Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Jääkärit ja pioneerit kertaavat Sodankylässä

Harjoitukseen osallistuu Jääkäriprikaatin henkilöstöä ja noin 560 reserviläistä.

Nuorisoporukka altistuu säteilylle Mikkelissä – tämä ei ole totta, mutta voisi olla, ja siksi pelastajat varautuvat siihen: "Haemme rusinat pullasta"

Varuskunta-alueella Mikkelissä kuhisi harjoituksissa, joihin saapui osallistujia eri puolilta Eurooppaa. Paikalla oli asiantuntijoita fyysikoista psykologeihin, sillä säteilyonnettomuus vaatii monen alan asiantuntemusta.

Ilmavoimien virallinen taitolento-osasto Midnight Hawks jylisee Rovaniemen yllä torstaina

Lapin lennoston ilmailutapahtumassa voi nähdä myös sotakoiria. Tapahtumaan on ilmainen bussikuljetus Someroharjun varuskunnasta.

Alokkaat kertovat koronatoimista Karjalan prikaatissa – Elli Tamminen eristettiin 3 viikoksi yhteen huoneeseen: "Vessaan ja suihkuun sai poistua"

Puolustusvoimat on lyhentänyt koronakaranteenien pituutta varuskunnissa. Tästä päivästä eteenpäin karanteeni on kahdeksan päivää aiemman 14 päivän sijasta.

Kainuun prikaatissa telttamajoitukselle löytyy koronataistelussa ymmärrystä, mutta perutut lomat harmittavat

Kainuun prikaatin koronarypästä on taltutettu moninaisin majoitusjärjestelyin, jotta jatkotartunnat on saatu mahdollisimman vähäisiksi. Myös lomia on jouduttu perumaan. Karanteenit voidaan purkaa ehkä jo ensi viikolla.

Panssariprikaati lähettää sotilasvala- ja vakuutustilaisuudet suorana nettilähetyksenä

Hattulassa Panssariprikaati järjestää tänään perjantaina sotilasvala- ja vakuutustilaisuudet ilman varuskunnan ulkopuolisia vierailijoita.

Pinna alkaa palaa varuskunnassa – Kouvolan Sanomien mukaan varusmiehet mieluummin sairastavat koronan kuin siirtyvät karanteeniin telttaan

Osa Karjalan prikaatin varusmiehistä on ollut koronan vuoksi maastossa karanteeniolosuhteissa elokuun alusta saakka. Vekaranjärvellä telttakaranteenissa on tällä hetkellä noin 50 koronavirukselle altistunutta varusmiestä.

Lapin jääkäripataljoonan alokkaat aloittavat valamarssinsa

Marssi pyöräillään illan ja ensi yön aikana Sodankylän varuskunnasta Kaarestunturiin.

Kainuun prikaatin koronarypäs on rauhoittumassa: uusia tartuntoja ei ole ilmennyt sitten lauantain

Todettuja tartuntoja on varuskunnassa kaikkiaan 31. Kaikki eilen otetut testit ovat negatiivisia.

Karjalan prikaatissa yli 100 koronatartuntaa heinäkuussa – pääasiassa tartunnan saaneet varusmiehet ovat olleet hyväkuntoisia

Koronavirustartunnat lisääntyvät varuskunnissa. Karjalan prikaatissa on todettu heinäkuussa 101 tartuntaa. Kesäkuussa tartuntoja oli koko Puolustusvoimissa vain viisi.

Kainuussa 15 uutta koronatartuntaa: noin puolet prikaatilla

Osaa tapauksista vielä selvitetään, tartuntojen pääpaino Kajaanissa.

Varuskunnissa yli 250 koronatartuntaa – miten herkästi leviävän viruksen kanssa toimitaan Kainuun prikaatissa?

Koronavirustartunnat ovat alkaneet lisääntyä tällä viikolla monessa varuskunnassa. Kainuun prikaatin tartunnat liittyvät viikonloppuna ilmenneeseen koronaryppääseen, jossa oli jo alkuvaiheessa 125 altistunutta.

Seitsemän uutta tartuntaa Kainuun prikaatilla: yksi tartunnoista on uudesta altistumisesta, loput samaa rypästä

Koronavirustartuntojen kokonaismäärä varuskunnassa on 26. Kaikki varuskunnassa olevat tartunnan saaneet henkilöt ovat hoidossa Hoikankankaan terveysasemalla.

Kainuussa 18 uutta koronatartuntaa – kajaanilaisissa ravintoloissa lisää altistumisia

Eilen keskiviikkona todettiin uusia koronatartuntoja Kainuun prikaatilla, Kuhmossa ja Kajaanissa. Uusia karanteeneja tapauksista on määrätty lähes 50.

Kainuun prikaatin koronaryppäässä jo 19 tartuntaa: tartunnat liittyvät aiemmin todettuihin altistumisketjuihin

Varushenkilöitä rokotetaan prikaatilla koronaa vastaan. Rokotusmäärät eivät ole tiedossa, mutta rokotteen ottamista suositellaan vahvasti.

Uusia tartuntoja Kainuun prikaatin varushenkilöillä: kaikkiaan sairastuneita on nyt kymmenen

Prikaati ei kerro tartunnan saaneiden kotipaikkakuntia, joten ei ole varmaa, sisältyvätkö tartunnat Kainuun kokonaislukuun.

Kainuun prikaatin koronarypäs kasvaa: aiemmin altistuneita on nyt sairastunut

Prikaatissa ei ole asetettu lisää karanteeneja, vaan nyt sairastuneet ovat aiemmin altistuneiden joukossa. Prikaati ei kerro tartunnan saaneiden kotipaikkakuntia, joten ei ole varmaa, sisältyvätkö tartunnat Kainuun kokonaislukuun.

Viikonlopun koronasaldo Kainuussa: useita tartuntoja, sunnuntain luvut tarkentuvat maanantain aikana

Myös Kainuun prikaatilla on laaja joukko altistunut ja karanteenissa.

Panssariprikaatissa on vahvistettu 26 positiivista koronatartuntaa viikon aikana

Panssariprikaatissa on asetettu lisäksi noin 190 henkilöä altistuksen vuoksi muista erilleen. Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri kertoo puolestaan viidestä tartunnasta, jotka todettiin eilen torstaina.

Jääkäriprikaatin kasarmin perusparannus valmistui Rovaniemellä

Jääkäriprikaatissa suunnitellaan myös kasarmin 18 perusparannusta, jonka rakennustyöt on tarkoitus saada aloitettua ensi vuonna.

Varuskunnissa yli 50 koronatartuntaa, ja puolet niistä todettu Karjalan prikaatissa – varusmiehiä siirretään telttamajoitukseen

Kesäkuussa varusmiehillä todettiin yhteensä 5 koronavirustartuntaa, mutta heinäkuussa on todettu jo yli 50. Karjalan prikaatissa todettiin näistä 26. Koronatoimenpiteitä on tehostettu muun muassa tilapäisillä telttamajoituksilla.

RUK:ssa maskipakko helteistä huolimatta – ainakin yksi varusmies pyörtynyt ja viety ambulanssilla sairaalaan

Varusmies osallistui tänään tulotilaisuuteen Haminassa Reserviupseerikoulun päärakennuksen edustalla olevalla kentällä ja pyörtyi. Hän käytti tilaisuudessa Maasotakoulun ohjeistuksen mukaisesti maskia.

Karjalan prikaati teki tutkintapyynnön poliisille Vekaranjärvellä tapahtuneesta pahoinpitelystä: "Vakava tapaus kurin ja järjestyksen kannalta"

Humalainen varusmies kävi toisen varusmiehen kimppuun viime perjantaina Vekaranjärven varuskunnassa. Karjalan prikaatin mukaan asia on tänään siirretty poliisille.

Munkkikahvin suosio sotilaskodeissa laskee – energiajuomasta tulossa rauhan ajan pervitiini

Munkkikahvin suosio sotilaskodeissa on uhattuna, sillä varusmiehet juovat entistä enemmän energiajuomia. Niillä torjutaan väsymystä metsäleireillä ja oppitunneilla.

Humalainen varusmies kävi toisen varusmiehen kimppuun Karjalan prikaatissa – molemmat ovat palanneet palvelukseen

Karjalan prikaati tutkii viime perjantaina Vekaranjärven varuskunnassa sattunutta pahoinpitelytapausta. Tapaus ei ole ainakaan toistaiseksi edennyt poliisitutkintaan.

Sodankylässä yksi uusi koronavirustartunta – alkuperää ei vielä tiedetä

Sodankylässä on asetettu 30 altistunutta ihmistä karanteeniin.

Infektioylilääkäri: Sodankylässä syytä olla valppaana – matalalla kynnyksellä koronatestiin

Paikkakunnalla todettiin maanantaina kaksi uutta koronatartuntaa, joiden alkuperä ei ole tiedossa

Kainuun prikaatin koronatilanne on rauhoittunut – tällä hetkellä varuskunnassa ei ole sairastuneita tai altistuneita

Ryppäässä sairastuneita oli 34 ja altistuneita yli 200. Kaikki varushenkilöt eivät olleet tyytyväisiä tilanteen hoitoon. Koronatartuntojen hoidosta tehtiin tutkintapyyntö poliisille. Viimeisimmät tartunnat varuskunnassa todettiin yli kolme viikkoa sitten.

Infektiolääkäri: pikatestin laajempi käyttö vähentäisi koronan leviämistä varuskunnissa

Koronaviruksen antigeenitestillä pystytään nopeasti selvittämään koronatartunta. Pikatestin käyttöä harkitaan Lapissa myös tapahtumien yhteydessä.

Hallitus kiirehtii kesäkuuksi historiallista lakimuutosta, joka mahdollistaa kuntavaaleissa äänestämisen myös varuskunnissa

Varusmiesliitto muistuttaa, että vuoden 2017 kuntavaaleissa alle 25-vuotiaista harvempi kuin joka kolmas käytti äänioikeuttaan.

Jääkäriprikaatissa kahdeksan uutta koronavirustartuntaa: kaikki tartunnat on todettu varusmiehillä

Ensimmäinen tartunta Jääkäriprikaatissa todettiin viime perjantaina, kun lomalta palannut varusmies antoi positiivisen koronatestinäytteen. Tartuntoja on nyt yhteensä yhdeksän.

RUK:n mukaan koronaepidemia ei alkanutkaan ensin sairastuneista – todennäköisesti varuskunnassa on liikkunut oireeton tartuttaja

Haminassa Reserviupseerikoulussa levinnyt koronavirustyyppi oli todennäköisesti brittimuunnosta.

Maasotakoulun ja Karjalan prikaatin koronatilanne paranee tasaisesti – RUK:ssa kymmenien tapausten ero kahdessa viikossa

Myös Karjalan prikaatin tilanne on everstiluutnantin mukaan vakaa ja hallinnassa.

Kaupunginjohtaja Marita Toikan talokaupat saivat sinetin Kouvolassa – kaupunki luopuu kahdesta historiallisesta kiinteistöstä

Kouvolan kaupunginhallitus hyväksyi Kasarminmäellä sijaitsevien rakennusten myynnin tiistaina.

Kaupunginjohtaja Marita Toikan talokaupat lykkääntyivät Kouvolassa – kaupunginhallitus otti aikalisän

Kouvolan kaupunki sai tarjoukset historiallisesta paritalosta sekä vanhasta Upseerikerhosta, jotka sijaitsevat Kasarminmäellä.

Kasarminmäen rakennusten myynnistä päätetään tänään Kouvolassa – kaupunginjohtaja Marita Toikka teki tarjouksen paritalosta

Kouvolan kaupunki on saanut tarjoukset kahdesta Kasarminmäellä sijaitsevasta rakennuksesta.

Kaupunginjohtaja Marita Toikka aikoo ostaa historiallisen paritalon Kouvolan Kasarminmäeltä – hinta 230 000 euroa

Kouvolan kaupunginhallitus päättää kaupan hyväksymisestä ensi viikon maanantaina.

Koronan kouriin joutunut RUK ei tee välittömiä muutoksia toimintatapoihinsa: "Kokonaisuus arvioidaan, kun tämä asia laantuu"

Tauti on saatu eristettyä niiden varusmiesten joukkoon, jotka ovat jo eristettyinä.

Korona riehuu RUK:ssa, jo 49 tartuntaa – varusmies kertoo, että kunnon eristykseen ei päässyt lievillä oireilla: "Täydellinen koronalinko"

Varusmiesliitolle on tullut palautetta hitaasta reagoinnista koronatapauksiin varuskunnissa ympäri maata.

Maasotakoulussa paljastui 42 koronatartuntaa – yli sata oireetonta kävi joukkotestissä

Valtaosa tartunnoista on todettu Reserviupseerikoulun varusmiehillä. Kaikki mahdollisesti altistuneet on nyt testattu.

Kaksi uutta koronatartuntaa Kainuun prikaatilla – tartunnat ulkopaikkakuntalaisilla

Prikaatilla on tällä hetkellä 20 koronapositiivista varushenkilöä.

Neljä uutta tartuntaa Kainuun prikaatilla – koronanyrkki totesi eilen Kainuun olevan perustasolla

Laaja altistumisketju Kajaanissa ei ole tuottanut uusia tartuntoja.

Kainuun prikaatilla uusia koronatartuntoja

Kaikkiaan tartuntoja on ryppäässä 13, lisäksi on yksi erillinen tartunta.

Jo nyt Puolustusvoimissa on todettu enemmän tartuntoja kuin koko viime vuonna yhteensä – kysyimme, miten tartunnat pääsivät ryöpsähtämään

Varuskunnissa on tehty toimenpiteitä koronatilanteen hillitsemiseksi, mutta ne eivät vaikuta lomien toteutumiseen tai kotiutumiseen.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle