Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

"On mahdollista, että kadonnutta nunnaa ei koskaan löydetä" – poliisi jatkanut etsintöjä haastavissa olosuhteissa

Lintulan nunnaluostarista viime heinäkuussa kadonneen nunnan etsinnöissä on ollut apuna neljä ruumiskoiraa.

Kukkairokeesi tekee miehestä viikingin – kukat koristavat nyt ihoa ja vaatteita

Suurten kaupunkien katukuvaa koristava kukkatrendi näkyy myös muodissa. Elävillä kukilla koristellaan vaatteita, tatuoidaan ihoa ja tehdään vaikka kaljupäälle irokeesi.

Hätänumeron käyttö vikatilanteessa hämmentää – SIM-kortin poisto voi olla hankalaa

Operaattorin vioittuneen verkon voi ohittaa ottamalla SIM-kortin pois puhelimesta. Kuitenkin kortin poistaminen ei onnistu kaikista puhelimista äkkitilanteessa. Yle testasi asian yhdessä Itä-Suomen hätäkeskuksen kanssa.

Lomamatka 70-luvulle – reality-reissulla 2010-luvun Suomessa 1970-luvun varustein

Kolme erilaista porukkaa reissaa 2010-luvulta 1970-luvulle.

Tytöt saavat poikia enemmän hellyyttä päiväkodissa

Jos tytöllä on mekossa vetoketju, hiuksissa pinnejä ja pompuloita, hoitaja auttaa häntä ja jutustelee samalla hänen kanssaan. Poikien tavarat ja vaatteiden kuvat eivät samalla tavalla houkuttele vuorovaikutukseen.

"Hyvä enkeli on sellainen, joka lukee selvästi"

Tamperelaisen Hallilan koulun kolmasluokkalaiset enkelit jännittivät joulujuhlaesitystään perjantaiaamuna. Onneksi ryhmältä löytyivät oikeanlaisen enkelikuoron tärkeimmät edellytykset: hyvä yhteenlukutaito ja sopivat toogamaiset mekot.

Kolme forssalaislasta kiinni sarjanäpistyksistä

Kolme forssalaista alaikäistä lasta jäivät kiinni pikkutavaroiden näpistelystä Forssan Tapulikadun ostoskeskuksessa. Lasten hallusta löytyi myös muuta anastettua tavaraa.

Hotelli Palace oli Helsingin moderni majapaikka

Palace valmistui parahiksi Helsingin olympialaisten alla.

Vanhat aloittivat kampaajan kourissa

Lukiolaisten vanhojenpäivä alkoi monen nuoren naisen kohdalla parturin pallilla. Nutturat on laitettava kuntoon heti aamusta, koska niiden tekemiseen menee toista tuntia.

Maailman suurin tyttöbändi pääsi Guinnessin ennätysten kirjaan

Japanilainen AKB48-yhtye on päässyt Guinnessin ennätysten kirjaan maailman suurimpana tyttöbändinä. Bändillä on sisarryhmät ja sijaisesiintyjät mukaan lukien kaikkiaan 200 jäsentä eri puolella Japania. Kotimaassaan AKB48 on jo suurmenestys.

Naiset ovat sottapyttyjä

Naiset sotkevat Jyväskylän liikuntatiloissa miehiä enemmän. Esimerkiksi uimahalli AaltoAlvarin siivojat kohtaavat jos jonkinnäköisiä inhimillisen toiminnan jälkiä. Naiset myös peseytyvät miehiä huonommin.

Netti, menneisyyden runsaudensarvi

Uusi teknologia voi olla portti menneisyyteen. Esimerkiksi sieltä Internetistä voi löytää paljon vanhaa tuttua, toteaa Jouni Koutonen.

Juha Siro: Marilynin hiuspinni

Kun ihminen menettää muistinsa, hänen minuutensakin alkaa murtua. Mitä identiteetistä jääkään jäljelle, siitä kertoo Juha Siron romaani. Hän pohtii, mikä on aitoa ja onko sillä mitään väliä.

Aamun kirja 15.12 Juha Siro: Marilynin hiuspinni

Kun ihminen menettää muistinsa, hänen minuutensakin alkaa murtua. Mitä identiteetistä jääkään jäljelle, siitä kertoo Juha Siron romaani. Hän pohtii, mikä on aitoa ja onko sillä mitään väliä.

Esiraadin kommentit Runeberg-ehdokkaista

Runeberg-ehdokkaat valitsi esiraati, johon kuuluivat kirjailija Orvokki Autio, tutkija ja suomentaja Anna Helle Jyväskylän yliopistosta sekä kirjallisuudentutkija ja kriitikko Rita Paqvalén Helsingin yliopistosta.

No Criticism over Repatriation of Georgian Women

The Parliamentary Ombudsman has found that Finnish officials did not violate the human rights of a group of Georgian women who were refused entry to Finland and repatriated early last year.