Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Savo-Karjalan lihalle arvostettu kansainvälinen Chaîne des Rôtisseurs -kilpi

Savo-Karjalan liha on neljäs pohjoissavolainen tunnustuksen saaja

Savon Yrittäjien maakunnallinen yrittäjäpalkinto Peltolan Juustolalle

Yrittäjäystävällisin kunta on Leppävirta ja vuoden yksinyrittäjä kuopiolainen Leena Ståhlberg.

Perfomanssitaiteilija Samuli Laine imettää esityksessään katsojia – katso videoilta, minkälaisia kokemuksia nykytaidefestivaali yleisölle tarjoaa

Kuopiossa käynnistynyt Anti-festivaali on yksi harvoista kansainvälisistä tapahtumista koronaepidemian aikana.

Ranskalainen herkuttelukulttuuri on kriisissä – viinit ja juustot happanevat tuottajien käsiin

Arkea maailmalta: Koronakriisi on vähentänyt etenkin samppanjan ja kuuluisan camembert-juuston kysyntää, kirjoittaa Ylen Ranskan-toimittaja Annastiina Heikkilä.

Suomalainen kokkijoukkue kilpaili kuolleen keittiömestarin muistolle – Matti Jämsénin piti tuomaroida ruoka-alan arvostetuinta kisaa

Suomi sijoittui tänään viidenneksi Bocuse d’Or -kilpailun Euroopan-karsinnoissa Tallinnassa. Kisan voitti Norja.

Michelin-tähtien vaatimukset puuduttivat huippukokki Hans Välimäen: "Kuin aikuisten McDonald's"

Ravintoloitsija-kokki muisteli Puoli seitsemän -ohjelmassa uransa kiireisimpiä vuosia

Tässä ovat Senaatintorin 16 kesäterassia: pizzaa, tapaksia, fine diningia, cocktaileja ja pienpanimo-oluita

Helsingin Senaatintorille tuodaan laaja valikoima erilaisia ravintola- ja baarialan toimijoita. Avajaisia vietetään viimeistään 1. heinäkuuta.

Koronatuen avulla safariyritys muuttuu pienkonekorjaamoksi ja kahvila tuo herkkunsa kauppoihin – 20 lappilaista yritystä sai sata tonnia

Kaksi rovaniemeläistä yrittäjää sai yrityksilleen 200 000 euron kehittämisrahat Business Finlandilta.

Ravintola Inari sai Michelin-tähden

Helsingissä on nyt kuusi Michelin-ravintolaa. Kaupunkiin tuli yksi uusi Bib Gourmand -merkintä.

Ravintola Aanaar vuoden ravintolaksi

Palkintoperusteiden mukaan Aanaarin ruoan herkullisuus perustuu raaka-aineisiin, joiden hankinta alkaa keittiön takaovelta ja yltää Jäämerelle yli Saamenmaan.

Kylmyysaallon seuraava seuraus Floridassa: puusta pudonneet iguaanit päätyvät pataan

Iguaanit ovat olleet perinteinen herkku kotiseuduillaan Keski-Amerikassa.

Maailman Michelin-keittiöitä kolunneen kokin vitsi omasta pizzeriasta muuttui todeksi: "Meillä on Suomessa raaka-aineita, joista täytyy olla ylpeitä"

Nick Victorzon teki kovassa paineessa gourmetruokaa Michelin-tähtiä saaneiden ravintoloiden keittiöissä, mutta halusi lopulta jotain aivan muuta.

Saimaa Gastronomy valittiin Suomen parhaaksi ruokamatkailutuotteeksi

Saimaa Gastronomy on neljän eteläsavolaisen yrityksen yhteistyöverkosto.

Savolaista ruokakulttuuria tehtiin tutuksi virtuaalilounaalla – "Helteen keskellä näkymä jäiselle Kallavedelle oli fantastinen"

Pohjois-Savoon myönnettiin European Region of Gastronomy -tunnustus vuonna 2017. Ensi kesänä alkavaan juhlavuoteen laaditaan parhaillaan ohjelmaa.

Kuhmon Kamarimusiikki turvautui lappilaisiin: "Täältä ei löytynyt gourmet-yrittäjää"

Kuhmon Kamarimusiikin vieraat tulevat kaupungeista, joissa he ovat tottuneet hyvään ruokatarjontaan.

Juuri Michelin-tähdellä palkittu Palace ja legendaarinen Savoy siirtyvät uudelle yhtiölle

Yli 20 vuotta huippuravintoloita maailmalla johtanut Helena Puolakka palaa Lontoosta, missä hän on johtanut kolmen Michelin-tähden ravintolaa.

Syntymäpäivien surullinen loppu: Nainen kuoli syötyään Michelin-tähden ravintolassa Espanjassa

Ainakin 29 ihmistä sai ruokamyrkytyksen syötyään RiFF-ravintolassa Valenciassa.

Helsinki's Palace restaurant regains coveted Michelin star

A revamped Palace restaurant received a Michelin star while five other Helsinki eateries retained their one-star status at an awards ceremony in Denmark.

Toimittajalta: Suomalaisen snägärin Michelin-tähti on vielä kaukana, mutta Helsingistä on vaivihkaa tullut ruokakulttuurikaupunki

Michelin-tähdet ovat leikkiä, mutta kertovat kaupungin ja maan suhteesta ruokaan, kirjoittaa Heikki Valkama.

Suomi sai uuden tähtiravintolan – Palace palasi Michelin-paikaksi

Viisi viime vuonna palkittua suomalaisravintolaa pitivät tähtensä.

Thursday's papers: Job-shedding fears, govt hype, gourmet shoplifters, Matti's gems

Concerns over a rash of job cuts, a minister plugs contentious government reforms, some shoplifters' cheesy choices and an Olympic hero's words of wisdom.

Huippukokki, maahantuoja ja gourmet-kauppa kiinnostuivat – lappilainen villiruoka on haluttua maailmanluokan ruokamessuilla

Luonnosta hankituista raaka-aineet herättivät kiinnostusta ensimmäisinä messupäivinä Berliinissä.

Suklaantekijät eivät kaihda hullujakaan makuja – kissanruoan ja tumman suklaan yhdistelmä tuijottaa suoraan silmiin

Suklaaseen voi yhdistää mitä vaan, mutta kaikki makuyhdistelmät eivät välttämättä miellytä herkuttelijoita. Pohjalaisyrityksen eksoottisin suklaa yhdistää kuivatun kalan ja tumman suklaan.

Taste of Helsinki lopettaa toimintansa: "Päätös ei ollut helppo"

Helsinki haluaa profiloitua tapahtumien kaupunkina, mutta Taste of Helsingin tapahtumasuunnitellija Mira MacNamaran mukaan kommunikaatio kaupungin ja yrittäjien kanssa ei suju.

Maailmankuulu ruokakriitikko Andrea Petrini: "Lihasta nauttiminen ei tee minusta paskiaista!"

Yle tapasi huippuravintoloiden parhaimmistoa tuomaroineen kulinaristin Helsingissä.

Maria Markuksen kolumni: Malja kerrallaan maailma paremmaksi – makuseikkailut voivat toimia ruohonjuuritason diplomatiana

Jokaisesta maasta löytyvät omat kulinaristiset ominaispiirteensä ja tarinansa, jotka avaavat näköaloja maan historiaan, kulttuuriin ja jopa politiikkaan. Ruuat, juomat, kapakat ja kahvilat – kaikki kantavat mukanaan isompaa tarinaa, kirjoittaa Maria Markus.

Täydellisestä perunamuusistaan tunnettu 31 Michelin-tähden huippukokki kuoli

Ranskalaiskokki Joël Robuchonilla oli enemmän Michelin-tähtiä kuin kellään muulla.

Hyvä ruoka ei synny sattumalta kiteyttää keittiömestari Jaakko Nuutila

Luomututkija Jaakko Nuutila kunnioittaa hitaasti kasvatettua

Sam Yaffa: Bourdain loved making Finland episode

Sam Yaffa, a former member of one of Finland's most successful rock groups, Hanoi Rocks, tells Yle what it was like to host celebrity chef Anthony Bourdain.

Näin mustikkakukko vietiin Lontooseen – seuraavaksi muutkin savolaisherkut aiotaan saada maailman gourmet-ravintoloihin

Pohjois-Savossa aiotaan hyödyntää Suomen ensimmäistä European Region of Gastronomy -tunnustusta.

Analyysi: Suomessa on tähtitason gourmet-osaamista, mutta puuttuvatko maksavat asiakkaat?

Nyt sekä Kööpenhaminassa, Oslossa että Tukholmassa on kolmen tähden Michelin-ravintolat. Miksi Suomeen ei saatu edes kahden tähden ravintolaa?

Uusi tähtiravintola Suomeen – arvostettu Michelin-opas paljasti Pohjolan parhaat ruokapaikat

Kaikki Suomen Michelin-ravintolat sijaitsevat Helsingissä. Uutena ravintolana tähden sai Grön.

Kodittomasta libanonilaisesta tiskaajasta tuli Michelin-palkittu ravintoloitsija Pariisissa

Ravintoloitsija Alan Geaamin tarina kadulta huippukokiksi puhuttaa Pariisissa.

Turkulainen Kaskis valittiin Vuoden ravintolaksi 2018 – "Vuodenajat ja suomalaisen ruoan sielu on oivallettu uudella tavalla"

Arvostetun Vuoden ravintola -tunnustuksen teki Suomen Gastronomien Seura. Valintaa perustellaan ravintolan herkullisella ruualla, laadukkaalla palvelulla sekä ravintolan yleisellä vaikutuksella koko Turun alueen ravintola-alan kehitykseen.

Maailmankuulun ranskalaiskokin kuolema herkisti Suomen huippukokit: "Olen ikuisesti kiitollinen hänelle"

Paul Bocusen esimerkki innoitti suomalaiset kokit maailman parhaiden joukkoon.

Maailmankuulu ranskalaiskokki Paul Bocuse on kuollut

Hän oli ensimmäisiä julkkiskokkeja.

Suomen 50 parasta ravintolaa valittu – Helsinkiläinen Grön ykkösenä, mutta 24 ravintolaa listalla maakunnista

Ravintola-alan ammattilaiset ovat äänestäneet 50 parasta ravintolaa. Helsingin ulkopuolelta löytyi liki puolet.

Moderni versio mustikkakukosta toi hopeaa kuopiolaisnuorelle Euroopan nuori kokki -kisassa

Josi Polso kisasi maanantaina Kataloniassa European Young Chef -tittelistä.

NFL-legenda paljastaa kirjassaan miten voi pärjätä äärimmäisellä huipulla 40-vuotiaana

Tom Brady - kaikkien aikojen paras pelinrakentaja amerikkalaisessa jalkapallossa - on kirjoittanut kirjan, jossa hän valottaa huikean ja pitkän ammattiuransa salaisuudet.

Syötävän hyvä Espanja

Tutut näyttelijät ruoka- ja kulttuurimatkalla Espanjassa

Majavahampurilainen on Moskovan uusin trendiruoka – Venäjällä tutustutaan nyt omiin ruokaperinteisiin

Pakotteet saivat venäläiset kiinnostumaan paikallisista ruokakulttuureista ja lähiruuasta.

Ranskalaiset hurahtivat kasviksiin – mutta harva luopuu lihasta kokonaan

Kasvissyönti kasvattaa suosiotaan Ranskassa. Vegetaristien lisäksi maassa on erityisen paljon niin sanottuja fleksitaristeja, jotka sallivat liharuualla herkuttelun.

Suomalaisnainen valmistui ranskalaisesta huippukokkikoulusta ja opetteli 10 tapaa paistaa

Ranskalaisessa keittiössä maut revitään tosi vähistä raaka-aineista, Jenni Tuominen kertoo.

Kulinaristi tykittää: "Perinteinen jouluruoka on pula-ajan pöperöä"

Vuoden tärkeimmässä ruokajuhlassa syödään luumuja, herneitä, lanttua ja halpaa sianlihaa. Tämä kummastuttaa ruokaharrastajaa, mutta ei ruokakulttuurin tutkijaa. Juttu on julkaistu joulukuussa 2016.

Kulinaristeille kahvittelukin on taidetta – kello ratkaisee mitä kahvin kanssa syödään

Suomalaisilla on päivässä monta kahvitaukoa. Gastronomien mukaan päivän ajankohta ratkaisee sen, mitä kahvihetkellä syödään ja missä järjestyksessä.

Finland ranks in top 3 travel destinations for 2017

In its annual ranking, independent-travel publisher Lonely Planet names Canada, Colombia and Finland as prime destinations for 2017.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle