Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Riina Katajavuori: Ajankohtainen homekakku

Nikolai Gogol avaa monikulttuurisen Euroopan tarinaa.

Miehitetyllä Krimillä paljastettiin neuvostohenkinen venäläisveistos – sotilas Kalashnikovin kanssa (video)

Viranomaisten mukaan patsas juhlistaa Krimin liittämistä Venäjään Ukrainasta. Realistista tyyliä oleva pronssipatsas on tunnetun venäläiskuvanveistäjän työ.

Venäjän oppositiojohtaja Navalnyi pahoinpitelyn kohteena

Kasakkajoukko hyökkäsi Navalnyin ja hänen työntekijöidensä kimppuun. Oppositiojohtaja on ollut ennenkin poliisin häirinnän kohteena.

Tihutyöläinen tuhosi paholaisenkuvan – Pietarissa osoitettiin mieltä vandalismia vastaan

Pietarissa arviolta 500 ihmistä osallistui mielenilmaukseen historiallisella talolla, jonka julkisivusta tuntematon tihutyöntekijä tuhosi Mefistofelesta esittävän kohokuvan.

Sananen – Tässä uudet ministerit

Suomi kyykkää tällä hetkellä. Tulevaisuus näyttää kutkuttavan haasteelliselta. Ja hallitus ei tunnu keksivän luovia ratkaisuja. Ministerit ovat niin titteleidensä vankeja. Tarvitaan uudet ministerikuvat!

President Niinistö: A new kind of Cold War

President Sauli Niinistö says that relations between Russia and the West are beginning to be more tense than at any time since the Cold War. This, he stated, can be seen in the Baltic Sea region.

Presidentti Niinistö: Venäjän ja lännen välit alkavat olla kireimmät sitten kylmän sodan

Ukrainan kriisi koskee myös suomalaisia, presidentti Sauli Niinistö sanoi maanpuolustuskurssin avajaisissa maanantaina. Tämä ilmenee hänen mukaansa Itämerellä. Niinistö muistutti, että vielä 1980-luvulla sotilaallinen läsnäolo Suomen lähialueilla oli arkipäivää.

Bosnia huolissaan kasakoista – ministeriö väittää maahan tullutta ryhmää artisteiksi

Ryhmä kertoo osallistuvansa festivaaleille. Toimittaja kuitenkin uskoo, että kasakat aikovat aiheuttaa ongelmia, jos vallassa oleva poliitikko kärsii viikon kuluttua vaalitappion.

Koivu pääsi kirkkomaalle lapsiuhrien muistoksi – isonvihan kasakat ryöstivät tuhansia maaorjiksi

Venäläisten terrori vei tuhansia suomalaislapsia orjiksi miehittäjämaahan 300 vuotta sitten. Pohjanmaalla sotilaiden teot olivat erityisen järjestelmällisiä: kidutusta, surmia, talojen polttoja ja lastenryöstöjä. Samalla moni menetti lapsensa. Ja vain harva palasi.

Napuen taistelu eteni kuten pitikin

Historiallisten taisteluiden ennallistamisnäytökset ovat enimmäkseen miesten juhlaa. Naisia tarvittiin Napuen kentällä suremaan ja paikkailemaan haavoittuneita.

EU:n uudet pakotteet kohdistuvat Itä-Ukrainan separatisteihin

Pakotelistalle lisättyjen 11 nimen joukossa on muun muassa separatistien julistaman Donetskin kansantasavallan pääministeri Aleksandr Borodai.

Kasakat ruoskivat Pussy Riotin jäseniä Sotshissa

Katupartioinnin apuvoimiksi palkatut kasakat kävivät Pussy Riot -ryhmän kimppuun, kun se aikoi esiintyä olympiakaupungin kadulla.

Kykkänen vahvana kohti Sotšin kisoja

Mäkihyppääjä Julia Kykkänen on keskittynyt voimaharjoitteluun loppukesän hyppyjen jälkeen. Tavoitteena on tasainen kunto, jotta floppisuorituksilta vältyttäisiin sekä maailmancupissa että tulevissa olympialaisissa.

Kansallismieliset marssivat Moskovassa: "Nuoret suvaitsevaisuutta vastaan"

Mielenosoittajat syyttävät maahanmuuttajia rikoksista ja työpaikkojen viemisestä. Venäjällä vietetään tänään kansallisen yhtenäisyyden päivää.

Kasakat lauloivat ennätyksen

Miltei 3 700 kasakkaa kokoontui kuoroksi, jota suurempaa Venäjällä ei ole koskaan nähty.

Kasakat partioimaan Moskovan kaduille

Kasakat liikkuvat kaduilla ilman hevosia tai perinteisiä miekkojaan. Kasakat ovat viime aikoina elvyttäneet perinteistä kulttuuriaan.

Suomen rajalle suunnitellaan kasakkakyliä

Kasakoiden olisi tarkoitus harjoittaa maanviljelyä ja mahdollisesti myös rajavalvontaa. Leningradin alue suhtautuu suunnitelmaan myönteisesti.

Mitä kuuluu Viktor Klimenkolle?

Laulajan tie on käynyt suomalaisen keskitysvankileirin kautta levylaulajaksi ja Suomen euroviisuedustajaksi. Värikäs kasakkahahmo vaihtui 80-luvulla hengellisen musiikin lähettilääksi, jolle Pohjois-Koreakaan ei ole vieras paikka.

Aamun kirjassa Raili Mikkasen Laulu punaisesta huoneesta

Levottomina vuosina 1916-1917 Etelä-Suomessa oli yli 3000 kiinalaista vankia linnoitustöissä. Tsaarin Venäjä veteli viimeisiään, kasakat kohtelivat mielivaltaisesti kaikkia, varsinkin kiinalaisia.

Vanhojen opetuskuvataulujen resoluutio hakkaa bittitekniikat

Vanhat opetustaulut eivät helpolla antaudu uudelle teknologialle. Koulujen varastoihin kannettujen kuvataulujen tarkkuus ylittää helposti pikselitekniikat. Ne myös ruokkivat mielikuvitusta enemmän kuin valmiiksi pureskellut multimediat.

Musiikkiviikot kirjovat Oulaisten syksyä

Maanantaina alkavat Oulaisten musiikkiviikot sisältävät yhteensä 15 konserttia. Konsertit edustavat laajasti musiikin eri lajeja. Mukana on kansanmusiikkia kaustislaisittain, pietarilainen Bagatista tuo estradille kasakkameininkiä ja klassisen musiikin osaaja on muun muassa Keski-Pohjanmaan kamariorkesteri.

Valtakunnan virallinen kasakka, Viktor Klimenko

Klimenko teki vuonna 2008 uuden aluevaltauksen.

Linnoituksen niitot vihastuttavat luonnonsuojelijoita

Etelä-Karjalan luonnonsuojelupiirin mukaan Linnoituksessa niitetään harvinaisia lajeja vuodesta toiseen. Museovirasto puolestaan painostaa kaupunkia nostamaan vallit paremmin esille.

Kasakka Klimenko

Kasakkaimago tehosi erityisesti saksalaisiin.

Natsien karikatyyrit esille Berliinissä

Haisunäätä, jolla on natsijohtaja Joseph Goebbelsin kasvot, Hermann Göring lihavana kasakkana ja japanilaiskasvoiset lepakot ovat pääosassa Saksan historiallisessa museossa Berliinissä avautuneessa pilakuvanäyttelyssä.

Kolhoosi Itä-Siperiassa

Kuvausryhmä vieraili itäsiperialaisessa kolhoosissa 1970.