Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kulho ceviche.

Onko sinusta vaikeaa laittaa ruokaa kalasta? Kokeile ecuadorilaista cevicheä

Tässä helppo resepti popcornilla höystettynä.

Lähikuvassa näkyy neljä silakkaa.

Kotimaista kalaa on yritetty jalostaa moneksi vaihtelevalla menestyksellä – nyt yrittäjä uskoo, että silakasta saisi tonnikalalle korvaajan

Suomalaisten ruokapöytään kelpaa vain murto-osa kalastetusta silakasta, sillä silakkaa syödään alle 400 grammaa vuodessa henkeä kohden.

Mika Soramäki pitelee Vanajan jäällä Hattulassa käsissään vastapyydettyä madetta.

Kalastaja saa nyt mateita saaliiksi – ruokakalana made on parhaimmillaan juuri talvella

Parhaillaan on menossa mateen sesonkiaika. Made on oivallinen ruokakala, jonka kanta on parantunut vesien puhdistumisen myötä. Kävimme verkoilla Vanajaveden jäällä.

Mikko Peltsi Peltola ja suuri hauki

Näin fileoit hauen ruodottomaksi — katso Peltsin vinkit

Katso videolta miten Peltsi fileoi hauen ruodottamaksi

erilaisia silakkaherkkuja puulautasella

Ahdistaako ilmaston lämpeneminen? Kotimainen villikala on ilmaston kannalta erinomaista proteiinia

Kala-kasvisruokavalioon siirtyminen vähentää ilmastopäästöjä

erilaisia silakkaherkkuja puulautasella

Näin teet huippukokin silakkaherkut!

Syömällä silakoita teet hyvää Itämerelle

särki juontaja Mikko Peltolan käsissä

Syö särkeä, siinä on järkeä – kolme hyvää syytä särkikalojen syömiseen

Särkeä syömällä voit neutralisoida pönttöpäästösi

Annos haukikvenellejä lautasella

Haukea parhaimmillaan – näin teet perinteisiä haukikvenellejä

Inspiraatio on peräisin kokkien kuninkaalta.

Varrassiikaa nuotiolla.

Eränkävijöiden lempiherkut - maistuisiko suovas tai taimensushi?

Riista ja kala taipuvat uusiinkin resepteihin.

8 portioner matjesglas i ett kök.

Rakenna värikäs sillilasi kerroksittain

Ale-olut sopii erinomaisesti tähän umamirikkaaseen ateriaan.

Annos hiillostettua siianfilettä valkosipulimajoneesilla ja fiteeratuilla kalansuomuilla tummassa kalaliemessä.

"Zero waste" -siika: Käytä koko kala

Evät, suomut ja ruodot ovat myös maukasta syötävää.

Varrassiian valmistusta

Näin valmistat "maailman parasta kalaruokaa", varrassiikaa – video

Kukkolankoskella valmistetaan perinteistä varrassiikaa – herkkua, jota ei muualta maailmasta saa. Villisiika varrastetaan, viilletään ja paistetaan. Lopputulos vie jokaiselta kalanystävältä kielen mennessään.

Yle Areena logo.

Kesäkeittiö: Savolaisia kalaherkkuja

Jaakko Kolmonen ja Veijo Vanamo valmistavat savolaisia kansallisruokia kalasta. Kiertelevän ja kaartelevan jupinan ja juoruilun ohessa valmistetaan savolaista rantakalaa, perinteistä kuivakalaa ja vielä muikkukukkoa savusaunan uunissa.

Kalakonsulentti Ilkka Sailo perkaa ahventa perkaussaksilla.

Näin perkaat kalan salamannopeasti

Kalakonsulentti umpiperkaa ahvenen ja fileoi särjen.

Yle Areena logo.

Kesäkeittiö: Kesäheilan kalaa ja kesälesken haukea

Jaakko Kolmonen ja Veijo Vanamo säilövät ja suolaavat kalaa.

Jaakko Kolmonen ongella (1973)

Kesäkeittiö: Onkimalla nopeita kalaruokia

Kolmonen ja Vanamo kokkaavat mm. ahventa, lahnaa ja muikkua.

Ahvet seesaminsiemenissä

Kalaruokaa: täytetyt seesamahvenet

Nappasitko ahvenia? Pilkkiahvenet ovat ihania sellaisenaankin paistettuina, mutta kokeile ihmeessä myös näitä tuorejuustolla täytettyjä ja seesaminsiemenissä pyöriteltyjä ahvenfileitä.

Muikkuja padassa

Kalaruokaa: Helka-neidin muikkupata ja makoisa muikkualkupala

Uiko muikkuparvi verkkoon? Savustetuista kaloista loihdit alkupalan ja pääruuaksi kokeile vaihteeksi padassa pekonin ja valkoviinin kera haudutettuja muikkuja.

Toutain paketissa

Kalaruokaa: toutain paketissa ja savutoutainmousse

Kalan voi valmistaa ruuaksi vaikka näillä ohjeilla.

Kalaruokaa: simppua neljällä tapaa

Tamperelainen keittiömestari Pekka Salmela sai eteensä kasan Hangon Lappohjasta pyydettyjä härkäsimppuja. Simppu on ruma kala, jonka vihertävä mäti on herkullista, mutta jonka valmistaminen ruuaksi muulla tavoin on harvinaista. Pekka kuitenkin keksi valmistaa simpusta kaikenlaista.

Kalaruokaa: haukipihvit

Voiko haukea syödä? Tämä kalastusopas Mika Vornasen resepti on kääntänyt monen kyynikon käsityksen hauesta ruokakalana. Erinomaisen helppoa tehdä ja mikä parasta, lapsiperheenkään ei tarvitse olla huolissaan muusta kuin siitä, että onko pihvejä riittävästi.

Voita ja Sokeria -resepti: Peltsin paistetut ahvenfileet

Mikko "Peltsi" Peltola on tunnettu Erätulilla-kalamies ja monipuolinen tv-kasvo. Pian näemme, kuinka käy Peltsiltä ahvenen fileoiminen, kun hän tekee Voita & Sokeria -sarjassa mieliruokaansa ahvenfileitä ja perunamuusia.

Kala ja raki

Izmirin alueella Egeian meren rannikolla osataan kalaruokien valmistus. Vapaamielisessä Izmirissä kalaruokien kanssa nautitaan myös rakia, joka on anisviinan turkkilainen versio.

Resepti: Ilmakuivattuun kinkkuun käärittyä ahventa linssirisoton kera

Santeri valmistaa risottoa, mutta ei ihan tavallista sellaista. Monikaan italialainen ei olisi innoissaan siitä että tätä ruokaa kutsuu risotoksi: linssirisotossa perinteistä on vain valmistustapa.

Resepti: Haukimuffinit ja raitajuuri-vuonankaalisalaatti

Hauki on Santeri Hämäläisen mielestä turhaan aliarvostettu kala. Haukea ei juuri valmisteta sen ruotoisuuden takia. Tämän viikon reseptillä valmistuu haukimuffineita. Ruodoista ei tarvitse tässä ruuassa välittää, koska kalamassa jauhetaan hienoksi monitoimikoneella.

Täytettyä kuhaa salaattipedillä

Voita & Sokeria -sarjan uusi kokki Sasha Löytty valmistaa kuhaa salaattipedillä. Kuha on siitä hyvä raaka-aine, että se on suomalainen ja yleensä helposti saatavilla. Salaattipetiin voi valita salaatit ihan oman maun mukaan. 

Erätulilla-kalareseptit: Kotimaista kalaa eri tavoin

Savumuikkua ranskankerman kera ruissipsin päällä, Helkaneidin muikkupataa ja muita kalaherkkuja suoraan erätulilta, olkaa hyvä. Sopivat kyllä valmistettavaksi myös sisätiloissa.

Tv-kokit valmistavat kesäkeittiössään ruokaa.

Makupalojen tv-kokit kokkaavat kesäkeittiössä helppoja kesäherkkuja

TV-kokit kesätunnelmissa Manamansalon saaressa.

Lohipaistos

Viipaloidut perunat ja lohi kypsyvät uunissa kerman kera.

Kalamurekepihvit

Kalamureke kunniaan! Hyvistä raaka-aineista syntyy makoisat pihvit.

Helppo lohikeitto

Helppo, paranneltu lohikeitto maistuu sitruunalle ja smetanalle.

Yle Areena logo.

Kartanokeitoksia Retulansaaren Ylikartanossa

Hämäläinen talonpoikaissuku on asuttanut 200 vuotta Retulansaaren Ylikartanoa Hattulassa, Vanajaveden rannalla. Talonpoikaiskartano on tunnettu tekstiileistään ja kotimuseostaan.

Mantelilohi

Mantelin seuraksi tehdään kalalle uuniin juustoraastekuorrutus.

Kalakiusaus

Helpon lohikiusauksen potku tulee anjoviksesta.

Sinappinen riisi-lohipaistos

Sinappinen ranskankerma hunnuttaa riisi-lohipaistoksen.

Liekitetyt ravunpyrstöt

Rakastuneet meriravunpyrstöt liekitetään aromikailla juomilla - konjakilla ja Pernod´lla.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle