Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Alma Media paransi tulostaan talouden elpyessä

Alma on kasvattanut myyntiään reippaasti. Myynti ja tulos ovat kasvaneet myös yritysostoilla, mitkä eivä ole kuitenkaan heikentäneet yhtiön rahojen riittävyyttä.  

Lapin joulusesonki näyttää hyvältä – matkustusrajoitusten jatkaminen ei ainakaan vielä ole aiheuttanut matkojen perumisia

Visit Rovaniemen toimitusjohtajan Sanna Kärkkäisen mukaan maahantulorajoitusten jatkuminen saattaa silti vielä vaikuttaa uusiin varauksiin tai viime hetken kauppaan.

Tampereen areena käsittelee sponsorinsa epäselvyydet kerralla ja "mahdollisimman pian" – Uros-yhtiöllä pieniäkin laskuja maksamatta

Tampereen areenan nimisponsorina toimivan teknologiayhtiön taustalta paljastui taas maanantaina uusia talousongelmia. Tampereella kaikki ongelmat käsitellään samalla kertaa.

New Paakkolan suunnittelema jyrkkäkulmainen kuljetin herättää kiinnostusta Venäjällä

Toimitusjohtaja uskoo, että jyrkkäkulmaiselle kuljettimelle on jatkossakin tilausta.

Kauppakeskuksen toimitusjohtajaa uhkailtiin, yrittäjän päälle heitettiin rahaa – koronapassin vastustajat ryhtyivät häiriköimään yrityksiä

Yrittäjiä ja työntekijöitä on häiritty ja uhkailtu koronapassin käyttöönoton vuoksi. Maran toimitusjohtajan mukaan häiriköt eivät ymmärrä, kuinka tärkeä passi on.

Facebook lupaa 10 000 työpaikkaa Eurooppaan – kilpajuoksu "metaversumin" johtopaikasta on jo käynnissä

Metaversumilla tarkoitetaan tulevaisuuden mahdollista virtuaaliseen todellisuuteen perustuvaa uuden sukupolven internetiä, joka hämärtäisi rajoja fyysisen ja digitaalisen maailman välillä.

Liedon ja Suupohjan osuuspankit aikeissa yhdistyä

Jos aikeista tulee totta, yhdistynyt pankki aloittaisi toimintansa uudella nimellä ensi keväänä tai alkukesästä.

Nokian autonkuljettaja kielsi Olli-Pekka Kallasvuota käymästä baarissa: “Se on sinun osaltasi kaikki nyt loppu”

Nokian entinen toimitusjohtaja Olli-Pekka Kallasvuo on julkaissut muistelmateoksen Puhelin soi öisin. Näkyvä julkinen rooli toi Kallasvuolle paljon huomiota ja rajoitti vapaa-ajanviettomahdollisuuksia.

Kulttuurin tekijät katkeria ja masentuneita rahapelirahoituksen leikkauksista – Oopperan johtaja: “Ei ihan juustohöylällä pysty höyläämään”

Kulttuurilta ollaan leikkaamassa 18,4 miljoonaa euroa. Kirjastoalalla leikkaukset nähdään moniäänisen kulttuurin tuhoamisena, koska ne osuvat muun muassa selkokirjallisuuteen ja ruotsinkieliseen sisältöön.

Jos Anne Seppälää ei olisi, Fazer-johtajan päivärytmi sekoaisi täysin – sihteerialan kuolemaa povataan joka vuosi, mikä ärsyttää uuden ajan assistentteja

Työmarkkinoilla on paljon työttömiä sihteereitä, joiden osaaminen ei enää vastaa tämän päivän tarpeita. Ammattijärjestön mukaan ala on murroksessa, ja työ vaatii monipuolisempaa osaamista ja korkeampaa koulutusta.

Sairaalapomo Matti Bergendahl siirtyy Turusta Suomen suurimman sairaanhoitopiirin HUSin johtoon

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin HUSin valtuusto on valinnut HUSin uudeksi johtajaksi Matti Bergendahlin.

VTV:n erotettua pääjohtajaa Tytti Yli-Viikaria vastaan nostettiin syyte törkeästä virka-aseman väärinkäyttämisestä

Myös Valtiontalouden tarkastusviraston toinen johtaja saa syytteen. Yli-Viikaria syytetään myös maksuvälinepetoksesta tapauksessa, jossa hänen epäillään käyttäneen virastolle kuuluvia lentopisteitä omiin tarkoituksiinsa.

Wolt, Supercell ja 98 muuta startupia perustivat etujärjestön – lupaavat tarttua myös työntekijöiden huonoon kohteluun

Tavoitteena on kasvattaa startupeista Suomen viennille metsäteollisuuden kokoinen tukijalka alle kymmenessä vuodessa. Tämä ei ole perinteinen edunvalvontajärjestö, toimitusjohtaja Riikka Pakarinen sanoo.

Eepee saa uuden johtajan Koillismaalta

Koillismaan osuuskaupan toimitusjohtaja Henrik Karvonen aloittaa Etelä-Pohjanmaan osuuskaupan johdossa maaliskuussa.

Teknologiayhtiö Urokselta vaaditaan yli 15 miljoonan euron velkasaatavia käräjäoikeudessa – muun muassa Business Finlandin miljoonalainat maksamatta

Uroksen toimitusjohtaja uskoo rahoituksen vielä löytyvän, eikä hänen mukaansa yhtiö aio alaskirjata satojen miljoonien voittojaan. Uroksen suurin velkoja on käräjäoikeuden asiakirjojen mukaan Valtiokonttori.

Lääketukkuri Oriola aloittaa yt-neuvottelut Suomessa ja Ruotsissa

Neuvottelujen piirissä on yhteensä noin 600 työntekijää. Yhtiön alustavan arvion mukaan vähennystarve on enintään 130 työpaikkaa. Oriolan tulos ei ole ollut toimitusjohtajan mukaan tyydyttävää.

Jääkiekkoliigaa johtavan TPS:n toimitusjohtaja vaihtuu

HC TPS Turku Oy:n toimitusjohtajan tehtävää hoitaa väliaikaisesti Kai Koskinen.

Valtakunnalliset yrittäjäpalkinnot Pohjois-Karjalaan – Heikkinen Yhtiöille ja E. Hartikaiselle

Palkittuja yrityksiä yhdistää menestyksen lisäksi se, että ne ovat alkaneet yhden ihmisen ahkeruudesta ja kasvaneet satoja työllistäviksi.

Osuuskauppa Peeässän toimitusjohtaja vaihtuu

Osuuskauppa Peeässän toimitusjohtaja Tapio Kankaanpää jää eläkkeelle. Hän on toiminut Peeässän toimitusjohtajana vuodesta 2005 lähtien.

Ruska houkuttelee nyt myös nuoria luontoon – retkeilijät: "Kyllä tästä taitaa tulla perinne"

Some on täynnä kauniita ruskakuvia. Osa nuorista hakeutuu houkuttelevien kuvien vuoksi luontoon.

Heikkinen on tehnyt isot yrityskaupat

Joensuulaisen yrityksen omistaja Jarmo Heikkinen on ostanut pääosin Uudellamaalla toimivan LTU Groupin koko maalaustoiminnan. LTU on alallaan maamme suurin.

Teknologiayhtiö Uros vaihtaa toimitusjohtajansa nopealla aikataululla, mutta vaikenee vaihdon syistä

Oulussa toimiva Uros on nimennyt uudeksi toimitusjohtajakseen yhtiön teknologia- ja maajohtaja Rauno Jokelaisen. Hän aloittaa tehtävässä jo lokakuun alussa. Uros ei tiedotteessaan mainitse mitään nykyisen toimitusjohtajan Jerry Raatikaisen asemasta.

Nokian entinen toimitusjohtaja Kallasvuo muistelee potkujaan tuoreessa kirjassaan: "Miksi lojaaliuuteeni ei voinut luottaa 30 vuoden jälkeen?"

Olli-Pekka Kallasvuo käy kirjassaan läpi liike-elämän opit. Potkut eivät harmita, mutta se harmittaa, että asia selvisi vasta Wall Street Journalista.

Yritys siirsi 50 000 euroa huijaustilille ja 100 000 euroa oli jo maksussa, kun petos huomattiin – rikolliset lähettivät laskuja johtajan nimissä

Poliisi varoittaa yrityksiä niin sanotuista toimitusjohtajapetoksista, joissa rikolliset lähettävät yrityksen johtohenkilöiden nimissä työntekijöille kehotuksia siirtää rahaa tai maksaa lasku.

Liperiläisyrityksen entistä toimitusjohtajaa epäillään törkeästä veropetoksesta

Syyttäjän mukaan epäilty on ilmoittanut yrityksen käyttöön tilatuille tavaroille liian alhaisia tullausarvoja. Tämän seurauksena yritykseltä on jäänyt maksamatta arvonlisäveroa yhteensä 73 057 euroa ja tullimaksuja 7 790 euroa. Toiminta on jatkunut vuoden ajan.

Oulun Lipon katse on jo ensi kaudessa – talous tiukkenee, mutta usko sarjanousuun on vahva

Oulun Lippo jatkaa miesten Superpesispaikan tavoittelua ensi kaudellakin, mutta leikatulla budjetilla. Lippo karsi noususta jo kolmatta vuotta peräkkäin, mutta taipui tällä kertaa Siilinjärvelle ratkaisevassa ottelussa.

58-vuotias Päivi Suutari sai johdettavakseen kansainvälisen kartonkijätin tehtaan, jonka tavoite on huipulla: "Tunnen todellakin vastuun"

Kotkamillsin nykyinen kehitysjohtaja Päivi Suutari siirtyy toimitusjohtajaksi lokakuun alussa. Hän luottaa siihen, että metsä- ja paperiteollisuus vielä nousee uuteen kukoistukseen uusien tuotteiden avulla.

Kela-kyytien kilpailutus ratkesi – Pohjanmaalla sekä Etelä-Pohjanmaalla kyydit hoitaa kaksi paikallista yrittäjää

Kela-kyytien valtakunnallinen kilpailutus on päättynyt. Uudet toimijat aloittavat tammikuussa 2022. Pohjanmaalla sekä Etelä-Pohjanmaalla Kela-kyydit hoituvat jatkossa paikallisten Vaasan Ulataksin sekä seinäjokelaisen Keskustaksin voimin.

Vuokatin elokuvakeskuksen korttelin tontin maksuun lisäaikaa – Kajawoodin toimitusjohtaja väläyttelee paikkakunnan vaihtoa

Vuokatista elokuvatuotantoihin varatun tontin kauppasumma on edelleen maksamatta. Kunnanjohtajan mukaan maksupäivää on jatkettu syyskuun loppuun. Tuotantoyhtiön toimitusjohtajan mukaan Vuokattiin puuhattava kansainvälisten elokuvatuotantojen keskittymä ei ole ottanut takapakkia.

Suomen suurimman sairaalapomon valinnassa yllätysnimi loppusuoralla: Mehiläisen ex-johtaja Matti Bergendahl

Kahden HUS-johtajan rinnalle nousi musta hevonen, jonka johtamana Mehiläinen syyllistyi verokikkailuun 2010-luvun vaihteessa.

Jukureiden kausi alkoi voitokkaasti, mutta pienehkölle yleisölle – toimitusjohtaja: "Pelättiin paljon pahempaa"

Vielä viikkoa ennen Liiga-kauden alkua Jukureissakin suunniteltiin yleisöön lohkoja, joiden välillä yleisö ei sekoittuisi. Lopulta yleisö päästettiin kutienkin vapaasti katsomoon, mutta moni jäi silti kotiin.

Seinäjoen sivistys- ja hyvinvointijohtajaksi kokeneita hakijoita

Paikkaa tavoittelee 18 hakijaa. Heikki Vierulan seuraaja on määrä valita jo lokakuun valtuustossa.

Savolaiset metallialan yritykset eivät olisi kasvaneet ilman ulkomaista työvoimaa – osaajista kilpaillaan, valtteja ovat palkka ja työolot

Hallitus on asettanut ensimmäistä kertaa määrälliset tavoitteet työperäiselle maahanmuutolle. Vuoteen 2030 mennessä ulkomaisia työntekijöitä pitäisi olla 50 0000 enemmän kuin nyt.

Lahden selvitys moottoriratakisojen kustannuksista ei huoleta Kymiringin toimitusjohtajaa: "En keksi, mitä selvityksestä voi saada irti"

Lahden kaupunki aikoo selvittää syksyn aikana, millaisia kustannuksia kaupungin tapahtumayhtiölle on kertynyt yhteistyöstä moottoriratayhtiö Kymiringin kanssa. Selvityksessä arvioidaan, kannattaako tapahtumayhtiön toimintaa jatkaa.

Mikkelin kehitysyhtiön toimitusjohtaja irtisanoutui tehtävästään

Juha Kauppinen on toiminut Mikkelin kehitysyhtiön toimitusjohtajana vuodesta 2016 alkaen.

Kansallisteatterin pääjohtaja A-studiossa rajoitusten purkamisesta: "Farssi tulee heti ekana mieleen"

Hallitus pääsi yksimielisyyteen siitä, että kahden metrin turvavälivaatimuksesta luovutaan. Muutoksen uskotaan helpottavan erityisesti kulttuuri- ja tapahtuma-alaa. Helpotuksesta huolimatta ristiriitaiset viestit rajoitusten purkamisesta muistuttavat Kansallisteatterin pääjohtaja Mika Myllyahon mukaan farssia tai tragikomediaa.

"Olin finne, jotain rumaa ja naurettavaa" – Anna Takasta kiusattiin lapsena Ruotsissa, aikuisena hän raivasi tietä suomalaisjohtajille

Anna Takanen johti Ruotsin kahta suurinta teatteria, kunnes sai tarpeekseen ja palasi näyttelijäksi. Nyt hänet nähdään ensi kertaa isänsä entisen kotimaan näyttämöllä Helsingissä. Aiheena ovat sotalapset.

Sieviläisen Scanfilin tuotteilla hyvä kysyntä – yhtiö suunnittelee noin 6 miljoonan euron investointia Kiinaan

Tuotannon laajennus maksaisi noin kuusi miljoonaa euroa, rakennustyöt Suzhoun tehtaalla voitaisiin aloittaa ensi vuonna. Scanfilin pääkonttori on Sievissä.

Kainuun soten uuden terveysjohtajan nimestä ei vielä tietoa, valinta siirtyy syyskuulle

Terveysjohtajan tehtävään hakeneiden soveltuvuustestien tuloksia ei ole vielä keretty tulkita. Kainuun soten yhtymähallituksen kokous päätti, että terveysjohtajan valinta tullaan siirtämään seuraavaan kokoukseen päätettäväksi. Kokous järjestetään syyskuun alussa.

Tytti Yli-Viikarin rikosepäily siirtyy syyteharkintaan – epäiltynä myös toinen VTV:n johtaja

Rikostutkinta koskee kahta epäiltyä rikosta. Toinen liittyy sopimukseen, jossa viraston virkamies sai kaksi vuotta vastikkeetonta palkkaa. Toinen liittyy lentopisteiden mahdollisesti lainvastaiseen käyttöön.

Koronarajoitukset herättävät hämmennystä jääkiekon SM-liigakauden alkaessa – KooKoon toimitusjohtaja: ''Tuntuu, että soppaa tekemässä on aika monta kokkia''

Esimerkiksi turvavälikäytäntöjen tulkinta herättää KooKoon toimitusjohtajan Sakari Välimaan mukaan kysymyksiä.

Kartonkijätti osti muovittoman kahvikupin kehittäneen tehtaan Suomesta – ilmoitti heti isosta investoinnista: "Myös meillä on visio"

Suomalaisen Kotkamills-metsäteollisuusyhtiön ostanut itävaltalainen Mayr-Melnhof-yhtymä investoi 20 miljoonaa euroa suomalaistehtaaseen. Uusi omistaja haluaa kehittää lisää muovittomia elintarvikekartonkeja.

Väkivaltaa, toistuvia rattijuopumuksia, jopa vankeutta – tutkimusryhmä penkoi yritysjohtajien taustoja ja kävi ilmi, että useilla on rikostuomioita

Oulun yliopiston laajassa tutkimuksessa selvisi, että yritysjohtajien taustoja ei aina kehdata udella tai tarkistaa. Viime vuosina tilanne on parantunut, koska asenteet työelämässä ovat muuttuneet.

Osuuskauppa Suur-Savon uudeksi toimitusjohtajaksi valittiin Ari Miettinen

Osuuskauppa Suur-Savon hallintoneuvosto päätti asiasta tänään kokouksessaan.

RTK-Palvelun toimitusjohtajaksi Samuli Eskola

Nykyinen toimitusjohtaja Ismo Heikkonen jää eläkkeelle ensi vuonna.

MM-rallia ajettiin F1-radalla, jonka toimitusjohtaja kuoli viime yönä – rikosta epäillään

Spa-Francorchampsin moottoriradan toimitusjohtaja Nathalie Maillet on kuollut, kertovat useat medialähteet.

Jääkiekon SM-liiga etsii uutta toimitusjohtajaa

Riku Kallioniemi on siirtymässä uusien haasteiden pariin. 

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle