaa ensi vuoden jälkimmäiselle puoliskolle saakka.

Eurovaalitulos ei mullista talouskriisin hoitokeinoja

Eurovaalien tulos näkyy EU-komission kokoonpanossa ja tulevan budjettipolitiikan suuntaviivoissa. Tuloksen uskotaan myös tuovan komission puheenjohtajalle Jose Manuel Barrosolle jatkokauden. YLE Uutisten haastattelemat asiantuntijat eivät usko vaalituloksen mullistavan talouskriisin hoitoa tai elvytystoimia.

Yhdysvalloissa entinen ministeri varoittaa talousvaikeuksista

Yhdysvaltain entinen valtiovarainministeri Lawrence Summers varoittaa maan olevan suuremmissa talousvaikeuksissa kuin aiemmin on ajateltu. Presidentti Bill Clintonin aikaisen valtiovarainministeri Summersin mielestä USA:n talouden vaikeudet ovat pahempia kuin maan hallitus ja keskuspankki ovat ymmärtäneet.

Liikanen: Vakaussopimuksen noudattamista tiukennettava

Suomen Pankin pääjohtajan Erkki Liikasen mielestä EU:n vakaussopimuksen noudattamisesta tulisi pitää entistä tarkempaa huolta nyt, kun itse sopimusta on höllennetty.

Greenspan huolissaan budjettivajeesta

Yhdysvaltain keskuspankin pääjohtaja Alan Greenspan pitää USA:n talouden kasvunäkymiä kohtuullisen hyvinä, mutta budjettipolitiikkaa kestämättömänä.

Yksityistäminen huolettaa vasemmistoa

Kuntien palvelujen yksityistäminen huolestuttaa vasemmistopuolueita. SDP:n mielestä huonosti hoidettu kilpailuttaminen vain valuttaa rahat yksityisten haltuun. Vasemmistoliitto taas epäilee hallituksen politiikan vain pakottavan kunnat yksityistämään.