Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Lähikuva Päijät-Hämeen keskussairaalan sisäänkäynnistä, harmaa ja sininen betonirakennus.  Portaat sisäänkäynnille.

Puolustusvoimat harjoittelee viranomaisten kanssa Päijät-Hämeen keskussairaalalla torstaina

Viranomaisia näkyy illan aikana sekä sairaalan sisällä että ulkopuolella.

Olavinlinna

Etelä-Savon paikallispuolustusharjoitus näkyy ja kuuluu Olavinlinnalla tiistaina

Paikallispuolustusharjoitus tuo Olavinlinnan ympäristöön muun muassa veneitä, helikopterin ja useiden viranomaistahojen jäseniä.

Tuula Haatainen.

Työministeri Tuula Haatainen aloittaa maakuntamatkansa Närpiöstä – agendalla muun muassa vietnamilaisyhteisön ja viranomaisten välisen luottamuksen luominen

Närpiöstä ministeri Haatainen jatkaa maakuntamatkaa Vaasaan, jossa hän myös tapaa vaasalaisia perjantaina iltapäivällä keskustassa.

Mies pitää kädessään Virve-radiopuhelinta, lähikuva kädestä ja puhelimesta.

Virve harppaa radiopuhelimesta älypuhelimeen – tällainen on elintärkeä viranomaisverkko, jonka kautta kulkee 74 miljoonaa viestiä viikoittain

Syksyllä käynnistyvä Virve-uudistus koskee isoa joukkoa suomalaisia, sillä verkkoa käyttävät muun muassa pelastustoimi ja poliisi. Virven kautta otetaan joka viikko kaksi miljoonaa ryhmäpuhelua.

Korkein hallinto-oikeus

KHO: Tampereelle kaavailtu satelliittimaa-asema voisi olla riski Suomen kansalliselle turvallisuudelle, ja luvan sai hylätä

Valtioneuvosto ei antanut yritykselle lupaa perustaa satelliittimaa-asemaa Tampereen Hervantaan. Korkein hallinto-oikeus hylkäsi yrityksen valituksen.

Poliisin hiha ja auto takana

Parikymppinen mies ampui toista varsijousella jalkaan Paltamossa

Parikymppisille miehille oli tullut riitaa, minkä seurauksena toinen miehistä ampui toista varsijousella.

YK:n toimitilat Kööpenhaminan Marmormolenissa.

Suomessakin toimineesta YK-järjestöstä on tehty rikosilmoitus Tanskassa

YK-järjestö UNOPSista on tehty rikosilmoitus Tanskan poliisille. YK:n sisällä UNOPS on ollut tutkinnassa väärinkäytösepäilystä, jossa vaarannettiin kymmenien miljoonien dollarien sijoitukset.

Poliisi tutkii kassakaapissa olevia paereita.

Viranomaiset tarkastivat yli tuhat kohdetta siivousalalta – kahdeksaa henkilöä epäillään ihmiskaupasta

Ukrainasta paenneiden henkilöiden osalta kaikki oli enimmäkseen kunnossa. Viranomaiset kiinnittivät ukrainalaisiin erityistä huomiota, koska heidän arvioidaan olevan alttiita hyväksikäytölle.

Rajavartiolaitoksen helikopteri taivaalla.

Lasten pilapuhelu sai aikaan laajan etsintäoperaation Turun Aurajokisuulla

Perättömän ilmoituksen mukaan ihminen oli joutunut veden varaan. Etsintöihin osallistui useita helikoptereita, sekä muun muassa poliisin ja merivartioston yksiköitä.

Dom Phillips klädd i keps och gulgrön jumper.

Amazonilla kadonneen brittitoimittajan ruumis tunnistettu – joutui surmatuksi tehdessään taustatyötä kirjaa varten

Toimittaja Dom Phillipsin ja tämän oppaana toimineen Bruno Pereiran surmasta epäiltynä on pidätetty kaksi miestä. Poliisin mukaan tappajat toimivat itsenäisesti, mutta paikallisväestön mielestä tapaus liittyy järjestäytyneeseen rikollisuuteen.

Ihmisiä siirretään bussiin Savonlinnassa järjestetyssä evakuointiharjoituksessa.

Häiriötilanteisiin ja poikkeusoloihin varautuminen on entistä ajankohtaisempaa – Savonlinnassa harjoiteltiin väestön evakuointia

Uusi Etelä-Savon valmiuskeskusmalli oli ensitestissä käytännössä Savonlinnassa. Evakuointiharjoituksen kuvitteellinen syy oli sotilaallinen painostus.

Kuvassa on Helsinki toukokuussa 2020.

Helsinki on varautunut kaikkeen, jopa raunioiden raivaamiseen – näin toimittaisiin, jos pääkaupunkiin hyökättäisiin

Jos pääkaupunkiin hyökättäisiin ja laajoja väestönosia täytyisi siirtää turvaan muualle, määränpää päätettäisiin vasta myöhemmin. Aiemmin se tiedettiin kaupunginosan tarkkuudella.

Avustuskeskus LAhdessa. Vaatteita tangoilla ja sämpylöitä pakattuna laatikossa. Ihmisiä. Keskus avustaa Lahteen Ukranaista sotaap paenneita.

Ukrainasta Lahteen saapuneiden auttaminen Sammonkadun keskuksessa jatkuu

Sotaa paenneiden auttamisesta vastanneet vapaaehtoiset saavat tukea toimintaan kaupungilta ja Inspis Lahti ry:ltä.

Päivi Ahola-Anttonen istuu evakuointikeskuksen patjalla.

Suomussalmella esiteltiin evakuointikeskusta ensimmäisenä Kainuussa – vastaavat tilaisuudet luvassa myös muihin kuntiin

Evakuointikeskuksia voidaan tarvita esimerkiksi pitkissä sähkön tai veden jakelun häiriöissä. Vastaavat esittelytilaisuudet järjestetään tämän ja ensi vuoden aikana kaikissa Kainuun kunnissa.

Kirjeenvaihtaja Kirsi Crowley.

Shanghaissa itketään karanteenissa, Pekingissä kannatetaan nollatoleranssia

Arkea maailmalta: Shanghailaisten kurjat olot koronakaranteenissa herättävät enemmän myötätuntoa maailmalla kuin Kiinassa, kirjoittaa Aasian-kirjeenvaihtaja Kirsi Crowley.

Palavia muistokynttilöitä.

Poliisi ei voi kertoa perhesurman yksityiskohtia, ja silloin huhut leviävät verkossa – professori muistuttaa salassapidon merkityksestä

Kun tarkkoja tietoja ei ole saatavilla, tapahtumaan johtaneiden syiden pohtiminen vaikeutuu. Viranomaisilla on kuitenkin tiukka salassapitovelvollisuus.

Mansikantaimia kasvamassa Suonenjoella kasvatustunnelissa.

Ulkomaisen työvoiman hyväksikäytöstä rangaistaan nyt työnantajaa – myös asenteiden pitää muuttua: "Että opitaan arvostamaan myös ei-suomalaisten oikeuksia"

Viime lokakuussa voimaan tullut lakimuutos sanktioi hyväksikäyttävän työnantajan eikä uhria. Muutos on merkittävä ja mahdollistaa yhä useampien hyväksikäyttötapausten paljastumisen – kunhan eri tahojen yhteistyö saadaan toimimaan.

Bombsäker dörr med klistermärke som visar att innanför finns ett skyddsrum.

Vain joka toiselle keskipohjalaiselle löytyy paikka väestönsuojasta

Yleisiä väestösuojia ei maakunnasta löydy, vaan suojat ovat kiinteistökohtaisia.

Valtioneuvoston kanslia Helsingissä Senaatintorilla.

Valtioneuvoston kanslia säilöö tietoja arkistoon julkisuuden ulkopuolelle – oikeustieteilijät tyrmäävät käytännön

Julkisoikeuden professorin mukaan kyseessä oleva toiminta ei kuulu demokraattiseen yhteiskuntaan.

Ylen kirjeenvaihtaja Kirsi Crowley kertoo kuinka kahlehditun naisen kohtalo on järkyttänyt kiinalaisia.

Kiinan sensuuri ei pysty vaientamaan someraivoa – kahlitusta naisesta puhutaan enemmän kuin olympialaisista

Vihaiset kansalaiset vaativat viranomaisilta vastauksia: Onko kettingillä kaulastaan kahlittu nainen ihmiskaupan ja entisen yhden lapsen politiikan aiheuttaman väestövääristymän uhri?

Koronarokotus-planssi ulkona.

Riihimäkeläinen asianajotoimisto on ryhtynyt ajamaan rokottamattoman sote-henkilöstön asiaa

Oikeuskanslerille lähtenyttä kantelua perustellaan muun muassa sillä, että koronan epidemiologinen tilanne on muuttunut sen jälkeen, kun tartuntatautilakiin lisättiin väliaikainen pykälä rokotevelvoitteesta.

helmitomaatteja lajitellaan

Kriisiapua ja yhteistyötä – epäilty maahanmuuttajien hyväksikäyttö Närpiössä pakottaa pohjalaiset verkostoitumaan: "Onko jotain, mitä me ei vielä tiedetä"

Viranomaisyhteistyön tiivistämistä, kriisiapua Närpiöön ja työn perässä Pohjanmaalle muuttaneiden henkilöiden oikeuksista tiedottamisen parantamista, ehdottaa työperäistä maahanmuuttoa alueella pohtinut yhteistyöryhmä.

Kuvassa on tyhjä perukirjalomake ja kukkia heinäkuussa 2020.

Perunkirjoitukselle haetaan yhä useammin lisäaikaa – hakemusten määrä kasvoi viime vuonna yli 60 prosenttia

Perunkirjoitus on tehtävä kolmessa kuukaudessa vainajan kuolemasta. Verottajalta voi hakea lisäaikaa, jos esimerkiksi virkatodistuksia ei saa ajoissa.

Työntekijä käsittelee tomaatteja Hultholmin pakkaamolla

Närpiössä etsittiin tänään keinoja ehkäistä työperäisten maahanmuuttajien hyväksikäyttöä

Kokouksessa keskusteltiin maahanmuuttajien tilanteesta, kotoutumisesta ja monialaisen viranomaisyhteistyön jatkosuunnitelmista työvoiman hyväksikäyttötilanteiden ennaltaehkäisemiseksi. Itse Närpiössä esiin tullutta mahdollista työvoiman hyväksikäyttötapausta ei kokouksessa käsitelty.

Pauliina Eriksson katsoo kannettavaa tietokonetta kotisohvallansa.

Koronaviestintä sai kansalta heikoimman arvosanan koko pandemian aikana – "Nyt voi kuin buffetista valita näkemykseensä sopivan asiantuntijan"

Ristiriitaiset viestit koulujen turvallisuudesta hämmensivät kansalaisia tammikuun alussa. Luottamus voi heikentyä, jos kansa kokee, etteivät poliitikot kuuntele asiantuntijoita tai asiantuntijat politikoivat, tutkija sanoo.

Sanna Marin Säätytalolla.

Valtioneuvoston kanslia ei luovuta Marinille lähetettyjä lobbausviestejä Veikkaus-rahoista

Kun Marinin johtama VNK ei luovuta viestejä, julkisuudessa ei voida arvioida, millaisia vaikuttamisyrityksiä pääministeriin kohdistui ennen hänen tekemäänsä päätöstä leikkausten perumisesta.

Pelastuslaitoksen ja poliisin työntekijöitä istuu ison pöydän äärelllä.

Suomessa harjoitellaan hybridiuhkien varalta: näin yksi maakunta reagoisi tuhansien evakuoitavien saapumiseen

Hybridivaikuttamisen uhat ovat tulleet esiin Puolan ja Valko-Venäjän rajan tapahtumien takia. Erilaisten uhkatilanteiden harjoittelu on tärkeää myös Suomessa, asiantuntija sanoo.

Lisäravinnehylly ruokakaupassa.

MOT:n selvitys paljastaa: Lisäravinteita markkinoidaan laittomilla väitteillä – valvonta ontuu, viranomainen kehottaa kuluttajia "olemaan hereillä"

Lisäravinteita kaupataan mainoksilla, joissa on lainvastaisia väitteitä tuotteiden terveysvaikutuksista. Kuluttajaa harhaanjohtavat väitteet eivät perustu tieteelliseen näyttöön.

Etelä-Afrikan entinen presidentti F.W. de Klerk on kuollut

Etelä-Afrikan entinen presidentti F.W. de Klerk on kuollut – Nobel-palkittu mutta kiistelty de Klerk pyysi anteeksi kuolemansa jälkeen

Etelä-Afrikan entinen presidentti F.W. de Klerk kuoli syöpään torstaina, ilmoitti hänen nimikkosäätiönsä. De Klerk oli keskeisessä asemassa, kun apartheid-rotusortojärjestelmä purettiin.

Aamuruuhkia Pohjantiellä Oulussa

Pohjois-Suomen viranomaiset vetoavat Oulun tieliikennekeskuksen säilyttämiseksi: paikallistuntemuksen puute heikentää liikenteen turvallisuutta ja toimivuutta

Oulun tieliikennekeskus on päätetty lakkauttaa ensi kesäkuun loppuun mennessä. Jatkossa Tampereen, Helsingin tai Turun tieliikennekeskusten on tarkoitus vastata myös koko pohjoisen Suomen maanteiden liikenteenohjauksesta, liikenteelle tiedottamisesta ja tiestön kunnossapidon tukipalveluista. 

Eduskunnan apulaisoikeusasiamies Maija Sakslin A-studiossa.

Eduskunnan apulaisoikeusasiamies kehitysvammaisten epäinhimillisestä kohtelusta: “Tässä on pettänyt kaikki valvonnan tasot”

Ylen MOT-ohjelma paljasti kehitysvammaisten asumisyksikön väärinkäytöksiä. Useasta valvovasta viranomaisesta huolimatta epäkohdat ovat jääneet pimentoon eikä valvonta ole toiminut toivotulla tavalla.

Kirjeenvaihtaja Erkka Mikkonen

Mitkä ihmeen "ei-työpäivät"? Kirjeenvaihtajamme kokosi venäläisen koronasanaston

Arkea maailmalta: Venäläisviranomaiset taistelevat virusta vastaan itselleen mieluisilla termeillä. Kirjeenvaihtaja Erkka Mikkonen avaa venäläisten koronatodellisuutta siitä käytetyn sanaston avulla.

Kalastusmatkailijoita Tornionjoella lohenpyynnissä

Ruotsalaiskaivos lisäisi jätevesiä lohia vilisevään rajajokeen – miksi äärimmäisen kriittisestä viranomaisraportista ei ilmoitettu suomalaisille?

Ruotsin ja Suomen viranomaiset eivät ilmoittaneet kriittisiä viranomaisarvioita kaivoshankkeen ympäristöhaitoista suomalaisille. Oikeusprofessorin mukaan ne olisi pitänyt ilmoittaa.

Suomen riistakeskuksen suunnittelija Mari Tikkunen toivoo keksintöjä, joilla koiria ja muita kotieläimiä voitaisiin suojata sudelta.

Voiko susien aiheuttamia vahinkoja ehkäistä muuten kuin tappamalla eläimiä? Uusia keinoja etsinnässä esimerkiksi koirien suojaamiseen

Aidat ja karkottimet tuovat apua kotieläintiloille, mutta metsästyskoirien suojaaminen susilta on vaikeampaa.

Kukkia ja kynttilöitä Halyna Hutchinsin kuvien edessä.

Baldwinille ladatun aseen antanut apulaisohjaaja kommentoi ampumistapausta ensimmäistä kertaa julkisesti – kertoo olevansa "järkyttynyt ja surullinen"

Apulaisohjaaja David Halls on aiemmin myöntänyt viranomaisille, ettei tarkistanut kunnolla näyttelijä Alec Baldwinille ojentamaansa asetta.

Woltin lähetti, polkupyöräilijä ja auto kadulla.

Avi: Wolt couriers should be considered employees

Both the delivery firm and the agency are hoping to solve the employee-or-entrepreneur issue in Administrative Court.

Onko Valtioneuvoston kanslian viestintä mielikuvien kiillotusta vai avoimen hallinnon edistämistä?

STT:n päätoimittaja: On väärin, että toimittajat joutuvat selittämään virkamiehille, mitkä asiat ovat julkisia – viranomaisten pitäisi tuntea laki

Kun vastauksia ei saada, media turvautuu tietopyyntöihin. Valtioneuvoston kanslian viestinnän ja median suhde on muuttunut pandemian aikana jännitteiseksi, toteavat päätoimittaja Minna Holopainen ja tutkija Matti Ylönen.

Alec Baldwin.

Surmaluoti löytyi lopulta ohjaajan olkapäästä – viranomaiset kertoivat lisätietoja Alec Baldwinin turmaelokuvan ampumistapauksesta

San Fen viranomaiset pitivät keskiviikkona tiedotustilaisuuden Rust-elokuvan kuvauksissa tapahtuneesta ampumisesta. Viranomaisten mukaan on aikaista arvioida, tullaanko kuvaaja Halyna Hutchinsin hengen vaatineesta ampumisesta nostamaan syytteitä.

Päiväkoti

Varhaiskasvatuslaki vaatii jälleen remontin, sanovat asiantuntijat – päiväkotien henkilöstömitoitukseen jäi porsaanreikä

Opetusministeri Li Andersson haluaa löytää ratkaisuja varhaiskasvatuksen pitkään jatkuneisiin ongelmiin. Kaikesta huolimatta viranomaisen valvontaohjelman tulokset näyttävät hyviltä.

Onnettomuudessa ruttaantuneen auton keula Kajaanintiellä.

Hämeen Sanomat: Merkittävä osa autonvalmistajista panttaa onnettomuustutkinnan kannalta tärkeitä tietoja

Monet uusista autoista sisältävät tekniikkaa, joka lähettää tietoja suoraan autonvalmistajalle. EU:ssa lainsäädäntö ei kuitenkaan velvoita autonvalmistajia luovuttamaan kerättyjä tietoja viranomaisille. Onnettomuustietoinstituutin mukaan lainsäädännössä on selkeä epäkohta.

Esitutkinnan aikana takavarikoitu kassi, joka sisälsi huumausaineita.

12 charged in Finland through FBI-led sting operation

Authorities seized more than 500 kilos of drugs, dozens of weapons and hundreds of thousands of euros in cash.

Den colombianska armén visade upp Dairo Antonio Úsuga efter att de landat med honom i Bogotá.

Kolumbia luovuttaa viikonloppuna kiinni otetun huumepomon Yhdysvaltoihin

Kolumbialaisten viranomaislähteiden mukaan kiinni otetun huumepomo Dairo Antonio Usugan luovuttaminen Yhdysvaltoihin on Kolumbian hallituksen ensisijainen vaihtoehto.

Sanna Marin Pirjo Auvisen haastatteltavana

Chancellor of Justice queries PM over 'breakfastgate' benefits

Among other things, Prime Minister Sanna Marin was asked whether she had made the decision to receive the meal benefits herself.

Hattulan kunnan viiri

Sorariita päättyi Hattulan kunnan voittoon – Tawastia Soran pitkälle kiistalle sinetti

Kanta-Hämeen käräjäoikeus hylkäsi Tawastia Soran korvausvaatimukset soranoton keskeyttämisestä. Hattulan viranomaiset keskeyttivät soranoton Hattulassa moottoritien lähistöllä joulukuussa 2015. Viranomaiset katsoivat maa-ainesten ottamisen ylittäneen lupaehdot.

Elokapinan mielenosoittajia valtioneuvoston edessä.

President, ministers dispute police report of re-routing due to climate protest

Accounts differ as to whether officials were redirected or "evacuated" from government HQ during a protest by Elokapina.

Classical trancelations musiikkitalo

Full capacity at sports halls, theatres again as capital area dismantles crowd restrictions

As of Friday, there were no restrictions or caps on crowd sizes recommended by authorities in any part of Finland.

Kaupan kassa, K-market Tammisto.

Finland tightens laws on illegal threats

The changes apply to threats made against people because of their job or public position.

Skarv med unge i bo, Vasa skärgård

Pohjalaiskansanedustajat vaativat nopeampia toimia viranomaisilta merimetsojen haittojen korvaamisessa, Joakim Strand: "Nykyinen toiminta nakertaa luottamusta"

Merimetsojen korvausmenettely sekä haittojen estotoimenpiteiden päätöksissä kestää viranomaisilla liian kauan. Sitä mieltä ovat pohjalaiskansanedustajat. He vaativat muutosta toimintatapoihin.

Atria Nurmon tehtaat ilmasta käsin.

Ammoniakkivuoto Atrian tehtaalla paljasti puutteita viranomaisyhteistyössä

Vaaralliselle kaasulle altistui elokuussa Seinäjoella 30 henkilöä. Ambulanssien hälyttäminen onnettomuuspaikalle viivästyi.

lapsi keinuu, synkkä varjo

Authority finds child welfare units keep inadequate records on use of disciplinary measures

The measures can include restrictions on communication and freedom of movement, personal checks and inspections, as well as placing a child in isolation or detention.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle