Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Karjatilan liepeillä riistakamera tallentanut kolme sutta kävelemässä peltotiellä Keväällä 2021. Paikka Nousiainen, Varsinais-Suomi.

Masku ei muuta susikuljetusten ikärajoja – kyytimahdollisuutta ei tarjota yläkoululaisille

Pakaisten alueella asuva halusi selvittää ikärajan nostoa. Alueella on tavattu useita susia.

Buss som körs av bolaget Wasabus på en parkering. Vinter.

Mustasaareen maksuton koulukuljetus vuosiluokkien 7–9 oppilaille kahdesta osoitteesta – kokeilu alkaa ensi vuoden alussa

Toiveena on, että uusi koulukuljetuskäytäntö helpottaa arkea niissä perheissä, joissa lapsen vanhemmat asuvat eri osoitteissa ja heillä on yhteishuoltajuus.

Liikennöitsijä Sami Jousmäki istuu koulubussin kyydissä Soinissa.

Hinnat nousevat, mutta sopimus sitoo koulukuljetusten korvaukset vuosiksi eteenpäin – yrittäjä: ”Varmasti monella tekee jo tiukkaa”

Kohonneet polttoainekustannukset ovat tehneet loven monen liikennöitsijän tulovirtaan. Esimerkiksi Soinissa kunta joutui eväämään koulukuljetuksia hoitavan yrittäjän hintojenkorotuspyynnön.

Koulukirjoja ja kynäkotelo pinossa pulpetin päällä.

Hyvikkälän kylä kuuluu jatkossa Viralan oppilaaksiottoalueeseen Janakkalassa

Janakkalassa kunnanvaltuusto on päättänyt, että Hyvikkälän kylän lapset voivat jatkossa valita joko Tarinmaan tai Viralan koulun.

keltainen koulukyyti-kyltti

Mustasaari suunnittelee kokeilua: Oikeus koulukuljetukseen kahdesta osoitteesta

Kahdesta eri osoitteesta kuljetaan kouluun perheissä, joissa on lasten yhteishuoltajuus.

Mäntyharjun taajama-alueesta ilmoittava liikennemerkki.

Mäntyharjun koulukyydit on saatu järjestykseen, mutta virkamiesten ja vanhempien välillä on vielä suuri juopa

Mäntyharjun koulu- ja asiointiliikenne kilpailutetaan uudestaan syksyn aikana. Sivistyslautakunta on laatinut kilpailutukselle aiempaa tarkemmat kriteerit.

Sirkka Suurla seisoo tasoristeyksen pientareella. Takana näkyy tasoristeyksen liikennemerkkejä.

Vuoden takaisen koulubussionnettomuuden kanssa eletään Kaskisissa edelleen: ”Riski, joka realisoitui, on läsnä meidän arjessa päivittäin”

Tasoristeyksessä kolaroivat koulubussi ja ratakone lokakuussa 2021. Trauman jälkihoito on Kaskisissa yhä kesken, samoin sen selvittely, voitaisiinko koulukuljetusten turvallisuutta parantaa yleisesti.

Koululaisia kuljettanut linja-auto johon on törmännyt ratakuorma-auto.

Koulubussi ja ratakuorma-auto törmäsivät Pohjanmaalla vuosi sitten – Onnettomuustutkintakeskus: "Hyvin poikkeuksellinen tasoristeysonnettomuus"

Otkesin selvityksen mukaan onnettomuuden taustalla oli monia syitä. Poikkeuksellista on, että niistä suurin osa ei liity rautatieympäristöön.

Mäntyharjun taajama-alueesta ilmoittava liikennemerkki.

Mäntyharjun kunta järjestää hartaasti odotetun tiedotustilaisuuden koulukyydeistä keskiviikkoiltana

Kuntalaiset ovat odottaneet tiedotustilaisuutta pitkään. Keskusteluissa lienevät ainakin koulukyytien uuden kilpailutuksen kriteerit.

En buss.

Hämeenlinna yrittää löytää uusia koulukuljetusyrittäjiä, koska ongelmat jatkuvat yhä

Lisäksi Hämeenlinnan ja Janakkalan koulukuljetuksia järjestetään osin uudelleen, jotta koululaisten kuljetukset sujuvat nykyistä paremmin.

Koulukuljetuksessa oleva taksi ajamassa koulun pihaan.

Mäntyharjun sivistyslautakunta: Majetin kanssa tehty sopimus koulukuljetuksista on lupa irtisanoa – korvausliikennettä edelleen 7 reitillä

Torstai-iltana kokoontunut sivistyslautakunta päätti myös hyväksyä huoltajien lähettämät korvaushakemukset kolmen ensimmäisen koulupäivän osalta. Moni vanhempi kyyditsi itse lapsiaan kouluun.

Kyltti poliisiauton katolla.

Koulubussi ja traktori kolaroivat Kiteellä

Kolarissa ei loukkaantunut kukaan.

Koulukyyti-kyltti taksin kojelaudalla.

Koulukuljetusten viivästymiset vähentyneet Hämeenlinnassa

Koulukuljetuksissa on kuitenkin edelleen yksittäisiä ongelmia, Hämeenlinnan kaupunki kertoo.

Seminaarin koulun rakennukset ilmasta käsin kuvattuna.

Hämeenlinnakin siirtymässä koulukuljetusten suunnitteluun tarkoitetun ohjelman käyttäjäksi

Hyväksytyn valtuustoaloitteen mukaan kuljetussuunnitteluohjelman käyttöönottoa ja Hämeenlinnan kuljetussuunnittelun valvontaa edistetään yhteistyössä kaupunkirakenteen kanssa.

Bussipysäkki.

Sastamalan koulukuljetusjupakalle päätös: kaupunginhallitus äänesti Tuomi Logistiikan ulos

Koulukuljetuksista vastannut tamperelainen Tuomi Logistiikka ei saanut jatkoaikaa. Ensi syksystä alkaen Sastamalan koulukuljetukset toteutetaan liikennöitsijävetoisella mallilla.

Koulukyydistä ilmoittava kyltti taksin katolla.

Koulukyytikaaoksessa Mäntyharju unohti tiedottaa toimistaan vanhemmille: "Tuli se kokemus, ettei kukaan välitä", sanoo kolmen lapsen isä

Mäntyharjun virkamiehet ovat ratkoneet koulukuljetuksen ongelmia jo parin viikon ajan. Vanhemmat ovat saaneet ajantasaisinta tietoa tapahtumista Facebookin kautta.

Bussi odottaa pysäkillä

Linja-autot myöhästelivät niin pahasti, että kaupunki hankki kouluille oman bussin: "Ilman sitä 100 oppilasta olisi jäänyt tien poskeen"

Tampereen seudun joukkoliikenteessä on ollut runsaasti peruutuksia sen jälkeen, kun talviliikenneaikataulut astuivat voimaan 8. elokuuta.

keltainen koulukyyti-kyltti

Mäntyharjun koulukyydeistä 41 reklamaatiota – kunta perusti palautteita varten uuden kanavan

Mäntyharjun sivistyslautakunta käsitteli koulukyytien ongelmia kokouksessaan keskiviikkona.

Nuori nainen pysäyttää linja-auton.

Vaasan koulutoimi ja kuntatekniikka lisäävät koululaisvuoroja paikallisliikenteen tueksi – koulutoimenjohtaja: Tarpeita olisi pitänyt käydä tarkemmin koulukohtaisesti läpi

Sundomista aamuisin yksi vuoro lisää, iltapäivisin kaksi keskustasta Sundomiin. Tervajoen ja Vähänkyrön välillä puuttui koulukyyti kokonaan. Nyt sekin on korjattu hätäratkaisulla.

Toni Reinikainen, poliisi, Kangasniemi

Mäntyharjun koulukyytiongelmat saivat tunteet leimahtamaan: "Keskustelu on vaarassa muuttua huutamiseksi ja härväämiseksi", sanoo poliisi

Mäntyharjun koulukyytien ongelmat ovat herättäneet paljon keskustelua kuntalaisten Facebook-ryhmässä. Poliisi on huolissaan, että keskustelussa mennään henkilökohtaisuuksiin ja kunnianloukkausten puolelle.

Mäntyharjun kunnan vaakuna ja puinen nuija pöydällä.

Mäntyharjun koulukuljetukset tökkivät edelleen – päättäjät käsittelevät ongelmaa tällä viikolla

Maanantaina koululiikenteestä puuttui yksi auto, minkä vuoksi bussilastillinen oppilaita oli puolitoista tuntia myöhässä.

keltainen koulukyyti-kyltti

Koulukyydit sujuvat taas Hämeenlinnassa

Muutamia yksittäisiä ongelmia on vielä kaupungin järjestämissä kyydeissä, mutta viime viikon ongelmat on pääosin selätetty.

Nuori mies astuu linja-autoon.

Syrjäseudulla asuvat ovat kärsineet Vaasan paikallisliikenteen uudistuksesta: Lifti saa edelleen paljon palautetta - kaupunki joutuu ostamaan koulukuljetuksia

Uusi Lifti on suoraviivaisempi vanhaan paikallisliikenneverkostoon verrattuna. Uudistuksella halutaan nopeuttaa liikkumista, ja lisätä vuorojen määrää. Kaikkia uudistuksia ei kuitenkaan ole koettu parannuksina.

Koululaisia koulumatkalla

Mäntyharjun koulukyytiongelmaa lääkitään tilapäisratkaisulla: paikalliset liikennöitsijät ajavat kolmea reittiä ainakin kahden viikon ajan

Kahtena ensimmäisenä koulupäivänä muutama bussilastillinen oppilaita oli yli tunnin myöhässä ja osa oppilaista ei saanut kyytiä kotiin. Reiteistä vastaa kuljettaja- ja kalustopulasta kärsivä Majet Oy.

keltainen koulukyyti-kyltti

Koulukuljetusten tilannetta korjataan Hämeenlinnassa – ongelma koskee noin 100 lasta

Koulukuljetuksista on tullut palautetta myös oppilaiden kuljetustapoihin liittyvien muutosten johdosta.

keltainen koulukyyti-kyltti

Koulukyydit takkuavat pahasti Mäntyharjulla – "Jäi sellainen tunnelma, että kuljetusyrityksen edustaja ihan suoraan valehteli", sanoo vanhempi

Ensimmäisenä koulupäivänä kyydityksissä oli liian vähän kalustoa, ja moni oppilas myöhästyi koulusta ainakin tunnin. Iltapäivällä opettajat joutuivat tilaamaan oppilaille korvaavia kyytejä.

keltainen koulukyyti-kyltti

Isonkyrön koulukuljetusten laillisuus ratkaistaan markkinaoikeudessa

Isokyrö on joutunut ikävään tilanteeseen. Se teki suorahankinnan koulukyytien matkalipuista, mutta Kilpailu- ja kuluttajaviraston mukaan hankinta olisi pitänyt kilpailuttaa. Asia ratkaistaan markkinaoikeudessa.

keltainen koulukyyti-kyltti

Koulukyytirajojen muutos hämmensi Lempäälässä: osa vanhemmista havahtui hakemuksen tekoon viime tipassa

Entistä useampi alakoululainen saa nyt koulukyydin Lempäälässä. Kunnan päätös kyytirajan pienentämisestä tuli osalle vanhemmista yllätyksenä.

Läheltä

Sastamalassa jatkuu erimielisyys siitä, kuka järjestelee joukkoliikenteen kokonaisuuden

Esillä on ollut kolme vaihtoehtoa: hankintayhtiö Tuomi Logistiikan, kaupungin oman organisaation tai liikennöitsijän ohjaama malli.

Läheltä

Sastamalassa selvitettiin joukkoliikenteen järjestämistä, päätöksiä odotetaan tänä kesänä

Kolmesta vaihtoehtoisesta mallista vahvimmilla näyttää olevan, että koulukyydit ja muun joukkoliikenteen organisoi Tuomi Logistiikka.

Edvin Laineen koulu Iisalmessa. Palotorni ja Iisalmen Pyhän Ristin kirkko.

Koululaisten liikennealoite etenee Iisalmessa – katutyöt aloitetaan Edvin Laineen koulun kohdalla kesäkuussa

Iisalmen tekninen lautakunta hyväksyi keskiviikkona suunnitelmat, jotka muuttavat Edvin Laineen koulun ympäristön lapsille turvallisemmaksi.

Päiväkotilapset leikkivät Touhulan päiväkodin pihalla

Kunta-alan lakko sekoittaa etenkin lapsiperheiden arjen Tampereella – vaikutuksia myös bussivuoroihin ja kirjastoihin

Mikäli lakko toteutuu, ovat koulut ja osa kaupungin päiväkodeista tiistaista alkaen kiinni. Lakko koskee kaikkia Tampereen kaupungin perusopetusta järjestäviä oppilaitoksia, joissa opetuksessa on noin 18 500 oppilasta. Kunnallisista päiväkodeista joudutaan sulkemaan yli 80 prosenttia.

12-vuotias Fanni Poikola seisoo lumikinoksen edessä kädet puuskassa Isolahden koululla Muuramessa.

Muurame vastaa Isolahden vanhempien vaatimuksiin – kunta teettää ulkopuolisella selvityksen koulumatkojen turvallisuudesta

Vaaratilanteet lumisilla koulureiteillä ovat saaneet muuramelaisvanhemmat vaatimaan kunnalta toimia turvallisuuden parantamiseksi. Muutoksia on luvassa aikaisintaan ensi lukuvuonna.

12-vuotias Eevi Palokangas, 12-vuotias Fanni Poikola ja 10-vuotias Vilma Palokangas kävelevät vaarallisen näköisellä Isolahden tiellä vasenta reunaa. Mäkinen ja mutkainen tie. Etäällä tulee henkilöauto tyttöjä kohti.

"Lonkkaan tuli mustelma ja selkää särki", auraustraktorin viskaama lumi kaatoi Fanni Poikolan koulutiellä – Muurame havahtui päivittämään koulukuljetusohjetta

12-vuotias Fanni Poikola selvisi koulutiellä säikähdyksellä ja mustelmilla, kun auraustraktorin heittämä lumimassa kaatoi hänet viikko sitten. Osa Isolahden vanhemmista ilmoitti, että lapset jäävät toistaiseksi kotiin, jos Muuramen kunta ei järjestä lapsille turvallisia koulukuljetuksia.

Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta

Koululaisia kuljettanut pikkubussi ja henkilöauto kolaroivat Ylihärmässä Etelä-Pohjanmaalla

Tutkimuksiin vietiin henkilöauton kuljettaja ja kyydissä ollut matkustaja.

Nainen kävelee riippusiltaa pitkin poispäin.

Jakkukylän riippusilta otettiin vihdoin käyttöön Iissä

Iin Jakkukylässä moneen kertaan viivästynyt riippusilta saatiin vihdoin käyttöön. Uusi kävelijöille tarkoitettu silta yhdistää kylän etelä- ja pohjoisrannat.

112 numero paloauton kyljessä

Koulutaksi kaatui kyljelleen Salossa – kyydissä olleista koululaisista yksi sairaalaan

Koulutaksissa oli kuljettajan lisäksi seitsemän oppilasta.

Suomenniemeläinen Ville Viitikka kuvattuna Mikkelin torilla.

Lakkautetaanko Suomenniemen koulu? – koululaisten isä Ville Viitikka: "Sitten kuolee koko kylä"

Mikkelin kaupunginvaltuusto päättää Suomenniemen koulun kohtalosta maanantaina. Kyläläiset eivät hyväksy lakkauttamista ja antavat sen näkyä ja kuulua.

Matkustajia linja-autossa.

Ilomantsi purkanut koronarajoituksia koululais- ja asiointiliikenteessä

Koululaisbussin kyytiin pääsevät jälleen muutkin kuin koululaiset ja asiointiliikenteen matkustajamäärää on nostettu verrattuna alkuvuoteen.

Kaavin kunnantalo

Kaavin yläkoululaiset käyvät jatkossakin koulua Tuusniemellä

Kaavin kunnanvaltuusto päätti tiistaina, että kunta jatkaa yläkouluyhteistyötä Tuusniemen kanssa myös syksystä 2022 eteenpäin.

Riikka Rindell taksinsa kyydissä

Yhden perheen muutto saarelle tuplasi koululaisten määrän – taksiyrittäjälle se tietää turvatumpaa elämää

Naantaliin kuuluva Velkuanmaan saari on mantereelta katsoen kahden lossin takana. Koululaisia kuljetetaan välissä olevalle Palvan saarelle. Koulukyydit ovat elinehto seudun ainoalle taksiyrittäjälle.

Ett trafikmärke som varnar för farlig korsning. I förgrunden syns taket av en brandbil med blinkande ljus.

Kaskinen kutsuu naapurikunnat parantamaan koulukuljetusten liikenneturvallisuutta – tarkasteluun sekä kuljetukset että tieolot alueella

Kaskisissa toivotaan, että Kristiinankaupunki ja Närpiö lähtevät yhteistyöhön. Kuntien välillä ajettavien koulukyytien turvallisuudesta keskustellaan tämän tästä. Viime viikolla koulubussi ja ratakuorma-auto kolaroivat tasoristeyksessä.

Skolelever står i en klunga.

Koulujen kasvomaskisuositus päättyy Lappeenrannan kouluissa – koulukuljetuksissa suositellaan yhä maskin käyttöä

Imatran kaupungin jälkeen myös Lappeenranta on nyt luopunut peruskoululaisten ja lukiolaisten kasvomaskisuosituksesta.

Krock mellan ett tåg och en buss i Kaskö den 5 oktober 2021.

Tiistai 5.10.2021 (radio)

Tasoristeysonnettomuus. Pienet palkat. Huumeiden käyttö ja rangaistukset. Kansainväliset lennot.

Kärppäläntien ja Kärppälänraitin risteys.

Sastamala irtisanoo koulukyytisopimukset Tuomi Logistiikan kanssa – päätös tuli yhtiölle täytenä yllätyksenä

Ratkaisun teki keskiviikkona sivistyslautakunta. Sastamalassa on oltu tyytymättömiä Tuomi Logistiikan hallinnoimiin koulukyytijärjestelyihin.

Kaavin kunnantalo

Kaavin sivistyslautakunta esittää yläkouluyhteistyön jatkamista Tuusniemen kanssa

Sivistyslautakunta esittää, että yläkoulusopimus jatkuu syksystä 2022 eteenpäin toistaiseksi voimassa olevana. Oman yläkouluopetuksen aloittamista Kaavilla lautakunta ei esitä.

Pieni poika seisoo koulun aidan edessä

7-vuotiaan Vili-pojan koulutaival helpottui – lääkärin vaatimus toi down-lapselle oman kuljettajan ja lyhensi matka-aikaa kouluun yli tunnilla

7-vuotiaan Vilin koulumatka kesti aiemmin 1,5 tuntia, jonka hän joutui istumaan magneettiliiviin sidottuna. Nyt kyytiongelma on ratkennut onnellisesti.

Sursik skola, Pedersöre.

Pedersöre tarjoaa koulukuljetuksia kahteen osoitteeseen kokeiluajaksi

Ehtona ilmaiselle koulukuljetukselle kahteen osoitteeseen on, että toinen kotiosoite on olemassa olevan reitin varrella.

Kärppälänraitin risteys Pirkanmaantiellä, n. 1,5 km Tanja Kankaanpään kotoa. Kankaanpään mukaan hänen lapsensa syyslukukauden 2021 ensimmäinen koulupysäkki ilmoitettiin tähän risteykseen.

Koulukuljetusten ongelmia on korjattu Sastamalassa, mutta parannettavaa riittää yhä – vanhemmat kutsuvat päättäjiä torille keskustelemaan

Eteläisen Sastamalan koulukyytiongelmat poikivat elokuussa palautevyöryn. Kuljettajat, reitit ja aikatulut vaihtuivat päivittäin. Nyt tilanteeseen on saatu korjausta, mutta vanhempien mielestä parannettavaa on edelleen.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle