Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Forssa valmistautuu Kuninkuusraveihin – vuosi aikaa, mutta tekemistä on paljon

Forssan Pilvenmäki on käynnistänyt Kuninkuusravien valmistelut. Takana on muutama talkooviikonloppu ja edessä niitä riittää. Esimerkiksi Pilvenmäen rakennukset pitää kunnostaa ja maalata. Vieraiden majapaikkoja etsitään jo. 

Supermamma Erä-Eeva hoitaa jo viidettä orpovarsaa – äidillinen suomenhevonen sai kunniakirjan urastaan keinoemona

Tänä kesänä suomenhevostamma Erä-Eeva on pienen orivarsa Kevinin sijaisäitinä. Suomessa jää vuosittain orvoksi nelisenkymmentä varsaa. Varsansa menettäneiden tammojen ja emänsä menettäneiden varsojen yhteensaattaminen pelastaa usein varsan hengen.

Kouluratsastaja Henri Ruosteen Konsta-ratsu pelästyi ja olympiakisa meni pilalle – "Siitä ei ollut tietä enää oikeille raiteille"

Henri Ruosteen hevonen oli suorituksen aikana poissa tolaltaan ja parivaljakon pistepotti jäi hermoilun vuoksi todella vaatimattomaksi.

Kajaanissa ratkotaan viikonloppuna ratsukoiden paremmuutta kansallisen ja aluetason kilpailuissa

Kainuulaisia ratsukoita on mukana erityisesti perjantain alueluokissa, mutta myös viikonlopun kansallisissa luokissa.

Imatralainen Elmeri Pussi tavoittelee ponikuningattaren ja -kuninkaan titteliä Vermon ponikuninkuusraveissa

Imatralaisella Elmeri Pussilla on sekä omistuksessaan, valmennuksessaan että ohjastettavanaan kaksi Vermon ponikuninkuusraveihin osallistuvaa ponia.

Kuninkuusraveissa vahva keskisuomalaisedustus – hallitseva ravikuningas Evartti puolustaa titteliään Seinäjoella

Hallitsevan ravikuninkaan lisäksi Kuninkuusravien pääkilpailuissa starttaa Keski-Suomesta Jokivarren Kunkku, Välkyn Tuisku, Hetviina, Liisan Tulilintu ja Tähtituula. Ravikuninkaalliset ratkaistaan heinä-elokuun vaihteessa.

Seinäjoen kuninkuusraveihin lähtee Etelä-Savosta viiden hevosen tiukka nippu

Seinäjoen kuninkuusravien pääkilpailuihin valittiin Etelä-Savosta savonlinnalainen Camri, puumalalainen Lissun Eerikki, juvalainen Ciiran Tähti, kangasniemeläinen Elias Juonetar ja savonlinnalainen Vennelmon Varma.

Satakuntalaisväriä Seinäjoen kuninkuusraveissa – H.V. Tuuri tavoittelee suosikkina kuninkuutta

Kuninkuusravit kilpaillaan puolentoista viikon kuluttua Seinäjoella. Raumalaistallin väreissä kilpaileva H.V. Tuuri on yksi kuninkuuskilpailun suosikeista.

Kainuulainen Elias Juonetar kilpailee ravikuningattaren kruunusta

Kainuulainen tamma Elias Juonetar on valittu Seinäjoen Kuninkuusravien kuningatarkilpailuun. Tammojen pääkilpailussa on mukana 12 hevosta. Kuninkuusravit juostaan heinä-elokuun vaihteessa.

Kuninkuusravien hevoset julkistettu: Tapio Perttuselta peräti kolme hevosta lähtöviivalle

Ravikuninkaalliset ratkaistaan heinä-elokuun vaihteessa. Ravikuningatar vaihtuu Seinäjoella varmasti, mutta kuningas puolustaa titteliään.

Hevosopisto käy hevoskauppaa

Ypäjän Hevosopisto myy nuoria suomenhevosvarsoja. Myynnissä on parhaillaankin kymmenkunta hevosta joko ratsastus- tai ravikäyttöön. Suomessa vaihtoi viime vuonna omistajaa noin 2 500 suomenhevosen varsaa.

Tänään selviävät Kuninkuusravien osallistujat – Kainuusta ehdolla yksi hevonen

Elias Juonetar kilpailee osallistumisoikeudesta 25 muun tamman kanssa. Hevosen on kasvattanut ja omistaa Kainuun Ammattiopisto-Liikelaitos. Kilpailuoikeutta vuokraa Talli Juonikkaat.

Kolme hevosta mielii Pohjois-Karjalasta Seinäjoen Kuninkuusraveihin

Valintatilaisuus pidetään keskiviikkona kello 14. Kuninkuusravit järjestetään Seinäjoella heinä- ja elokuun vaihteessa.

Face Time Bourbon valloitti St Michelin

St Michel -ajon päälähtö viivästyi hieman sadekuuron takia.

H.V. Tuurin huippukausi jatkui Mikkelin Suurmestaruusajossa

Kylmäveristen Suurmestaruusajon voittoon ravannut H.V. Tuuri kukisti haastajansa St Michel -viikonlopun avauksessa.

Tunnettu ravivalmentaja ei valita seksuaalirikostuomiostaan – 4,5 vuoden tuomion saanut Erkki-Pekka Mäkinen Kylmäkosken vankilaan

Huippuravureita ohjastanut Erkki-Pekka Mäkinen ei ole valittanut saamastaan 4,5 vuoden vankeustuomiosta, jonka Pirkanmaan käräjäoikeus langetti hänelle kesäkuussa. Hän suorittaa seksuaalirikoksista saamansa tuomion Kylmäkosken vankilassa.

Forssan Pilvenmäellä ravataan yleisöravit pitkän tauon jälkeen

Koko joukko hevosihmisiä on odottanut Pilvenmäelle pääsyä viime vuodesta. Sunnuntain ilmaisraveihin on ilmoitettu runsaasti hevosia ja lähtöjä on tusina. Lounais-Hämeessä on viikonvaihteessa hevostapahtumia niin, että seutukunnalle tulee vajaat tuhat hevosta.

Koronapandemia perui Helsinki Horse Show'n myös tältä vuodelta

Seuraava Helsinki Horse Show -tapahtuma on määrä järjestää lokakuussa 2022.

Avin avustuksella rakennetaan lähiliikuntapaikka Forssaan ja parannetaan harrastajien turvallisuutta Ypäjän Hevosopistolla

Aluehallintovirasto avustaa tällä kertaa kolmea kuntaa sekä Hevosopistoa. Rahaa kantahämäläiskohteille tulee yhteensä 201 000 euroa.

Ranskalaisravurit Kymi GP:n kärjessä

Ranskalaiset ravurit juhlivat ravikesän huipputapahtumiin kuuluvassa Kymi GP:ssä.

Tunnetun ravivalmentajan seksuaalirikostapaus on etenemässä hovioikeuteen – Erkki-Pekka Mäkinen ilmaissut tyytymättömyytensä tuomioon

Pirkanmaan käräjäoikeus langetti tiistaina 4,5 vuoden vankeustuomion ravipiireissä tunnetulle valmentajalle Erkki-Pekka Mäkiselle. Mäkinen on ilmoittanut tyytymättömyytensä tuomioon.

Pitkäaikainen lajivaikuttaja uskoo väärinkäytösten paljastumisen puhdistavan lajia – Näin Hippoksen hallituksen puheenjohtaja reagoi Mäkisen vankeustuomioon

Kymmeniä vuosia ravivalmentajana toimineen Erkki-Pekka Mäkisen vankeustuomio sai Hippoksen puheenjohtajan Kari Erikssonin järkyttymään. Erikssonin mukaan pahinta tapauksessa on se, että siinä on käytetty hyväksi tyttöjen kiinnostusta hevosia kohtaan.

"Märkä läimäisy päin kasvoja" – tunnetun ravivalmentajan seksuaalirikostuomio järisyttää ravipiirejä

Hevosyhteisössä pelätään tapauksen aiheuttamaa mainehaittaa lajille.

Hippos asetti tunnetun ravivalmentajan toistaiseksi voimassa olevaan kilpailukieltoon – Erkki-Pekka Mäkiselle 4,5 vuotta vankeutta lapsiin kohdistuneista seksuaalirikoksista

Huippuravureita ohjastanut lajin PR-kasvo Erkki-Pekka Mäkinen sai yli neljän vuoden vankeusrangaistuksen Pirkanmaan käräjäoikeudessa. Oikeuden päätöksen mukaan Mäkinen oli syyllistynyt useisiin seksuaalirikoksiin.

Yksi Suomen parhaista raviratsastajista kerkesi jo kerran naulata kilpasatulan olohuoneen seinään, vauhti ja kilpailuvietti vetivät takaisin

Kajaanislaislähtöiselle Monté-lähdöissä kilpailevalle Nelly-Janiika Korpikoskelle on luontevaa olla hevosen selässä, koska sieltä aistii eläimen parhaiten. Korpikosken tie yhdeksi Suomen huipuista on ollut erikoinen siinä suhteessa, että suurin osa raviratsastajista on etelästä.

Mustasaaren hevosurheilukeskuksen alueen ennakkomarkkinointi alkanut

Mikäli varauksia tehdään riittävä määrä, alkaa teiden, vesi- ja viemäriyhteyksien rakentaminen tämän vuoden aikana.

Seinäjoen Kuninkuusravien järjestelyt ovat käynnissä, yleisömäärää ei tällä tietoa rajoiteta

Heinäkuun viimeisenä päivänä alkavan tapahtuman yleisömäärää rajoiteta. Kuninkuusravien yleisömäärä on perinteisesti noussut yli 50 000 kävijään. Järjestäjät uskovat, että tapahtuma pystytään järjestämään Seinäjoella suurellekin joukolle turvallisesti.

Haminaan on suunnitteilla uusi hevosalan suurtapahtuma – kokoaisi hevosalan ammattilaiset ja harrastajat vuosittain yhteen

Haminan kaupunki suunnittelee uudenlaista hevostapahtumaa yhdessä Harjun oppimiskeskuksen kanssa. Ideana on järjestää vuosittainen kesätapahtuma. Lopullinen päätös tapahtumasta tehdään alkusyksyllä.

Don Fanucci Zet valloitti Elitloppetin

Örjan Kihlströmin ohjastama Don Fanucci Zet voitti Elitloppetin. H.V. Tuuri ravasi kakkossijan Elitkampenissa.

Wild Love ravasi voittoon ME-ajalla

Elitloppet-lauantaina ruotsalaistammi Wild Love kiri pisimmältä takamatkalta väkevästi maailmaennätysaikaan.

Ravikuninkaan paluu: sairaslomalta palaava Evartti starttaa tänään Kajaanin kauden avajaisraveissa

Evartti palaa kolmen kuukauden sairaslomalta. Samalla selostajavirtuoosi Lauri Hyvönen aloittaa ohjastajauransa Kajaanissa.

Teivossa avautuu ravikoulu, josta voi ponnistaa jopa oikeaksi ohjastajaksi – myös aikuiset pääsevät harjoittelemaan hevosen käsittelyä ja ajamista

Teivon ravikeskuksessa avautuu kesäkuussa ravikoulu. Suomessa on satoja ratsastuskouluja, mutta ravikoulut ovat harvassa. Ravikoulu toimii samalla periaatteella kuin ratsastuskoulu, mutta ratsastamisen sijaan harjoitellaan kärryillä ajoa.

Heidi-Maria Viitanen ei kelvannut hevosalan opiskelijaksi kuuroutensa vuoksi – nyt hän avustaa kuurosokeita ratsastuksessa

Heidi-Maria Viitanen ei saanut nuorena opiskelupaikkaa Hevosopistosta. Syyksi ilmoitettiin kuurous. Ennakkoluulot eivät kuitenkaan lannistaneet häntä. Nyt intohimoinen hevosharrastaja opiskelee sosiaalipedagogista hevostoimintaa.

Nuori ravivalmentaja Iida Lantto onnistui yhdistämään kolmivuorotyön, ravikisat ja menestyksekkään valmennuksen

Vuonna 2018 Lantto ratsasti Pohjoismaiden mestariksi. Nykyään hän valmentaa useita hevosia kotiseudullaan Torniossa. Aikaavievä harrastus kolmivuorotyön ohessa on mahdollista perheen tuen ja työpaikan joustojen ansiosta.

Antti Pihlström sai raviohjastajauralleen huippualun ja kehut kärkikuskilta – kellotti debyyttistarttien ennätyksen

Jääkiekkoilija Antti Pihlström on ollut ravimies jo kymmenisen vuotta ja debytoi tiistaina Mikkelin raveissa raviohjastajana. Kymmenen vuoden takainen kiekon maailmanmestari osoitti heti hallitsevansa myös toisen lajinsa.

Hevosopiston hallituksen puheenjohtaja: Lähdemme nyt rohkeasti kehittämään Hevosopistoa eteenpäin

Hevosopisto Oy:tä noin viisi vuotta luotsannut Pauliina Mansikkamäki ei enää jatka toimitusjohtaja-rehtorina. Opiston hallituksen puheenjohtajan Laura Airaksisen mukaan uuden toimitusjohtajan haku alkaa, kun yhtiön tilanne on siihen valmis.

Norjalainen Hickothepooh kiri Finlandia-ajon yllätysvoittoon

Raviurheilun Finlandia-ajon päälähdön Vermossa on voittanut norjalaishevonen Hickothepooh. Yllätysvoittajan ohjastaja oli Vidar Hop.

Kemi ei lähde rahoittamaan Länsi-Pohjan hevosurheilukeskusta – Tornio on vaatinut vaihtokauppaa osallistumisesta Meri-Lapin nuorten orkesteritoimintaan

Kemin kaupunki katsoo, ettei se voi tukea rahallisesti hevosurheilukeskusta, jonka virallinen toimiala on rahapeli- ja vedonlyöntipalvelut.

Suomen ensimmäinen ravisimulaattori parantaa sekä ratsastajan että hevosen turvallisuutta – oikeaan tunnelmaan sillä ei silti pääse: "Hirnuu, mutta ei ymmärrä puhetta"

Oikeaa hevosta muistuttava ravi- ja montesimulaattori on opetuskäytössä Kaustisella Keski-Pohjanmaalla. Simulaattorissa opiskelija totuttelee hevosen käsittelemiseen ja opettaja voi keskittyä muuhun kuin vahinkojen torjumiseen. Harjoittelusta hyötyvät molemmat.

Forssan kaupungilla ei ole enää edustajaa Ypäjän Hevosopiston hallituksessa

Forssan kaupunginjohtajan Jari Kesäniemen lisäksi Hevosopiston hallituksen on jättänyt valtiota edustanut Petri Puhakainen. Kesäniemi perustelee eroamispäätöstään varovaisuusperiaatteella.

Haavoja, ruhjeita ja asvaltti-ihottumaa – tutkimukset paljastavat, miten rumaa jälkeä ohjista kiskominen tekee hevosen suussa

Osaa kilpahevosia kiskotaan ohjista niin, että jälkeenpäin suusta paljastuu ruhjeita. Ravi- ja kenttäratsastushevosten suuvaurioita selvittäneissä suomalaistutkimuksissa valtaosalla tutkituista hevosista oli suussa tuoreita ihovaurioita.

Maailmanmestari Antti Pihlström valmistautuu jo jääkiekkouransa jälkeiseen elämään – nyt taskussa on raviohjastajan ajolupa: "Nyt oli hyvä aika"

Antti Pihlström suoritti ajolupakokeensa Dugarry Zetillä, jonka osaomistaja on kuluneen kauden joukkuekaveri ja Leijonien kultakapteeni Marko “Mörkö” Anttila.

Hevosopisto availee kenttiään vaikean vuoden jälkeen

Viikonvaihteen kisat eivät vielä ole avoinna yleisölle.

Porissa ravataan Kultaloimesta 50. kerran – yleisö ei pääse paikalle koronan vuoksi

Vuosi sitten Kultaloimi jouduttiin siirtämään koronan takia kokonaan keväältä kesälle.

Tähtitamma Mascate Match ravasi lähes 450 000 euroa hyväntekeväisyyteen: "Vetää hiljaiseksi"

Mascate Match lahjoitti liki puolen miljoonan potin syöpään sairastuneita lapsia ja nuoria tukevalle Sylva ry:lle.

Tokioon tähyävä Ruoste ratsasti kolmanneksi Dohassa, hevosella lupaava debyytti viiden tähden kisoissa

Tokion olympialaisiin valmistautuva kouluratsastaja Henri Ruoste sai kansainväliselle kisakaudelleen lupaavan alun.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle