Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Vastasyntynyt porsas.

Parikkalalainen suursikala myydään pakkohuutokaupalla – verkkohuutokauppa ei tuonut yhtään tarjousta

Parikkalan Särkisalmella sijaitseva suuri sikala myydään muutaman kuukauden kuluttua pakkohuutokaupalla. Sikalasta jää 150 000 euron tappiot.

Cafe Bruketin ravintolapäällikkö Sini Marttinen osoittaa kahvilan seinällä olevaa Bruket vastaan korona tilastotietoa.

Lounaskahvilan viimeinen keino: kisaa nyt koronaa vastaan, asiakkaat seuraavat ottelua somesta: "Valitettavasti hallitus on koronan puolella"

Kaksi vuotta koronaa on vienyt monta pientä yritystä lopetusuhan tai konkurssin partaalle. Nyt pienyrittäjät ovat alkaneet tehdä sosiaalisessa mediassa näkyväksi taloudellista ahdinkoaan.

Dream Cruises laivayhtiölle rakenteilla oleva risteilyalus.

Suomi uhkaa joutua maailman suurimman risteilyaluksen maksumieheksi hongkongilaisen telakan konkurssissa – pelissä satoja miljoonia euroja

Suomen valtion rahoitusyhtiössä harkitaan vastuiden kasvattamista, jotta keskeneräinen laiva saataisiin myyntikuntoon. Korona sotki hongkongilaisessa omistuksessa olevan saksalaistelakan talouden.

Raivaussaha.

Otso Metsäpalveluiden konkurssipesä on myynyt kemera-tukea saaneita hankkeita eteenpäin

Aiemmin vaarana oli tukien takaisinperintä. Se koski tuhansia maanomistajia, heistä suurin osa oli pohjoissuomalaisia.

Noora Hautakangas, yrittäjä, Relove second hand -vaatekaupan ja kahvilan omistaja ja vakioasiakas Liisa Zilliacus (oik.) istuu pöydän ääressä ja katsoo ikkunasta ulos.

Töölön kivijalkayrittäjät pelkäävät uusia koronarajoituksia: "Nyt lähtee se rytinä, tulee hirveästi konkursseja"

Helsingin Töölöntorin ympäristössä yrittäjät sinnittelevät korona-arjen keskellä. Kahvila- ja second hand -yrittäjä Noora Hautakangas veikkaa konkurssiaaltoa, jos koronarajoituksia vielä lisätään.

Kouluruoka

Hattulassa ja Janakkalassa saa pian taas lämmitettäviä kotiaterioita – yrityksen konkurssi yllätti kunnat

Hattulassa saa ensi keskiviikosta alkaen taas lämmitettäviä kotiaterioita. Janakkala seuraa pian perässä. Ateriapalveluja toimittavan yrityksen konkurssi yllätti kunnat vuodenvaihteessa.

Lentopallo, kuvituskuva

Verohallinto hakee Mestaruusliigassa pelaavaa Kokkolan Tiikereitä konkurssiin

Verohallinto hakee lentopalloseura Kokkolan Tiikereitä konkurssiin. Toiminnanjohtaja Jussi Jokisen mukaan konkurssivaateen perusteissa on kyse väärinkäsityksestä.

Imran Naveed ravintolan keittiössä.

Imran Naveed uskalsi ostaa toisen ravintolansa keskellä synkintä koronakriisiä – ravintoloiden helmet ovat keskittymässä suuryhtiöille

Keskellä ravintolakriisiä suuryritykset kasvavat ja ostavat parhaita liikepaikkoja. Tuet ovat estäneet pikkuyritysten konkurssiaallon, mutta monella alkavat puskurirahastot huveta.

kolikoita

Vireille pantujen konkurssien määrä kasvoi Keski-Suomessa kymmenellä prosentilla

Tilastokeskuksen tietojen mukaan konkurssiin haettiin tammi–marraskuussa 2021 kymmenen prosenttia enemmän kuin edellisvuonna vastaavaan aikaan.

kolikoita

Konkurssien määrä edelleen kasvussa Kanta-Hämeessä

Tämän vuoden tammi–marraskuussa konkurssiin haetuissa yrityksissä on ollut yhteensä noin 350 työntekijää.

Kaksikerroksinen talo, jonka katolla on punainen UROS -kyltti.

Isot velkojat hakevat teknologiayhtiö Urosta konkurssiin

Syksyn kohuyhtiötä hakevat konkurssiin Nordea, Oulun Osuuspankki ja Finnvera, joille Uros on velkaa lähes 13 miljoonaa euroa.

Suomi-karjala -sanakirja sekä muita kirjoja

Karjalan Kielen Seuran taloudenpito selvitetään valtion kustannuksella

Karjalan Kielen Seuran konkurssi jatkuu julkisselvityksenä. Syksyllä valmistunut konkurssiasiamiehen teettämä tarkastus viittaa siihen, että yhdistyksen rahankäyttö ei ole ollut asianmukaista.

Rakennusmies työskentelee uudiskohteessa

"Järjestelmä on pettänyt asunnonostajat" – rakenteilla olevien kotien purkaminen kohteissa, joissa vakuudet suojaavat ostajaa, on poikkeuksellista

Porvoossa purettiin kokonainen asuntokohde ja taloyhtiö ajautui konkurssiin. Asuntojen ostajat kärsivät jopa kymmenien tuhansien eurojen tappiot onnettomasti päättyneessä projektissa.

Masennuksen hoitoon käytettävät LED valot ovat käytännössä tavallisen MP3 -soittimen kaltaisia laitteita.

Korvavaloista tunnettu oululainen Valkee hakeutuu konkurssiin

Vuonna 2007 perustettu Valkee tuli tunnetuksi niin sanotuista korvavaloista, joiden tarkoitus oli helpottaa kaamosmasennusta.

Työntekijä Varkauden akkutehtaalla

Varkauden akkutehtaan konkurssipesä neuvottelee tehtaan laitteiden myynnistä

Konkurssipesä myy tehtaan koneet ja laitteet, koska kauppoja koko tehtaasta ei ole syntynyt. Rakennuksen omistava teollisuuskyläyhtiö voi saada konkurssipesältä saataviaan takaisin, kun laitteet saadaan kaupaksi.

Jalkapallofani menossa tilausbussin kyytiin

Bussi- ja taksikyytejä tarjoava Inter Kuljetus joutui pulaan koronan takia – verottaja hakee konkurssiin

Yhtiö selvittää parhaillaan mahdollisuuksia jatkaa toimintaa. Koronaepidemia on romahduttanut etenkin tilausajojen kysynnän.

Omatalon tuotantotiloja ja lautakasa.

Sonkajärvi sijoittamassa 200 000 euroa uuden talovalmistajan tuotantotiloihin

Konkurssiin hakeutuneen Omatalon toimintaa jatkamaan on tulossa uusi yhtiö, joka vuokraa tuotantotilat. Niiden omistajaksi perustetaan kiinteistöyhtiö.

Omatalon tuotantotiloja ja lautakasa.

Talotehdas Omatalon jatkaja aikoo satsata muuttovalmiiden talojen valmistukseen – puun hinnalla on suora vaikutus talopakettien hintoihin

Viime talvena konkurssiin menneen Omatalon toimintaa jatkamaan perustettu Puutalo Oy ryhtyy lähiviikkoina myymään talopaketteja ensi vuodelle. Työntekijöitä on alkuvaiheessa noin 30.

Aitolahden Teboilin yrittäjä Marjo Palander on kassan äärellä ja ojentaa laskua asiakkaalle

Huoltamoyrittäjä Marjo Palander joutui myymään vanhuuden turvaksi säästetyt sijoitukset selvitäkseen eläkekassan jälkipyykistä – "Ei oikeuslaitos voi toimia näin"

Kaikki huoltamoyrittäjät eivät selvinneet jaloilleen. Osa jatkaa yhä pitkää oikeustaistelua. Laskuja on tullut myös monelle jo eläkkeelle jääneelle ja huoltoasemansa myyneelle.

Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta

Kajaanilainen liikuntakeskus Iso Hoo kertoo hakeutuvansa konkurssiin

Yrittäjien mukaan korona tuli ja vei mukanaan.

Iikka Ahonen, yrittäjä, Iikan pyörävarikko.

Iikan Pyörävarikkoa pyörittänyt Mukke konkurssiin

Pyörien saatavuusongelmat ovat vaikeuttaneet yrityksen toimintaa ja laskeneet myyntiä.

Rekikoiria napapiirillä.

Rekikoirat eivät jääneet työttömäksi, kun safariyritysten konkurssipommi jäi piippuun – kriisin yli sinnitellyt yrittäjä: "Homman on pakko pyöriä"

Korona-ajan peloista huolimatta ohjelmapalvelualan yrityksiä hakeutui kahtena viime vuonna konkurssiin jopa vähemmän kuin koronaa edeltävänä aikana. Tuleva sesonki näyttää lupaavalta, vaikka taustalla häilyy epävarmuus.

Vaatekauppias Susanna Blomster seisoo laukkuhyllyn edustalla.

Suomalaiset ovat palanneet Haaparannan kauppoihin – alkuvuonna yrittäjän piti tarkistaa pihalta, onko tämä totta: "Yhtä hiljaista oli muillakin"

Parantunut koronatilanne ja helpottuneet rajamuodollisuudet ovat tuoneet suomalaisasiakkaat takaisin Haaparannalle. Vielä ei kuitenkaan olla koronaa edeltävällä tasolla.

Talvinen koivikko.

Metsäpalveluja tarjonnut Otso metsäpalvelut hakeutuu konkurssiin – maanomistajia voi uhata rahojen takaisinperintä

Yrityssaneerauksessa syksystä lähtien ollut Otso metsäpalvelut on hakeutumassa konkurssiin. Siitä johtuva takaisinperinnän uhka koskettaa noin 4200 maanomistajaa ja 4,1 miljoonan euron tukia.

Kolme kuvaa Onni Sarmasteen somesta.

Pandoran paperit paljastaa maskikauppias Onni Sarmasteen veroparatiisiyhtiöt – Suomessa nollatulot, rahasiirtoja Brittiläisille Neitsytsaarille ja käteisnostoja luottokortilla

Liikemies Onni Sarmaste sanoo, ettei muista mitään kahdesta veroparatiisiyhtiöstään. Häntä epäillään tällä hetkellä törkeästä petoksesta liittyen Huoltovarmuuskeskuksen maskihankintoihin koronakriisin alussa.

Kuvassa on nimimerkin ransom_man Torilaudalle 21. lokakuuta 2020 tekemä postaus, jossa kerrotaan Vastaamoon kohdistuneesta tietomurrosta.

Vastaamo bankruptcy estate caps victim compensation at €2,500

Vastaamo's estate manager has proposed a one-time compensation of 2,500 euros to patients of the hacked therapy centre.

Kuvassa on nimimerkin ransom_man Torilaudalle 21. lokakuuta 2020 tekemä postaus, jossa kerrotaan Vastaamoon kohdistuneesta tietomurrosta.

Vastaamon entiset potilaat vaativat jopa 10 000 euron korvauksia tietomurrosta – konkurssipesä pitää 2 500:aa euroa ylärajana

Vastaamolta vahingonkorvauksia vaatineet potilaat ovat saaneet ensimmäisen arvion heille mahdollisesti maksettavista hyvityksistä. Vahingonkorvausten saaminen on kuitenkin monimutkaisen ja epävarman tien takana.

Ohran puintia.

Farmers' union: Agricultural sector in "deep crisis"

Many businesses in the sector are struggling to pay their debts, the union said, as many farms are facing either bankruptcy or a bleak future.

Uroksen Oulun konttorin valokilpi Niittyarossa 1.10.2021

Teknologiayhtiö Urokselta vaaditaan yli 15 miljoonan euron velkasaatavia käräjäoikeudessa – muun muassa Business Finlandin miljoonalainat maksamatta

Uroksen toimitusjohtaja uskoo rahoituksen vielä löytyvän, eikä hänen mukaansa yhtiö aio alaskirjata satojen miljoonien voittojaan. Uroksen suurin velkoja on käräjäoikeuden asiakirjojen mukaan Valtiokonttori.

henkilökuva

Koronatukia on jaettu jo miljardeja suomalaisfirmoille – tarkastusviraston tyly arvio: Tukea meni yrityksille, jotka eivät olisi tukea tarvinneet

Kustannustuen neljännen ja toistaiseksi viimeisen kierroksen haku päättyi syyskuun lopussa. Kaikkiaan suoria koronatukia on maksettu yrityksille viime ja tänä vuonna noin 2,4 miljardilla eurolla. Valtiontalouden tarkastusviraston mukaan koronatukien kohdentamisessa ei onnistuttu erityisen hyvin. VTV katsoo, että nyt olisi aika katsoa myös muitakin yritystukia kriittisesti.

Uros liven nimenjulkistustialisuus

Teknologiayhtiö Urosta uhkaa selvitystila tai poisto kaupparekisteristä, jos se ei toimita tilinpäätöstietoja takarajaan mennessä

Oulussa toimivalta yhtiöltä puuttuu edelleen vuoden 2019 vahvistettu tilinpäätös. Yhtiön on toimitettava puuttuvat tiedot 13. tammikuuta mennessä, tai se voidaan asettaa selvitystilaan tai poistaa kaupparekisteristä.

Vuorenmaan rinnehiihtokeskuksen rinneravintola täyttyi kiinnostuneista kuntalaisista tiistain keskustelutilaisuudessa 18.2.

Verottaja hakee Erämaan Elämyskeskusta konkurssiin

Soinin Vuorenmaalla rinnekeskusta pyörittänyt Erämaan Elämyskeskus on ollut otsikoissa muun muassa riitelystä Soinin kunnan kanssa. Nyt verottaja hakee yritystä konkurssiin.

Mies kävelee puhelintaan selaillen Evergrande ostoskeskusken portailla.

Kiinalaisen kiinteistöjätin huojuminen huolestuttaa markkinoita – yhtiön kaatuminen lähettäisi shokkiaaltoja koko maan taloudelle

Velkakriisiin ajautuneen Evergranden osakkeen arvo on laskenut jyrkästi. Nyt yhtiöllä on vaikeuksia maksaa palkkoja ja hoitaa velkojensa kustannuksia. Analyytikot uskovat Kiinan valtion valmistautuvan yhtiön pelastamiseen.

Kiteen vaakuna kaupungintalon ulkoseinässä.

Karjalan lomakeskus jäämässä Kiteen kontolle – vuokralainen katosi konkurssin myötä

Karjalan lomakeskus on toiminut Kesälahdella, Puruveden rannalla kaupungin vuokramaalla. Viimeisimmän lomakeskuksen yrittäjän konkurssi on jättämässä Kiteen kaupungille nipun huonokuntoisia rakennuksia.

Lähikuva paljaista jaloista peiton alla.

Sanomalehti Karjalainen: Joensuun Sänkytehdas siirtyy konkurssin partaalta outokumpulaisomistukseen

Sänkytehtaan toiminta jatkuu vanhalla nimellä ja samoissa tiloissa. Yritys työllistää aluksi neljä henkilöä. Mukana jatkavat myös entiset avainhenkilöt.

Meriniemen huvila Kotkassa.

Kymen Sanomat: Meriniemen ravintoloitsijan yritys konkurssiin, toiminta alkoi toukokuussa

Ravintola Meriniemen yritys hakeutui omaehtoisesti konkurssiin, Kymen Sanomat uutisoi. Paikka on ollut hiljaisena juhannuksesta lähtien. Avajaisia pidettiin toukokuun alussa tänä vuonna.

Urheilulääkäri Larry Nassar oikeudenkäynnissä.

NY Times: Ex-maajoukkuelääkäri Nassarin uhrit ja USA:n voimisteluliitto sopimassa jättikorvauksista

Konkurssioikeuteen jätetty sopimus takaisi Larry Nassarin uhreille 425 miljoonan dollarin korvaukset.

Arkkipiispa Leo lukee karjalankielistä Raamattua.

Ministeriö valmistelee takaisinperintää Karjalan kielen seuralta, konkurssipesä odottaa erityistilintarkastusta

Karjalan kielen seuran taloussotkujen selvittely on yhä käynnissä. Opetus- ja kulttuuriministeriö tekee syksyn aikana päätöksen valtionavustusten mahdollisesta takaisin perinnästä. Samaan aikaan konkurssipesä teettää seurassa erityistilintarkastuksen.

Villa Elba i Karleby.

Kokkotyösäätiön työpajoille löytymässä myös toinen kiinnostunut jatkaja

Nuorisokeskus Villa Elba hakee valtionavustuskelpoisuutta nuorten työpajatoiminnan käynnistämiseen Kokkolassa.

Kampin Makuuni loppuunmyynti kyltti ikkunassa 5.9.2018

Konkurssien määrä Päijät-Hämeessä samalla tasolla kuin edellisvuonna

Konkurssiin ajautuneiden yritysten työntekijämäärä on selvästi pienempi kuin vuonna 2020.

 Ulkoministeri Pekka Haavisto Afganistanin ajankohtaista tilannetta käsittelevässä tiedotustilaisuudessa

Keskiviikko 18.8.2021

Kabul. Koronatartunnat. Koronatestit. Konkurssit.

Saimaa Beverages likööritehdas

Eläkevakuutusyhtiö perui Saimaa Beverages Ltd:n konkurssihakemuksen

Lappeenrannassa alkoholijuomia valmistava yhtiö on maksanut velkansa.

Salibandyseura Mig treenaa

Koronarajoitukset horjuttavat pienten urheiluseurojen taloutta – "Ei me voida pyytää pelaajilta turhasta maksua"

Esimerkiksi tamperelaisen MIG Salibandyn jäsenet empivät, kannattaako alkavalle kaudelle maksaa jäsenmaksuja, jos pelaamaan ei kuitenkaan pääse.

Sukkapino Teseman sukkatehtaalla.

Suomalaista vaatebisnestä vaivaa kotikutoisuus ja epävarmuus – tunnettuja vaatemerkkejä on vähän verrattuna muihin Pohjoismaihin

Suurin osa suomalaisista vaatevalmistajista on pieniä kotimarkkinoihin keskittyviä perheyrityksiä. Yksi tällainen on Nurmeksen sukkatehdas, joka kaatui konkurssiin. Sukkatehtailu jatkuu nyt uusien omistajien voimin.

Ravintola Juttutupa. 15.4.2021.

Vireille pantujen konkurssien määrä väheni tammi–heinäkuussa

Vireille pantujen konkurssien määrä väheni eniten majoitus- ja ravitsemistoiminnassa. 

Olga Davydenko kiinnittää lappuja sukkiin Teseman tehtaalla.

Sukkien valmistus jatkuu Nurmeksessa – Teseman tehtaan konkurssipesälle on löytynyt uudet omistajat

Uudessa yhtiössä on kuusi osakasta, joista yksi on konkurssiin menneen yhtiön johtaja Matti Alatalo.

Kimmo Riihimäki Minnesota-Hoidon pihalla.

Miljonääri Kimmo Riihimäki pelasti Minnesota-hoidon, joka aikanaan teki hänestä raittiin alkoholistin: "Hoidon jatkuminen on arvokkaampaa kuin raha"

30 vuotta toiminut hoitoyritys keikkui konkurssin partaalla verovelkojen vuoksi, kunnes yksi takavuosien tulokuninkaista pelasti sen. Kyseessä oli vastapalvelus, sillä Minnesota-Hoito nosti parikymmentä vuotta sitten yrittäjä Kimmo Riihimäen jaloilleen.

Saimaa Beverages likööritehdas

Eläkevakuutusyhtiö hakee vodkatehdasta konkurssiin – Saimaa Beveragesilla 90 000 euron työeläkemaksut rästissä

Lappeenrannassa sijaitsevan vodkatehtaan toiminta on toimitusjohtajan mukaan keskeytetty.

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Markku Ritaluoman äiti ei saanut korkeimmalta oikeudelta valituslupaa Sunny Car Centeriin liittyvään korvauspäätökseen

Ritaluoman äiti jätti maaliskuussa asianajajansa välityksellä valituslupapyynnön korkeimmalle oikeudelle liittyen hallivuokria koskeneeseen hovioikeuden päätökseen.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle