Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Suunnittelija Jenni Ahtiainen kehitteli helpon maskin sukkahousuista – katso video: "Materiaali löytyy lähes jokaisen kotoa"

Kun koronarajoituksia puretaan, myös Suomessa maskien käyttö lisääntyy. VTT:n tuoreessa tutkimuksessa polyesteri pärjäsi puuvillaa paremmin.

Sukkahousut ovat pikkujoulujen vihattu ja rakastettu asuste – myös kertakäyttöasusteelta vaaditaan yhä enemmän vastuullisuutta

Ekologisempia sukkahousuja odotellessa niiden kestävyyteen voi vaikuttaa oikealla käsittelyllä. Katso ammattilaisten 12 vinkkiä kestävään käyttöön.

Juontajat muistelevat 10-vuotiasta Puoli seitsemän -ohjelmaa: "Sukkahousuissa keekoilu ja Havis Amandalla paidatta juoksu ovat normihommia"

10 vuotta täyttävän Puoli seitsemän -ohjelman juontajat Susanna Laine ja Mikko Kekäläinen kertovat nauttivansa työstään, jossa voivat tarjota katsojille hyvän mielen lisäksi myös merkityksellisiä hetkiä.

Kun muovi oli muotia ja sitä oli kaikkialla

Muovi eli Suomessa nousukauttaan 1950–1960-luvuilla.

Sukkamestarit yrityssaneeraukseen

35 työntekijää työllistävä yritys kärsii siitä, että kotimaiset sukat eivät tahdo pärjätä hintakilpailussa tuontisukkien kanssa.

Isä luovuttaa tyttärensä, miehet ryöstävät morsiamen ja sukkanauha lentää – häätavat heittävät tasa-arvon romukoppaan

Hääperinne näyttää kummalliselta nykysilmin tarkasteltuna, pohtivat tutkijat. Tapasimme vihkiparin, joka ei halunnut suuria kirkkohäitä.

Muotiasiantuntija: Juhliin pukeudutaan pukukoodin mukaan, mutta yksi poikkeus sallitaan: "Ruotsin prinsessatkaan eivät aina käytä sukkahousuja"

Farkut eivät kuulu juhliin, elleivät ne ole mökki- tai grillijuhlat, sanoo etiketistä kirjan kirjoittanut Mirva Saukkola.

Tiesitkö, että kalsareiden kirjavat kuosit on alun perin tarkoitettu naisten leninkeihin – näin rakas vaatekappaleemme on kehittynyt vuosien saatossa

Pitkien kalsareiden evoluutio on edennyt raappahousuista humoristisiin ja värikkäisiin kuoseihin. Nykyään miestenkin kalsareita myydään seksikkyydellä.

Sarkahousut, sukkahousut, salihousut – suomalainen on aina tiennyt, mikä on muotia, muttei ole välttämättä välittänyt siitä

Yle Uutisten juttusarjassa perehdytään suomalaisten arkeen Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi.

Sukkahousuille on 285 käyttöniksiä – "Toki osa on kehitetty pilke silmäkulmassa"

Niksibussikiertue etsii uusia arjen helpotuksia. Sukkahousuvinkit ovat perinteisesti olleet suosiossa.

Vodkaturistit

Suomalaiset matkustivat itään elämään kuin ruhtinaat.

Tornion Nanson sukkahousutehtaan viimeiset päivät ovat käsillä – "Tuntuu pahalta"

Tornion sukkahousutehtaalla alkaa olla jo hiljaista. Työntekijät surevat työyhteisön hajoamista ja monella päättyy useiden vuosikymmenien työ.

Sananen – Minulla on tänään anttila

Kotikaupunkini Anttila lopetti. Jotenkin tuntuu, että se jatkaa elämäänsä nimenä ja käsitteenä. Minulla saattaa jopa olla se.

Sukkahousutehtaan tytöt – Oili, Maikki ja Satu neulovat viimeiset kotimaiset sukkikset

Oili, Maikki ja Satu ovat tehneet sukkahousuja aina. Maikki on ommellut saumaa, Oili on tehnyt kärkeä, Satu ommellut legginsien pitsejä. Vaimot, kuten naisia Torniossa kutsutaan, ovat taikoneet langasta satoja miljoonia sukkahousuja. Oili, Maikki ja Satu jäävät viimeisiksi kotimaisten sukkahousujen tekijöiksi, kun Nanso Group sulkee tehtaan marraskuussa.

Auttaminen on Jaanan elämäntapa – "Asun nuorten tukiasunnolla, toimin sijaisäitinä"

Kajaanilaisen Jaana Vanhalan elämäntapa on auttaminen, jota hän toteuttaa työssä nuorten mielenterveyskuntoutujien kanssa. Työpäivän jälkeen jatkuu nuorten tukeminen kotioloissa. Ei siis ihme, että Vanhala valittiin 50 aktiivisimman kainuulaisen joukkoon.

Lopullinen niitti Tornion sukkahousutehtaalle – Nanso vahvisti myynnin norjalaisille

Vaatevalmistaja Nanso vahvisti perjantaina neljän brändinsä myynnin. Yritys keskittyy kahteen tavamerkkiin, Nansoon ja Vogueen.

Nanson ja Halpa-Hallin mukana katoaa naisvaltaisia työpaikkoja – hoitoalalla olisi töitä

Nanson sukkahousutehtaan mukana katoaa sata naisvaltaista työpaikkaa Meri-Lapista. Lisäksi Meri-Lapista vetäytyvän Halpa-Hallin mukana alueelta lähtee kolmisenkymmentä työpaikkaa. Uusi tilanne haastaa niin työvoima- ja elinkeinotoimiston kuin Tornion kaupunginkin.

Ensimmäisen kerran sääret sujahtivat torniolaisiin hienosukkiin kuusi vuosikymmentä sitten

Sukkien kuningatarta Amaria kudotaan vielä vähän aikaa Tornion sukkahousutehtaalla. Sukkahousuteollisuutta kaupungissa on ollut jo kuuden vaihderikkaan vuosikymmenen ajan. Kotimaiset sukkahousut ovat kuitenkin pian historiaa.

Nanso: Vaatteiden valmistaminen Suomessa kävi liian kalliiksi

Nanson mukaan tekstiiliteollisuutta oli hinnan takia mahdotonta enää pitää Suomessa, joten yhtiö myi osan brändeistään norjalaisen monitoimiyhtiö Orklan tytäryhtiölle. Lakkautettavan Tornion sukkahousutehtaan pääluottamusmiehen mukaan henkilöstöllä oli viimeiseen asti toivonkipinä, mutta säästöideat eivät kelvanneet työnantajalle.

Tornion kaupunginjohtaja: Nanson lopettaminen iso juttu Tornion historiassa

Tornion kaupunginjohtaja Timo Nousiainen sanoo, että Tornio tunnettiin ennen Nansosta, Lapin Kullasta ja Outokummusta. Tekstiiliteollisuuden vuosikymmenet Torniossa päättyvät näillä näkymin syksyllä, kun Nanso sulkee sukkahousutehtaan.

Nanson Tornion tehtaan luottamusmies: "Löyhässä hirressä roikkuminen jatkuu"

Tekstiilivalmistaja Nanson Torniossa sijaitsevan sukkahousutehtaan kohtalo ei ratkennut vielä tiistaina. Yllättyneisyys oli päällimmäinen tunne työntekijöiden keskuudessa.

"Piilolinssit eivät ole yhden koon sukkahousut"

Piilolinssien käytössä on tärkeä huolehtia silmien terveydestä. Piilolinssin on oltava puhdas ja hygieeninen, jotta sillä näkee hyvin ja se on turvallinen silmälle.

Pikkujoulumuoti on täynnä kimallusta – naisten mekoista miesten partoihin

Tänä vuonna naisia houkutellaan heittämään turha kainostelu pois ja pukeutumaan päästä varpaisiin kimalteleviin juhla-asuihin. Säihkettä löytyy tänä vuonna myös miesten parroista.

Tiukat ajat saavat kansan neuvokkaaksi – niksejä kehittävät eniten nuoret naiset

Ensimmäiset niksit julkaistiin Pirkka-lehdessä vuonna 1974. Yli 40 vuotta ja 100 000 niksiä myöhemmin arkielämää helpottavia kikkoja lähetetään toimitukseen edelleen tuhansia vuodessa. Sukkahousut ovat yhä monipuolisin niksien innoittaja.

Havaintoja, naisia koskevia luonnonlakeja ja miehiäkin, sekä myös totuuksia ja muita harmeja

Naispiirteitä ja naiskäsilaukun ihmesisältöjä miettii MK

Tämä ei onnistuisi nykyautolla: Jyrki on auttanut auton liikkeelle perunalla, sukkahousuilla ja mäntysuovalla

Sukkahousuilla voi korvata laturin hihnan, mutta mihin ihmeeseen autokorjaaja on tarvinnut perunaa tai mäntysuopaa? Tiepalvelun konkari listasi konsteja, joita nykyautoilijan ei kannata yrittää, mutta jotka ennen pelastivat monta tien varteen hyytynyttä autoa.

Nanso – sata vuotta historiaa

Liki sata vuotta vanha Nanso on suurissa vaikeuksissa. Edes asema Suomen suurimpien vaatetusalan yritysten joukossa ei riitä pitämään yhtiötä pystyssä nykyisenlaisena.

Kotikonsteina rautalanka ja ilmastointiteippi – Autohuoltamolla törmätään asiakkaiden kekseliäisyyteen

Auto voi kärsiä, jos sitä yrittää korjata tietämättä, mitä tekee. Rautalankaa ja ilmastointiteippiä voi käyttää, jos tietää kuinka niillä autoa korjataan, mutta sukkahousut kannattaa unohtaa.

Tomaatin kanssa suutelua, vihkisormukset leipäpussinsulkijoista – Suosikkiniksit vuosien varrelta

Pirkka-lehden niksipalstaa toimittava Anssi Orrenmaa kokosi suosikkiniksinsä. Niksit ovat ilmestyneet Pirkka-lehdessä 2000-luvun aikana sekä Orrenmaan toimittamassa Pirkan kielletyt niksit - X-files -kirjassa.

Korutaidetta sukkahousuista ja munakennoista

Koruja vai taidetta – vai korutaidetta? Siinä vasta pulma. Suomessa korutaiteen arvostus on vielä lastenkengissä eikä koruja oikein osata käyttää.

Kadonneesta pikkutytöstä on tehty havaintoja Lieksassa?

11-vuotiaasta tytöstä on mahdollisesti tehty näköhavainto torstai-iltana Lieksan keskustassa Tytön myös uskotaan olleen aktiivinen some-keskustelussa.

Kadonnutta pikkutyttöä etsitään Lieksassa kerrostalon läheisyydestä

Kadonnutta 11-vuotiasta somalityttöä etsitään Lieksassa. Etsinnät kohdistetaan alueelle, jossa tyttö on nähty viimeksi. Tyttö katosi keskiviikkona illalla. Katoamisilmotus hänestä tehtiin torstai-iltana.

11-vuotias tyttö kateissa Lieksassa jo toista päivää

Lieksassa on kateissa 11-vuotias tyttö, joka katosi kerrostalosta kaupungin keskustassa keskiviikkoiltana. Tyttö on kansallisuudeltaan somali.

Heraldinen lilja jäi Turussa naisen jalkoihin jo 20-luvulla

Mikäli satunnainen markkinointiviestinnän kuluttaja kaipaa uusia katsantokantoja heraldiseen liljaan, niin Lilja-patsaalla se onnistuu. Siinä se nimittäin on: kiveen hakattuna, kolmiulotteinen lilja, Turussa ja Lilja-patsaan alaosassa.

Mekö muka laiskoja liikkumaan: "Leireille hyvässä kunnossa ja huonossa takaisin" – video

Porilaiset ovat tuoreen tutkimuksen mukaan maan laiskimpien liikkujien joukossa. Miesvoimisteluryhmä Näppärät haluaa kumota tämän harhaluulona. He pitävät huolen siitä, että varttuneempaankin ikään ehtinyt kroppa pysyy vetreänä. Joskus harjoitukset keskittyvät tosin mentaalipuoleen.

Kajaanissa miehet ja pojat tanssivat – "Raja-aidat ovat kaatuneet"

Ensimmäiset yksittäiset poikaoppilaat aloittivat tanssinopettaja Minna Palokankaan opissa 30 vuotta sitten, nyt poika- ja miestanssijoita on jo toista sataa. Tanssiryhmä Äijiin kuuluva Pekka Laakkonen ei voisi kuvitella parempaa harrastusta kuin nykytanssin.

Nuorisomuoti ei ole aina talveen sopivaa: "Kyllähän 1960-luvullakin on paleltu"

Nyt muodissa olevat pitkät paidat, vyöt, lapaset ja pipot ovat pakkaspukeutumisen kannalta hyviä valintoja. Pipo jo tuo lämpimän olon, vaikka muuten olisi pukeutunut kevyesti.

Mies on tuunannut joulukuustaan 10 vuotta nippusiteillä – täydestä on mennyt

Kokkolalaisen Juha Hakalan tontilla kasvaa vain pitkiä, kapeita ja oksiltaan harvoja kuusia. Noin vuosikymmen sitten hän keksi keinon, jolla omalta maalta saa tuuhean joulukuusen.

Sähköä rätisevän vaatteen voi kesyttää keittiöstä löytyvillä aineilla

Kun pakkanen vähentää ilmankosteutta, sähköisyys lisääntyy. Hiukset hulmuavat pörrönä ja vaatteet rätisevät riisuttaessa. Antistaattisia suihkeita vaatteisiin saa kaupasta, mutta kotikonsteillakin voi vähentää juhlamekon tarttumista sukkahousuihin. Myös materiaalien valinnalla on väliä.

Väärin lajiteltu jäte voi matkata satoja kilometrejä turhaan

Ekoroskin alueella kerätystä kotitalousjätteestä palautuu viikoittain kaksi lastia väärän lajittelun vuoksi. Esimerkiksi mätääntymään päässyt kasvis pitää erottaa pussistaan ennen roskapussiin laittamista. Muuten pikkupussi saattaa matkustaa satoja kilometrejä ennen päätymistään oikeaan osoitteeseen.

Näkökulma: Tunnustan, olen sählääjä

On aivan mahdollista iskeä itseään vahingossa paistinpannulla päähän, lyödä varpaansa seinään niin, että luut murtuvat ja kulkea kaupungilla sukkahousut farkunlahkeesta katua viistäen – ihan vain epähuomiossa. Toimittaja Hanna Lumme on töissä järjestelmällinen, mutta vapaalla parantumaton sählääjä.

Pirullinen koru kertoo porilaisuudesta

Jokaisen paljasjalkaisen tai henkisen porilaisen kunniaksi on luotu peräti kaksi korusarjaa. Piru- sekä Jaa mää vai-riipukset kertovat paikkakunnan ajatusmaailmasta.

Sääskitesti: höyryt ja öljyt toimivat, sukkahousut eivät

Sukkahousuansa, tyhjä tomaattimurskapurkki, oliiviöljy, kaasulla tai sähköllä toimiva karkotin...keinot ovat monet, kun sääskistä pitää päästä eroon.

Keskusta äänestää sukkahousuista, mutta ei puheenjohtajasta

Keskustan 75. puoluekokous järjestetään viikonloppuna Turussa. Tämänkertaista puoluekokousta vietetään sammutettujen lyhtyjen valossa, mutta toista oli silloin, kun keskusta kokoontui edellisen kerran Turussa.

Kuinka nainen sai housut

Neliosainen sarja vuodelta 2012

Urpilainen kiitti Rinnettä: Sinun rohkeutesi teki tästä SDP:n kevään

Urpilainen antoi seuraajalleen neuvon: älä koskaan laita verkkosukkia valokuviin.

Hortonomi opastaa: "Kasvata omenapuuta kuin lasta"

Jos pihamaallasi kasvaa omenapuita, niiden leikkaamisen aika on nyt. Mitä pienemmät lämpötilanvaihtelut ovat, sitä otollisempi on hetki puun parturoinnille. Pahin virhe on ahnehtia nuorista kasveista omenasatoa kiireellä ja jättää ne leikkaamatta.

Vääränkokoisesta tukisukasta voi olla enemmän haittaa kuin hyötyä

Oikein mitattu tukisukka aiheuttaa pienen paineen nilkasta ylöspäin. Liian löysästä ei ole paljonkaan hyötyä.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle