Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Valtatie 4 saa uuden päällysteen Rovaniemellä

Töiden on määrä valmistua tämän viikon aikana.

VT4:llä louhintatöitä, aiheuttavat lyhyitä pysähdyksiä noin kuukauden ajan

Vt 4 Hartola-Oravakivensalmi- hankkeessa tehdään syksyn ja talven aikana louhintatöiden ohella muun muassa johto- ja laitesiirtoja ja valaistustöitä, rakennetaan pohjavedensuojausta sekä parannetaan Hartolan kohdan liittymiä.

Peltipoliisit eivät enää kohta valvo Mikkelin ja Juvan välistä tieosuutta

Uudelle Viitostien pätkälle ei ole tulossa liikennekameroita. Kameravalvonta poistuu tämän vuoden aikana myös rinnakkaistieksi jäävältä osuudelta.

Kakkostiellä muita valtateitä runsaammin kolareita

Valtatie kahdella sattuu runsaasti erityisesti henkilövahinkoihin johtaneita onnettomuuksia. Osasyynä on se, että tien vanhanaikainen ja mäkinen tieprofiili aiheuttaa näkemäkatveita, mitkä tekevät ohituksista vaikeita ja vaarallisia.

Yksi menehtyi ja kolme loukkaantui ulosajossa Kajaanintiellä

Menehtymiseen ja vakaviin loukkaantumisiin johtanut liikenneonnettomuus tapahtui perjantai-illalla noin kello 20.35 Kajaanintiellä Kokkolan Kälviän ja Kannuksen puolivälissä. Poliisi jatkaa onnettomuuden tutkintaa.

Teollisuustarvikeyhtiö Würth tulossa Kurikan Magneettiin

Kaupunginhallitus on hyväksynyt tonttivarauksen Kolmostien ja kantatie 67:n kulmaukseen.

Satakuntaliitto: Kasitien pullonkaulat ratkottava väyläverkon investointiohjelmassa

Satakuntaliitto pitää luonnosta väyläverkon investointisuunnitelmasta hyvänä alkuna kasitien kehittämiselle, mutta ongelmakohtia löytyy vielä paljon.

Yksi henkilö kuoli aamun moottoritiekolarissa Siilinjärvellä

Etelää kohti ajaneen rekka-auton kuljettaja kertoo, että samalla ajokaistalla tuli vastaan väärään suuntaan ajanut henkilöauto. Henkilöautoa kuljettanut kuopiolainen nainen kuoli välittömästi törmäyksessä.

Kuopion moottoritien etelään menevä kaista oli tuntien ajan poikki Siilinjärvellä – rekan ja henkilöauton kolari katkaisi liikenteen aamuyöllä

Liikenne Kuopion moottoritien etelään päin olevilla kaistoilla oli maanantaina aamuyöstä lähtien poikki useita tunteja. Toinen ajokaista avattiin kello yhdeksän aikaan ja koko tie saatiin auki kello kymmeneltä.

Ylitorniolla valtatie 21 oli suljettuna koko tiistaipäivän rekan noston vuoksi

Bitumilastissa ollut säiliöauto oli ajautunut tieltä ojaan kyljelleen Poikkilahdentien ja valtatien risteyksessä. Tie saatiin avattua liikenteelle vasta illalla kello 19 aikoihin.

Juvan Hatsolan eritasoliittymän liikennejärjestelyihin tehtiin muutos Viitostiellä

Työt liittyvät Valtatie Viiden Mikkeli-Juva -urakkaan.

Aurassa valtatie 9:llä kolmen ajoneuvon onnettomuus – 1 ihminen menehtyi ja 4 ihmistä loukkaantui

Onnettomuuspaikka on valtatien ja Riihikoskentien risteyksessä.

Peräänajo ruuhkautti pahoin valtatien Seinäjoen ja Lapuan välillä

Edellä ajaneen henkilöauton kuljettaja loukkaantui lievästi peräänajossa. Onnettomuus tapahtui Hipinmäellä Nurmon puolella.

Valtatie 19 parantaminen Lapuan ja Seinäjoen välillä alkaa rakennustöiden osalta lokakuussa

Alun perin töiden piti alkaa jo kesällä. Syynä viivästykseen on suunnitelun venyminen. Urakkasopimukset on allekirjoitettu keskiviikkona.

Jääkö valtatie 12:n pullonkaula korjaamatta? Lahti–Iitti-välin parantaminen puuttuu 8-vuotisen investointiohjelman luonnoksesta

Päijät-Hämeen liitto pyrkii vielä vaikuttamaan siihen, että valtio ottaisi Uudenkylän ja Tillolan välisen tieosuuden remontin rahoittaakseen.

Valtatie 15:n remontti on mukana valtakunnallisessa investointiohjelmassa – rahoitus on silti vielä epävarma

Väylävirasto pyytää lausuntoja valtion väyläverkkoa koskevan investointiohjelman luonnoksesta. Ohjelman keskeiseksi investointihankkeeksi on nostettu valtatie 15:n kehittäminen, jolle on varattu 94 miljoonaa euroa.

Kaksi henkilöautoa kolaroi Tuusniemellä lauantaiaamuna

Liikenneonnettomuus tapahtui valtatiellä 9 Tuusjärven kohdalla. Kolme ihmistä loukkaantui, mutta ensitietojen mukaan vammat eivät ole vakavia.

Vitostien remontti etenee – Nuutilanmäen eritasoliittymä osittain käyttöön

Nuutilanmäen eritasoliittymässa valtatien remontti etenee hyvää vauhtia. Lopullisesti Viitostie on valmis kesällä 2022.

Ylivieskan Taanilan alueelle suunnitellaan uutta palvelukeskittymää: kauppoja ja vapaa-ajan toimintaa

Taanilaan on syntymässä kokonaan uusi kaupunginosa. Sinne valmistuu syksyksi myös uusi 400 oppilaan yhtenäiskoulu.

Viitostietä aiotaan parantaa Siilinjärveltä aina Alapitkälle saakka – uusi linjaus nykyisen valtatien itäpuolelle

Aiemmin Pohjois-Savon ely-keskus suunnitteli valtatien parantamista välille Siilinjärvi–Pöljä, mutta nyt suunnittelualue laajenee Alapitkälle saakka. Uusi linjaus kulkee nykyisen valtatien itäpuolella ja kiertää vedenoton kannalta tärkeän pohjavesialueen.

Simon Karsikon uudet sillat avautuvat Nelostien liikenteelle perjantaiaamuna – poikittainen liikenne avautuu syyskuun lopussa

Valtatie on kuitenkin edelleen kavennettu ja nopeusrajoitus alennettu, kunnes rakennustyöt saadaan kokonaan valmiiksi.

Kasitien parannustyö Mustasaaren Vassorin ja Vöyrin välillä etenee suunniteltua rivakammin – työ valmistunee lähes vuoden etuajassa

Mustasaaren Vassorin ja Vöyrin välinen kasitien osuus valmistuu jo tämän vuoden lokakuuhun mennessä. Tietyön suunnitteluvaiheessa vaikea maasto otettiin huomioon, mutta kaikki on sujunut ongelmitta, ja se on nopeuttanut aikataulua.

Kolmen auton peräänajo kasitiellä Eurajoella

Onnettomuuspaikalla on vain toinen kaista käytössä ja Porin suuntaan kulkeva liikenne ohjataan kiertotielle.

Valtatie 9:n ohituskaistahanke etenee: yksityisteiden liittymät suljetaan, asfaltointi ja jyrsintä haittaavat liikennettä

Valtatien 9 viereen rakennettuja yksityisteitä otetaan käyttöön Yliskylän ja Orituvan välisellä osuudella ensi viikosta alkaen. Jo nyt tiet ovat liikennöitävässä kunnossa.

Mikkeli-Nuutilanmäki-välinen Viitostie valmistuu kesän aikana – toinen vaihe alkaa ensi vuonna

Kakkosvaiheen tiealueen tarkistusmittaukset on jo aloitettu, mutta todennäköisesti niitä ei ehditä saada valmiiksi tämän vuoden puolella. Kyseinen pätkä kattaa 16 kilometriä Viitostietä Nuutilanmäeltä Juvalle.

Kiiminkijoen siltatyömaa suljetaan yhden kaistan osalta yöksi – Oulu-Kemi- osuus valmistuu vielä syksyn aikana

Valtatie 4:n Kiiminkijoen ylittävän sillan pohjoiseen suuntautuva liikenne ohjataan kiertotielle yön ajaksi päällystystöiden vuoksi. Pohjoiseen suuntaan ajava liikenne ohjataan kiertotielle 12.–13. heinäkuuta klo 21.00–6.00.

Ratikan testit etuajassa: Alkaa liikkua nyt myös Hatanpään valtatiellä Tampereella

Ensimmäiset koeajot Hämeenkadun ja linja-autoaseman välillä tehdään tiistain ja keskiviikon välisenä yönä. Samaan aikaan tiellä tehdään asfaltointeja, joten varovainen pitää olla. Liikenne kaikilla ratikan osuuksilla alkaa 9. elokuuta.

Ajokaista suljettu liikenteeltä Ulvilassa valtatiellä 2 peräänajon takia, Poriin päin kulkevalla liikenteellä käytössä kiertotie

Kaksi henkilöä toimitettiin sairaalaan onnettomuuden takia. Heidän vammojensa vakavuudesta ei ole tietoa.

Teiden päällystystyöt jatkuvat Jyväskylässä – uutta asfalttia lasketaan Vaajakoskella ja Kukkumäessä öisin

Päällystyksiä tehdään Jyväskylässä heinäkuussa kello 19–06 välillä liikennehaittojen minimoimiseksi. 

Väylävirastolta tuloillaan rahoitusta liikennehankkeille myös Pohjois-Savoon

Väyläviraston investointiohjelman luonnos on tuomassa rahoitusta esimerkiksi Kouvola–Kuopio-radan matka-aikojen lyhentämiseen sekä eritasoliittymän rakentamiseen Siilinjärvelle Lentokentäntien liittymään. Väyläviraston luonnos lähtee nyt lausuntokierrokselle.

Kolmostietä parannetaan Laihian ja Helsingbyn välillä – jos suunnitelma menee läpi

Pääosin nykyistä tielinjausta noudattelevaan suunnitelmaan on kuitenkin esitetty uudistuksia Helsingbyn ja Hulmin kohdille.

Valtatie 21:lle väliaikaisia nopeusrajoituksia tien huonon kunnon vuoksi

Alennettu 80 km/h nopeusrajoitus on voimassa toistaiseksi tien parantamiseen saakka. Rajoitukset ovat voimassa heti kun rajoitusta osoittavat merkit on asennettu maastoon.

Haluatko valtatien Alajokimaisemaan? Kantatie 67:n linjaukseen saa nyt vaikuttaa

Seinäjoen ja Ilmajoen välisen noin 16 kilometrin pituisen tieosuuden parantamisen suunnittelu on käynnissä. Suunnitelmissa on osittain nelikaistainen tie nykyisen kahden kaistan sijaan. Vaihtoehtoja tielinjauksiin on useita. Yksi kulkee Alajokimaiseman peltoa pitkin ja yksi siirtäisi rautatietä.

Pohjantien Oulujoen ylittävien siltojen uusiminen on loppusuoralla – Nelostien remontti välillä Oulu-Kemi valmistuu loppuvuoden aikana

Torstain ja perjantain välisenä yönä etelän suuntaan ajava liikenne ohjataan uudelle sillalle. Pohjoisen suuntaan ajavien kaistojen liikennejärjestelyt puretaan alustavasti ensi viikon torstain ja perjantain välisenä yönä.

Kasitien remontti käyntiin Eurajoella: "Tieliikenteen turvallisuus parantuu merkittävästi"

Urakan tavoitteena on parantaa liikenteen sujuvuutta ja turvallisuutta Eurajoen keskustan kohdalla. Tieremontti valmistuu ensi vuoden loppuun mennessä.

Kiinan rahoittama miljardihanke korvaa “kuoleman tien” Montenegrossa – mutta joutuuko piskuinen maa Kiinan velkadiplomatian vangiksi?

Kiinan rahoittamasta uudesta moottoritiestä on tullut taloudellinen painolasti ja poliittinen kiistakapula Montenegrolle. Liki miljardin euron kiinalaislainan takaisinmaksu alkaa kesällä, vaikka tie johda vielä minnekään.

Hämeenkadun ylityspaikoille pinkkejä ja pyöreitä huomiotarroja kesän ajaksi

Jalankulkijoilla ja pyöräilijöillä väistämisvelvollisuus ylityspaikkojen kohdalla. Huomiotarrojen tarkoitus on muistuttaa tästä sekä auttaa kulkijoita huomaamaan ylityspaikat paremmin.

Liikenneonnettomuus Juvalla johti kuolemaan – poliisi pyytää nyt tapahtuman silminnäkijää ilmoittautumaan

Liikenneonnettomuus tapahtui Juvalla toukokuun 11. päivä tiistaina.

Kymmenvuotias lapsi jäi auton alle Tampereella

Lapsi jäi auton alle perjantaina aamulla. Onnettomuus sattui Pispalan valtatien ja Rajaportinkadun risteyksessä. 

Kolmostielle rakennettava Hämeenkyrönväylä saa 3,5 miljoonaa euroa lisärahoitusta

Hallitus antoi tänään eduskunnalle kuluvan vuoden kolmannen lisätalousarvion. Hämeenkyrönväylä saa 3,5 miljoonaa euroa lisärahoitusta. Parkanon ja Vesilahden tiekohteiden kohtalo on vielä auki.

Ohituskaistat liikenteelle ja liittymät uusiksi – valtatie 12:n tiesuunnitelma Iitin ja Lahden välille on valmis

Rekoille ja muulle liikenteelle liian kapeaa tietä olisi tarkoitus parantaa 25 kilometrin matkalla. Toteutuksesta ei ole vielä päätetty.

Ukkosen aiheuttamat rankkasateet sekoittivat laajasti liikennettä ainakin Oulussa – raideliikenteessä ongelmia Jyväskylän ja Pieksämäen välillä

Oulussa useita teitä oli poikki, kun siltojen alikulut ovat täyttyneet vedestä rankkasateen vuoksi. Viemäriverkosto ei ole pystynyt vetämään taivaalta yhtäkkisesti tullutta vettä. Rankimmat sateet alkoivat noin viiden aikaan aamulla.

Ohituskaistat sujuvoittavat lähivuosina valtatien kahdeksan liikennettä Kokkolan ja Vaasan välillä

Etelä-Pohjanmaan Ely-keskus on saanut eduskunnan lisätalousarviosta rahaa ohituskaistojen suunnitteluun alueellaan. Ely-keskuksesta on arvioitu, että kipeimmin ohituskaistoja tarvitaan Pedersöressä ja Uudessakaarlepyyssä.

Iso monttu tiessä yllätti polkupyöräilijän Kauhavalla

Sortumakohta on hankalasti havaittavassa paikassa. Polkupyöräilijä loukkasi itseään ajettuaan monttuun. Hemmingintien toinen ajokaista on nyt suljettu liikenteeltä korjaustöiden ajaksi.

Henkilöauton kuljettaja kuoli rekan ja henkilöauton nokkakolarissa Hyvinkäällä

Valtatie 25 suljettiin illalla liikenteeltä Jokelantien liittymän ja Ridasjärventien välillä.

Lapissa uusitaan päällysteitä 150 kilometrin matkalta: työt alkavat kesäkuussa

Päällystämiseen, urapaikkauksiin ja tiemerkintöihin käytetään tänä vuonna yhteensä noin 12,6 miljoonaa euroa.

Iäkäs nainen kuoli Lapinjärvellä auton osuttua häneen

Auto osui iäkkääseen jalankulkijaan, joka menehtyi tapahtumapaikalla, Itä-Uudenmaan poliisi kertoo.

Maanteiden päällystystyöt alkavat Kontiolahden Lehmosta maanantaina

Viikoilla 20 ja 21 työt etenevät valtatielle yhdeksän Marjalan ja Käpykankaan kaksiajorataisille kohteille.

Henkilöauton kuljettaja ei ehtinyt palata kaistalleen ohittaessaan rekkaa – auto hinauskuntoon ja kuljettaja sairaalaan valtatiellä 15

Kuljettajan terveydentilasta ei ole tietoa, koska ensihoito oli jo vienyt hänet sairaalaan pelastuslaitoksen saapuessa paikalle. Kuljettaja ei onnistunut ohitusyrityksessään ja osui rekan kylkeen. Muut eivät loukkaantuneet.

Turussa Tampereen valtatiellä useamman auton kolarit – autot kolaroivat molempiin suuntiin ajettaessa

Moottoritien molemmilla ajokaistoilla oli usean auton kolarit. Liikenne ruuhkautui pahasti moottoritiellä Moision ja Jäkärlän välillä.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle