Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Huoltamoyrittäjä Marjo Palander joutui myymään vanhuuden turvaksi säästetyt sijoitukset selvitäkseen eläkekassan jälkipyykistä – "Ei oikeuslaitos voi toimia näin"

Kaikki huoltamoyrittäjät eivät selvinneet jaloilleen. Osa jatkaa yhä pitkää oikeustaistelua. Laskuja on tullut myös monelle jo eläkkeelle jääneelle ja huoltoasemansa myyneelle.

Kajaanilainen liikuntakeskus Iso Hoo kertoo hakeutuvansa konkurssiin

Yrittäjien mukaan korona tuli ja vei mukanaan.

Iikan Pyörävarikkoa pyörittänyt Mukke konkurssiin

Pyörien saatavuusongelmat ovat vaikeuttaneet yrityksen toimintaa ja laskeneet myyntiä.

Rekikoirat eivät jääneet työttömäksi, kun safariyritysten konkurssipommi jäi piippuun – kriisin yli sinnitellyt yrittäjä: "Homman on pakko pyöriä"

Korona-ajan peloista huolimatta ohjelmapalvelualan yrityksiä hakeutui kahtena viime vuonna konkurssiin jopa vähemmän kuin koronaa edeltävänä aikana. Tuleva sesonki näyttää lupaavalta, vaikka taustalla häilyy epävarmuus.

Suomalaiset ovat palanneet Haaparannan kauppoihin – alkuvuonna yrittäjän piti tarkistaa pihalta, onko tämä totta: "Yhtä hiljaista oli muillakin"

Parantunut koronatilanne ja helpottuneet rajamuodollisuudet ovat tuoneet suomalaisasiakkaat takaisin Haaparannalle. Vielä ei kuitenkaan olla koronaa edeltävällä tasolla.

Metsäpalveluja tarjonnut Otso metsäpalvelut hakeutuu konkurssiin – maanomistajia voi uhata rahojen takaisinperintä

Yrityssaneerauksessa syksystä lähtien ollut Otso metsäpalvelut on hakeutumassa konkurssiin. Siitä johtuva takaisinperinnän uhka koskettaa noin 4200 maanomistajaa ja 4,1 miljoonan euron tukia.

Pandoran paperit paljastaa maskikauppias Onni Sarmasteen veroparatiisiyhtiöt – Suomessa nollatulot, rahasiirtoja Brittiläisille Neitsytsaarille ja käteisnostoja luottokortilla

Liikemies Onni Sarmaste sanoo, ettei muista mitään kahdesta veroparatiisiyhtiöstään. Häntä epäillään tällä hetkellä törkeästä petoksesta liittyen Huoltovarmuuskeskuksen maskihankintoihin koronakriisin alussa.

Vastaamon entiset potilaat vaativat jopa 10 000 euron korvauksia tietomurrosta – konkurssipesä pitää 2 500:aa euroa ylärajana

Vastaamolta vahingonkorvauksia vaatineet potilaat ovat saaneet ensimmäisen arvion heille mahdollisesti maksettavista hyvityksistä. Vahingonkorvausten saaminen on kuitenkin monimutkaisen ja epävarman tien takana.

Teknologiayhtiö Urokselta vaaditaan yli 15 miljoonan euron velkasaatavia käräjäoikeudessa – muun muassa Business Finlandin miljoonalainat maksamatta

Uroksen toimitusjohtaja uskoo rahoituksen vielä löytyvän, eikä hänen mukaansa yhtiö aio alaskirjata satojen miljoonien voittojaan. Uroksen suurin velkoja on käräjäoikeuden asiakirjojen mukaan Valtiokonttori.

Koronatukia on jaettu jo miljardeja suomalaisfirmoille – tarkastusviraston tyly arvio: Tukea meni yrityksille, jotka eivät olisi tukea tarvinneet

Kustannustuen neljännen ja toistaiseksi viimeisen kierroksen haku päättyi syyskuun lopussa. Kaikkiaan suoria koronatukia on maksettu yrityksille viime ja tänä vuonna noin 2,4 miljardilla eurolla. Valtiontalouden tarkastusviraston mukaan koronatukien kohdentamisessa ei onnistuttu erityisen hyvin. VTV katsoo, että nyt olisi aika katsoa myös muitakin yritystukia kriittisesti.

Teknologiayhtiö Urosta uhkaa selvitystila tai poisto kaupparekisteristä, jos se ei toimita tilinpäätöstietoja takarajaan mennessä

Oulussa toimivalta yhtiöltä puuttuu edelleen vuoden 2019 vahvistettu tilinpäätös. Yhtiön on toimitettava puuttuvat tiedot 13. tammikuuta mennessä, tai se voidaan asettaa selvitystilaan tai poistaa kaupparekisteristä.

Verottaja hakee Erämaan Elämyskeskusta konkurssiin

Soinin Vuorenmaalla rinnekeskusta pyörittänyt Erämaan Elämyskeskus on ollut otsikoissa muun muassa riitelystä Soinin kunnan kanssa. Nyt verottaja hakee yritystä konkurssiin.

Kiinalaisen kiinteistöjätin huojuminen huolestuttaa markkinoita – yhtiön kaatuminen lähettäisi shokkiaaltoja koko maan taloudelle

Velkakriisiin ajautuneen Evergranden osakkeen arvo on laskenut jyrkästi. Nyt yhtiöllä on vaikeuksia maksaa palkkoja ja hoitaa velkojensa kustannuksia. Analyytikot uskovat Kiinan valtion valmistautuvan yhtiön pelastamiseen.

Karjalan lomakeskus jäämässä Kiteen kontolle – vuokralainen katosi konkurssin myötä

Karjalan lomakeskus on toiminut Kesälahdella, Puruveden rannalla kaupungin vuokramaalla. Viimeisimmän lomakeskuksen yrittäjän konkurssi on jättämässä Kiteen kaupungille nipun huonokuntoisia rakennuksia.

Sanomalehti Karjalainen: Joensuun Sänkytehdas siirtyy konkurssin partaalta outokumpulaisomistukseen

Sänkytehtaan toiminta jatkuu vanhalla nimellä ja samoissa tiloissa. Yritys työllistää aluksi neljä henkilöä. Mukana jatkavat myös entiset avainhenkilöt.

Kymen Sanomat: Meriniemen ravintoloitsijan yritys konkurssiin, toiminta alkoi toukokuussa

Ravintola Meriniemen yritys hakeutui omaehtoisesti konkurssiin, Kymen Sanomat uutisoi. Paikka on ollut hiljaisena juhannuksesta lähtien. Avajaisia pidettiin toukokuun alussa tänä vuonna.

NY Times: Ex-maajoukkuelääkäri Nassarin uhrit ja USA:n voimisteluliitto sopimassa jättikorvauksista

Konkurssioikeuteen jätetty sopimus takaisi Larry Nassarin uhreille 425 miljoonan dollarin korvaukset.

Ministeriö valmistelee takaisinperintää Karjalan kielen seuralta, konkurssipesä odottaa erityistilintarkastusta

Karjalan kielen seuran taloussotkujen selvittely on yhä käynnissä. Opetus- ja kulttuuriministeriö tekee syksyn aikana päätöksen valtionavustusten mahdollisesta takaisin perinnästä. Samaan aikaan konkurssipesä teettää seurassa erityistilintarkastuksen.

Kokkotyösäätiön työpajoille löytymässä myös toinen kiinnostunut jatkaja

Nuorisokeskus Villa Elba hakee valtionavustuskelpoisuutta nuorten työpajatoiminnan käynnistämiseen Kokkolassa.

Konkurssien määrä Päijät-Hämeessä samalla tasolla kuin edellisvuonna

Konkurssiin ajautuneiden yritysten työntekijämäärä on selvästi pienempi kuin vuonna 2020.

Keskiviikko 18.8.2021

Kabul. Koronatartunnat. Koronatestit. Konkurssit.

Eläkevakuutusyhtiö perui Saimaa Beverages Ltd:n konkurssihakemuksen

Lappeenrannassa alkoholijuomia valmistava yhtiö on maksanut velkansa.

Koronarajoitukset horjuttavat pienten urheiluseurojen taloutta – "Ei me voida pyytää pelaajilta turhasta maksua"

Esimerkiksi tamperelaisen MIG Salibandyn jäsenet empivät, kannattaako alkavalle kaudelle maksaa jäsenmaksuja, jos pelaamaan ei kuitenkaan pääse.

Suomalaista vaatebisnestä vaivaa kotikutoisuus ja epävarmuus – tunnettuja vaatemerkkejä on vähän verrattuna muihin Pohjoismaihin

Suurin osa suomalaisista vaatevalmistajista on pieniä kotimarkkinoihin keskittyviä perheyrityksiä. Yksi tällainen on Nurmeksen sukkatehdas, joka kaatui konkurssiin. Sukkatehtailu jatkuu nyt uusien omistajien voimin.

Vireille pantujen konkurssien määrä väheni tammi–heinäkuussa

Vireille pantujen konkurssien määrä väheni eniten majoitus- ja ravitsemistoiminnassa. 

Sukkien valmistus jatkuu Nurmeksessa – Teseman tehtaan konkurssipesälle on löytynyt uudet omistajat

Uudessa yhtiössä on kuusi osakasta, joista yksi on konkurssiin menneen yhtiön johtaja Matti Alatalo.

Miljonääri Kimmo Riihimäki pelasti Minnesota-hoidon, joka aikanaan teki hänestä raittiin alkoholistin: "Hoidon jatkuminen on arvokkaampaa kuin raha"

30 vuotta toiminut hoitoyritys keikkui konkurssin partaalla verovelkojen vuoksi, kunnes yksi takavuosien tulokuninkaista pelasti sen. Kyseessä oli vastapalvelus, sillä Minnesota-Hoito nosti parikymmentä vuotta sitten yrittäjä Kimmo Riihimäen jaloilleen.

Eläkevakuutusyhtiö hakee vodkatehdasta konkurssiin – Saimaa Beveragesilla 90 000 euron työeläkemaksut rästissä

Lappeenrannassa sijaitsevan vodkatehtaan toiminta on toimitusjohtajan mukaan keskeytetty.

Markku Ritaluoman äiti ei saanut korkeimmalta oikeudelta valituslupaa Sunny Car Centeriin liittyvään korvauspäätökseen

Ritaluoman äiti jätti maaliskuussa asianajajansa välityksellä valituslupapyynnön korkeimmalle oikeudelle liittyen hallivuokria koskeneeseen hovioikeuden päätökseen.

Kuuluisa päihdehoitoyritys Minnesota-Hoito sai uuden omistajan, ja konkurssi peruttiin – uusi omistaja on saanut itse avun juuri Lapualta

Lukuisia päihderiippuvaisia auttanut Minnesota-Hoito jatkaa toimintaansa uuden omistajan alaisuudessa.

KSML: Töysän Linja hakeutui konkurssiin

Muun muassa Jyväskylästä Keuruun ja Kokkolan suuntaan vuoroja ajanut Töysän Linja on hakeutunut konkurssiin. Taustalla on kannattavuuden lasku, koronapandemian seurauksesta yhtiön toiminta oli tappiollista.

Kanttiini lopetti Länsi-Pohjan keskussairaalassa – palvelu pyritään saamaan takaisin elokuun alussa

Osasto- ja tutkimuspotilaille sekä heidän läheisilleen tärkeä kahvila avautuu parhaassa tapauksessa jo elokuun ensimmäisellä viikolla.

Konkurssien määrä nousi alkuvuonna Hämeessä

Korona-aikana väliaikaiset lakimuutokset ovat rajoittaneet velkojan mahdollisuutta hakea velallista konkurssiin. Koko maassa konkurssien määrä on vähentynyt hieman.

Pelättyä koronakonkurssiaaltoa ei tullut: Syynä tukitoimet ja velkojien kärsivällisyys – nyt firmojen odotukset ovat mullistuneet parempaan päin

Tammi-kesäkuussa pantiin vireille alle 1300 konkurssia. Määrä on vähemmän kuin viime ja toissa vuonna. Erilaiset joustot loppuvat näillä näkymin syksyllä, mutta niin verohallinnon kuin työeläkeyhtiöidenkin mukaan pitkämielisyys yrityksiä kohtaan jatkuu, koska koronakriisi ei ole vielä ohi.

Konkurssien määrä väheni viime vuodesta, kaupan alan ja ravintoloiden tilanne koheni

Tilastokeskuksen mukaan tammi–kesäkuussa 2021 pantiin vireille 4 prosenttia vähemmän konkursseja kuin viime vuonna vastaavana aikana. Myös yrityssaneerausten määrä väheni viime vuodesta.

Pois rullatun Kemin Karihaaran tekonurmen paikasta päätetään elokuussa – siirron hintalappu jopa 250 000 euroa

Nurmi jouduttiin poistamaan entiseltä paikaltaan Metsä Groupin uuden tehtaan liikennejärjestelyjen vuoksi. Yhtiö ei ole ilmoittanut aikeesta osallistua kustannuksiin.

Karjalan kielen seuran tutkinta jatkuu kesän jälkeen, erityistilintarkastus ratkaisee jatkotoimet

Karjalan kielen seuran viimeiset toimintavuodet ovat suurennuslasin alla lomakauden jälkeen. Erityistilintarkastuksen tulos ratkaisee, voiko kieliyhdistyksen vastuuhenkilöille koitua taloudellisia seurauksia valtionavustusten väärinkäytöstä.

Konkurssiin hakeutunut Runnin kylpylä aukeaa jälleen syksyllä – kiinteistökaupat saavat sinettinsä lähipäivinä

Liiketoiminnan käynnistää Kiurujoki Spa Oy. Kesän aikana kylpylähotellilla tehdään muun muassa kattoremontti ja kaikkien tilojen pieniä päivityksiä. Avajaisia tavoitellaan lokakuulle. Hotellille rekrytoidaan noin 15 vakituista työntekijää.

Retretti kaatui konkurssiin liki kymmenen vuotta sitten – nyt taideluolaston aluetta availlaan uudelleen, ja se on muuttunut täysin

Punkaharjulla Tuunaansaaressa sijaitsevaa taideluolastoa on remontoitu nyt yli vuoden ajan. Maan päällä sijaitsevista rakennuksista osa on purettu ja osa modernisoitu. Retretin alkuperäisistä rakennuksista jäljellä ovat Bunkkeri ja Mutteri.

Juankosken kartonkitehdas maksoi velkansa – konkurssihakemus on peruutettu

Premium Boardin kartonkitehdas Juankoskella on välttynyt konkurssilta, sillä rästissä olleet velat on nyt maksettu. Konkurssihakemus on maksun myötä peruutettu.

Savonlinnan Pikkukirkon ränsistyminen huolettaa – konkurssiin hakeutuneen yhdistyksen sihteeri: täytyy ehkä rukoilla, että joku ottaisi kirkon omakseen

Savonlinnan Pikkukirkon kulttuuriyhdistys jätti alkuvuodesta konkurssihakemuksensa talousvaikeuksien vuoksi. Yhdistyksen velkojana toimiva Suur-Savon Osuuspankki etsii edelleenkin kirkolle ostajaa.

Nurmeslainen sukkatehdas Tesema on asetettu konkurssiin

Verohallinto ja Keskinäinen eläkevakutuusyhtiö Elo hakivat sukkavalmistaja Teseman konkurssiin maksamattomien verojen takia. Konkurssipesä pyrkii löytämään tehtaalle uuden omistajan.

Talousvaikeuksiin ajautuneen Zsar-ostoskylän yrityssaneerauksesta ei ole päästy sopuun – ehdoista väännetty pankin kanssa jo puoli vuotta

Outlet-kylä Zsarin ja sen tytäryhtiön yrityssaneerausmenettelyt ovat kestäneet jo puoli vuotta. Ohjelmaehdotusten määräaikaa on lykätty useaan otteeseen. Ostoskylä Zsarista kerrotaan, että lykkäys ei vaikuta toimintaan.

Juankosken tehtaanomistajat vapautuivat kavallusepäillyistä, mutta eivät saa pankkitiliä Suomeen: "Mikä vitsi! Meillä on suomalainen tehdas"

Juankosken epäonnisen kartonkitehtaan omistaja on vapautunut kavallusepäilyistä Venäjällä. Suomessa Premium Boardia kuitenkin haetaan konkurssiin. Yhtiö lupaa MOT:n haastattelussa edelleen saada tehtaan toimintaan loppuvuonna.

Vastaamo-tietomurron uhrit voivat hakea vahingonkorvauksia oman harkinnan mukaan - "Uhrin kannalta haastavaa ja monimutkaista"

Vastaamon konkurssipesästä tulee hakea korvauksia kesäkuun 29. päivään mennessä. Rikosuhripäivystys neuvoo ja tukee tietomurron uhreja.

Juankosken kartonkitehdasta on haettu konkurssiin – hakijana työeläkevakuutusyhtiö

Premium Boardin kartonkitehdasta on haettu konkurssiin Pohjois-Savon käräjäoikeudessa. Hakijana on työeläkevakuutusyhtiö Varma. Se on antanut helmikuussa Premium Boardille kuukauden aikaa maksaa erääntynyt lasku. Velkaa on edelleen jäljellä.

Lapin Yrittäjien kysely: Isoa konkurssiaaltoa ei tullutkaan – moni pk-yritys on silti suurissa vaikeuksissa

Kesäkuun alussa tehdyssä kyselyssä ainoastaan yksi prosentti yrityksistä ilmoittaa liiketoiminnan loppuvan kokonaan. Vuosi sitten tehdyt arviot konkurssien määristä eivät siis näytä toteutuvan. Moni yritys taistelee silti kipurajalla.

Konkurssien määrä laski alkuvuonna, uusien yritysten rekisteröinnit lisääntyivät 23 prosenttia

Lukumääräisesti konkurssit vähenivät eniten kaupan alalla. Samaan aikaan PRH:n rekisteriin merkittyjen uusien yritysten määrä kasvoi lähes neljänneksellä.

Alajärven nuorisoseura välttyi konkurssilta – Alvar Aallon seurantalossa puhkuu jälleen tekemisen into

Koronan kiusaama nuorisoseura sai kerättyä rahat muun muassa myymällä irtaimistoaan ja kansallispukujaan. Monen muunkin seuran ja yhdistyksen tili on tyhjä koronavuoden jäljiltä. Seurantaloja on ollut jopa kylmillään talvella.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle