Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Oulainen houkuttelee uusia asukkaita veloituksettomalla vuokra-asumisella, edullisilla tonteilla ja rahallisilla korvauksilla

Oulainen uusii tänä syksynä viimevuotisen Koe Oulainen -kampanjan, jossa uudelle asukkaalle tarjotaan veloituksetonta asumista kaupungin vuokra-asunnossa. Viime vuonna kaupungin väkiluku kasvoi kampanjan ansiosta muutamalla kymmenellä.

Pilviteknologiayritys Nordcloud avaa toimipisteen Kuopioon – tarjolle kymmeniä uusia työpaikkoja

Nordcloud avaa 100 uutta työpaikkaa uusien toimistojen avautuessa Kuopioon ja Ouluun. Avautuvia työpaikkoja voivat hakea myös alaa vasta aloittelevat pilviosaamisesta kiinnostuneet henkilöt. Nordcloud toimii kymmenessä Euroopan maassa.

Varsinais-Suomen koronanyrkiltä helpotuksia: Etätyösuositus loppuu maakunnassa ensi kuussa

Varsinais-Suomen alueella koronatartuntamäärät ovat lähteneet vihdoin laskuun. Tämän takia koronakoordinaatioryhmä päätti lopettaa maakunnassa etätyösuosituksen ensi kuusta lähtien.

Tuore työllisyyskatsaus: Nuorten ja lomautettujen määrä laski, mutta pitkäaikaistyöttömien määrä kasvoi

Kaakkois-Suomessa pitkäaikaistyöttömien määrä on noussut viime vuodesta, mutta nuorten työttömyys puolestaan laskenut reilusti.

Työllisyystilanne paranee Pohjois-Pohjanmaalla samaa tahtia koronatilanteen kanssa, mikä näkyy etenkin lomautusten vähenemisenä

Elokuun lopussa maakunnassa oli alle 20 000 työtöntä työnhakijaa tai lomautettua. Se on yli 4000 vähemmän kuin heinäkuussa ja 3400 vähemmän kuin vuosi sitten. Myös avoimia työpaikkoja on aiempaa enemmän tarjolla.

Antti Itkosen perhe vaihtoi Lahdenväylän ruuhkat kodin vierestä aukeavaan luontoon – tutkimuksen mukaan joka viides työikäinen on kiinnostunut muuttamaan Lappiin

Lappiin muuttavien määrän ennustetaan kasvavan tulevina vuosina. Tärkeimpiä syitä Lappiin muutolle ovat luonto, parempi tasapaino työn ja vapaa-ajan välillä, asumisen edullisuus sekä turvallisuus.

Ennen Forssa oli mustaa työttömyysaluetta, mutta nyt työntekijöistä on jo pulaa: "Väkeä ei tahdo löytää mistään"

Forssan seudun työllisyystilanne on kääntynyt erinomaiseksi. Monen yrityksen näkymät ovat niin hyvät, että työvoimapula on jo arkipäivää.

Puolustusministeri Kaikkonen EU:n puolustusyhteistyöstä: "Ehkäpä reipas askel on näköpiirissä ensi keväänä"

Eduskunnassa keskusteltiin uudesta puolustusselonteosta. Kansanedustajia kiinnosti erityisesti EU:n puolustusyhteistyön mahdollinen tiivistyminen, jonka EU-komission puheenjohtaja nosti esiin eilisessä puheessaan.

Pohjois-Karjalassa on yhtä aikaa pula työstä ja työvoimasta – työvoiman kysyntä on lisääntynyt merkittävästi, samaan aikaan pitkäaikaistyöttömyys kasvaa

Työllisyysaste on noussut jo koronaa edeltävälle tasolle. Uusia työpaikkoja tuli auki vuoden alkupuoliskolla yli 10 000, mikä on 2 000 enemmän kuin viime vuonna. Samaan aikaan yli vuoden työttömänä olleita on maakunnassa 40 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten.

Ahdistaako paluu hikisiin toimistovaatteisiin? Tyyliekspertit antavat armoa, sillä korona on muuttanut myös pukukoodia

Tyyliniekka Matti Airaksisen mukaan myös pukukoodia noudattavilla työpaikoilla osataan arvostaa miellyttävältä tuntuvaa pukeutumista. Muodin professori Pirjo Hirvonen kehottaa luottamaan omaan tyyliinsä ja kantamaan sitä tyylillä.

Hampurilaisketju teettää nuorilla töitä ilman vessataukoja ja jopa palkatta – Oletko töissä toisessa yhtiössä? Millaisiin epäkohtiin olet törmännyt?

Oletko joutunut tekemään toistuvasti työvuoroja ilman taukoja? Oletko saanut potkut ilman syytä? Ovatko asiakkaat uhkailleet sinua? Teemme aiheesta juttua, johon kaipaamme apuasi.

Työpaikoilla puretaan koronarajoituksia, mutta onko väki rokotettu? Henkilöstöjohtajat: Tietoa ei ole – koronapassin käyttöönottoa tulee harkita

Yle kysyi kymmenen suomalaisyhtiön koronatilanteesta. Yritysjohto uskovat, että tarkempi tieto rokotettujen määristä auttaisi koronatoimien suunnittelussa.

Mitä työntekijän pitää kestää? Hesburgerissa työskennelleet nuoret kertoivat kurjista oloista, valvova viranomainen kävi läpi pahimmat epäkohdat

Hesburgerin nykyiset ja entiset työntekijät kertoivat Ylelle tehneensä töitä palkatta ja pitkiä työpäiviä ilman taukoja. Kysyimme valvovalta viranomaiselta kommentit työntekijöiden kuvaamiin tilanteisiin.

Ärsyttävätkö työpaikan hölmöltä tuntuvat säännöt? Tutkija: "Turhiksi koetaan ne säännöt, joiden perusteita ei tunneta"

Osa työpaikkojen säännöistä on tarpeellisia esimerkiksi turvallisuussyistä, mutta osa on aidosti hyödyttömiä ja arkea rampauttavia. Kerro jutun lopussa löytyvällä lomakkeella, millaisiin tilanteisiin olet joutunut outojen tai erikoisten sääntöjen kanssa työpaikallasi.

Koronatilanne erittäin huolestuttava JIK-alueella – kuntayhtymä vetoaa: "Noudattakaa rajoituksia ja suosituksia"

Tartunnanjäljitys on erittäin ruuhkautunut ja terveydenhuollon normaali toiminta on kuormittunut pahasti Ilmajoella ja Kurikassa.

Lounasruokaloiden tulevaisuus on epävarma – Henkilöstöjohtaja: "Ruokailijoiden määrä tulee lisääntyvän hybridityön kautta noin puolittumaan"

Työpaikkaruokailussa on tapahtumassa iso muutos koronan hellittäessä. Henkilöstöravintoloista osa säilyy, mutta ruokailijoita on selvästi vähemmän. Lähi- ja etätöissä vuorotteleville tarjotaan uusia palveluja, esimerkiksi mukaan ostettavia lounaskasseja etäpäiviksi.

Keskiviikko 11.8.2021

Budjettineuvottelut. Yläkoululaisten koronarokotukset. Koronatoimet työpaikoilla. Valmisruokien suosio. Sää.

Työterveyslaitos: Työpaikkojen on syytä ottaa syksyllä aikalisä koronatoimien purkamisessa

On toimittava vastuullisesti niitä kohtaan, jotka vielä odottavat toista rokotusannosta, linjaa pääjohtaja Koivula. Rokottamisesta tosin ei ole pakko kertoa työpaikalla.

Toni Viljanmaan kolumni: Tautien jyllätessä varovainen suomalainen rohkaistuu tarttumaan muutokseen – se voi olla yksi tie hyvään elämään

Tautiset ajat ajavat meitä muutoksiin. Muutokset liittyvät nyt elämänvalintoihin: pakataan kamat ja muutetaan: kaupungista maalle tai toisinpäin, pohditaan vakavasti parisuhdetta, aletaan tosissaan kuntoilla, vaihdetaan työpaikka tai perustetaan yritys, pohtii Viljanmaa.

Avoimia työpaikkoja ilmoitetaan nyt verkossa selvästi viime vuotta innokkaammin

Esimerkiksi Duunitori-sivustolla Joensuussa avoimia työpaikkoja on julkaistu tämän vuoden heinäkuuhun mennessä 48 prosenttia enemmän kuin viime vuonna tammi-heinäkuun välisellä ajanjaksolla.

Vaihtuuko Veitsiluodon paperikoneiden jyly serverien huminaan, onko selluhaaveille pohjaa? Moni lakkautettu tehdasalue elpyy, mutta vuosien kuluessa

Hiljenevälle Stora Enson Kemin Veitsiluodon sellu- ja paperitehdasalueelle toivotaan uutta käyttöä. Esimerkkejä lakkautettujen tehdasalueiden elpymisestä on eri puolilta Suomea. Työntekijät toivovat sellutehtaan jatkavan, mutta mahdollisuudet tähän näyttävät niukoilta.

Voiko etätöitä tehdä milloin ja missä huvittaa? Voiko työnantaja pakottaa etätöihin? Kymmenen kysymystä ja vastausta, jotka sinun on hyvä tietää etätyöstä

Korona pakotti sadat tuhannet suomalaiset etätöihin puolitoista vuotta sitten. Laki ei tarjoa suoria vastauksia kaikkiin etätyön ongelmiin. Asiantuntijat kertovat vinkkinsä kiperiin tilanteisiin.

Saako työnantaja kysyä, onko työntekijällä koronarokote? EK:n mukaan kyllä – SAK muistuttaa yksityisyydensuojasta, jos työtehtäviä muutetaan

SAK:n mukaan tietoa ei tarvitse antaa, kun tartuntatautilaki ei työpaikalla siihen velvoita. EK:n mukaan työnantajalla on oikeus muokata työjärjestelyjä, jos työturvallisuus niin vaatii. Rokotteen puuttuminen ei saa olla irtisanomisperuste.

Heikki Valkama: Työhön kuolemiselle on Japanissa oma terminsä: 80-tuntiset työviikot on todettu tappaviksi

Japanilaiset ihmettelevät suomalaisten lomien pituutta ja työpaikkojen vähäistä yhteisöllisyyttä, mutta moni haluaa enemmän vapaa-aikaa. Elämän täyttäminen pelkällä työllä kiinnostaa yhä harvempia, kirjoittaa Valkama blogissaan Tokiosta.

Pietarsaaren seudulle yritetään houkutella työntekijöitä monin keinoin

Esimerkiksi jo muualle muuttaneita nuoria on lähestytty kirjeitse kertomalla alueen työpaikoista ja palveluista.

Lähes miljoona työläistä palaa syksyllä konttorille ja nyt sovitaan uusista etätyön ehdoista – jopa tiskaaminen työajalla voidaan kieltää

Etätyö jää osaksi työarkea myös koronan jälkeen. Monessa työpaikassa työntekijät työskentelevät työpaikalla 2–3 päivää viikossa. Mutta työnantajalla on oikeus kutsua työntekijät kokoaikaisesti konttorille.

Duunitori: ravintola- ja matkailualalla nyt poikkeuksellisen paljon työpaikkoja

Huhtikuusta lähtien alan työpaikkojen määrä on ollut jyrkässä kasvussa.

Kuumuus on tuplannut yhteydenotot työsuojelun neuvontapuhelimiin tänä kesänä – monia ihmisiä huolestuttaa, ettei taukoja pääse pitämään

Yhteydenottoja työsuojelun neuvontapuhelimiin on tullut tänä kesänä kaksi kertaa enemmän kuin vuosi sitten. Yhteyttä ottavat esimerkiksi ravintola-alan työntekijät sekä terveydenhuollossa ja ulkona työskentelevät.

Kun työtunnit paukkuvat, tarkoittaako se aina burnoutia ja perheen hylkäämistä? Pitkää viikkoa painavat läppärityöläiset avasivat meille kalenterinsa

Jos työntekijä saa päättää työajan pidentämisestä ja tasaamisesta itse, pitkistäkään päivistä ei välttämättä tule ongelma. Pyysimme kahta venymään tottunutta asiantuntijaa pitämään kirjaa yhdestä kesäisestä työviikostaan.

Mennyt vuosi saattoi kutistaa 150 hengen tuttavapiiriäsi, mutta lähimmät ystävyydet ovat voineet jopa lujittua – "Eihän se haittaa, ettei olla nähty vuoteen"

Ystävyyssuhteet voivat kestää läpi tyrskyjen ja pandemioiden, mutta asiantuntijat uskovat poikkeusvuoden kurittaneen löyhempiä tuttavuussuhteita. Poikkeusolot saivat suomalaiset vähentämään kontakteja jopa neljäsosaan tavallisesta.

Nuoret lähtevät Lapista, eivätkä palaa takaisin – nyt kehitetään uutta lääkettä vanhaan vaivaan

Lapin kannalta suurin ongelma eivät ole opiskelujen vuoksi lähtevät nuoret, vaan se, ettei heitä saada houkuteltua takaisin. Työvoimapula ei koronan myötä ole kadonnut. Lisääntynyt etätyö luo mahdollisuuksia esimerkiksi perheille muuttaa pohjoiseen.

Susi Nousiaisen kolumni: Toin tietämättäni sukupuoleni kauppakorkeakouluun

Johtamista käsittelevissä tutkimusteksteissä esiinnyn osana säälittävää vähemmistöporukkaa, joka anoo polvillaan sisäänpääsyä, kirjoittaa Nousiainen. 

Ensimmäinen oman alan työpaikka on käännekohta, ja monen ura alkaa nyt etänä – tämä aika on kerryttänyt uusia työelämätaitoja, sanoo tutkija

Työuran parina ensimmäisenä vuotena työhyvinvointi heittelee tutkimusten mukaan rajusti. Etäaikana uransa aloittavilla nuorilla perehdytyksen merkitys ja työelämään sitoutuminen korostuvat.

Länsi-Pohjan alueellinen pandemiatyöryhmä suosittelee: koronaturvatoimia on jatkettava läpi kesän

Pandemiatyöryhmän mukaan koronaturvakäytäntöjä on suositeltavaa jatkaa edelleen myös työpaikoilla.

Hallitus myönsi 4,2 miljoonaa euroa Kemi-Tornion äkillisen rakennemuutoksen tueksi – Kemin kaupunginjohtaja: "Tämä on hyvä alku"

Rahoitus suunnataan erityisesti pk-yritysten investointi- ja kehittämishankkeisiin, joilla luodaan alueelle uusia työpaikkoja.

Työllisyystilanne kohenee Pohjois-Pohjanmaalla, myös avoimia työpaikkoja runsaasti tarjolla

Maakunnan työllisyystilanteesta kuuluu myönteisiä uutisia. Työttömyys jatkaa laskuaan alkuvuoden tapaan, ja työvoiman kysyntäkin on kasvussa. Maakunnassa on kuitenkin edelleen yli 21 000 työtöntä työnhakijaa tai lomautettua.

Nokian uudet toimitilat voidaan nyt toteuttaa Ouluun – kaupunginvaltuusto hyväksyi asemakaavamuutoksen ja se mahdollistaa yhtiön jätti-investoinnit

Kauppakirjan esisopimus yli 91 000 neliömetrin laajuisesta tontista Linnanmaalla allekirjoitettiin jo toukokuun lopussa. Kaikkiaan Nokia aikoo investoida 150–200 miljoona euroa alueelle, mikä tarkoittaisi myös tuhansia korkean osaamisen työpaikkoja Ouluun. 

Oikeus: Työnantaja sai purkaa pelastustoimen laiminlyönnistä tuomitun miehen työsuhteen – mies oli paikalla, kun hänen veljensä pahoinpiteli yhteisen työkaverin, joka kuoli myöhemmin

Kannuksessa vuoden 2018 pikkujoulujuhlat päättyivät yhden työntekijän kuolemaan ja kahden tuomioon. Tuomituista toinen piti työsuhteensa purkua perusteettomana, mutta oikeus katsoi toisin. Työoikeuden emeritusprofessorin mukaan tapaus on harvinainen.

Satoja ihmisiä työllistävistä akkumateriaalitehtaista iloitaan Kotkassa ja Haminassa: "Viisas strateginen veto valtiolta"

Tehdasprojektien valmistelu jatkuu läpi kesän ja investointipäätös pyritään tekemään tämän vuoden aikana. Jos hankkeet toteutuvat, niillä on merkittävä vaikutus paitsi Kotkan-Haminan seudulle, myös maakunnalle ja laajemmin koko Kaakkois-Suomelle.

Kemissä odotetaan viimeistä niittiä paperitehtaalle – kaupunki pelkää työttömiksi jäävien lähtevän, ja tähtää nyt uusien työpaikkojen syntymiseen

Veitsiluodon sellutehtaan yt-neuvottelut saattavat päättyä tänään. Kemissä tähdätään jo uusien työpaikkojen syntymiseen, sillä ilman niitä kaupungin tilanne huononee rajusti. Pohjoisessa teollisuuden työnäkymät ovat Ruotsi ja Norja mukaan lukien paremmat kuin koskaan.

Päivi Anttikoski eroaa valtioneuvoston viestintäjohtajan tehtävästä

Päivi Anttikoski sanoo tehtävän olleen paitsi erittäin mieluinen myös raskas. Hän sanoo, ettei päätös liity pääministerin aamiaisista syntyneeseen jupakkaan tai siitä viestimiseen. Anttikoskea odottaa karenssin jälkeen syksyllä uusi työ.

Enemmistö haluaa jatkaa tehden etätyötä – joukkoon kuuluu opiskelijoitakin kuten Anniina Lehmus, joka oppi etäaikana kaksi arvokasta taitoa

Noin 60 prosenttia suomalaisista tahtoisi tehdä etätöitä ainakin muutaman päivän viikossa, kertoo eurooppalaistutkimus. Myös korkeakouluopiskelijoiden opiskeluinto on noussut pahimmasta kuopasta. Tässä jutussa opiskelija ja tiimiesimies kertovat, miksi he eivät haluaisi luopua etätöistä pandemian jälkeenkäään.

Työttömyys on ollut hienoisessa laskussa koko alkuvuoden Pohjois-Pohjanmaalla – koronapandemiaa edeltäviin työllisyyslukuihin päästäneen syksyllä

Viime vuoden huhtikuun poikkeuksellisen korkeisiin lukuihin verrattuna työllisyys on parantunut rutkasti. Lomautettuja ja työttömiä oli huhtikuun lopussa yhteensä 9 000 vähemmän kuin vuosi sitten.

Iskikö koronaväsymys viime metreillä? 6 vinkkiä, jotka auttavan jaksamaan loppuun asti

Työterveyspsykologin juttusilla on käynyt aiempaa useampi koronavuoden aikana. Myös sairauslomat mieleterveyssyistä ovat lisääntyneet. Kysyimme työterveyspsykologeilta, miten koronaväsymystä voi torjua.

Tia sinnittelee lomautusten välillä, Tiina sai jo potkut – hallituksen koronatukipaketit turhauttavat rajoituksista kärsivillä aloilla

Yritykset ovat kriisin aikana saaneet paljon enemmän kehitystukea kuin rahaa kustannustensa kattamiseen. Lomautukset ovat olleet koronatukia parempi puskuri, mikä tuntuu matalapalkkaisten työntekijöiden kukkaroissa.

Kärkkäinen laajentaa Renkomäessä – yhtiö arvioi verkkokaupan toimintojen tuovan jopa satoja työpaikkoja Lahteen

Nykyisen tavaratalon viereen tulisi kaavaluonnoksen mukaan 27 000 neliömetrin uudisrakennus.

Kainuuseen tarvitaan 500 uutta ihmistä vuodessa

Viranomaiset ja aluekehittäjät ovat kurkistaneet yhdessä kristallipalloon ja tuottaneet Alueelliset kehitysnäkymät 2021 -raportin. Siinä kuvataan näkemys maakuntien ja seutukuntien nykytilasta ja lähiajan näkymistä. Kainuun suurin haaste on saada väkeä työpaikkoihin.

Älä arkaile puhua ruotsia, neuvoo asiantuntija – Työvoiman tarve rajan takana on valtava, kun Ruotsi investoi miljardeja pohjoiseen

Ruotsissa Norrbotteniin sijoitetaan 70 miljardia euroa vuoteen 2040 mennessä. Alueelle on päätetty rakentaa jo toinen hiiletöntä terästä valmistava tehdas. Töitä ja urakoita olisi tarjolla myös suomalaisille, kertoo Ylen haastattelema asiantuntija.

Kainuu tavoittelee muuttovoittoa – se vaatii työllisyysasteen kehittymistä ja tuhansia uusia muuttajia

Kainuu tähtää 70 000 ihmisen väkilukuun vuonna 2040. Se on hieman vähemmän kuin nyt, koska Tilastokeskus ennustaa väestön ikääntymisen vähentävän kainuulaisten määrää tulevina vuosina. Väestötavoitteen saavuttaminen vaatii noin 400 henkilön vuosittaista muuttovoittoa ja Kainuun työllisyysasteen parantamista.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle