Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Lea Saari leikkaa Touko Laakson hiuksia.

Pottatukka tuli ryminällä takaisin muotiin – katso, miten mulletti vaihtuu Käärijä-lookiin

Keittiökulho päähän ja ylimääräiset pois – siten syntyy Käärijän hiusmalli yksinkertaisimmillaan. Pottatukka on vallalla oleva ysäritrendi yhdessä mulletin ja keskijakauksen kanssa.

Samuli Souru nauraa. Hänellä on päässään permanenttirullat, jotka on kääritty muoviin. Kuvan taustalle on lisätty permanettirullia.

Nuoret miehet hurahtivat mieskiharoihin – Samuli Souru sai saman tyylin kuin vanhempansa 80-luvulla

Permanentista on tullut trendikäs käsittely. Esikuvina ovat usein urheilutähdet. Seurasimme, kun opiskelija Samuli Souru otti ensimmäisen permanenttinsa.

Vaalea hiuksinen nainen katsoo kameraan.

Parturi-kampaaja Laura Piirosen asiakkaat peruvat nyt aikojaan, koska rahat menevät sähkölaskuun

Suomalaiset säästävät nyt palveluista. Esimerkiksi kampaajat ovat huomanneet asiakkaiden vähenemisen. Palvelualan yrittäjien suhdanneodotukset ovat nyt alempana kuin pahimpaan korona-aikaan.

Parturi-kampaaja Heli Aho yrityksessään.

Kampaaja Heli Aho tinkii vuokramatoistakin, että asiakkailla olisi varaa käydä – näin yritykset varautuvat jopa koronaa pahempaan talveen

Inflaatio ja energiakriisi nostavat yrittäjien kustannuksia. Kuluja on vaikea viedä hintoihin, jottei kysyntä sakkaa.

Jaakko Saransalmi ja Tuula Tarvainen tutkivat lahjoitettuja esineitä.

Luurankokuivain ja Mauno Koiviston otsakiehkura saivat seuraa muista hiusalan erikoisuuksista Suomen Kähertäjämuseoon

Kansainvälisestikin merkittävä Suomen Kähertäjämuseon kokoelma sisältää noin 5 000 esinettä hiusalan historiasta. Nyt se kasvoi entisestään Elsa Arennon esineistön lahjoituksella.

Kampaaja Lan Kaijasilta, Hair Design Dixi Kauppakeskus. 24.3.2021.

Kristian Knuuttila, 22, haki permanentista potkua surffilookiin – permiksen paluu alkoi nuorista pojista, ja nyt liikkeellä ovat parikymppiset miehet

Parikymmentä vuotta ehti kulua niin, että permanentti oli lähinnä vanhempien naisten suosiossa. Nyt kiharaa hakevat kaikenikäiset, myös pojat ja miehet: nuorilla on mukanaan valokuva, vanhemmilla kokemusta 70-luvulta asti.

Parturi osoittaa sormella pojan päätä.

Hiuksista kehitetty öljyntorjuntamatto sai lappilaisparturin innostumaan "kasvavan luonnonvaran" kierrätyksestä: Mitä vielä voikaan tulla?

Kampaamon lattialle putoavilla hiuksilla voidaan myös auttaa syöpää sairastavia lapsia, suojella luontoa ja niitä käytetään ekologiseen rakentamiseen. Kaikkea käyttöä ei ole vielä keksittykään.

Keskustassa oli liikkeellä paljon ihmisiä.

Hospitality Association: Extension of restrictions unreasonable

Restaurant restrictions were meant to expire on Monday.

Sotkettuja julisteita naisista.

Talibanin valtaannousu koettelee Afganistanissa myös partureita ja kampaamoita – ihmiset varovat nyt muodikkuutta

Talibanin ensimmäisen valtakauden aikana näyttävät kampaukset olivat kiellettyjä, minkä lisäksi miehiä vaadittiin kasvattamaan parta. Naisten oli puolestaan käytettävä peittävää burkhaa.

Yli 60-vuotisen uran tehnyt parturimestari Bror Bäckström jää eläkkeelle.

Bror Bäckström laittoi Spedelle tupeen ja leikkasi Holkerin kohuparran – yli 60-vuotisen uran tehneen parturin ei pitänyt koskaan jäädä eläkkeelle

Helsinkiläisen parturimestarin Bror Bäckströmin ura kesti yli 60 vuotta. Sinä aikana hän leikkasi lukuisten niin julkisuudesta tuttujen henkilöiden kuin poliitikkojenkin hiukset.

Intialaisveljekset parturoivat taidetta takaraivoon Taj Mahalista Michael Jacksoniin

Tästä mallia suomalaispartureille – intialaisveljekset leikkaavat vaikka Ronaldon kuvan takaraivoon

Sidhun veljesten liikkeessä syntyy kuvia Mikki Hiirestä King Kongiin.

Parturi kampaamo yrittäjä Anne Partanen

Anne Partasen mies jäi 30 vuotta sitten lasten kanssa kotiin ja perheestä tuli silmätikku – syntyi neljä parturi-kampaamoa: "Jonain päivänä se näkyy"

Anne Partasen mies jäi aikoinaan lasten kanssa kotiin, jotta Partanen pystyi toteuttamaan unelmansa menestyvästä parturi-kampaamosta. Partasen 40-vuotinen työ palkittiin valtakunnallisella vuoden yrittäjänainen -palkinnolla.

Kotkan Ruusu -näytelmän  näyttelijät lavalla

Parturi sai prostituoidun leiman, koska oli aikaansa edellä – nyt hänen maineensa halutaan puhdistaa: "Nykyään tuossa ei olisi mitään ihmeellistä"

Vanhoista iskelmistä tutuksi tullut Kotkan Ruusu nähdään pian teatterin näyttämöllä. Kotkan Ruusu ei ollut pelkkä legenda, vaan parturi nimeltään Rosa Mäkinen. Hän sai ammattinsa ohessa vähintään kyseenalaisen maineen.

Irtisanottu Valtiontalouden tarkastusviraston VTV pääjohtaja Tytti Yli-Viikari Suomi Areenan Tekirin keskustelutilaisuudessa Helsingissä 13. heinäkuuta 2021.

Expense scandal auditor Yli-Viikari appeals sacking

Finland's top auditor had spent more than 5,000 euros on hairdressing and beauty services.

Eveliina Kalliomäki

Voiko kampaajaksi oppia etäopetuksessa? Korona-aikana ammattiin valmistuneiden osaamisesta ovat huolissaan työnantajat ja yrittäjäjärjestö

Hius- ja kauneusalaa opiskeltiin viime lukuvuoden ajan hybridimallilla. Keväällä valmistunut parturi-kampaaja harjoitteli kampausten tekemistä yksin kotona etäopetuksessa. Vaasalainen kampaamoyrittäjä toivoo palkkatukea nuorten työllistämiseen.

Parturi-kampaaja Eveliina Kalliomäki värjää Annika Pölösen hiuksia kampaamossa.

Kauneudenhoitoalalla pitää kiirettä, mutta tekijät ovat kiven alla – työvoimapula kurittaa myös parturi-kampaamoita

Hotelli- ja ravintola-alan lisäksi kauneudenhoidon alan yrityksiin on vaikea löytää ammattimaista työvoimaa. Etenkin parturi-kampaamot kärsivät tekijäpulasta. Koronakurimuksen lisäksi syynä on alan koulutuksen tasaisesti laskeva suosio.

Nainen laittaa huovutuskoneeseen pöydällä lojuvia kasoja hiuksia ja läinen karvoja

Kampaamoyrittäjä keksi, miten hiusjätettä voidaan käyttää öljyntorjunnassa: "Melkein päivittäin kysytään, miten hiuksia voi lahjoittaa"

Hiukset ja karvat ovat päätyneet sekajätteeksi kampaamoista ja eläintrimmaamoista. Nyt kokeillaan niiden kierrättämistä kuitumatoiksi, joiden avulla voidaan imeyttää öljyä vesistöistä. Lahdessa aloitetussa hankkeessa on mukana useita kampaamoja.

Ronja Lehto pitää käsissään irtileikattua lettiä.

Ronja, 7, on kahdesti lahjoittanut pitkät hiuksensa peruukkien raaka-aineeksi – “Musta tuntuu hyvälle, kun muilla on hauskaa ja hyvä mieli”

Suomalaiset voivat lahjoittaa hiuksia Britanniassa toimivalle järjestölle, joka tekee peruukkeja lapsille. Kiinnostus hyväntekeväisyyteen alkoi lisääntyä muutama vuosi sitten, mutta koronapandemia katkaisi lahjoitusten vastaanoton kuukausiksi.

Turkka ja Merja Sihvonen veneensä Olgan kannella.

Sihvosia ei juuri maissa näy, kun Olga lasketaan irti – edes räntäsade ei pidä veneilijöitä poissa paatin kimpusta

Veneiden kevätkunnostuskausi käy juuri nyt kuumana. Lakkaus- ja maalityöt joutuvat kuitenkin odottamaan lämpimämpiä säitä.

Olli Haapakangas sekä parturina että parturoitavana.

Osallistu hiustarinoiden iltaan!

Kerro partureista, kampaamoista tai kotikiharruksista!

Mies katsoo kaukaisuuteen

PKO:n yhteistoimintaneuvottelut eivät johtaneet irtisanomisiin tai uusiin lomautuksiin

Neuvotteluiden tavoitteena oli mahdollistaa konsernin sisäiset työjärjestelyt ja toimenkuvamuutokset.

Parturointi_gif.gif

Katso, kuinka naisten maajoukkuevalmentajan tukka lähti mitalijuhlissa! Viestinaiset iloitsivat MM-pronssista riehakkaasti

Iivo Niskasen hiustyyli on valloittanut jalansijaa Suomen hiihtomaajoukkueen sisällä. Uusin "uhri" oli Ville Oksanen.

Kuvassa näkyy Kiteentiellä sijiatsevan talon julkisivu ja näyteikkunat.

Yksinyrittäjät perustivat Kiteelle uuden liikekeskuksen

Seitsemän naista haluaa säilyttää erikoispalvelut kaupungin keskustassa.

Kouvolan keskustan kattoja

Kouvolan keskustayhdistyksen taloussotkuja aletaan tänään perata käräjäoikeudessa – ex-toiminnanjohtajaa on epäilty yhdistyksen rahojen kavaltamisesta jo vuosia

Poliisin esitutkinnan perusteella entisen toiminnanjohtajan epäillään kavaltaneen yhdistykseltä yli 200 000 euroa.

Jade Sairanen esittelee vanhojen tanssi -mekkoaan

Lukuvuoden odotetuin päivä on vaarassa peruuntua – nuori lukiolainen pelkää 500 euron puvun jäävän naulaan ja toivoo tanssien siirtoa toukokuulle

Opetushallitus ei ole antanut lukioille virallisia ohjeita siitä, millä tavalla vanhojen tanssiaiset tulisi järjestää. Jokainen lukio toimii alueensa koronaohjeistuksen mukaan.

Hotelli-ravintola Kimmel Joensuussa ulkoapäin.

Pohjois-Karjalan Osuukauppa aloittaa yt-neuvottelut

Koronapandemia kurittaa muun muassa ravintoloiden, partureiden ja liikenneasemien toimintaa.

Mari Liimatainen, kampaaja, Kampaamo Simonetta.

Kun korona tyhjentää kalenterin, parturikampaaja suhahtaa kaupungista maalle hoivatöihin – "Nyt roikutaan taas löyhässä hirressä"

Hiusalan yrittäjät pelkäävät konkurssiaaltoa. Takana on jo vaikea kevät, ja nyt vuoden huippusesonki, pikkujoulut, on peruttu.

Elsamari Tihula

Kun Elsamari Tihula, 22, muutti omilleen, rahankäyttö lähti käsistä – moni nuori putoaa samaan ansaan: "Ostan tosi paljon turhaan"

Nuorten talousosaaminen on kahtiajakautunutta. Koulutetut ja työssäkäyvät osaavat käyttää rahaa paremmin kuin esimerkiksi koulutuksen ulkopuolelle jäävät.

Hotelli Kimmelin rakennus.

Hotelli Kimmelin iso remontti on jo lähes ovella

Pielisjoen rannalla sijaitseva hotelli on nyt varattu joukkueille Kontiolahden ampumahiihdon maailmancupin kisojen ajaksi.

En frisörs händer som klipper ett mörkt axellångt hår

Oulussa valtaosa yksinyrittäjien koronatuesta jäi loppuviimein jakamatta – eniten tukea hakivat kampaajat ja terveyspalvelujen tarjoajat

Oulussa yksinyrittäjille tarkoitettua korona-ajan tukea sai hieman yli 1300 hakijaa.

hradecky

Huippupelastuksen napannut Lukas Hradecky löysi syyn Huuhkajat-sankarin maalivireelle: "Hän ei saa mennä parturiin ennen EM-kisoja"

Lukas Hradeckyn mukaan Fredrik Jensenin maalivireen taustalla on hänen Tarzan-tyylinen kampauksensa.

Parturi-kampaaja Alex ja kampaamokoira Sisu

Alex on kampaamon ilopilleri – hyvä työilmapiiri välittyy asiakkaille asti

Työilmapiiri rakentuu nyyttikestiperiaatteella.

raha

VATT: Väliaikainen arvonlisäveron alennus johtaa jopa alkuperäistä korkeampiin hintoihin

Tuoreen tutkimuksen mukaan alv:n alentaminen ei välttämättä vaikuta hintoihin, mutta sen korottaminen takaisin nostaa hintoja entisestään.

Eurosedlar huller om buller på en yta.

Yksinyrittäjän tukea haettu harvakseltaan Lapissa – Meri-Lapissa jakamatta vielä yli miljoona euroa

Eniten tukea on haettu niille toimialoille, joissa toimitaan läheisessä ihmiskontaktissa.

Hotelli Kimmelin rakennus.

Kimmeliä uudistetaan 19 miljoonalla, Bomballe tulee Villi Pohjola

PKO ja matkailun ammattilaiset tähtäävät maakunnan matkailijamäärän kaksinkertaistamiseen.

Justin Trudeau kasvomaskissaan

Justin Trudeaun hiusten ansiosta tiedämme ajan kuluvan koronapysähdyksen aikanakin – parturien sulkeutuminen näkyy monen tunnetun miehen päässä

Julkisuuden henkilöt ovat julkaisseet sosiaalisessa mediassa kuvia myös omien siistimisyritystensä seurauksista.

Kampaaja Lea Saari värjää Mari Huuskon hiuksia oululaisessa kampaamossa.

Vinot otsatukat ja kotivärjäämöjen koronasävyt ilmaantuivat kampaamoihin – ammattilaisilla riittää korjattavaa kotiparturoinnin jäljiltä

Kampaamojen asiakasmäärät ovat kasvaneet toukokuussa. Usea yrittäjä pohtii kesäloman siirtoa, kun asiakkaita on jopa jonoksi asti.

Susanna Turunen

Eurooppa-kirje: Turhamaisuus katoaa korona-aikana, mutta eurooppalaisuus vahvistuu – ainakin suurimpien EU-maiden suunnitelmissa

Saat Euroopan unionin sisäpiirijutut kerran viikossa suoraan sähköpostiisi, kun tilaat Ylen Eurooppa-uutiskirjeen.

Ilmakuva ihmisistä uimarannalla Epanomissa Thessalonikin lähellä Kreikassa.

Italiassa lisää kauppoja auki, Belgiassa koulunpenkille, Espanjan huippupalloilijat harjoituksiin – katso kuvat Euroopan varovaisesta avautumisesta

Etelä-Euroopassa avattiin liikkeitä ja suunnattiin rannalle. Rajoitusten purkamisessa säännöt vaihtelevat maasta toiseen.

Ihmiset palasivat maanantaina Pariisin kaduille ja moni suojasi naamansa kasvomaskilla.

Pariisin metro ruuhkautui ja Champs-Élysées’n putiikit aukesivat, kun Ranska palasi karanteenin jälkeiseen elämään

Lähes kaksi kuukautta kestänyt ulkonaliikkumiskielto päättyi tänään maanantaina.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle