Uusimmat artikkelit
Onko sinusta vaikeaa laittaa ruokaa kalasta? Kokeile ecuadorilaista cevicheä
Tässä helppo resepti popcornilla höystettynä.
Etkö pidä ruotoisista kaloista? Tee wallenbergin kalapihvejä hauesta, särjestä tai lahnasta
Tehosekoittimella surautat juhlavan ruoan hetkessä.
Kotimaista kalaa on yritetty jalostaa moneksi vaihtelevalla menestyksellä – nyt yrittäjä uskoo, että silakasta saisi tonnikalalle korvaajan
Suomalaisten ruokapöytään kelpaa vain murto-osa kalastetusta silakasta, sillä silakkaa syödään alle 400 grammaa vuodessa henkeä kohden.
Tässä ovat teidän parhaat silakkareseptinne jouluksi – valitsimme Strömsössä viisi suosikkia
Ehkä jotain sinun joulupöytääsi tänä vuonna.
Haluatko uutta inspistä joulun kalapöytään? Kokkaa Michael Björklundin ja Matias Jungarin kanssa, reseptit ja ostoslistan löydät täältä
Cookalong joulun kalaherkuista Strömsössä.
Jaa paras joulusilakkareseptisi kanssamme – jos olet onnekas, valmistamme sen suorassa lähetyksessä 19. joulukuuta
Michael ja Matias etsivät herkullisia silakkaruokia.
Osallistu merenpuhdistustalkoisiin herkuttelemalla – Katso tästä Peltsin ohjeet pallogrillilahnaan
Särkikaloja syömällä poistuu merestä liikoja ravinteita.
Kalastaja saa nyt mateita saaliiksi – ruokakalana made on parhaimmillaan juuri talvella
Parhaillaan on menossa mateen sesonkiaika. Made on oivallinen ruokakala, jonka kanta on parantunut vesien puhdistumisen myötä. Kävimme verkoilla Vanajaveden jäällä.
Miksi viedä kalaherkkua ulkomaille, kun voimme syödä sen itse? Kokeile voissa paistettuja kuoreita ja kullankeltaista kuoreenmätiä
Kysy lähikalaa kalakauppiaaltasi.
Näin fileoit hauen ruodottomaksi — katso Peltsin vinkit
Katso videolta miten Peltsi fileoi hauen ruodottamaksi
Sinustako pönttöneutraali? Kompensoi päästösi syömällä silakkaa!
Syömällä silakkaa puhdistat Itämerta
Ahdistaako ilmaston lämpeneminen? Kotimainen villikala on ilmaston kannalta erinomaista proteiinia
Kala-kasvisruokavalioon siirtyminen vähentää ilmastopäästöjä
Haluatko kokeilla graavilohta uudella tavalla? Strömsön raikas ceviche sopii kaikkiin juhlapöytiin
Helppo tehdä ja lyhyellä aineslistalla.
Näin teet huippukokin silakkaherkut!
Syömällä silakoita teet hyvää Itämerelle
Näin valmistat kotimaisesta villikalasta herkkuja juhlapöytään – katso helpot videot!
Herkuttele Itämeren kaloilla ja auta kotimerta.
Syö särkeä, siinä on järkeä – kolme hyvää syytä särkikalojen syömiseen
Särkeä syömällä voit neutralisoida pönttöpäästösi
Haukea parhaimmillaan – näin teet perinteisiä haukikvenellejä
Inspiraatio on peräisin kokkien kuninkaalta.
Tarjoa hiihtolomalla juhlavaa retkiruokaa – club sandwich savustetun ahvenen ja grillatun salaatin kera
Valmistele lisukkeet kotikeittiössä.
Ympäristön auttaminen on herkullista – särki, hauki tai härkäsimpun mäti ovat luonnon ystävän valinta joulupöytään
Villin kalan syöminen on ympäristöystävällistä.
Eränkävijöiden lempiherkut - maistuisiko suovas tai taimensushi?
Riista ja kala taipuvat uusiinkin resepteihin.
Rakenna värikäs sillilasi kerroksittain
Ale-olut sopii erinomaisesti tähän umamirikkaaseen ateriaan.
"Zero waste" -siika: Käytä koko kala
Evät, suomut ja ruodot ovat myös maukasta syötävää.
Giellaprográmma jagis 1996: Gáva-Jovnna muitala buođđumii ja luossabivdui guoskevaš sániin
Deanu bivdokultuvra eallá sániin ja namahusain
Perheradio vieraili kotikeittiöissä 1980-luvulla ja samalla vaihdettiin ajatuksia ruokaan liittyvistä teemoista
Perheradion kotikokit maakunnissa

Näin valmistat "maailman parasta kalaruokaa", varrassiikaa – video
Kukkolankoskella valmistetaan perinteistä varrassiikaa – herkkua, jota ei muualta maailmasta saa. Villisiika varrastetaan, viilletään ja paistetaan. Lopputulos vie jokaiselta kalanystävältä kielen mennessään.
Perheradion kotikokkien makumuistot vierailta mailta ja kotimaastakin
Perheradion kotikokit lomamatkalta saatiin
Kesäkeittiö: Savolaisia kalaherkkuja
Jaakko Kolmonen ja Veijo Vanamo valmistavat savolaisia kansallisruokia kalasta. Kiertelevän ja kaartelevan jupinan ja juoruilun ohessa valmistetaan savolaista rantakalaa, perinteistä kuivakalaa ja vielä muikkukukkoa savusaunan uunissa.
Näin perkaat kalan salamannopeasti
Kalakonsulentti umpiperkaa ahvenen ja fileoi särjen.
Kesäkeittiö: Kesäheilan kalaa ja kesälesken haukea
Jaakko Kolmonen ja Veijo Vanamo säilövät ja suolaavat kalaa.
Kesäkeittiö: Onkimalla nopeita kalaruokia
Kolmonen ja Vanamo kokkaavat mm. ahventa, lahnaa ja muikkua.
Kalaruokaa: täytetyt seesamahvenet
Nappasitko ahvenia? Pilkkiahvenet ovat ihania sellaisenaankin paistettuina, mutta kokeile ihmeessä myös näitä tuorejuustolla täytettyjä ja seesaminsiemenissä pyöriteltyjä ahvenfileitä.
Kalaruokaa: Helka-neidin muikkupata ja makoisa muikkualkupala
Uiko muikkuparvi verkkoon? Savustetuista kaloista loihdit alkupalan ja pääruuaksi kokeile vaihteeksi padassa pekonin ja valkoviinin kera haudutettuja muikkuja.
Kalaruokaa: toutain paketissa ja savutoutainmousse
Kalan voi valmistaa ruuaksi vaikka näillä ohjeilla.
Kalaruokaa: simppua neljällä tapaa
Tamperelainen keittiömestari Pekka Salmela sai eteensä kasan Hangon Lappohjasta pyydettyjä härkäsimppuja. Simppu on ruma kala, jonka vihertävä mäti on herkullista, mutta jonka valmistaminen ruuaksi muulla tavoin on harvinaista. Pekka kuitenkin keksi valmistaa simpusta kaikenlaista.
Kalaruokaa: haukipihvit
Voiko haukea syödä? Tämä kalastusopas Mika Vornasen resepti on kääntänyt monen kyynikon käsityksen hauesta ruokakalana. Erinomaisen helppoa tehdä ja mikä parasta, lapsiperheenkään ei tarvitse olla huolissaan muusta kuin siitä, että onko pihvejä riittävästi.
Voita ja Sokeria -resepti: Peltsin paistetut ahvenfileet
Mikko "Peltsi" Peltola on tunnettu Erätulilla-kalamies ja monipuolinen tv-kasvo. Pian näemme, kuinka käy Peltsiltä ahvenen fileoiminen, kun hän tekee Voita & Sokeria -sarjassa mieliruokaansa ahvenfileitä ja perunamuusia.
Kala ja raki
Izmirin alueella Egeian meren rannikolla osataan kalaruokien valmistus. Vapaamielisessä Izmirissä kalaruokien kanssa nautitaan myös rakia, joka on anisviinan turkkilainen versio.
Resepti: Ilmakuivattuun kinkkuun käärittyä ahventa linssirisoton kera
Santeri valmistaa risottoa, mutta ei ihan tavallista sellaista. Monikaan italialainen ei olisi innoissaan siitä että tätä ruokaa kutsuu risotoksi: linssirisotossa perinteistä on vain valmistustapa.
Resepti: Haukimuffinit ja raitajuuri-vuonankaalisalaatti
Hauki on Santeri Hämäläisen mielestä turhaan aliarvostettu kala. Haukea ei juuri valmisteta sen ruotoisuuden takia. Tämän viikon reseptillä valmistuu haukimuffineita. Ruodoista ei tarvitse tässä ruuassa välittää, koska kalamassa jauhetaan hienoksi monitoimikoneella.
Täytettyä kuhaa salaattipedillä
Voita & Sokeria -sarjan uusi kokki Sasha Löytty valmistaa kuhaa salaattipedillä. Kuha on siitä hyvä raaka-aine, että se on suomalainen ja yleensä helposti saatavilla. Salaattipetiin voi valita salaatit ihan oman maun mukaan.
Erätulilla-kalareseptit: Kotimaista kalaa eri tavoin
Savumuikkua ranskankerman kera ruissipsin päällä, Helkaneidin muikkupataa ja muita kalaherkkuja suoraan erätulilta, olkaa hyvä. Sopivat kyllä valmistettavaksi myös sisätiloissa.
Makupalojen tv-kokit kokkaavat kesäkeittiössä helppoja kesäherkkuja
TV-kokit kesätunnelmissa Manamansalon saaressa.
Lohipaistos
Viipaloidut perunat ja lohi kypsyvät uunissa kerman kera.
Kalamurekepihvit
Kalamureke kunniaan! Hyvistä raaka-aineista syntyy makoisat pihvit.
Helppo lohikeitto
Helppo, paranneltu lohikeitto maistuu sitruunalle ja smetanalle.
Kartanokeitoksia Retulansaaren Ylikartanossa
Hämäläinen talonpoikaissuku on asuttanut 200 vuotta Retulansaaren Ylikartanoa Hattulassa, Vanajaveden rannalla. Talonpoikaiskartano on tunnettu tekstiileistään ja kotimuseostaan.
Mantelilohi
Mantelin seuraksi tehdään kalalle uuniin juustoraastekuorrutus.
Kalakiusaus
Helpon lohikiusauksen potku tulee anjoviksesta.
Sinappinen riisi-lohipaistos
Sinappinen ranskankerma hunnuttaa riisi-lohipaistoksen.
Liekitetyt ravunpyrstöt
Rakastuneet meriravunpyrstöt liekitetään aromikailla juomilla - konjakilla ja Pernod´lla.