Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

18-vuotias taikuri aloitti keikkailun jo lapsena, ja saa nyt oman TV-ohjelman – "Koin paineita siitä, että minun piti koko ajan uudistua"

Aatu Itkonen on jo 13-vuotiaasta lähtien hämmästyttänyt taikatempuillaan. Niistä yhden näet myös tässä jutussa. Viime vuosina Itkonen on ryhtynyt tekemään myös juontajan ja kouluttajan töitä.

13-vuotias Elmo nappasi SM-kultaa satojen taikureiden edessä – tähtää nyt ammattitaikuriksi

Elmo Huovila on kiertänyt esiintymässä eri puolilla Suomea jo kahdeksan vuoden ajan.

Koulupoika hämmästytti korttitempullaan – osaatko ratkaista arvoituksen?

Yle Lappeenrannan toimitukseen tuli työelämään tutustumisjaksolle 9.-luokkalainen Aatu Itkonen. Videolla Aatu paljastui aikamoiseksi korttitaikuriksi.

Pää kylmänä, kädet kuumana – nuori taikuri sormeilee kortteja ja kolikoita tuntitolkulla joka päivä

Jyväskyläläinen, 19-vuotias Risto Vinha paiskii töitä kaupan kassalla. Vapaa-ajallaan, vähintään kolme tuntia päivässä hän plaraa korttipakkaa ja kolikoita. Sorminäppäryyttä nuori mies tarvitsee taikatemppuihin. Vinha tietää, että ihmiset haluavat yhä hämmästyä ja kokea lähitaikuuden lumon.

Korttiartistin unelmapakkaa koristaa omat kasvot – taikurin titteliin on vielä matkaa

Korttiartisti Raimo Lusma on kiireinen mies: kaksi työtä, kaksi lasta. Vähäisen vapaa-aikansa mies kuitenkin omistaa pelikorteille.

Taikuri Joni Pakanen hämmästyttää korttitempullaan ja katoaa ilmaan – video

Taikuri Joni Pakanen on tehnyt 20-vuotisella urallaan isoja ja pieniä taikatemppuja. Tällä videolla nähtävä korttitemppu on hämmentävä, mutta toimittajallakin on ässä hihassaan.

Ilman käsiä syntynyt taikuri harjoitteli korttitemppuja salaa öisin: "On tärkeää, että ihmiset tuntevat itsensä voimakkaiksi"

Mahdi Gilbertin nousu yhdeksi magiikan maailman tunnetuimmista taikureista on tietynlainen ihme. 25-vuotias korttitemppujen mestari syntyi ilman käsiä. Silti hän kiertää esiintymässä ympäri maailmaa taikatemppuja tehden.

Koirataikuri kerää klikkejä Youtubessa

Suomalainen Jose Ahonen tuskin tiesi mitä tapahtuisi, kun hän latasi Youtubeen videon, jossa hän taikoo koirille. Video todistaa, että koirat ovat taikatempun edessä yhtä ymmällään kuin ihmiset.

Kuurot taikurit lumosivat Helsingissä

Kuurot taikurit ovat tällä viikolla olleet koolla ja esiintyneet Helsingissä. Vuodesta 1986 järjestetty kansainvälinen kuurojen taikureiden festivaali on noussut kuurojen keskuudessa hyvin suosituksi. Myös Suomessa kaikki esitykset myytiin loppuun.

Mentalisti Poskiparta huijaa rehellisesti - katso korttitemppuvideo

Turkulaisen tavaratalon asiakkaat ovat saaneet iloisen yllätyksen, kun taikuri ja mentalisti Pete Poskiparta on tehnyt temppuja keskellä vaateosastoa Nenäpäivän hengessä.

Oma laki ohjaa taikureita

Ammattilaistaikureita on Suomessa noin kaksikymmentä. Varsinaisia kouluja ei taikuuteen ole, vaan opiskelu on yksinäistä työtä. Taikurit eivät taikuuksiaan yleisölle paljasta, mutta ammattilaisten kesken saloja kerrotaan vaihtoperiaatteella.

Sairaalaan tuodaan ripaus taikuutta

Kuopion yliopistollisen sairaalan lapset saivat tiistaina piristävän vieraan. Kuopiolainen Jukka-Tapio Keränen eli taikuri Alfrendo esiintyy syksyn ajan kahdella lastenosastolla. Taikurin matkalaukusta löytyi monenlaisia temppuja.

Taikuri Markku Purho teki taikatemppuja radion suorassa lähetyksessä!

Varaa eteesi korttipakka ja juttua kuunnellessa tee temppu taikurin ohjeiden mukaan.

Taikuus syntyy peilin edessä

Taikuus kiinnostaa niin, että isommillekin opetustilanteille olisi kysyntää. Perhossa pienryhmä sai oppia liinan hävittämiseen sekä korteilla ja naruilla hämmästyttämiseen.

Taikapiiri toimii

Taikuriyhdistys esiintyy ja pitää kokousta 1950-luvulla