Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Helsingin yliopiston tutkijat saattoivat löytää uuden nisäkäslajin: norsun etäinen sukulainen puutamaani laulaa öisin – kuuntele ääninäyte

Puutamaanilajeja on aiemmin tunnistettu kaksi, etelänpuutamaani ja idänpuutamaani. Mahdollisella uudella lajilla ei vielä ole nimeä.

Fancy some batwatching this weekend? Researchers seek sighting reports

Finland's bat association is asking the public to keep an eye out for the nocturnal mammals to help determine the country's population.

Wilma-skunkin perheessä haisee ihan tavalliselle

Aamu-tv:ssä vieraillut Wilma-skunkki edustaa Suomesta katoavaa eläinlajia.

Hämähäkit ovat armottomia ahmatteja - vetävät vertoja jopa ihmiselle

Hämähäkit syövät vuosittain arviolta 400–800 miljoonaa tonnia saaliseläimiä.

200-kiloinen villisika Sakke viipottaa karkuteillä Kuivaniemellä

Karjusta on tehty havaintoja Kuivaniemen aseman seudulla, mutta sitä ei ole saatu kiinni.

Pimeän pelko on geeneissä – ilman näköä ihminen on avuton

Kauhutarinat ja kummitusjutut saattavat herätä eloon pimeän koittaessa. Syy pelkoon voi olla aiheellinenkin, mutta usein näön hävitessä muut aistit herkistyvät entisestään.

Siilirinki pelastaa luonnonvaraisia tuhisijoita

Virpi Aho pelastaa Seinäjoella siilejä, jotka menehtyisivät ilman hänen apuaan viimeistään talvella. Loukkaantuneiden ja alipainoisten siilien hoitaminen vaatii sitoutumista ja vastuuta, ja nyt siilien hoitamiseen on valjastettu myös siilirinki.

Lepakkopönttö tuo avun hyttysongelmaan

Se voi syödä jopa yhden yön aikana lähemmäs 3000 hyönteistä.

Siilin olisi jo aika vaipua talvihorrokseen

Siiliparantaja lihottaa nälkiintyneet siilit talvea varten. Palkitsevin hetki koittaa silloin, kun sen voi päästää takaisin luontoon. Tarkoitus on saada siilikanta elpymään. Maito ei kuitenkaan kuulu siilin ruokavalioon.

Luonnon öiset kulkijat

Luonnon öiset kulkijat

Liito-orava on kolopesijä

Liito-orava on kolopesijä

BBC: Finn captures rare leopard on film

A Finnish wildlife videographer has managed to film one of the world’s rarest cats, reports the BBC.

Liito-oravalla ei mahdollisuuksia syksyn hakkuissa

Liito-oravapäätöksen 30 vuorokauden raja on Etelä-Hämeen luonnonsuojelupiirin mielestä liian lyhyt. Hakkuuilmoitukset tulevat nykyään tyypillisesti juuri syksyllä, jolloin liito-oravan jälkiä on lähes mahdoton löytää.

Taikausko kumpuaa luonnosta

Taikausko elää ja voi hyvin, sillä moni uskoo edelleen mustan kissan näkemisen tuovan huonoa onnea. Puun koputtaminen puolestaan tuo hyvää onnea. Tutkija tietää, mihin nämä uskomukset perustuvat.

Elvis-ilves nettikameran tähtenä

Ilveksen elämää voi seurata netissä. Kuusamon Suurpetokeskuksen ilveskamerassa voi nähdä parivuotiaan Elviksen ja viiden muun kissapedon puuhailua.

Kuka korjaa tien varren raadot?

Syksyn iltojen ja öiden pimennyttyä yöeläimet ovat lähteneet liikkeelle ja laajentaneet reviiriään. Monet niistä kohtaavat loppunsa auton alla. Tien varsilla näkeekin runsaasti supikoiran, mäyrän tai jäniksen raatoja.

Lepakot viihtyvät kaupungeissakin

Yöaikaan lentelevä lepakko saattaa herättää pelkoa etenkin silloin, jos eläintä ei ole koskaan kunnolla nähnyt. Tutkijan mukaan pelkoon ei ole syytä, sillä lepakko on vain nisäkäs muiden joukossa.

Blood-Sucking Bedbugs are Back

Bedbug outbreaks are becoming more common in Finland. Bedbugs were virtually eradicated in post-war years; however, increased international travel has led to the blood-sucking insects re-emerging.

Lepakon salaisuudet paljastuivat fossiililöydöstä

Yhdysvalloista löydetty lepakon fossiili on ratkaissut lepakkotutkijoita kautta aikain vaivanneen kysymyksen: kehittyikö lepakolle ensin lentotaito vai kaikuluotain?

Amateurs Join Kuopio Bat Hunt

Scientists in the eastern Finnish town of Kuopio are conducting an unprecedented study of the local bat population and its habitat. This summer they plan to finish a comprehensive portrait of the world of these elusive nocturnal mammals.

Tracking the Elusive Flying Squirrel

Finland's flying squirrel population may be larger than previously believed. That is according to preliminary results from the first comprehensive study of the elusive animals. The three year study ends later this year.

Espanjanilvestä uhkaa sukupuutto

Espanjanilves uhkaa kuolla sukupuuttoon ensimmäisenä kissaeläimenä sitten esihistoriallisen ajan, varoittaa ilvestensuojelujärjestö SOS Lynx. Espanjanilveksiä tavataan vain Espanjassa ja Portugalissa, ja järjestön mukaan villinä niitä elää enää vain 100 - 120 yksilöä.