Uusimmat artikkelit
Myös K-ryhmän salaattisekoituksessa lukee Suomessa valmistettu, vaikka salaatit tulevat ulkomailta
Salaattien alkuperämaat Espanja ja Italia kerrotaan pussin takapuolella. K-ryhmän johtajan mukaan kuluttajaa ei haluta johtaa harhaan. S-ryhmässä myytäviä salaatteja mainostettiin aiemmin virheellisesti kotimaisina.
Pasteijoiden pakkauspäivät tulevaisuudessa, kuollut hiiri konehuoneessa ja sänky toimistossa – tämän tarkastajat näkivät Amissan leipomossa
Yle tutustui terveystarkastajien joulukuiseen raporttiin keuruulaisen leipomon tiloista. Tarkastajat olivat jo aiemmin huomauttaneet leipomoa lukuisista epäkohdista. Lopulta alkoi poliisitutkinta.
Marjayritykset eivät halua työsuhdetta thaimaalaispoimijoille ja kertovat noudattavansa näin poimijoiden toivetta
Muutos estäisi yrittäjien mukaan alalle elintärkeiden thaipoimijoiden saapumisen Suomeen. Yrittäjien mukaan thaipoimijat eivät halua työsuhdetta, eivätkä Thaimaan viranomaiset sitä enää vaadi.
S-ryhmä mainosti espanjalaista salaattia kotimaisena, vaikka se oli vain pesty Suomessa – näin kauppa vastaa
Salaattisekoitusta mainostettiin virheellisesti suomalaisena eri sanomalehdissä tällä viikolla.
Selitys Puolan halvoille Suomi-kurkuille: Suomen kalliiden hintojen takia käsiin jääneitä eriä viedään ulkomaille
Ostovoiman heikkeneminen on heijastunut jo korostuneen voimakkaasti hedelmien ja vihannesten markkinoihin, katsoo Satotukun toimitusjohtaja Tomi Hakkarainen.
Kauppa myi pakkaamatonta naudanlihaa Hämeenlinnassa
Lihat määrättiin hävitettäviksi, koska lihan alkuperää ei voitu osoittaa luotettavasti. Lihaa oli arviolta kaksi neljännesruhoa. Terveystarkastajan mukaan tapauksessa on kyse lähinnä huolimattomuudesta.
Tällainen on naudanfilee, joka ei ole lihaa nähnytkään – uusi kasvispihvi muistuttaa erehdyttävästi lihaa, ja siihen lihatalot nyt pyrkivät
Uusien lihankorvikkeiden raaka-aineiksi kaavaillaan muun muassa hamppua ja perunaa. Printtiliha on jo ottanut ensiaskeleitaan Suomessa. Tuotteiden hinta pitäisi kuitenkin saada samalle viivalle lihan kanssa.
Ruokakaupoissa syntyi viime vuonna yli 57 miljoonaa kiloa ruokahävikkiä – eniten hävikkiä tulee leivästä
Kaupat pinnistelevät ruokahävikin vähentämiseksi. Osa kaupoista arvioi, että alehinnoin myytävä jouluruoka voi tänä vuonna mennä hyvin kaupaksi vielä välipäivinäkin.
Suomalainen naudanliha sai vientiluvan Japaniin – Atrialla jo suunnitelmat valmiina
Japani hyväksyi Suomen toimet hullun lehmän taudin ehkäisemiseksi. Maa- ja metsätalousministeriön mukaan lupa on tunnustus suomalaiselle elintarvikevalvonnalle.
Maaseutunuorten joulutulet syttyvät torstaina illan hämärtyessä
Joulutulilla halutaan kiittää kuluttajia siitä, että he valitsevat kotimaista ruokaa.
Joulupöydän vegepaisti ei ole välttämättä mikään terveysherkku – asiantuntijat arvioivat kolmen tuotteen ravintoarvot
Suolaa lisätään tuotteisiin muun muassa maun vuoksi ja esimerkiksi kookosrasvaa antamaan jämäkämpää rakennetta. Kehitys on tuonut myös vähempisuolaisia vaihtoehtoja kauppojen hyllyyn.
Joulu moninkertaistaa rasvaisten maitojen ja juustojen kulutuksen – tammikuussa suomalaiset elävät taas terveellisesti
Perinteikkyys joulupöydässä näkyy myös maitotuottajien tehtailla. Esimerkiksi satakuntalaisen Satamaidon kerman tuotanto kasvaa 50 prosenttia joulun alla.
S-market lopettaa kauppakeskus Revontulessa Rovaniemen keskustassa – asiakkaiden määrässä ei saavutettu tavoitteita ja vuokrasopimus päättyy
Työntekijät siirtyvät uuteen maaliskuussa avattavaan kauppaan kauempana keskustasta – Ketju etsii uutta liiketilaa keskustasta
Alko säästää sähköä sammuttamalla kylmäkaapit – Antti Kurra kertoo, mitä se tarkoittaa pikkujouluasiakkaille
Toimittaja Antti Kurra näyttää videolla näppärän vinkin viilentää itse omat juomat.
Nämä ovat ruokareseptien suosikit – hintatietoisuus ja konstailemattomuus näkyvät tämän hetken suosituimmissa ruokaohjeissa
Katso, mitä löytyy tämän syksyn reseptisuosikeista ja miten eri elämänvaiheissa olevien ihmisten hakemat ruokaohjeet eroavat.
Olutbuumi siivitti Viking Maltin rakentamaan 100 miljoonan euron mallastamon: ”Härkäpavuista valmistettava mallas on uusi tuote”
Uusi mallastamo tuottaa 85 000 tonnia mallasta vuodessa. Lahteen rakennettu laitos otetaan käyttöön ensi kesänä. Viking Malt on Pohjoismaiden suurin maltaiden valmistaja.
Tullikoirat haistoivat 80 kilon edestä kiellettyä lihaa, kun afrikkalaista sikaruttoa torjuttiin Helsingin satamissa
Tulli ja Ruokavirasto valvoivat syyskuussa tehostetusti yksityishenkilöiden eläinperäisten elintarvikkeiden maahantuontia Baltian maista.
Syöpää aiheuttavaa yhdistettä löytyi lukuisissa ruokapaikoissa Lappeenrannassa – terveystarkastaja: “Huolestuttavaa tietämättömyyttä”
Ihmiselle haitallista akryyliamidia muodostuu tärkkelyspitoisia elintarvikkeita ruskistaessa, kuten vaikkapa ranskanperunoita tehtäessä.
Kouvolan Lakritsin toimitusjohtaja: Ensi vuonna makeisten hinta nousee noin 20 prosenttia, syynä puute sokerista
Makeisten hinnannousun arvioidaan jatkuvan rajuna myös ensi vuonna.
Kaalin hinta laski, kaiken muun ruoan nousi, eniten kallistui jauho – katso Ylen ruokakoneesta, miten ostoksesi kallistuvat
Elintarvikkeiden hinnat nousivat edellisvuoteen verrattuna 12,5 prosenttia. Ruoan inflaatio kiihtyi vielä aavistuksen viime kuusta.
Suomalaisten suosikkikalan eli lohen hinta kääntyi jyrkkään laskuun – "Suorastaan romahti", kuvailee jalostaja
Muutaman asteen ero norjalaisen meriveden lämmössä ohjailee lohen hintaa myös suomalaisilla kalatiskeillä. Nyt hinta on pudonnut alimmilleen tänä vuonna.
10 miljoonan euron kellarissa robotit keräävät ruokaa asiakkaille, Espoossa ne seikkailevat jo kadulla – videot näyttävät ruokakaupan tulevaisuuden
Kauppaketjut uskovat ruuan tilaamisen netistä yleistyvän entisestään. S-ryhmä on tuomassa kuljetusrobotit myös Helsingin kaduille, Kesko puolestaan on investoinut miljoonia uuteen keräilyjärjestelmään.
Miten tuoda ranskalainen luola Äänekoskelle – pulmaa ratkotaan taas Aura-juustotehtaalla
Valion Äänekosken tehtaalle rakennetaan uutta juustojen kypsytyskellaria. Kellari valmistuu vuoden päästä kesällä ja sen sisällä jäljitellään Roquefortin kuuluisan kalkkikiviluolan olosuhteita.
Euroalueen inflaatio kiihtyi toukokuussa ennätykselliseen 8,1 prosenttiin
Ukrainan sota on nostanut energian ja ruuan hintoja. Kiihtyvä inflaatio voi nopeuttaa EKP:n aikeita nostaa ohjauskorkoja.
Halveksittu roskakala on hivuttautunut trendiherkuksi – särkibisnes on noussut kannattavaksi liiketoiminnaksi
Särkikalojen käyttöä on edistetty valtion tukirahoilla ja useilla kampanjoilla. Vähempiarvoisena pidetyn kalan kulutus on lähiruokabuumin siivittämänä noussut niin, että raaka-aineesta on jopa pulaa.
Kauppojen hyllyiltä voi ensi syksynä puuttua tuttuja tuotteita, varoittaa Apetitin toimitusjohtaja
Seuraava satokausi on kriittinen raaka-aineiden saatavuuden kannalta, sanoo Apetitin toimitusjohtaja Esa Mäki. Elintarviketeollisuuden toimitusjohtaja pitää elintarvikealaa piinaavia haasteita poikkeuksellisina.
Ukrainan sota lisää suomalaisen ruuan arvostusta entisestään, arvioivat asiantuntijat – ruokatrendeissä näkyy kaipuu tuttuun ja turvalliseen
Sota nostaa painetta ruuan hinnannousuun, ja moni joutuu puntaroimaan ruokavalintojaan entistä tarkemmin. Samaan aikaan sota on saanut monet pohtimaan kotimaisen ruuantuotannon merkitystä.
Auli Mantilan uusi Transport-sarja näyttää ruokabisneksen pimeän puolen: rahanpesun, talousrikokset ja eläinten kaltoinkohtelun
Auli Mantila on käsikirjoittanut ja ohjannut kahdeksanosaisen sarjan, jossa hän muun muassa hyödyntää hevosalan osaamistaan. Mantila muistetaan liki kulttimaineeseen nousseesta elokuvastaan Neitoperho (1997).
Selvityshenkilö Anne Berner: Suomella ei juurikaan ole maabrändiä ruokamaana, harrastamme ylijäämävientiä
Suomeen tuodaan ruokaa enemmän kuin täältä viedään. Yhteinen ruokapöytä -keskustelufoorumille raporttinsa luovuttanut selvityshenkilö Anne Berner kuitenkin luottaa, että vientiä on mahdollista kasvattaa.
Elintarviketeollisuus seuraa huolestuneena sodan vaikutuksia
Elintarviketeollisuuden toimitusjohtajan Mikko Käkelän mukaan nyt ollaan ajautumassa ruokakriisiin, jolla on suoria ja välillisiä vaikutuksia myös Suomeen. Raaka-aineiden hinnat ovat nousussa ja energian toimituksissa riittää uusia haasteita.
Kumpi on ekologisempi, nyhtökaura vai kananmuna? Elintarvikeala suoltaa kilpaa tietoa ruuan ympäristövaikutuksista, mutta moni kuluttaja on ymmällään
Elintarvikeala selvittää innolla, miten tuotteet rasittavat ympäristöä. Kilpajuoksu ei kuitenkaan tuota vertailukelpoista tietoa. Pelisääntöjen yhtenäistäminen on lähtenyt vasta liikkeelle.
Foodora avaa verkkoruokakaupan Lahteen
Yhtiö on avannut toistaiseksi kymmenen verkkomyymälää Suomessa. Kilpailuvalttinaan yhtiö pitää nopeaa tavaroiden toimitusta asiakkaan kotiin.
Ruoka kallistuu, kun ryhdymme maksamaan sen ilmastosynneistä – kokeile Ylen koneella, mitä kauppalaskullesi tapahtuu
Tulevaisuudessa elintarvikkeen ympäristöystävällisyys voi vaikuttaa sen hintaan. Loimme tulevaisuuden ruokakaupan, jossa voit tutkia, miten ostostesi loppusumma muuttuu. Juttu on julkaistu marraskuussa 2021.
Hyvästi prinsessakakut ja merimiespihvit – sukupuolitetut elintarvikkeet eivät enää maistu kaikille
Sukupuolittunut nimeäminen herättää tunteita.
Pikku Kakkosessa ruoka on iloinen juttu!
Susannan kanssa tutustutaan ruokaan ja keittiöpuuhiin.
Prisma: Rehellinen ruokakauppa – Kuinka erilaista olisi ostosten teko, jos tuotteesta tietäisi enemmän?
Millä elintarvikkeita myydään ja mitä jäteään kertomatta?
5 syytä rakastaa ilmastoystävällistä mukulaa
Strömsökokki antaa vinkkejä perunan monipuoliseen käyttöön.
Prisma: Ruoan anatomia – Miten jokainen suupala rakentaa terveyttä ja kehoa?
Kolmiosainen sarja selvittää ruoan koostumusta.
Prisma: Totuus lihasta – Voiko syödä lihaa ja pysyä terveenä?
Vihanneskauppias Chris Bavin tutkii lihaa.
Flinkkilä & Tastula: Työn sankareita vai sankariyrittäjiä?
Vieraina yrittäjä Maija Itkonen ja ohjaaja Virpi Suutari.
Jopa 40 prosenttia syövistä voitaisiin ennaltaehkäistä – Näin sinä voit alentaa omaa syöpäriskiäsi
Mitään yksittäistä ihmeainetta ei kaupan hyllyltä löydy.
Vodkaa ja sukkahousuja Leningradissa - kolme matkaa kaupunkiin, jota ei enää ole
Millaisen Neuvostoliiton sinä muistat?
Prisma: Tulevaisuuden ruoka – Pilaantumatonta pitsaa, kasviksia keinovalolla?
Minkälaisia ovat uudet tavat kasvattaa ruokaa?
Ulkolinja: Luomuilluusio
Miten käy luomuviljelyn, kun siitä tulee massatuotantoa?
Kotitalouksien hävikkiruoasta yhtä isot ilmastovaikutukset kuin 100 000 auton päästöistä
Neljänneksellä ruokahävikistä ruokkisi kaikki aliravitut.
Prisma: Totuus sokerista
Mitä sokeri tekee kehollemme?
Mitä saa myydä kauraleipänä?
Ruisleipä-nimen käyttöä säädellään, kauraleivän ei.
Hiilikka, kakku, kaltiainen – tärkeällä leivällä on ollut monia nimiä
Ei yksin leivästä, mutta sentään siitä aika paljon puhutaan.

Vähemmän heräteostoksia – ruokakaupan keräilypalvelu yllätti perheenäidit ja palveluntarjoajan
Satakunnan Osuuskauppa on palkannut lisää henkilökuntaa heinäkuussa aloittaneeseen ruokatavaroiden keräilypalveluunsa. Syynä tähän on palvelun odotettua suositumpi vastaanotto.
Kulutustavaratarkastajat
Norjalainen kuluttajaohjelma tarttuu uusiin arjen aiheisiin.