Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Paula Tiessalo: Homomarsseja tarvitaan niin kauan kuin artot ja juhot pitävät minun seksuaalisuuttani vääränä

Seksuaalivähemmistöjen oikeuksien puolesta on marssittu 50 vuotta. Miksi Pride-kulkueita yhä tarvitaan, pohtii Paula Tiessalo blogissaan.

Myanmar närkästyi kansanmurha-viittauksesta

Saksalaismiehittäjiä Unkarista paennut suursijoittaja George Soros näkee Myanmarissa samankaltaisuutta Euroopan natsiaikojen kanssa.

Kaakkois-Aasian venepakolaisten kohtalosta neuvotellaan alueen ulkoministerien kesken

Ulkomaiden paine alueen rantavaltioita vastaan kasvaa. Australia kuitenkin on antanut julkisesti tukea siirtolaisten käännyttämiselle.

Dalai-lama kiittelee Kiinan presidenttiä – "edeltäjäänsä ennakkoluulottomampi"

Tiibetiläisten hengellinen johtaja on toivonut Kiinan ottavan oppia Intian vähemmistöpolitiikasta. Kiinan presidentti vierailee parhaillaan Intiassa.

Kiinan vähemmistöalueilla kuohuu

Kiinan vähemmistöpolitiikka on johtanut yhä kiihtyvään väkivaltaan. Pekingin vastaiset protestit ovat lisääntyneet Kiinan tiibetiläisalueilla ja Xinjiangissa kuoli tällä viikolla ainakin 20 ihmistä islaminuskoisten uiguurien ja turvallisuusjoukkojen välisessä yhteenotossa. Kiihtyvä väkivalta vähemmistöalueilla on yksi lisämurhe Kiinan tänä vuonna valittaville uusille johtajille.

Etyjin vähemmistökomissaari jyrähti romanien puolesta

Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön edustaja on tuominnut Euroopassa viime aikoina puhjenneen romanien vastaisen väkivallan ja kehottanut myös poliitikkoja suitsimaan kansallismielisiä ja suvaitsemattomia puheitaan.

Ruotsinsuomalaisuus on määrittelykysymys

Ruotsinsuomalainen kirjallisuus on nousussa Ruotsissa. Osittain syynä on Ruotsin muuttunut vähemmistöpolitiikka, mikä tuo vähemmistökulttuureille taloudellista tukea. Samalla se on kuitenkin synnyttänyt keskustelua ja jopa kiistelyä siitä, kuka on ruotsinsuomalainen kirjailija.

Ruotsinsuomalaisten suhde suomenkieliseen mediaan on muuttunut

Helsingin yliopistossa on valmistumassa kansainvälinen tutkimus siitä, mitä kielivähemmistöt haluavat tiedotusvälineiltä. Samalla selvitetään median vaikutuksia identiteettiin. Haastatteluja on tehty viidessä maassa.

YK:n päivän kulkue vuonna 1968

YK-aate oli 1960-luvulla osa vuosikymmenen radikalismia.

Ruotsi selvittää meänkielen asemaa

Ruotsissa selvitetään meänkielen asemaa. Ruotsin hallitus on antanut kielten ja kansanperinteen tutkimuslaitokselle tehtäväksi valmistaa selvitys meänkielen asemasta Ruotsissa.

Ranskan vähemmistöpolitiikka ei toimi

Suurlähettiläs Pasi Rutanen arvioi Ranskan vähemmistöpolitiikan juuria ja ongelmia YLE24:lle kirjoittamassaan kolumnissa. Hänen mukaansa ikävä totuus on, ettei vähemmistökysymys ole Ranskassa tänään juuri sen paremmalla tolalla kuin muissakaan länsimaissa.