Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Visa Tuovinen kaatamassa vetttä kahvin sekaan.

Suomen parhaan kahvipaahtimon tittelit ovat jo vuosia menneet samaan kaupunkiin - "Muualla porukka alkaa olla jo vähän ihmeissään"

Vuoden paahtimo on valittu Helsinki Coffee Festival -tapahtumassa vuodesta 2017 lähtien.

Kaffa Roasteryn markkinointipäällikkö Pauliina Marjanen ja toimitusjohtaja Svante Hampf Helsinki Coffee Festival -tapahtumassa.

Pienpaahtimo voi jopa hyötyä kahvin hinnan noususta – suomalaiset etsivät vaihtelua erikoiskahveista, joita maistellaan kuin viinejä

Helsinki Coffee Festival veti noin kymmenentuhatta ihmistä Kaapelitehtaalle. Tänä keväänä vaaleapaahtoiset ja hedelmäiset maut ovat nousussa, mutta myös tumma paahto on yhä suomalaisten suosiossa.

Nea Berglund ja Juha Berglund

Suomalaiset viiniyrittäjät ilostuivat, eivät joudu käräjille etämyynnistä – "Se olisi ollut aika absurdia"

Syyttäjä katsoi, etteivät Juha Berglund ja hänen tyttärensä Nea Berglund syyllistyneet alkoholirikoksiin. Alkoholin etämyyntiä Suomeen internetin kautta ei pidetty lain vastaisena.

Eri valmistajien kolmosolutta hyllyssä kaupassa.

Sota voi näkyä myös kaljahyllyllä: Oluen hinta voi nousta, jos pula mallasohrasta jatkuu

Sota on jo vaikeuttanut raaka-aineiden saantia. Panimot odottavat nyt jännityksellä, miten ohratilanteelle käy.

Lonkeropakkauksia hälytinverkossa Sale Järvensivussa.

Merkkitietoiset varkaat piinaavat – tamperelaiset kaupat keksivät uusia keinoja juoksulonkeroiden kitkemiseen

Kauppaketjun mukaan näpistyksien määrä on kasvanut viime vuodet. Alkoholia lähtee varkaille etenkin keväisin. Tampereella löydettiin uusia keinoja suitsia varkauksia.

Ohjekyltti korona aikaiseen asiointiin Alkossa

Alkon myynti laski myös Päijät-Hämeessä

Asiakaskäyntejä oli koko maassa noin 55 miljoonaa, joka oli kolmisen prosenttia vähemmän kuin viime vuonna. Verkkokauppatilaukset kasvoivat 27 prosenttia.

Valmiit drinkit keittiön pöydällä

Kaksi joulunajan ateriajuomaa – jotka toimivat myös muina vuodenaikoina

Jouluinen muunnelma kalimotxosta ja omenaspritzer.

Laura Kupari

Laura Kupari istui baarissa ja mietti, voiko pomon tarjoamasta shotista kieltäytyä – työpaikkojen alkoholikulttuuri voi ajaa ikäviin tilanteisiin

Työyhteisön alkoholikulttuurilla voi olla epäsuotuisia vaikutuksia ihmisiin, jotka eivät halua käyttää alkoholia tai joille alkoholin käyttö on ongelma.

Teerijärven limonaaditehdas, Mats Granhom pullottaa mansikkalimonadia.

Moni on vaihtanut kaljan virvoitusjuomiin – muutos kulutuksessa avaa bisneksen myös pienille limsavalmistajille, mutta tie kaupan hyllylle voi olla pitkä

Marjoista limsaa valmistavan Mats Granholmin yritys pyrkii saamaan pysyää jalansijaa Suomen virvoitusjuomamarkkinoilta. Edellytyksiä virvoitusjuomateollisuuden kasvulle on, sillä yhä useampi suomalainen on vaihtanut keskioluen ja siiderin alkoholittomaan.

Kolumnisti Johanna Malinen

Johanna Malisen kolumni: Tämän päivän opiskelijat eivät odota aamuun asti kestäviä ryyppäjäisiä yhtä innokkaasti kuin aiemmat sukupolvet

Perinteiset opiskelijatapahtumat ovat murroksen edessä, kun pelkkä ronski ryyppääminen ei enää riitä täyttämään uuden opiskelijasukupolven asettamia hauskanpidon kriteerejä, kirjoittaa Malinen. Kolumnin voi myös kuunnella.

Diskopallo

Ravitsemisliikkeiden rajoitukset poistuvat Etelä-Karjalassa

Lokakuun 8. päivänä palataan normaaleihin aukiolo- ja anniskeluaikoihin. Myös asiakasmääriä koskevat rajoitukset poistuvat.

Ravintola Juttutupa. 15.4.2021.

Baariin voi perjantaina mennä niin kuin ennen – katso mitkä rajoitukset muuttuvat Pohjois-Pohjanmaalla

Anniskeluun ja aukioloaikaan liittyvät rajoitukset poistuvat käytöstä Pohjois-Pohjanmaalla huomisesta alkaen. Valtioneuvosto höllensi myös muita rajoituksia.

Ravintolan baaritiskin oluthanoja.

Ravintoloissa voi taas viihtyä puolenyön yli – ravintolarajoitukset helpottavat Kymenlaaksossa perjantaina

Ravintoloita koskeva rajoituksia kevennetään Kymenlaaksossa. Ravintolan ovet voivat olla perjantaista lähtien auki klo 2.00 asti.

Vaasan Pilvilammen työmaalla uusitaan vesiputkia

Vaasassa juomavedessä värivirheitä – värjäyksen aiheuttavat testit jatkuvat koko viikon

Vaasan juomavesi saattaa tällä viikolla olla värjääntynyttä, kun Vaasan vesi valmistautuu tulevaan matalapaineputken saneeraukseen. Mikäli käyttövesi on ruskeaa, suositellaan veden juoksutusta kunnes vesi kirkastuu.

Vesilasi johon tulee vettä kraanasta.

Vesi on taas juomakelpoista Rovaniemellä Yläkemijoen alueella välillä Tennilä – Pekkala

Vedestä löydettiin reilu viikko sitten muun muassa kolibakteeria. Nyt vesi on puhdasta, eikä juomavettä tarvitse enää keittää.

Vaaleaa ja tummaa rouhetta laboratoriossa.

VTT tuotti kahvia kasvisoluista – kotikeittiössä voi pöristä tulevaisuudessa oma bioreaktori

VTT:ssä tutkitaan mahdollisuuksia tuottaa ruokaa laboratoriossa. Se on aiemmin tutkinut muun muassa mustikan ja hillan soluviljelytekniikoita. Nyt vuorossa on kahvi, jonka massatuotanto kasvisoluista on enää muutaman vuoden päässä.

Ravintolan pöydällä lappu jossa lukee tämä pöytä ei ole käytössä.

Kiihtymisvaiheen ravintolarajoitukset edelleen voimassa Kainuussa

Esimerkiksi anniskelu on sallittu kello 7–24 ja ravintolat saavat olla auki aamuyhteen. Myös ravintoloiden asiakaspaikkoja rajoitetaan edelleen.

Erilaisia ​​lakritsia sisältäviä ruokia

Lakritsitrio – ruoka, jälkiruoka ja juoma

Tomaattikeitto, omena-lakritsitahna ja Lakuccino reseptit

Poimittuja omenoita Holopaisen tilalla Lemillä.

Etelä-Savon tuoremehuasemilla pitää kiirettä – Kerimäellä mehustettiin ensimmäisenä päivänä tuhat kiloa omppuja

Vapaahetoisten pyörittämät tuoremehuasemat ovat kiireisiä heti alkusyksystä. Kerimäellä ja Juvalla on päästy jo hyvään vauhtiin mehustamisessa.

Omenamehua hanapakkauksissa.

Mehustamoilla on nyt sesonkiaika, kun omenat kypsyvät rytinällä – yrittäjä: "Kaikille asiakkaille en edes ehdi vastata puhelimeen"

Mehustamojen kauden aloitus on ollut räjähdysmäinen. Omenasato kypsyy vauhdilla käsiin. Mehustamoilla puristetaan juomaksi tuhansia omenakiloja päivässä. Lisäkäsille olisi paikoin tarvetta.

Haukkalan lähde jossa käyttättökielto kyltti.

Kaupungin ylläpitämä lähde on Suomessa harvinaisuus – jyväskyläläinen joogayrittäjä: “Lähdeveteen liittyy mielikuva luonnonmukaisuudesta ja puhtaudesta”

Jyväskylässä kaupunki ylläpitää Haukkalan ja Kaunisharjun lähteitä. Lähdeveden laatu tutkitaan kahden kuukauden välein. Haukkalan lähde on toistaiseksi käyttökiellossa veden mikrobiologinen laadun heikkenemisen vuoksi.

Katri Ylinen piknikillä alkoholittomia juomia maistellen.

Does sober curiosity fit into Finnish party culture?

Like many Finns, Katri Ylinen used to find getting absolutely hammered every weekend fun. Until it wasn't anymore.

Yleisöä Simerockissa 2017, Antti Tuisku esiintyy

Anniskelualueita koskevat säädökset saivat Simerockin järjestäjän Sime Yliaskan hiiltymään: "Viime vuonna lohkot olivat muotia, nyt halutaan ajaa kaikki samaan paikkaan"

Festareiden perjantain ja lauantain aikatauluja aikaistetaan tunnilla, jotta yleisön siirtelyltä vältytään. Sunnuntain aikataulut pysyvät ennallaan.

Tiedotuslapuja Hämeenlinnan A-klinikan ovessa.

Jättikö kesä siideriputken päälle? Kohtalaisen alkoholinkäytön riskirajat ovat hämmästyttävän pienet

Hellekesän aiheuttamat alkoholiongelmat lisäävät asiakkaita Hämeenlinnan A-klinikalla elokuussa. Alkoholiongelmaisten lisäksi apua hakevat nyt myös peliriippuvaiset.

Olutta lasissa ravintolassa.

Koronan kiihtymisvaiheen vuoksi Pohjois-Pohjanmaalla tulee huomenna voimaan ravintolarajoituksia

Rajoituksia tulee ravintoloiden aukioloaikoihin, anniskeluun ja asiakaspaikkoihin. Rajoitukset ovat voimassa toistaiseksi, valtioneuvosto tarkastele niitä viikoittain.

Ihmisiä terassilla.

Ravintolarajoitukset tiukkenevat suuressa osassa maata – Leviämisvaiheen alueilla anniskelu loppuu klo 22

Leviämisvaiheen alueen ravintolassa, jossa alkoholin anniskelu on päätoimiala, on käytössä puolet asiakaspaikoista. Neljä maakuntaa välttyy rajoituksilta.

Työntekijä kerää kahvipapuja.

Lauantai 31.7.2021

Koronatartunnat. Helsingin koronatestipaikat. Viron-matkat. Raakakahvin hinta. Sää.

Kaupan puolityhjiä kivennäisvesihyllyjä.

Oletko ihmetellyt, miksi juomahyllyllä myydään ei-oota? Pienempiä tuotteita on otettu pois tuotannosta suosikkijuomien saatavuuden varmistamiseksi

Esimerkiksi Hartwallilla mieto peruslonkero ja Mountain Dew -virvoitusjuoma ovat väistäneet isompivolyymisten tuotteiden tieltä. Suurin kysyntäpiikki on vissyissä ja kivennäisvesissä, joiden myynti on S-ryhmän mukaan jopa kaksinkertaistunut vuodentakaisesta.

Kaupan puolityhjiä kivennäisvesihyllyjä.

Helle tyhjentää myös vissyhyllyt – Olvin tuotantojohtaja: "Täydellä teholla teemme juomaa, mutta tuntuu, että sekään ei riitä"

Kivennäisvesistä ja vissyistä on paikoin pulaa kauppojen hyllyillä. Panimoissa vesiä ja virvoitusjuomia valmistetaan täydellä teholla, mutta kova kysyntä voi silti aiheuttaa hetkellisesti tuotteiden loppumista.

Kuva kahvila-ravintola Tulikukon julkisivusta. Ravintolan logo, vihreä kukko, näkyy kuvassa. Taustalla sininen taivas.

Viinavaras möläytti kaverinsa nimen valvontakameralle – tekijät jäljitettiin somessa, mutta poliisikaan ei voinut estää kaupantekoa Snapchatissa

Kotkassa vietiin yön pimeydessä ravintolasta kaksi repullista väkeviä juomia ja yksi kori miedompia alkoholijuomia. Varomattomat varkaat eivät huomanneet, että valvontakamera nauhoitti sekä kuvaa että ääntä.

Jäädytetty virvoitusjuomapullo peltisellä alustalla tuulettimen edessä.

Helle ja alkoholin nauttiminen työllistävät ensihoitoa Kainuussa

Helteestä aiheutuvia haittoja voi vähentää huolehtimalla riittävästä nesteiden saannista ja välttämällä oleskelua auringonpaisteessa.

Viinilasi naisen kädessä ulkoterassilla.

Lomalaiset kasvattavat Alkon myyntiä matkailukohteiden lähellä - alkoholittomat juomat tekevät yhä paremmin kauppansa

Etelä-Pohjanmalla Alkon myynti kasvaa selvästi enemmän kuin Suomessa keskimäärin. Miedot alkoholijuomat tekevat kauppansa, mutta myös alkoholittomien osuus kasvaa.

Ystävykset nauttivat Spritzer juomaa ravintolan terassilla.

Restaurant restrictions may be eased next week

Next week bars and restaurants in many areas may be allowed to serve until 1 or 2 am.

Olutta kaadetaan lasiin ravintolassa.

Ravintolarajoitukset kevenevät Etelä-Karjalassa perjantaina: anniskelu päättyy kello 24, auki saa olla yhteen asti yöllä

Asiakaspaikkojen määrää rajoitetaan sisätiloissa edelleen. Terassillakin kaikille asiakkaille pitää löytyä istumapaikka.

Olutpullo

Poliisi varoittaa: Nuorten laittomasti hankkimaan alkoholiin on sekoitettu aggressiiviseksi tekevää tuntematonta kemikaalia

Länsi-Uudenmaan poliisin tietoon on tullut tapauksia, joissa alaikäisten saamaan alkoholiin on sekoitettu toistaiseksi tuntematonta kemikaalia. Poliisin mukaan alkoholiin lisätty kemikaali muuttaa sitä nauttivan käytöksen arvaamattomaksi.

Teerenpelin terassi

Etelä-Karjalan ravintolat voivat perjantaista lähtien olla auki kello 23:een – anniskeluaika päättyy tuntia aikaisemmin

Terasseilla saa täyttää kaikki asiakaspaikat. Sisätilojen asiakasmääriä rajoitetaan edelleen.

Oluttuoppeja terassin pöydällä.

Ravintoloiden rajoitukset tiukkenevat vaikean koronatilanteen maakunnissa – Keski-Pohjanmaalla anniskelu loppuu kello 18

Valtioneuvosto on muuttanut asetusta, jolla säädellään ravitsemusliikkeiden toimintaa. Monessa maakunnassa anniskeluaika on aiempaa pidempi, mutta esimerkiksi Keski-Pohjanmaalla taas lyhyempi. Muun muassa pubeissa anniskellaan kello 7–18.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle