Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Hevosurheilijat mittelevät toistensa lajeissa – huipennus Forssan Kuninkuusraveissa

Lajit laitetaan vaihtoon Kultajousi Challenge -kilpailussa. Kyseessä on raviurheilun ja ratsastuksen ammattilaisten kilpailu, jossa vaihdetaan lajeja. Ratsastajat hyppäävät kärryille ja raviurheilijat hevosen selkään tulevaksi kuninkuusravivuodeksi.

Länsi-Lapin ravikausi huipentuu 75-raveihin

Laivakankaan ravirataa on valmisteltu ja kunnostettu suurta tapahtumaa varten.

Porin ravirata alkaa elpyä korona-ankeudesta – yleisömäärissä uskotaan päästävän pian entiselleen

Ennen korona-aikaa normaaliravien katsojamäärä oli noin tuhat. Raviradalla toivotaan, että tähän päästään jälleen, kun koronatilanne näyttää koko ajan parantuvan. Myös muiden tapahtumien kalenteri alkaa radalla taas täyttyä.

Pekka Korven juhlat Vermon ravi-illassa

Suuren Suomalaisen Derbyn ykköspalkinto oli tänä vuonna 120 000 euroa.

Ravihevonen lyyhistyi lähdön jälkeen radalle ja kuoli Kajaanin sunnuntairaveissa

Ravihevosten kuolemat kesken ravien ovat harvinaisia, kerrotaan Kainuun Raviradalta. Hevosen ohjastaja selvisi tilanteesta ilman vammoja.

Seinäjoen Kuninkuusravit jäi yleisötavoitteesta selvästi – järjestäjät kiittävät silti tunnelmaa: "Kiitos kuuluu heille, jotka paikalle tulivat"

Kuninkuusravien yleisömäärä on perinteisesti noussut yli 50 000 kävijään. Tällä kertaa kävijöitä oli 15 000.

Pirkanmaalla saattoi taas altistua koronavirukselle useissa paikoissa

Tampereen yliopistollinen sairaala julkaisi Twitterissä pitkän listan mahdollisia altistumispaikkoja. Koronavirukselle on voinut Pirkanmaalla altistua muun muassa lavatansseissa, raveissa ja ravintoloissa sekä baareissa.

A-ponien suomenmestaruus Mikkeliin – Maria Kiukas: "Vuosi on ollut ihan mahtava"

Viikko aiemmin Vermossa ponikuninkuuden vienyt Thorvald voitti A-ponien suomenmestaruuden Seinäjoella. Ohjastajana toimi Suomen huippuohjastajiin kuuluva mikkeliläinen Maria Kiukas.

Elias Juonetar paransi sijoituksiaan koko kuningatarkisan ajan: kymmenvuotias tamma oli lopulta kahdeksas

Elias Juonetar on Kainuun ammattiopiston kasvatti ja sen kilpailuoikeuden on liisannut Talli Juonikkaat.

Suven Sametti ja Evartti seppelöitiin kuninkaallisiksi Seinäjoella

Suomi sai Seinäjoella uuden ravikuningattaren, vasta 6-vuotiaan Suven Sametin. Kuninkuuden voitti toisen kerran peräkkäin 10-vuotias Evartti.

Evartti rymisteli oriiden kärkeen Kuninkuusraveissa

Keski-Suomen ja Pihtiputaan ylpeys Evartti voitti tasaisessa oriiden mittelössä kauden komeetan H.V. Tuurin.

Hetviinalla hurja loppukiri Kuninkuusraveissa – nousi joukon hänniltä avausmatkan voittoon

Antti Tupamäen ohjastama Petäjäveden Hetviina vei Kuningatar-kilpailun avausmatkan nimiinsä lähes toivottomista asemista.

Puolet kuninkuusravien tähdistä tulee Etelä-Savosta ja Keski-Suomesta – odotukset ovat harvinaisen korkealla

Petäjäveden Hetviina ja Juvan Ciiran Tähti ovat kuningatarkilvan suosikkeja, samoin Puumalan Lissun Eerikki ja Pihtiputaan Evartti oriiden puolella.

Jokivarren Kunkku palaa kuninkuuskisaan – torniolaisomistaja toivoo "nousevansa sfääreihin"

Vuoden 2015 ravikuningas on pitkään kärsinyt vammoista, joita se sai loukkaantuessaan vuonna 2017. Nyt Kunkku on taas kunnossa ja pääsee tekemään paluun kuninkuuskisaan.

Kajaanilaiskasvatti Elias Juonetar pohjoisen toivona Kuninkuusravien pääkilpailussa

Kuninkuusravit juostaan Seinäjoella viikonvaihteessa. Pohjoisen ainoa hevonen tapahtuman pääkilpailussa on Kajaanissa syntynyt Elias Juonetar. Kymmenvuotias tamma tavoittelee kisassa kuningattaren kruunua.

Savolaisvalmentaja luotsasi liinaharjaisen orin Kuninkuusravien jokerikortiksi: “Minä vastaan kaikesta ja omistajat tulevat puku päällä raveihin”

Perinteinen ravitapahtuma Kuninkuusravit kilpaillaan viikonloppuna Seinäjoella. Yksi suosikki ravikuninkaaksi on kisojen ensikertalainen H.V. Tuuri.

Santtu Raitala havittelee toista peräkkäistä ravikuninkuutta Evartin kanssa – "Viime vuoden saavutus vie paineita pois"

Pihtiputaalta Suomen ykkösohjastajaksi ponnistanut Santtu Raitala juhli vuosi sitten Kuninkuusravien voittoa. Tämän vuoden ravikuninkaalliset kruunataan viikonloppuna Seinäjoella.

Forssa valmistautuu Kuninkuusraveihin – vuosi aikaa, mutta tekemistä on paljon

Forssan Pilvenmäki on käynnistänyt Kuninkuusravien valmistelut. Takana on muutama talkooviikonloppu ja edessä niitä riittää. Esimerkiksi Pilvenmäen rakennukset pitää kunnostaa ja maalata. Vieraiden majapaikkoja etsitään jo. 

Imatralainen Elmeri Pussi tavoittelee ponikuningattaren ja -kuninkaan titteliä Vermon ponikuninkuusraveissa

Imatralaisella Elmeri Pussilla on sekä omistuksessaan, valmennuksessaan että ohjastettavanaan kaksi Vermon ponikuninkuusraveihin osallistuvaa ponia.

Kuninkuusraveissa vahva keskisuomalaisedustus – hallitseva ravikuningas Evartti puolustaa titteliään Seinäjoella

Hallitsevan ravikuninkaan lisäksi Kuninkuusravien pääkilpailuissa starttaa Keski-Suomesta Jokivarren Kunkku, Välkyn Tuisku, Hetviina, Liisan Tulilintu ja Tähtituula. Ravikuninkaalliset ratkaistaan heinä-elokuun vaihteessa.

Seinäjoen kuninkuusraveihin lähtee Etelä-Savosta viiden hevosen tiukka nippu

Seinäjoen kuninkuusravien pääkilpailuihin valittiin Etelä-Savosta savonlinnalainen Camri, puumalalainen Lissun Eerikki, juvalainen Ciiran Tähti, kangasniemeläinen Elias Juonetar ja savonlinnalainen Vennelmon Varma.

Satakuntalaisväriä Seinäjoen kuninkuusraveissa – H.V. Tuuri tavoittelee suosikkina kuninkuutta

Kuninkuusravit kilpaillaan puolentoista viikon kuluttua Seinäjoella. Raumalaistallin väreissä kilpaileva H.V. Tuuri on yksi kuninkuuskilpailun suosikeista.

Kainuulainen Elias Juonetar kilpailee ravikuningattaren kruunusta

Kainuulainen tamma Elias Juonetar on valittu Seinäjoen Kuninkuusravien kuningatarkilpailuun. Tammojen pääkilpailussa on mukana 12 hevosta. Kuninkuusravit juostaan heinä-elokuun vaihteessa.

Kuninkuusravien hevoset julkistettu: Tapio Perttuselta peräti kolme hevosta lähtöviivalle

Ravikuninkaalliset ratkaistaan heinä-elokuun vaihteessa. Ravikuningatar vaihtuu Seinäjoella varmasti, mutta kuningas puolustaa titteliään.

Tänään selviävät Kuninkuusravien osallistujat – Kainuusta ehdolla yksi hevonen

Elias Juonetar kilpailee osallistumisoikeudesta 25 muun tamman kanssa. Hevosen on kasvattanut ja omistaa Kainuun Ammattiopisto-Liikelaitos. Kilpailuoikeutta vuokraa Talli Juonikkaat.

Kolme hevosta mielii Pohjois-Karjalasta Seinäjoen Kuninkuusraveihin

Valintatilaisuus pidetään keskiviikkona kello 14. Kuninkuusravit järjestetään Seinäjoella heinä- ja elokuun vaihteessa.

Face Time Bourbon valloitti St Michelin

St Michel -ajon päälähtö viivästyi hieman sadekuuron takia.

H.V. Tuurin huippukausi jatkui Mikkelin Suurmestaruusajossa

Kylmäveristen Suurmestaruusajon voittoon ravannut H.V. Tuuri kukisti haastajansa St Michel -viikonlopun avauksessa.

Maailman paras ravuri hakee Mikkelistä maailmanennätystä – rata pidetään vauhdikkaana sadoilla tuhansilla litroilla vettä

Maailman paras ravuri Face Time Bourbon hakee sunnuntaina maailmanennätystä Suomen helteissä. Viikonlopun helteiden ei pitäisi haitata hevosia.

Tunnettu ravivalmentaja ei valita seksuaalirikostuomiostaan – 4,5 vuoden tuomion saanut Erkki-Pekka Mäkinen Kylmäkosken vankilaan

Huippuravureita ohjastanut Erkki-Pekka Mäkinen ei ole valittanut saamastaan 4,5 vuoden vankeustuomiosta, jonka Pirkanmaan käräjäoikeus langetti hänelle kesäkuussa. Hän suorittaa seksuaalirikoksista saamansa tuomion Kylmäkosken vankilassa.

Forssan Pilvenmäellä ravataan yleisöravit pitkän tauon jälkeen

Koko joukko hevosihmisiä on odottanut Pilvenmäelle pääsyä viime vuodesta. Sunnuntain ilmaisraveihin on ilmoitettu runsaasti hevosia ja lähtöjä on tusina. Lounais-Hämeessä on viikonvaihteessa hevostapahtumia niin, että seutukunnalle tulee vajaat tuhat hevosta.

Ranskalaisravurit Kymi GP:n kärjessä

Ranskalaiset ravurit juhlivat ravikesän huipputapahtumiin kuuluvassa Kymi GP:ssä.

Tunnetun ravivalmentajan seksuaalirikostapaus on etenemässä hovioikeuteen – Erkki-Pekka Mäkinen ilmaissut tyytymättömyytensä tuomioon

Pirkanmaan käräjäoikeus langetti tiistaina 4,5 vuoden vankeustuomion ravipiireissä tunnetulle valmentajalle Erkki-Pekka Mäkiselle. Mäkinen on ilmoittanut tyytymättömyytensä tuomioon.

Pitkäaikainen lajivaikuttaja uskoo väärinkäytösten paljastumisen puhdistavan lajia – Näin Hippoksen hallituksen puheenjohtaja reagoi Mäkisen vankeustuomioon

Kymmeniä vuosia ravivalmentajana toimineen Erkki-Pekka Mäkisen vankeustuomio sai Hippoksen puheenjohtajan Kari Erikssonin järkyttymään. Erikssonin mukaan pahinta tapauksessa on se, että siinä on käytetty hyväksi tyttöjen kiinnostusta hevosia kohtaan.

"Märkä läimäisy päin kasvoja" – tunnetun ravivalmentajan seksuaalirikostuomio järisyttää ravipiirejä

Hevosyhteisössä pelätään tapauksen aiheuttamaa mainehaittaa lajille.

Hippos asetti tunnetun ravivalmentajan toistaiseksi voimassa olevaan kilpailukieltoon – Erkki-Pekka Mäkiselle 4,5 vuotta vankeutta lapsiin kohdistuneista seksuaalirikoksista

Huippuravureita ohjastanut lajin PR-kasvo Erkki-Pekka Mäkinen sai yli neljän vuoden vankeusrangaistuksen Pirkanmaan käräjäoikeudessa. Oikeuden päätöksen mukaan Mäkinen oli syyllistynyt useisiin seksuaalirikoksiin.

Yksi Suomen parhaista raviratsastajista kerkesi jo kerran naulata kilpasatulan olohuoneen seinään, vauhti ja kilpailuvietti vetivät takaisin

Kajaanislaislähtöiselle Monté-lähdöissä kilpailevalle Nelly-Janiika Korpikoskelle on luontevaa olla hevosen selässä, koska sieltä aistii eläimen parhaiten. Korpikosken tie yhdeksi Suomen huipuista on ollut erikoinen siinä suhteessa, että suurin osa raviratsastajista on etelästä.

Mustasaaren hevosurheilukeskuksen alueen ennakkomarkkinointi alkanut

Mikäli varauksia tehdään riittävä määrä, alkaa teiden, vesi- ja viemäriyhteyksien rakentaminen tämän vuoden aikana.

Seinäjoen Kuninkuusravien järjestelyt ovat käynnissä, yleisömäärää ei tällä tietoa rajoiteta

Heinäkuun viimeisenä päivänä alkavan tapahtuman yleisömäärää rajoiteta. Kuninkuusravien yleisömäärä on perinteisesti noussut yli 50 000 kävijään. Järjestäjät uskovat, että tapahtuma pystytään järjestämään Seinäjoella suurellekin joukolle turvallisesti.

Raviratayhtiön toimitusjohtaja pitää Teivon maakauppaa tervetulleena: "Toivomme, että Ylöjärvi pitää kaviouran paikallaan"

Ylöjärvi aikoo ostaa Teivon alueen maat Tampereen kaupungilta seitsemällä miljoonalla eurolla. Ravikeskusta pyörittävän yhtiön toimitusjohtaja Päivi Lehtonen uskoo, että ravikeskus ja tulevat tuhannet asukkaat sopivat samalle alueelle. 

Don Fanucci Zet valloitti Elitloppetin

Örjan Kihlströmin ohjastama Don Fanucci Zet voitti Elitloppetin. H.V. Tuuri ravasi kakkossijan Elitkampenissa.

Wild Love ravasi voittoon ME-ajalla

Elitloppet-lauantaina ruotsalaistammi Wild Love kiri pisimmältä takamatkalta väkevästi maailmaennätysaikaan.

Ravikuninkaan paluu: sairaslomalta palaava Evartti starttaa tänään Kajaanin kauden avajaisraveissa

Evartti palaa kolmen kuukauden sairaslomalta. Samalla selostajavirtuoosi Lauri Hyvönen aloittaa ohjastajauransa Kajaanissa.

Teivossa avautuu ravikoulu, josta voi ponnistaa jopa oikeaksi ohjastajaksi – myös aikuiset pääsevät harjoittelemaan hevosen käsittelyä ja ajamista

Teivon ravikeskuksessa avautuu kesäkuussa ravikoulu. Suomessa on satoja ratsastuskouluja, mutta ravikoulut ovat harvassa. Ravikoulu toimii samalla periaatteella kuin ratsastuskoulu, mutta ratsastamisen sijaan harjoitellaan kärryillä ajoa.

Nuori ravivalmentaja Iida Lantto onnistui yhdistämään kolmivuorotyön, ravikisat ja menestyksekkään valmennuksen

Vuonna 2018 Lantto ratsasti Pohjoismaiden mestariksi. Nykyään hän valmentaa useita hevosia kotiseudullaan Torniossa. Aikaavievä harrastus kolmivuorotyön ohessa on mahdollista perheen tuen ja työpaikan joustojen ansiosta.

Antti Pihlström sai raviohjastajauralleen huippualun ja kehut kärkikuskilta – kellotti debyyttistarttien ennätyksen

Jääkiekkoilija Antti Pihlström on ollut ravimies jo kymmenisen vuotta ja debytoi tiistaina Mikkelin raveissa raviohjastajana. Kymmenen vuoden takainen kiekon maailmanmestari osoitti heti hallitsevansa myös toisen lajinsa.

Norjalainen Hickothepooh kiri Finlandia-ajon yllätysvoittoon

Raviurheilun Finlandia-ajon päälähdön Vermossa on voittanut norjalaishevonen Hickothepooh. Yllätysvoittajan ohjastaja oli Vidar Hop.

Kemi ei lähde rahoittamaan Länsi-Pohjan hevosurheilukeskusta – Tornio on vaatinut vaihtokauppaa osallistumisesta Meri-Lapin nuorten orkesteritoimintaan

Kemin kaupunki katsoo, ettei se voi tukea rahallisesti hevosurheilukeskusta, jonka virallinen toimiala on rahapeli- ja vedonlyöntipalvelut.

Suomen ensimmäinen ravisimulaattori parantaa sekä ratsastajan että hevosen turvallisuutta – oikeaan tunnelmaan sillä ei silti pääse: "Hirnuu, mutta ei ymmärrä puhetta"

Oikeaa hevosta muistuttava ravi- ja montesimulaattori on opetuskäytössä Kaustisella Keski-Pohjanmaalla. Simulaattorissa opiskelija totuttelee hevosen käsittelemiseen ja opettaja voi keskittyä muuhun kuin vahinkojen torjumiseen. Harjoittelusta hyötyvät molemmat.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle