Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Huippukokit loihtivat herkkuja Linnan juhlien tyyliin – syntyi ankanlihapiirakkaa, kaskinauriita poronsydämellä ja peruna-mäticocktailpaloja

Kokkikolmikko Turusta, Inarista ja Lappeenrannasta sai tehtäväkseen panna parasta pöytään itsenäisyyspäivän kunniaksi.

Vähän parempi sipulipiirakka ranskalaisittain

Täyteläinen ja helppo piirakka.

Kainuussa saa kerättyä vasta mustikkapiirakkamarjat

Ennusteiden mukaan mustikoita päästäisiin keräämään Kainuussa jo tällä viikolla, Arktisten Aromien mukaan näin ei tule tapahtumaan.

Pielispakari suunnittelee uusia laajennuksia Porokylässä

Nurmeksen Porokylässä toimiva Pielispakari Oy jatkaa S-ryhmän paistopisteiden piirakan toimittajana.

Viralliseen karjalanpiirakkareseptiin haetaan muutosta – täytteeksi kelpaisi jatkossa myös kaura tai speltti

Myös laktoosittomat raaka-aineet ovat tätä päivää, sanovat nimisuojan muutosta hakevat tahot.

Laktoositon maito oli liikaa viranomaiselle – pienleipomon lopetettava vuosia jatkunut karjalanpiirakan myynti välittömästi

Leipomo oli käyttänyt valmistamiseen laktoositonta maitoa, vaikka sitä ei karjalanpiirakan sisällä olevassa riisipuurossa saa olla.

Nenäpäivänä tehdään hyvää mm. villasukilla, piirakoilla, linnunpöntoillä ja onnenpyörällä

Nenäpäivän messut alkavat Joensuussa kauppakeskus Isossa Myyssä perjantaina kello 11.

Mitä yhteistä on kalakukolla ja premium burgerilla? Suomen pikaruokakulttuuri on kypsynyt vuosikymmeniä

Kun hampurilainen rantautui Suomeen, asiasta kohistiin isoon ääneen. Nyt jo arkipäiväistyneeltä pikaruualta halutaan korkeaa laatua ja persoonallisia makuja.

Hotsin syönnin maailmanmestarin ensikommentit: "Ei kovin hyvältä tunnu, mutta onhan tämä hieno saavutus"

Maailma sai ensimmäisen hotsin syönnin mestarin torstaina. Voittaja söi kolme hotsia ajassa 32 minuuttia ja 10 sekuntia.

Naapuri lahjoitti läjän raparperia – syntyi resepti, joka leviää kulovalkean tavoin kotileipureiden keskuudessa

Kolme viikkoa vuodesta Katariina Pylsy leipoo joka päivä maisemakahvilan raparperipiirakkaa, jonka ohjetta tuhannet googlettavat netistä.

Hämeenlinnassa järjestetään hotsin syönnin MM-kilpailut heinäkuussa

Hotsi on hämeenlinnalainen erikoisuus, joka on keitinpiiras pätkällä makkaraa.

Parrakkaat miehet joutuvat kestämään ikävää piikittelyä töissä: "Tervehdys oli joka kerta ISIS-tyyliin allahu akbar"

Syöminen parran kanssa on usein sotkuista, se jää paikkoihin kiinni ja työkavereilta tulee rajua kuittailua. Silti moni mies luopuisi parrasta vain pakon edessä.

Kalakukkoleipuri Hanna Partanen saamassa muistolaatan Kuopioon

Laatta on tarkoitus kiinnittää Kasarmikadulla toimivan leipomon seinään kesällä 2019, jolloin Hanna Partasen kuolemasta on kulunut 50 vuotta.

Allergikot syyttävät ravintoloita lukuisista virheistä ja hengenvaarallisista annoksista: "Perusasioista ei ole mitään käsitystä"

Sadat Ylen kyselyyn vastanneet kokevat, ettei ravintoloissa suhtauduta erityisruokavalioihin tarpeeksi vakavasti.

Video: Utelias kaupunkikettu venyttelee maireana – oli juuri popsinut kinkkupiirakan

Kajaanissa rohkea kettu on herättänyt hilpeyttä omakotitaloalueella. Kettu on sopeutuva eläin, joka tottuu ihmisiin helposti jos sitä ei hätistellä.

Toimittajalta: Zapad 2017 – Toimittajan suurimmaksi uhaksi koitui vaakatasossa satanut vesi

Venäjän ja Valko-Venäjän suurasotaharjoitus on kääntymässä loppusuoralle. Toimittajan kestävyyttä harjoituksen seuraamisessa koettelevat salaiset aikataulut, loputtomat nimenhuudot ja vaakasuoraan satava vesi.

Piirakan syöminen johti jalkapallomaalivahdin potkuihin ja liiton tutkintaan: ”Olen selvittänyt masennuksen”

Sutton Unitedin maalivahti Wayne Shaw, 45, vakuuttaa, että hän ei yrittänyt kesken FA Cupin ottelun hankkia rahaa piirakan syömisellä.

Leppäsen leipomo lopetti keskustakahvilansa Joensuussa ja Kuopiossa

Käsintehtyihin piirakoihin ja pulliin erikoistunut leipomo on tasapainottanut talouttaan muun muassa henkilöstövähennyksin.

Säkkijärvenpolkkaa, taidetta ja hakkoopiirakkaa – täysin tuhottu suomalainen paikkakunta jätti paljon jälkeensä

Entisen Viipurinlahden mahtipitäjän Säkkijärven muisto elää yhä vahvana Suomessa. Nyt myös nuorempien kiinnostus rajantakaisiin juuriin on lisääntymässä.

Paikallisherkun käsittämätön suosio: Vetyjä ja atomeja myydään yli miljoona annosta vuodessa – video

Lappeenrannan torilla on myyty vetyjä ja atomeja jo 1960-luvulta lähtien. Parhaimpana päivanä lihapiirakka-annoksia menee tuhansia.

Kuopiolaiset hurmannut turvapaikanhakijoiden leipomobisnes kaatui – taustalla henkilökohtaiset syyt

Kahden turvapaikanhakijan leipomotoiminta on loppunut Kuopiossa lupaavasta alusta ja paikallisten avusta huolimatta.

Karjalanpiirakoita, roiskeläppiä ja karppausta – maailma on tullut suomalaisten ruokapöytiin sadassa vuodessa

Yle Uutisten juttusarjassa perehdytään suomalaisten arkeen Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi.

Susanna Huovisesta Vuoden virvottava – mamma oli piirakkamestari

Kansanedustaja Susanna Huovinen on nimetty tämän vuoden Karjalan Liiton Vuoden virvottavaksi. Jyväskyläläisen Huovisen juuret ovat Mirja-äidin kautta täpärästi rajan taakse jääneessä Uukuniemen Kalattoman kylässä.

Mannerheimin sota-ateriat löytyivät unohtuneista ruutuvihkoista – arkiston aarteista koottiin tarina-ateriat

Mikkeliin perustettava Sodan ja rauhan keskus Muisti on etsinyt arkistoista marsalkka Mannerheimille tarjotut ateriat. Nyt aterioista on koottu 11 tarinaa, joita tarjotaan alueen ravintoloissa.

Pielispakari tuplaa tuotantonsa – leipoo vuosittain 50 miljoonaa karjalanpiirakkaa

Ylä-Karjalassa sijaitseva Pielispakari on iskenyt kultasuoneen: karjalanpiirakkaan.

Arsenalin haastaneen pikkuseuran penkkivahti erikoisessa piirakkakohussa: "Minulla oli nälkä ja halusin pitää hauskaa"

Englannin viidennellä sarjatasolla pelaavan Suttonin varamaalivahti Wayne Shaw on joutunut keskelle kohua maanantaisen Arsenal-ottelun jälkeen.

Brexitin uhrit: Skottiviski ja Cornwallin pasteijat

Brittiläiset elintarviketuottajat pelkäävät, että skotlantilaisen viskin, Stilton-sinihomejuuston ja suosittujen Cornwallin pasteijoiden tuotesuoja häviää EU-eron myötä. Niitä voisi sen jälkeen valmistaa missä hyvänsä.

Aasialaisturisti haluaa aamiaisella vetistä riisivelliä

Aasialaiselle matkailijalle pitää tarjota aamiaisella vetistä riisipuuroa tai -velliä. Karjalanpiirakasta suuhun katoaa täyte, ruiskuori jää useimmiten lautaselle.

Onnea on ruisleipä – ja autuutta se, kun "vaimo leipoo juureen"

– Tärkeintä on, että Berlusconi lyödään maanrakoon suomalaisella ruoalla, sanoo ruisleivän suuri ystävä. Ruisleipä on äänestetty 50 000 suomalaisen voimin kansallisruuaksemme.

Suomalaiset päättivät: Ruisleipä on maamme kansallisruoka

Kovin haastaja äänestyksessä oli karjalanpaisti. Muiden ruokafinalistien saamat äänimäärät jäivät kauas kärkikaksikosta.

BBC: Lihaperunapiirakka lähetettiin "avaruuteen" – palasi maanpinnalle lähes ehjänä

Kokeen tarkoituksena oli selvittää, muuttuuko piirakan rakenne stratosfäärissä.

Keittiömestari Henri Alén Linnan juhlien ruokalistasta: Tarjolla paljon leivottua

Henri Alénin mukaan suomalaista ruokakultuuria ei voi saada päättäjien ulottuville paremmin kuin Linnan juhlissa.

Irakilaismiehet leipoivat hittituotteen, mutta eivät saaneet perustaa firmaa – kuopiolaiset yrittäjät riensivät apuun

Turvapaikanhakijat eivät itse voi perustaa yritystä Suomessa, koska elinkeinonharjoittaja tarvitsee oleskeluluvan.

Suomen kuuluisimman kalakukkoleipurin syntymästä 125 vuotta – katso videolta Hanna Partasen oma tyylinäyte

Kalakukkoleipuri Hanna Partanen on osa suomalaista ruokahistoriaa. Hänen aikanaan savolainen peruseväs levisi muuallakin maassa tunnetuksi perinneruoaksi.

Meijerimyymälä on oikea sekatavarakauppa – sen löysivät myös kaupunkilaiset

Osuuskunta ItäMaidolla on 19 omaa kauppaa, jotka palvelevat tuottajien lisäksi muitakin. Liikkeillä koetetaan estää tuotantotarvikkeiden hintojen karkaaminen käsistä.

Torstai 29.9.2016 (radio)

Ruuan hinta on laskenut jo 2 vuotta. Tekstiviestejä lähetetään vähemmän kuin ennen. Suomalaisten koululaisten kunto testataan. Turun kirjamessuilla voi tutustua myös selkokirjoihin. Kuopiolaiset ihastuivat irakilaiseen piirakkaan.

Irakilaismiesten piirakat ovat jo pieni ilmiö Kuopiossa – "Tämä voisi olla kotikonsteilla kotouttamista"

Ahmed ja Mehdi tekevät mielellään piirakoita, sillä jatkuva odottaminen on piinaavaa.

Etsimme terveesti elävää rekkakuskia – yksi löytyi, muut nauroivat makeasti: "Voi mennä viikko"

Stereotyyppinen mielikuva rekkakuskista on ylipainoinen, epäterveellisesti syövä ja vähän liikkuva mies. Kouvolalainen Janne Pasenius kieltää yleistämästä. Ammattiautoilijoissa on paljon terveellisiä elämäntapoja noudattavia henkilöitä. Höyrymakkarat ja lihapiirakat eivät maistu kuskeille entisaikojen malliin.

Omenoita, omenoita kaikkialla – vaihtoehtoja on vähän

Omenasato on tänä vuonna runsas. Kotikäytössä omenoille on neljä hyötyvaihtoehtoa: syöminen sellaisenaan, piirakka, hillo ja mehu.

Laulujuhlien huipennuksessa Joensuussa laulettiin hymyhuulista eron hetkeen

Eläkeliiton Laula kanssain -tapahtuma huipentui lauantaina päätapahtumaan ja -juhlaan Joensuun Laulurinteellä. Suurkuorossa lauloi noin 800 entistä nuorta.

Mustikka kypsyi etuajassa – sato keskimääräistä parempi

Etelä- ja Keski-Suomessa mustikkaan kannattaa mennä nyt. Sateinen sää ei ole tehnyt huonoa sadolle, sillä marjat ovat kosteuden ansioista suuria.

Itse tehty karjalanpiirakka maistuu pienille leipojille – rypytystä opiskeltiin innolla Kangasalla

Miten syntyy oikeaoppinen karjalanpiirakka? Parisensataa pientä leipojaa sai torstaina Kangasalla oppia karjalaisemänniltä, jotka osasivat antaa perinteisten piirakoiden tekemiseen oikeat ohjeet.

Tiesitkö nämä viisi asiaa muslimien id al-fitr -juhlasta?

Muslimit juhlistavat tänään ramadanin eli paastokuukautensa päättymistä. Puhujan murteesta riippuen juhlan nimi saatetaan lausua myös eid al-fitr.

Mustikkapiirakan makuun jo heinäkuun puolivälissä – metsät pian marjaa pullollaan

Luonnonvarakeskus arvioi, että mustikkaa päästään poimimaan Etelä- ja Keski-Suomesssa keskellä parhainta lomakautta. Sadosta on tulossa runsas.

Muistelokulttuurista kohti uutta omaperäisyyttä – karjalainen kulttuuri tarvitsee perinteitä ja uudistajia

Karjalaiset kesäpäivät esittelevät karjalaista kulttuuria monelta kantilta. Samalla, kun perinteistä pidetään kiinni, seuroissa etsitään uusiakin tapoja siirtää niitä nuoremmille. Kesäjuhliin kuuluvat tuttujen tapaamiset, pitäjä- ja sukutiedon vaihtaminen sekä tietysti karjalanpiirakat.

Fore, hysse feidaa! – frisbeegolf sai alkunsa piirakkamuotin viskelystä

Frisbeegolfin ensimmäisen maailmanmestarin mukaan laji on yhdistelmä balettia, kamppailulajeja ja runoutta. Aloittelija saattaa joutua pelin tiimellyksessä konttaamaan, rämpimään suolla tai kahlaamaan lammessa.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle