Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Sellunpaalauskone.

Yli kolmen miljardin euron investoinnit jumissa lupabyrokratiassa – yritykset vaativat enimmäiskäsittelyaikoja lakeihin

Yritykset ovat tyytymättömiä etenkin muutoksenhaku- ja valitusmenettelyihin.  Investoinnin mahdollistavaa lupaa odottavien yritysten määrä on pysynyt ennallaan, mutta odottavien investointien arvo on aiempaa suurempi.

Ilmakuvassa on Helsingin Kalasatama toukokuussa 2021.

Helsingin kaupunginvaltuusto on hyväksynyt lähes 180 miljoonaa maksavan Sörnäistentunnelin rakentamisen

Helsingin Sörnäisiin rakennetaan 1,6 kilometriä pitkä autotunneli, jonka tarkoituksena on helpottaa pohjois-eteläsuunnan liikennettä laajenevalla Kalasataman alueella.

oulun kaupungintalo

Linnanmaan uimahallin rakentaminen halutaan vauhtiin jo ensi vuonna – Oulun kaupunginhallitus esittää yli 7 miljoonaa euroa investointirahaa

Oulun kaupunginhallitus sai talousarvioesityksensä vuodelle 2022 valmiiksi maanantain kokouksessaan. Ainakin Linnanmaan uimahallin osalta se poikkeaa kaupunginjohtajan esityksestä siirtää rakentamisen aloittamista.

satamanosturi kuljettamassa konttia,taustalla synkät sadepilvet

Kontit, komponentit ja raaka-aineet vähissä – pohjalaisyrityksillä haasteita vastata kysyntään

Pohjanmaan kauppakamarin toimitusjohtajan mukaan näköpiirissä ei ole nopeaa helpotusta raaka-aineiden, komponenttien tai konttien saatavuuteen.

Seinäjoen kaupungintalo

Viimeiset isot budjetit kuntien käsissä – Seinäjoki lisää kotihoidon työntekijöiden määrää, eikä usko budjettikikkailuun

Vuoden kuluttua toteutuva sote-uudistus näkyi jo tänä vuonna kuntien budjetinteossa. Seinäjoen rahoitusjohtaja ei usko kuntien hyötyvän minkäänlaisesta kikkailusta.

skylt med texten korsholm - Mustasaari

Mustasaaressa talousarvio hyväksyttiin muutamalla lisäyksellä

Valtuusto hyväksyi talousarvion 2022, taloussuunnitelman 2023–2024 ja investointiohjelman 2022–2026. Tuloveroprosentti 2022 pysyy ennallaan 20,75 prosentissa.

Katunäkymä Riihimäeltä, liiketiloja katutasossa ja auto risteyksessä. Syksyn harmaat pilvet.

Riihimäen valtuusto hyväksyi ylijäämäisen budjetin

Riihimäen talousarvio on noin kahdeksan miljoonaa euroa plussalla. Kokouksessa äänestettiin Lasten ja nuorten talon määrärahavarauksesta.

Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta

Keskusta haluaa aikalisän Porin palloiluhallille

Porin Keskustan kannanoton mukaan on arvioitava kriittisesti, millaisiin investointeihin Porilla on varaa.

Vasa stads logo nere vid vattnet.

Valtuutetut pääsevät budjetin pariin tänään Vaasassa

Suurimmat investoinnit kohdistuvat Laajametsän teollisuusalueeseen, Vaasan satamaan, rakennusten peruskorjaukseen sekä Sundomin koulun laajennukseen.

haminan energia tuulivoimala hamina

Suomessa uudenlainen vedenpuhdistamo tulossa Haminaan – tekee merivedestä käyttövettä teollisuudelle: "Talousveden käyttäminen siihen ei ole järkevää"

Suomessa toimii pieniä juomavettä tuottavia laitoksia, mutta niiden mittakaava on pieni verrattuna nyt Haminaan suunniteltavaan laitokseen. Lopullista investointipäätöstä asiasta ei ole vielä ole tehty.

Vaasa kaupunginjohtaja Tomas Häyry hymyilee kameralle

Kaupunginjohtaja Tomas Häyry ei lannistu Johnson Mattheyn vetäytymisestä Vaasasta: "Tänään mennään täysillä eteenpäin, työ jatkuu"

Häyry uskoo, että uusi yhteistyökumppani on tulossa lyhyen ajan sisällä Johnson Mattheylle varatulle Laajametsän tontille.

Finnforel Oy:n Hatsinan kalojen kasvatuslaitos Hollolassa. Pyöreäkattoinen peltirakennus etualalla, pari muuta rakennusta taaempana.

Kolme miljoonaa kiloa allaskalaa vuodessa – startup-yrityksen uusi investointi voi olla käänteentekevä kotimaiselle ruuantuotannolle

Kasvatettu kirjolohi ei polski luonnonvesissä, vaan kasvaa syntymästä kuolemaan kiertovesialtaassa. Asiantuntijoiden mukaan juuri tämä on ratkaisu kestävään ruuantuotantoon.

Lahti Energian Kymijärven voimalaitoksia

Vihreä siirtymä velkaannutti Lahti Energian – osingonmaksu kaupungille tyrehtyy

Lahden kaupungin energiayhtiö voi tarvita jopa lisärahoitusta. Muhkeasta osingosta on ainakin turha haaveilla.

Imatran kaupungintalo

Neljäs kerta toden sanoi – Imatran kaupunginhallitus hyväksyi ensi vuoden talousarvioesityksen

Talousarvioesityksen toimintakate on 171,1 miljoonaa euroa ja tulos 13 300 euroa.

En elbil laddas.

Kotkan akkumateriaalitehdas on saanut kansainvälisen kumppanin – mukaan tulee kiinalainen pörssiyhtiö

Kotkan Keltakallioon suunnitellun Suomen Malmijalostus Oy:n akkumateriaalitehtaan kumppani on julkistettu. Se on kiinalainen Beijing Easpring Material Technology.

Tammelan koulukeskus.

Tammela pitää nykyisen tuloveroprosenttinsa

Tammelan tuloveroprosentti on ensi vuonna 21,25. Tiedossa ei ole, milloin uuden yhtenäiskoulun investointi alkaa painaa kunnallisverotuksessa.

Riihimäen kaupunginjohtaja Jere Penttilä

Riihimäen talous hyvillä raiteilla – ylijäämää kertyy, vaikka terveydenhuollon menokasvu tuokin omat riskinsä

Riihimäen kaupungin ensi vuoden talousarvio näyttää lähes kahdeksan miljoonaa euroa plussaa. Terveyskeskuksen ja sairaanhoitopiirin kustannukset voivat kuitenkin haukata osan ylijäämästä.

Muovin tutkimista laboratoriossa.

Teknologiateollisuuden nousukiito tasaantui, uusien tilausten määrä ei yltänyt odotuksiin

Teknologiateollisuuden toimitusjohtajan mukaan Suomi tarvitsee investointeja. Konkreettinen signaali suhdanteen jäähtymisestä on nyt saatu, arvioi Teknologiteollisuus.

Helsingin kaupungintalo joulukuussa 2020.

Helsingin budjetin valmistelu salassa hämmensi, tänään esitys tulee viimein julki – perussuomalaisten edustaja kertoo, mikä neuvotteluissa hiersi

Perussuomalaisten budjettineuvottelijan Juhani Strandénin mukaan Helsinki on tuplaamassa velkansa neljässä vuodessa. Hän sanoo, että kiistaa tänään julkistettavassa budjetissa aiheutti iso investointiohjelma.

Tyhjä asunto.

Isokyrö rakentaa runsaasti myös ensi vuonna

Isoonkyröön olisi tällä hetkellä muuttajia, mutta kunnalla ei ole vapaita vuokra-asuntoja. Ensi vuonna kunta aikoo rakentaa lisää rivitalohuoneistoja.

Vaasan tori ja kävelykatu sateisena lokakuun päivänä. Taustalla vapaudenpatsas.

Vaasan kaupungin ensi vuoden talousarviossa ylijäämää ja investointeja

Vaasan kaupunki pitää veroprosentin ennallaan 21 prosentissa. Kaupungin torstaina julkaiseman talousarvioehdotuksen mukaan velka per asukas kasvaa ensi vuonna 548 euroa.

Kouvolan kävelykatu Manski aamuvalaistuksessa

Kouvola lähtee vuoteen 2022 varovaisen iloisilla luvuilla – ei veronkorotuksia tai uusia säästöjä tulossa

Kouvolan vuoden 2021 tuloksen arvioidaan jäävän positiiviselle puolelle. Investointeja tehdään, mutta vanhat päätökset ohjaavat rahavirtojen suunnat.

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Teollisuusyhtiö Ouneva investoi useita miljoonia Koveron-tehtaalleen – uusia työpaikkoja luvassa

Seuraavan vuoden aikana yhtiön tavoitteena on nostaa valmistuskapasiteettia ja kehittää vuonna 2006 avatun ohutlevytehtaan toimintaa.

Karhulan keskusta-alue Kotkassa.

Kotkan Karhulaa uudistetaan ainakin 57 miljoonalla eurolla – alue saa lähivuosina kolme koulua, jotka pelastavat oppilaat väistötiloista

Suuri osa Kotkan seuraavan viiden vuoden rahoista on varattu Karhulalle. Parakkikoulut ja väistötilat saavat jäädä, ja kaupunginosaan rakennetaan useita kokonaan uusia rakennuksia.

Ilmakuva Lappeenrannan ammattikoulun jalkapallokentästä ja sen viereen tulevasta sisäliikuntahallista.

Lappeenrannassa selvitetään syyt sisäliikuntahallin hinnan tuplaantumiseen – "Pihatyöt ja katuliittymät eivät sitä selitä"

Lappeenrannan sisäliikuntahallin ja koko talonrakennuksen investontiohjelma poistettiin kaupunginhallituksen lokakuun 25. päivän esityslistalta.

Kotkan Satama Areenan- ja Kotkan kampuksen työmaa-alue.

Kotkan investointien lista on mittava – seuraaviksi viideksi vuodeksi on varattu yli 150 miljoonaa euroa

Kantasataman isot rakennushankkeet hilaavat Kotkan kaupungin investointibudjetin korkealle. Tulevina vuosina panostetaan myös Karhulaan rakentamalla uusia kouluja, päiväkoti ja paloasema.

Timo Koivisto ja Lasse Leppä istuu pöydän ääressä.

Jyväskylän ensi vuoden budjettiesitys: isosti investointeja ja valtavasti velkaa

Jyväskylän kaupunginjohtaja Timo Koivisto on julkaissut budjettiesityksensä. Se sisältää muun muassa koulusäästöjä ja jätti-investoinnin Hippokselle.

Ilmakuvaa Kajaanista

Kainuun ELY-keskus: töitä riittää, mutta tekijöistä alkaa olla pula

Asiantuntijoiden mukaan Kainuu tarvitsee lisää nuoria ja työikäisiä asukkaita sekä panostuksia työperäisen maahanmuuton lisäämiseen.

Binderholzin sahan kyltti Nurmeksessa.

Binderholz Nordic investoi 40 miljoonaa euroa Lieksan sahalla – Pohjois-Karjalaan luvassa kymmeniä uusia työpaikkoja

Yhtiö kertoo investoivansa seuraavan kahden vuoden aikana uuteen höylälaitokseen, lämpöpuulaitokseen ja sahatavaran kuivauskapasiteetin lisäämiseen.

Tampereen pormestari Anna-Kaisa Ikonen esittelee talousarvioon liittyviä asioita kaupungin tiedotustilaisuudessa.

Tampereen pormestari julkisti talousarvioehdotuksensa – veroprosenttia ei nosteta, vaikka alijäämää luvassa

Pormestari Anna-Kaisa Ikonen ja konsernijohtaja Juha Yli-Rajala esittelivät kaupungin ensi vuoden talousarvion. Kunnallisverot kasvavat 22 miljoonaa ensi vuonna, mutta alijäämää kertyy silti.

Kauluspaitaan ja neuleeseen pukeutunut Maria Ohisalo Ykkösaamun studiossa.

Sisäministeri Maria Ohisalo huolissaan koronakriitikoiden toiminnasta – poliiseja tarvittu turvaamaan lasten koulumatkoja

Myös kulttuuri- ja ravintola-ala on kohdannut häirintää koronapassin takia.

Mies kiipeilee liikuntahallin seinällä.

Pitkään odotettu monitoimihalli Mäntyharjulla avataan virallisesti tänään – kyseessä kunnan rakentamishistorian kallein investointi

Mäntyharjun kunnanjohtaja Jukka Ollikainen kertoo, että Kisala on kunnan rakentamishistorian isoin ja kallein investointi.

Vanha vaaleanpunainen rakennus puiston keskellä. Ympärillä metalliset työmaa-aidat.

Kaupunginjohtaja puskee Lahtea uutta kohti: "Yksi sana on nyt suurempi kuin muut ja se sana on muutos"

Yritykset, yliopisto ja ympäristö. Kaupunginjohtaja Pekka Timosen mielestä menestys on näiden varassa. Ensi vuonna Lahden talous käy vielä kuopassa, siksi sivistyspalveluista pitäisi säästää.

Annika Saarikko ja Sanna Marin.

Finance minister at odds with PM Marin's green transition spending proposal

The Prime Minister said last week that Finland should re-think attitudes towards debt, especially in terms of funding a so-called 'green transition' to fight climate change.

Annika Saarikko ja Sanna Marin.

Saarikko eri mieltä pääministerin kanssa budjettiperiaatteiden venyttämisestä: "Olisi liukas polku" – Marinin mukaan kyse on kilpailukyvystä

Euroopan unionissa alkanut keskustelu uusista budjettisäännöistä on saanut myös Suomen pohtimaan, miten esimerkiksi ilmastoinvestoinnit tulevaisuudessa rahoitetaan.

Skuggbild vid Vasa flygplats, i fotot ser man skuggan av flygplatsskylten mot terminalväggen.

Pohjanmaan yritysjohto toivoo lisää lentoyhteyksiä Vaasasta – lentomatkustaminen on elpymässä koronaa edeltävälle tasolle

VASEK ja Pohjanmaan kauppakamari teetti kyselyn, jossa selvitettiin lentoyhteyksien lisäämisen tarvetta, sekä miten yrityksissä suhtaudutaan matkustamiseen koronan lentomatkailun keskeyttämisen jälkeen.

Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä uuden hirsitehtaan avajaisissa Tervolassa

Ministeri Jari Leppä vaatii lisää julkisia puurakennuksia – Tervolan uusi tehdas vastaa puubuumiin ja valmistaa aihiot 1500 taloon vuodessa

Leppä sanoo, että Suomen pitää vastata kasvavaan puutuotteiden kysyntään tai muuten tilaukset menevät muihin maihin. Tervolan uudesta täysin automatisoidusta tehtaasta toimitettiin ensimmäiset tilaukset jo huhtikuussa.

Kuvassa etualalla kaupunginjohtaja Stina Mattila.

Työllisyys, asukasluku ja verotulot kasvavat – Kokkolan taloudessa näkyy myönteisiä merkkejä

Kaupunginjohtaja kuvaa ensi vuotta vedenjakajaksi. Kokkola käy esimerkiksi sijoituspaikkaneuvotteluja useiden teollisuusyritysten kanssa.

Sahat ovat perinteisesti hyviä suhdanteiden mittareita: kun suhdanteet ovat hyvät myös sahateollisuudessa menee hyvin.

Vaaran saha Tervolassa laajentaa: investoi neljä miljoonaa euroa uusiin kuivaamoihin

Yrityksen mukaan investointi mahdollistaa sahausmäärän merkittävän lisäämisen.

Grafiikka näyttää energian tukkuhinnan EU:ssa

Analyysi: Kumpi on pahempi, ydinvoima vai kaasu? EU-maiden nokkapokka energiasta kärjistyy, Suomi taistelee Ranskan rinnalla Saksaa vastaan

Energiasta on tullut kuuma aihe Euroopassa. Sähkön hinta nousee etenkin etelässä, Suomi taas odottaa komission linjauksia ydinvoimasta. Luvassa on kaikkien aikojen lehmänkaupat, kirjoittaa EU:ta seuraava taloustoimittaja Anna Karismo.

Kolme suurta tuulimyllyä seisoo maisemassa sinistä taivasta vasten. Etualalla pikkutyttö puhaltaa kädessään olevaan tuulihyrrään.

Kansainvälinen energiajärjestö IEA: Siirtymistä puhtaaseen energiaan pitää kiihdyttää, jos ilmaston lämpeneminen halutaan pitää kurissa

IEA:n raportin mukaan puhtaan energian investoinnit pitäisi kolminkertaistaa vuoteen 2030 mennessä. Koronarajoitusten jälkeen hiilidioksidipäästöt kasvavat voimakkaasti takaisin.

Karin kampus luonnoskuva Rauma

Budjettiesitys: Rauma investoi 140 miljoonalla

Suurimpia investointikohteita ovat Karin kampus, Kaunisjärven hyvinvointikeskus ja Rauman paloasema.

Koskisen oy:n uusi lämpölaitos höyryää

Koskisen sahainvestointi on mannaa metsänomistajille – tuloihin jopa 20 miljoonan euron lisäys

Koskisen ja Versowoodin investoinnit lisäävät tukkipuun kysyntää koko Päijät-Hämeessä ja naapurimaakunnissa.

Tornion kaupungintalo

Tornio selvittää sote-uudistuksen vaikutuksia kaupungin investointeihin ja talouden tasapainoon: voi vaikuttaa esimerkiksi velanottoon

Torniolla on tarve konkreettiseen tilannekuvaan sote-uudistuksen vaikutuksesta kunnan talouteen.

Ohran puintia.

Maatalous on pahassa kriisissä, sanoo MTK ja vaatii kriisitukia – Erityisenä huolena ovat investointeja tehneet tilat

Maataloustuotteiden tuottajahinnat eivät nouse, koska sopimukset kauppojen kanssa eivät jousta. Tilojen kustannukset nousevat silti.

elina valtonen.

NCP MP had €100k offshore in 2014, denies wrongdoing

MP Elina Valtonen said the funds were from her time working as an executive at the Royal Bank of Scotland.

Jotwire Oy:n teollisuushalli Kontiolahdella

Kontiolahtelainen Jotwire investoi miljoonia kasvuun – luvassa 30 uutta työpaikkaa

Yhtiö laajentaa tuontantotilojaan ja uusii tuotantoteknologiaansa. Kasvun taustalla on viennin elpyminen sekä teollisuuden ja kuluttajien käyttämien laitteiden kehittyminen.

Joensuun kaupungintalo juhlavalaistuksessa

Joensuun uusi valtuusto kuulee talouden raamit toiminnalleen

Maanantaisessa seminaarissa selviävät myös ensi vuoden työllisyysnäkymät, investoinnit ja sivistyspalveluiden tilanne.

Laitilan risteys kantatie 43:lla

Kasitien viimeinen pullonkaula odottaa investointipäätöstä Laitilassa

Kasitien Laitilan risteyksen liikennemäärä jatkaa kasvuaan, mutta 38 miljoonan euron kiertoeritasoliittymän rakentaminen ei mahdu valtion investointilistoille.

Fortumin Loviisan ydinvoimalaitos keväällä 2016.

EU:n kiistellyt ydinvoimalinjaukset pitkittävät päätöstä miljardiluokan investoinnista Loviisaan – poliittisen pelin taustalla ehkä Saksan vaalit

EU:n tulevilla energialinjauksilla on iso merkitys Suomelle, koska sähköntuotannossa on laskettu paljon ydinvoiman varaan. Poliittinen keskustelu kuumenee myös kotimaassa, koska elinkeinoelämä katsoo, ettei hallitus ole ollut aktiivinen EU:n pöydissä.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle