Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kela muistuttaa veronpalautusten maksun kynnyksellä: Voi leikata toimeentulotukea

Suuri veronpalautus voi vaikuttaa toimeentulotukeen useamman kuukauden ajan.

Richardsson vaihtaa valmentajaksi Jukka Keskisalon – löysi heti ongelmat

Camilla Richardsson haluaa terävyyttä kauden pääkisoja varten Lontoon MM-pettymyksen jälkeen.

Sunny Car Center -liikemies Markku Ritaluoma menettää rantahuvilansa

Helsingin hovioikeus piti voimassa Nuuksion rantahuvilan ulosoton. Miljoonavelkojen vuoksi liikemies Markku Ritaluoma on menettänyt myös kotitalonsa Espoossa ja golf-huoneiston Hämeenlinnassa.

Ilves onnistui lopultakin - D'Amigo väläytti lupaavasti

Ilves on huutanut tuskissaan edellisviikot, ja tuskanhuudot oli kuultu ilmeisesti Ameriikassa saakka.

Ulosottomiehistä on tullut siistejä sisätyöläisiä

Velkojen ulosmittaus on edelleen ulosottomiehen työn päämäärä, mutta itse tekeminen on muuttunut vuosien varrella radikaalisti. Mielikuva kotikäyntejä tekevästä pöytähopeat ja television mennessään vievästä virkamiehestä on takavuosien peruja. Ulosotossa tapahtui vuonna 2004 tietojärjestelmäuudistus.

Sunny Car Center -yrittäjän ongelmat jatkuvat

Hämeenlinnaan suurautokauppaa puuhanneen Sunny Car Centerin omistaja Markku Ritaluoma menettää kotitalonsa. Espoon käräjäoikeus teki keskiviikkona päätöksen, jonka mukaan Ritaluoman kotikiinteistön ulosmittaus on tehty laillisesti. Päätös ei kuitenkaan ole vielä lainvoimainen.

Suomalaisen NHL-komennus loppui lyhyeen: ”Ei ole ikinä ottanut niin koville!”

Markus Hännikäisen NHL-komennus marraskuun lopulla jäi lopulta noin kuuden minuutin mittaiseksi. Pettymys oli hienon AHL-syksyn jälkeen tulokkaalle valtava.

Sibelius virui veloissa vuosikymmeniä – flyygelikin oltiin ulosmittaamassa

Sibelius pääsi veloistaan vasta yli 60-vuotiaana ja hän vaurastui vasta vanhoilla päivillään.

Ksml: Ulosotossa aiempaa enemmän terveys- ja päivähoitomaksuja

Viime vuonna ulosmitattavina oli etenkin sairaala-, terveyskeskus- ja hammashoitomaksuja sekä lasten päivähoitomaksuja.

Increase in real estate foreclosures

Compulsory auctions have declined in recent years as properties are sold online or through estate agents. Although there's been a 10-20 percent increase in foreclosures in Finland, unpaid debt by the average person has decreased slightly while it has increased for businesses and other groups.

Kiinteistöjen ulosmittaus lisääntynyt

Niin sanottujen pakkohuutokauppojen määrä on kuitenkin viime vuosina vähentynyt ja kohteita pyritään myymään esimerkiksi netissä.

Suomi ja Ruotsi iskevät yhteen MM-areenalla - kumpi säästelee taitavammin?

Salibandyjätit kohtaavat alkulohkovaiheen päätöspelissään. Yle Urheilun asiantuntija Petteri Bergman uskoo, ettei aivan viimeisiä kierroksia vielä oteta.

Yle Urheilun asiantuntija: Tarkkailkaa Suomen ykköskenttää

Suomi kohtaa salibandyn MM-kisojen avausottelussa lauantaina Saksan, joka ylsi kaksi vuotta sitten MM-neloseksi.

Skandaali kappalaisen valinnasta Rovaniemellä

Rovaniemen evankelis-luterilaisen seurakunnan kappalaisen valinta saattaa mennä oikeuden käsiteltäväksi. Seurakunnan kirkkovaltuusto valitsi kappalaiseksi rovasti Tuomo Korteniemen, mutta kirkkovaltuustolta puuttui tieto hänen toisesta talousrikostuomiostaan.

Velallisen ulosoton suojaosaan korotus - 10 senttiä päivältä

Palkan ulosmittausten suojaosuus nousee ensi vuoden alusta alkaen. Yksinelävän velallisen suojaosuus nousee tasan kolme euroa 680,70 euroon ja yhden huollettavan kohdalla 3,90 euroa 924,90 euroon.

Pakkomyynti ei tarkoita alennusmyyntiä – ulosottovirasto tiukkana nettihuutokaupoissa

Ulosottovirastot ovat siirtäneet huutokauppansa pääasiassa nettiin. Nettipalstoilla moottoripyörät, autot ja asunnot vaihtavat omistajaa nopealla aikataululla. Pilkkahintaan näitä pakkomyytäviä kohteita ei kannata kuvitella ostavansa.

Maailmanmestari liittyy Yle Urheilun asiantuntijatiimiin

Maailmanmestari Paavo Puurunen hyppää aidan toiselle puolelle ja liittyy Yle Urheilun asiantuntijatiimiin. Puurunen uskoo tuoreen päävalmentajan tuoneen joukkueeseen uusia tuulia.

Kirkonkylän koulun remontti koettelee Ruokolahden taloutta – jopa lomautuksista keskustellaan

Veroprosentin korotukselle on Ruokolahdella yksimielisyys, sillä kunnan tulopohjan laventaminen saa kannatusta yli puoluerajojen. Säästöistä kunnassa on myös erimielisyyttä.

Vasaran alle joutuneet omakotitalot heijastuvat asuntokauppaan Oulussa

Ulosottoon menneiden asuntojen määrät ovat nousseet viime vuosina koko maassa, mutta Oulussa kehitys on ollut omaa luokkaansa.

Pikavippien ulosotot kääntyivät laskuun

Pikavippien maksuhäiriöiden määrän kasvu on taittunut. Oulun seudun ulosottovirastosta todetaan, että viime kesän lakimuutos on parantanut tilannetta. Lakimuutoksella kiristettiin lainan myöntämistä.

Ulosoton määrät kasvoivat viime vuonna

Vajaa puolet ulosottoon määrätyistä saatavista onnistutaan perimään takaisin.

Ulosotettu omaisuus myydään yhä useammin netissä

Päijät-Hämeen ulosottoviraston lisäksi myös muutamat asunto-osakeyhtiöitä ja kiinteistöjä ulosottajat kauppaavat netissä. Nettikauppaa perustellaan hyvällä tavoittavuudella ja sillä, että hinnat nousevat korkeammiksi kuin tavallisissa huutokaupoissa.

Nuoret leijonat tosipaikassa - "Olen kahdeksan kuukautta odottanut tätä"

Karri Kivi näkee MM-kisojen puolivälierän ennen kaikkea mahdollisuutena tehdä tarinaa.

Keskustele: Kuka ulosmittaa valmentajan luottamuksen?

Kuka ulosmittaa valmentajan luottamuksen? Joukkue? Seuran hallitus? Fanit? Vaiko tänä päivänä jopa media?

Kela pahoittelee huolta ja harmia - ei ulosmittaa veronpalautusta maksusuunnitelmassa pysyneiltä

Kela voi pyytää veronpalautuksen ulosmittausta, jos velan osamaksusuunnitelmaa ei noudateta. Velka voi olla peräisin esimerkiksi liiallisesta opintotuesta.

Velkakierteet vievät nyt monelta kodin

Ulosmitattavaa velkaa on usein monelle taholle. Ulosottoviraston myytäväksi päätyy myös arvoasuntoja.

Suomi on frisbeegolfin suurmaa innostuksessa ja kehitysvauhdissa

Suomi on innostukseltaan ja kehitysvauhdiltaan frisbeegolfin suurmaa, mutta maailman huippua hallitsevat ainakin toistaiseksi amerikkalaispelaajat.

Mies piti panttivankina neljää palomiestä Yhdysvalloissa

Palomiehet olivat vastanneet normaalilta vaikuttavaan hätäpuheluun.

SPV:n valmentaja odottaa infernaalista yleisöä kotiluolaan

Salibandyn suomenmestaruuskamppailu alkaa tänään perjantaina Seinäjoella. Finaalisarjassa ovat vastakkain tutut kumppanit Seinäjoen peliveljet ja SSV. Mestaruuteen tarvitaan voitto kolmesta ottelusta.

Haminan työväentalo jatkaa toimintaansa ulosmittauksesta huolimatta

Haminan työväentalo on ulosmitattu remonttikiistasta kertyneiden velkojen vuoksi. Käräjäoikeus on määrännyt sekä työväenyhdistyksen että rakennusyhtiön korvauksiin. Molemmat osapuolet ovat valittaneet käräjäoikeuden päätöksestä hovioikeuteen.

Kela laajentaa veronpalautusten ulosmittausta

Jatkossa Kela voi viedä veronpalautukset, vaikka tuennostaja pysyisi osamaksujensa aikataulussa. Muutos koskee kuitenkin vain uusia maksusuunnitelmia.

Lähteenmäki pääsi vihdoin näyttämään vauhtinsa

Krista Lähteenmäki onnistui jälleen taktiikassaan ja teki nousujohteisen kisan Tour de Skillä. Lähteenmäki sanoikin odottaneensa tilaisuutta näyttää kuntonsa.

Veronpalautus ulosmitattiin ilmoittamatta – apulaisoikeusasiamieheltä moitteet

Velallinen ei saanut maksukehotusta tai ennakkoilmoitusta veronpalautuksensa ulosmittauksesta, eikä siksi voinut estää ulosottomerkintää. Apulaisoikeusasiamiehen mukaan menettely on vaarantanut velallisen oikeusturvaa.

HPK:n A-P Selin: Äijälauma näyttää päivä päivältä enemmän joukkueelta

Jääkiekon SM-liiga alkaa torstaina. Viimekaudella toiseksi viimeiseksi sijoittunut HPK hakee uutta nousua mm. uuden päävalmentajansa Ari-Pekka Selinin johdolla

Kela perii jälleen velkoja veronpalautuksista

Ulosoton kautta perityistä veloista ei tule maksuhäiriö- tai luottotietomerkintää, mutta kylläkin ylimääräisiä kustannuksia.

Naisten satasen alkuerissä kaikkien aikojen nopein olympiapyrähdys

Carmelita Jeter teki naisten sadan metrin alkuerissä häikäisevän ajan kipaistuaan suoran mitan aikaan 10,83 sallituissa oloissa.

Kela jatkamassa opiskelijoiden veronpalautusten ulosmittausta

Kansaneläkelaitoksen lakimiehen Antti Partasen mukaan ulosotto jatkuisi kuitenkin vasta vuonna 2013. Kohua herättänyt käytäntö otettiin käyttöön viime joulukuussa.

"Työ jalkapallokentän kanssa alkaa"

Palloliitto lähtee tekemään työtä yhdessä jalkapalloväen kanssa uuden valmennuslinjansa mukaisesti. Keskiössä on systemaattinen kehittymisen seuranta.

Virkavelvollisuuden rikkominen toi ulosottomiehelle sakkoja

Kanta-Hämeen käräjäoikeus on tuominnut kihlakunnan ulosottomiehen sakkoihin virkavelvollisuuden rikkomisesta häätöasiassa. Ulosottomiehen syyttäminen perustui apulaisoikeusasiamies Maija Sakslinin antamaan syytemääräykseen.

Oikeusasiamies: Kela kertoi opintotukien ulosmittauksesta epäselvästi

Kelan ilmoitus ulosmitata liikaa maksettuja opintotukia veronpalautuksista ei ollut riittävän selkeä ja tarkka, sanoo oikeusasiamies Jussi Pajuoja. Oikeusasiamiehen mukaan Kelalla on kuitenkin oikeus ulosmitata erääntyneitä saamisia. Kela on jo ilmoittanut, että se aikoo tarkentaa tietoa ulosmittauksesta.

Oikeusvalvoja ymmärtää Kelan opintotukien ulosottoa

Kansaneläkelaitoksen tapa periä opintotukia ulosmittaamalla veronpalautuksia saa ymmärrystä eduskunnan oikeusasiamiehen toimistossa. Ulosmittaaminen ei ole laitonta ja Kelan selvitys kelpaa oikeusvalvojalle.

Maksuhäiriömerkintöjä jopa 40 000 lisää

Uusia maksuhäiriömerkintöjä tulee huhtikuusta alkaen jopa 40 000 ihmiselle, kun myös pitkäkestoinen ulosotto tulee merkinnän piiriin. Lisäys perustuu vuonna 2010 voimaantulleeseen luottotietolain uudistukseen, jonka siirtymäaika päättyy huhtikuussa.

Yhdysvaltain pankit 25 miljardin asuntolainasopuun

Yhdysvaltain viisi suurinta pankkia maksavat noin 25 miljardia dollaria helpotukseksi asuntonsa menettäeneille ja ylivelkaantuneille amerikkalaisille. Yhdysvaltain valtion ja maan viranomaisten mielestä lainoittajat käyttivät laittomia keinoja asuntolainakuplan puhkeamisen jälkeisissä ulosmittauksissa. Lainasovussa on mukana 49 osavaltiota.

Kela kertoo veronpalautusten ulosotoista "paremmin"

Kela aikoo jatkossa varmistaa, ettei ulosotto veronpalautuksista tule kenellekään yllätyksenä. Syksyllä moni opiskelija tyrmistyi huomatessaan, että velat Kelalle valuvat suoraan veronpalautuksista, vaikka he olivat noudattaneet osamaksusuunnitelmaa.

Kelan selvitettävä opintotuen ulosmittausta

Eduskunnan apulaisoikeusasiamies vaatii Kansaneläkelaitokselta selvitystä opintotuen ulosmittaamisesta veronpalautuksista. Ulosottovirasto lähetti opiskelijoille perintäkirjeen marraskuussa, vaikka nämä olisivat hoitaneet tuen takaisinmaksun osamaksusuunnitelman mukaisesti. Kelan on selvitettävä asiaa tammikuun loppuun mennessä.

Dufva palaa Jyväskylään - "Kavereita riittää"

Risto Dufva palaa tänään ensimmäistä kertaa Jyväskylään ja Hippokselle sen jälkeen, kun hänen ja JYPin tiet erosivat kauden alussa. Tapparan käskyttäjänä vajaan kauden mittaista projektia vetävä Dufva odottaa mukavaa perjantai-iltaa.

Nokian kiinteistöjä ulosmitattiin Romaniassa

Romanian veroviranomaiset ovat ulosmitanneet Nokian kiinteistöjä paikallisella tehtaalla. Verohallinnon mukaan Nokialla on maksamattomia veroja noin seitsemän miljoonan euron edestä.

Kelan opintotukiperintä pöyristyttää

Kelan päätös ulosmitata liikaa maksettuja opintotukia suoraan veronpalautuksista pöyristyttää opiskelijoita. Kela päätti ryhtyä ulosmittaukseen, vaikka opiskelija olisi tehnyt liikaa maksetuille tuille maksuohjelman ja noudattanut sitä. Kela ei myöskään ole antanut opiskelijoille mahdollisuutta maksaa liikoja tukia itse.

Vouti paikkaa Kelan ulosottotöppäilyä

Ulosottovirasto korjaa Kelan töppäilyä opinto- ja muiden Kela-tukien takaisinmaksujen ulosotossa. Valtakunnanvouti Juhani Toukolan mukaan ulosottorekisteriin ei merkitä veronpalautusten ulosottoja, jos velalliselle ei ole annettu mahdollisuutta maksaa saatavaa ennen ulosmittausta.

Professori Kelan päätöksestä: Moraalisesti väärin

Helsingin yliopiston prosessioikeuden professori Risto Koulu arvostelee Kelan päätöstä ulosmitata opintotuen takaisinmaksuja veronpalautuksista. Ulosmittaaminen maksusuunnitelman tehneiltä opiskelijoilta on Koulun mukaan moraalisesti arveluttavaa.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle