Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Pelastushelikopteri Aslak laskeutuu huonossa säässä

Mehiläinen ostaa Lääkäriasema Aslakin Sodankylässä – pelastushelikopteri Aslak jatkaa lentojaan Lapissa

Henkilöstö siirtyy yrityskaupassa vanhoina työntekijöinä Mehiläiseen.

Lääkäri keskustelee helikopterihenkilökunnan kanssa.

Lääkärihelikoptereita koskevat muutosneuvottelut päätyivät sopuun – ratkaisu poistaa lentopalveluita uhanneet pitkät katkot ja pelätyt henkilöstövaikutukset

FinnHEMSin operatiivisesta lentotoiminnasta vastaavan FinnHEMS Lentopalvelut Oy:n koulutustoimintoihin liittyvät muutosneuvottelut ovat päättyneet.

Suomen seitsemäs lääkärihelikopteritukikohta aloittaa toimintansa lokakuussa Seinäjoella

Yle seurasi, kun lääkintähenkilökunta harjoitteli tositilannetta varten Seinäjoella – lääkärihelikopteri on vakavissa tilanteissa ensisijainen kulkuväline

Suomen seitsemäs lääkärihelikopteritukikohta aloittaa toimintansa lokakuussa Seinäjoella. Kopteri kuljettaa ensihoitolääkäriä ja hoitotiimiä potilaiden luokse pohjalaismaakunnissa ja myös laajemmin.

FinnHEMS pelastushelikopteri ilmassa

Seinäjoella toimintansa aloittava uusi lääkärihelikopteri parantaa avun saantia myös Keski-Pohjanmaalla

Suomen seitsemäs lääkärihelikopteri aloittaa toimintansa Seinäjoella lokakuussa. Se poistaa Suomen kartalla pohjalaiskuntien kohdalla olleen mustan aukon avunsaannissa.

Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta

Kalastamaan lähtenyt mies löytyi hukkuneena Mikkelin Haukivuorella

Kadonneen etsinnässä mukana ollut Puolustusvoimien helikopteri havaitsi hukkuneen miehen lauantaiaamuna.

Mediheli

Liikenneonnettomuus Länsiväylällä Kirkkonummella, pelastushelikopteri paikalla – osallisena auto ja ajoradalla ollut jalankulkija

Keskellä ajorataa ollut ihminen jäi henkilöauton alle puoli kahden aikaan tiistaina. Ajorata oli suljettuna Espoon Kivenlahden liittymästä Hangon suuntaan noin kahden tunnin ajan.

Anneli Kiljunen.

Etelä-Karjalan kansanedustajat eivät suostu luopumaan lääkärikopterista, jonka paikka Utissa nuijittiin jo pöytään: "Sotilastukikohdan läheisyys turvallisuusriski"

Kaakkois-Suomen lääkärihelikopteri päätettiin sijoittaa Kouvolan Uttiin. Etelä-Karjalan kansanedustajia hiertää se, ettei kopterin toimintasäde yllä maakunnan pohjoisosiin.

kainuun pelastuslaitoksen kyltti

Kainuun pelastuslaitos etsi pudonnutta lentokonetta Suomussalmella, valoilmiön lähdettä ei kuitenkaan löytynyt

Pelastuslaitos sai ilmoituksen keskisuuresta ilmaliikenneonnettomuudesta maanantai-iltana. Hätäilmoituksen mukaan maata kohden oli tippunut kirkas valo tai valoja hyvin lähekkäin.

Pelastuslaitos

Ihminen löydettiin kuolleena Kuusistonsalmesta – meripelastustehtävässä useita pelastusyksiköitä

Pelastuslaitos sai hälytyksen ihmisen pelastamisesta vedestä Kaarinan Kuusistonsalmesta keskiviikkona aamupäivällä kello 10.20 aikaan.

Karttakuva, jossa näkyvät Orimattila, Mäntsälä, Lahti ja Nelostie sekä onnettomuuspaikka Hennan aseman kohdalla.

Onnettomuus haittasi liikennettä Nelostiellä Orimattilan ja Mäntsälän välillä

Hennan aseman kohdalla sattui keskiviikkona iltapäivällä peräänajo, jossa loukkaantui henkilöauton kuljettaja.

Pelastuslaitos, Lapin pelastuslaitos

Moottorikelkan kuljettaja kuoli ja matkustaja loukkaantui onnettomuudessa Muoniossa

Poliisin mukaan kahden ulkomaalaisen matkailijan moottorikelkka oli jälkien perusteella ajautunut ulos reitiltä ja törmännyt puuhun.

FinnHEMSin Vantaan tukikohdan lääkärihelikopteri

Ylilääkäri kummastelee poliitikkojen vatvomista Kaakkois-Suomen lääkärihelikopterin sijainnista: "Ei kuulosta millään tavalla järkevältä"

Eksoten ylilääkäri hämmästelee uutta käännettä, jonka mukaan lääkärihelikopteri sijoitettaisiin väliaikaisesti Lappeenrantaan ja siirrettäisiin myöhemmin Kouvolaan.

Lahden Järvipelastajat harjoittelevat vesipelastusta Puolustusvoimien koptereiden kanssa.

Hyinen vesi piiskaa kasvoja, kun helikopteri noukkii ihmisen veneestä – katso, kuinka pelastajat harjoittelevat

Pelastuslaitoksilla ja vapaaehtoisille järvipelastajilla on vuosittain kymmeniä pelastustehtäviä. Apua antavat Rajavartiolaitoksen ja Puolustusvoimien kopterit. Tositilanteessa yhteistyön täytyy sujua kitkattomasti.

Perussuomalaisten kansanedustaja Sheikki Laakso omalla paikallaan eduskunnan istuntosalissa.

Kansanedustaja Sheikki Laakso jätti kirjallisen kysymyksen lääkärihelikopterista – epäilee ministerin saaneen väärää tietoa

Sheikki Laakso (ps.) haluaa tietää, keneltä ministeri Krista Kiuru on mahdollisesti saanut väärää tietoa Kaakkois-Suomen lääkärihelikopterista. Laakso epäilee, että Kiurulle on kerrottu Uttiin suunnitellun tukikohdan rakennusluvista tehdystä valituksesta, vaikka rakennuslupaa ei ole vielä edes haettu.

Ville Kaunisto eduskunnassa 23.10.2019

Kansanedustaja Ville Kaunisto jätti kirjallisen kysymyksen lääkärikopterista – vaatii ministeri Kiurulta vastauksia

Ville Kaunisto (kok.) haluaa tietää, miksi lääkärihelikopterin Utin tukikohdan rakentamista Kouvolassa ei ole aloitettu. Hän kyseenalaistaa myös sen, että sijoituspäätöksessä oltaisiin kävelemässä terveydenhuoltolain yli.

Kartta Suomenlahden alueesta.

Fire aboard ship carrying flammable liquids on Gulf of Finland

According to the Helsinki Maritime Rescue Centre, the ship's crew extinguished the fire and the cargo was not in danger. As of Sunday evening, the MSC Shannon was still south of Raseborg.

FinnHEMS helikopteri.

Lääkärihelikopterille on löydetty kaksi uutta tonttivaihtoehtoa Utista – poliittinen vääntö kuitenkin jatkuu

Toinen tonteista on niin etäällä laskuvarjohyppääjistä, että toimintoja ei tarvitse sovittaa yhteen. Toinen on lähempänä laskuvarjohyppykeskusta, jolloin lääkärihelikopterin pitäisi varmistua hyppääjien liikkeistä ennen lähtöään.

FinnHEMS helikopteri.

Ministeri Krista Kiuru vastasi kansanedustajan kirjalliseen kysymykseen Kaakkois-Suomen lääkärihelikopterista – ei ota kantaa sijoituspaikkaan, eikä rakentamisen aloitukseen

Ministeri Krista Kiurun vastauksessa todetaan, että Kaakkois-Suomessa Utin tukikohdan valmistelussa on tullut esille jatko-selvitysten tarpeita ja ratkaisuun pyritään pääsemään pikaisesti.

Finnhemsin Tampereen tukikohdan lääkärihelikopteri

Ministeriö ratkoo yhä lääkärihelikopterin sijoituspaikkaongelmaa Utissa – kerää vielä tietoja laskuvarjohyppääjien ja lääkärikopterin toimintojen yhdistämiseksi

Kaakkois-Suomen lääkärihelikopterin tukikohdan sijaintipaikka Kouvolan Utissa on yhä auki. Asia on valmistelussa sosiaali- ja terveysministeriössä.

FinnHEMS pelastushelikopteri ilmassa

Kouvolan Sanomat: Lääkärihelikopterin tukikohdan sijoittuminen Uttiin sopii puolustusvoimille, sanoo puolustusministeri

Puolustusvoimien toiminta ei estä lääkärihelikopterin toimintaa. Ongelmana on edelleen laskuvarjohyppytoiminnan ja lääkärihelikopterin yhteiselo samalla alueella.

Helikopteri tukikohdan pihassa.

Lääkärihelikopterille etsitään uutta paikkaa Utista – ministeriö pelkää, että laskuvarjohyppääjät aiheuttavat viiveitä helikopterin toimintaan

Utin vilkas laskuvarjohyppytoiminta mutkistaa lääkärihelikopterin tukikohdan sijoittamista. Hyppääjiä ei saisi olla ilmassa samaan aikaan, kun lääkärihelikopteri on lähdössä ilmaan.

Pohjois-Karjalan pelastuslaitoksen sammutusauto.

Kolme loukkaantui vakavasti henkilöauton ja traktorin törmäyksessä Nurmeksessa

Onnettomuus tapahtui Nurmeksen Savilahdentiellä. Paikalle hälytettiin lääkärihelikopteri FinnHEMS.

Finnhemsin Tampereen tukikohdan lääkärihelikopteri

Kuntaministeri vaatii pysymään päätöksessä sijoittaa lääkärihelikopteri Uttiin – "Yhteiskäyttöön Puolustusvoimien ja harrastajien kanssa liittyvät kysymykset on ratkaistavissa"

Nyt myös kuntaministeri, kotkalainen Sirpa Paatero nousee puolustamaan jo tehtyä päätöstä lääkärihelikopterin sijoittamisesta Uttiin, Kouvolassa.

Lääkärihelikopteri ilmassa.

Lääkärihelikopteri päätettiin sijoittaa Uttiin kolme vuotta sitten, mutta tonttia ei ole vieläkään – etsimme vastaukset 7 avoimeen kysymykseen

Lääkärihelikopterin saaminen Kaakkois-Suomeen on viivästynyt. Päätöksestä on lähes kolme vuotta, mutta selvitykset ovat edellen kesken.

Helikopteri tukikohdan pihassa.

Lääkärihelikopterin sijoituspaikasta on väännetty Kaakkois-Suomessa jo vuosia – Kouvola puolustaa tukikohdan rakentamista Uttiin, vaikka se onkin viivästynyt

Kouvolan kaupungin mielestä lääkärihelikopterin tukikohdan perustamisessa Uttiin ei ole mitään epäselvää. Valmistelutyö on kuitenkin vienyt luultua enemmän aikaa, eikä tukikohta valmistu vielä ensi vuonna. Sen vuoksi Etelä-Karjalassa on yhä elätelty toiveita kopterin sijoituspaikan vaihtumisesta Lappeenrantaan.

Finnhems ambulanshelikopter.

Eteläkarjalaiset kirjelmöivät valtioneuvostolle: "Lääkärihelikopteri sijoitettava Lappeenrantaan"

Tänään lähetetyssä kirjelmässä vaaditaan aiemman helikopteripäätöksen pyörtämistä.

Pelastuslaitos Oulu-Koillismaan tarra takissa

Yksi henkilö loukkaantui vakavasti liikenneonnettomuudessa Vaalassa tiistai-iltapäivällä

Henkilöauto oli suistunut tieltä ja törmännyt puihin. Autossa oli kaksi henkilöä, joista toinen jouduttiin irrottamaan pois ajoneuvosta. Kummatkin heistä loukkaantuivat, toinen vakavasti. Lääkärihelikopteri tuli apuun onnettomuuspaikalle.

FinnHEMSin Vantaan tukikohdan lääkärihelikopteri

Lääkintähelikoptereiden lentotoiminta siirtyy pohjoisessa valtionyhtiö FinnHEMSille ensi helmikuussa

FinnHEMSin omistus siirtyi valtiolle keväällä 2020. Varsinaisesta ensihoidosta vastaavat yliopistolliset sairaanhoitopiirit ja Lapin sairaanhoitopiiri.

Lääkärihelikopteri ilmassa.

Kansanedustaja Anneli Kiljunen (sd.) Etelä-Saimaassa: Lääkärihelikopterien tukikohta saattaa sittenkin tulla Lappeenrantaan

Etelä-Saimaan mukaan Eksoten hallituksen puheenjohtaja, kansanedustaja Anneli Kiljunen uskoo, että lääkärihelikoptereiden tukikohdasta tehdään uusi päätös ja tukikohdan saisikin Lappeenranta.

Finnhemsin Tampereen tukikohdan lääkärihelikopteri

Lääkärihelikopteri alkoi kuljettaa vakavan aivoinfarktin saaneita sairaalaan – tulokset hämmästyttävät, ja nyt toiminta halutaan koko maahan

Tampereen lääkärihelikopteri on kuljettanut vuoden aikana kymmeniä ison aivovaltimotukoksen saaneita potilaita yliopistosairaalaan. Nopeutuneen hoitoonpääsyn ansiosta jopa puolet lentäen kuljetetuista potilaista on palannut itsenäiseen elämään.

Finnhems ambulanshelikopter.

Helikopteritukikohdan rakentaminen alkoi Rengonharjulla – Seinäjoki saa lääkärihelikopterin ensi vuoden lopulla

Pohjanmaan lääkärihelikopteritukikohdan rakentaminen on alkanut Ilmajoen Rengonharjulla. Kaksikerroksinen toimistorakennus kopterihalleineen nousee vuoden sisällä ja alue saa oman lääkärihelikopterin vuoden 2022 lopulla.

Daniel-André Tande luisuu lentomäen rinnettä alas.

NRK: Koomasta herätetty norjalaishyppääjä Tande pystyy jo juttelemaan perheensä kanssa

Daniel-André Tande kaatui pahasti mäkihypyn maailmancupin koekierroksella Planicassa, Sloveniassa. Tande vaivutettiin koomaan Ljubljanan sairaalassa.

tande

Rajusti kaatuneen mäkihyppääjän tilanteeseen päivitys – "Reagoinut puheeseen"

Norjalaismäkihyppääjä Daniel-André Tanden tilanteesta saatiin sunnuntaina lupaavia tietoja.

Tande luisuu alas lentomäkeä.

Raju kaatuminen Planican lentomäen koekierroksella – helikopterilla sairaalaan viedyn norjalaisen tila on vakaa: "Olemme todella kiitollisia"

Norjalainen Daniel André Tande kaatui vaarallisesti Planican lentomäessä torstaina. Hän menetti hetkeksi tajuntansa, mutta ei ole hengenvaarassa.

Lumimyräkkä Helsingissä.13.1.2021.

Friday's papers: Suburban migrants, early-morning rescue, moving cars

A rescue helicopter was dispatched after a man fell from a ship in the Gulf of Finland, Iltalehti reports.

Rajavartiolaitoksen meripelastuskyky Suomenlahden alueella paranee.

Rajavartiolaitoksen helikopteria häiriköitiin laserilla – lentueen päällikkö: "Ihmiset eivät ymmärrä, millaisilla laitteilla he osoittavat"

Laserhäiriköintiä tapahtuu harvakseltaan, ja usein kyse on tietämättömyyttään tehdystä osoittelusta. Se ei kuitenkaan ole vaaratonta, Vartiolentolaivueesta muistutetaan.

FinnHEMS pelastushelikopteri ilmassa

Etelä-Pohjanmaan lääkärihelikopteri saa tukikohdan Rengonharjulta – apu on entistä lähempänä ensi vuoden lopulla

Etelä-Pohjanmaa saa lääkärihelikopterin ensi vuoden lopulla. Kopteri tulee lentämään koko pohjalaismaakuntien alueella ja laajemminkin yli maakuntarajojen.

Vy över Södra Stadsfjärden med Vasa stads siluett i bakgrunden. Det är svag is på bilden som är tagen i november.

Henkilö putosi jäihin Vaasan edustalla, pelastettiin ilmatyynyaluksella viime hetkellä

Uumajasta tuli paikalle pelastushelikopteri. Vallgrundin merivartioasemalta hälytettiin apuun ilmatyynyalus, jolla henkilö saatiin evakuoitua jäistä.

Urs Kryenbühl kaatui rajusti

Legendaarisessa syöksykilpailussa todella järkyttävä kaatuminen lähes 150 kilometrin tuntivauhdista – Kalle Palander: "Tuota näkee hyvin harvoin"

Urs Kryenbühl kaatui lopun hypyssä pahannäköisesti Kitzbühelin syöksyssä. Hän loukkaantui tilanteessa vakavasti.

Ilmavoimien Hornet-hävittäjä nousee Pirkkalan lentokentältä.

Sweden suspected of Finnish airspace violation

A Swedish helicopter ventured into Finnish airspace last week.

FinnHEMSin Vantaan tukikohdan lääkärihelikopteri

Kaakkois-Suomen lääkärihelikopterin aloitus lykkääntyy – lopullista päätöstä sijoittamispaikasta odotetaan yhä

Kaakkois-Suomen lääkärihelikopterin paikka odottaa yhä viimeistä sinettiä sosiaali- ja terveysministeriöltä. Valmistelut ovat jääneet kesken ja hanke on lykkääntymässä jopa parilla vuodella.

Läheltä

Kaksi venettä törmäsi kala-altaaseen Kustavissa

Meripelastuskeskuksen mukaan yksi henkilö loukaantui vakavasti.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle