Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Malla Malmivaara.

Näyttelijä Malla Malmivaara sanoo esittäneensä "ihan tarpeeksi" vaimoja ja tyttöystäviä – nyt häntä kiinnostaa musiikki

Malla Malmivaara sanoo pitkään nähneensä potentiaalia elokuvissa, jotka näyttivät valmiina ihan muulta. Muusikko-näyttelijä julkaisee syksyllä toisen sooloalbuminsa Malla-nimellä.

Tom Cruise poseeraa hävittäjäkoneen edessä.

Top Gunin vuosia odotettu jatko-osa sai Cannesissa haltioituneen vastaanoton, mutta hävittäjäesitys järkytti ukrainalaisia elokuvantekijöitä

Tom Cruisen vierailu Cannesin elokuvajuhlilla osoitti, että hän on yhä ehkä maailman isoin filmitähti. Top Gun: Maverick saa Suomen-ensi-iltansa 26. toukokuuta.

Karvalakkimiehet huurteisessa autossa.

Metsurin tarina sai ensi-iltansa Cannesin elokuvajuhlilla – "Yleisö nauroi niissä kohdissa, missä pitikin", sanoo helpottunut ohjaaja Mikko Myllylahti

Yle tapasi Metsurin tarinan tekijöitä Cannesissa ensi-illan aikaan. Kriitikoiden viikon pääpalkinto jaetaan viikon päästä torstaina, ja esikoisohjaajalle jaettava Kultainen kamera lauantaina.

Kohtaus elokuvasta Suo, jossa mies katsoo poikaa.

Kotkan elokuvafestivaalin parhaana pitkänä elokuvana palkittiin Suo, joka kertoo sotatraumoista sisällissodan jälkeisessä Suomessa

Elokuva esitetään torstaina Kinopalatsissa. Näytökseen on vapaa pääsy kuten muihinkin viikon loppuun asti kestävän festivaalin näytöksiin. 

Graffiti seinässä

Graffitielokuvan tekijät maalasivat junia ja metroja – nyt poliisi epäilee heitä törkeästä vahingonteosta

Graffitielokuvan tekijät maalasivat junia, metroja ja rautiovaunuja. Lisäksi he tunkeutuivat juna- ja metrovarikoille yli 50 kertaa. Vahinkojen yhteissumma on yli 100 000 euroa.

Mies karvalakissa talvimaisemassa.

Finnish film premieres at Cannes festival

The Woodcutter's Story, entitled Metsurin Tarina in Finnish, has garnered exceptional international interest.

Tampereen oikeustalo.

Miehelle vaaditaan elinkautista murhasta: syytteen mukaan kuvasi väkivallasta videoita ja vetosi kiisteltyyn elokuvan lajityyppiin Akaassa

Syytetty lähetti ennen Akaan henkirikosta yhdelle henkilölle viestejä liittyen elokuvan lajityyppiin, jota ei ole koskaan tiettävästi tehty.

Hytti nro 6 -elokuvan tekijätiimi näyttelijä Seidi Haarla, ohjaaja Juho Kuosmanen, näyttelijät Juri Borisov, Dinara Drukarova ja Tomi Alatalo sekä tuottaja Jussi Rantamäki saapumassa elokuvan näytökseen Cannesin elokuvajuhlilla 10. heinäkuuta 2021

Maailman tärkein elokuvafestivaali käynnistyi tiistaina – "Cannes on ainoa festivaali, jonka kautta ohjaaja voi saada uran", sanoo suomalaistuottaja Mark Lwoff

Mikko Myllylahden Metsurin tarina valittiin Kriitikkojen viikolle yli tuhannen elokuvan joukosta. Pääsy harvojen joukkoon ei kuitenkaan vielä takaa, että elokuvasta tulisi hitti.

Johnny Depp ja Amber Heard oikeussalissa.

Johnny Deppin ja Amber Heardin taistelu oikeudessa on ollut poikkeuksellisen rumaa, ja nyt se lähenee loppuaan – tästä oikeusjutussa on kyse

Näyttelijät vaativat toisiltaan miljoonakorvauksia kunnianloukkauksesta ja herjauksesta. Oikeudessa on käsitelty lähisuhdeväkivaltaa, päihteiden käyttöä ja yleistä sekoilua.

Roderick Kabanga hymyilee värikkäässä putkessa Hoplopissa.

Roderick Kabanga hautasi näyttelijähaaveet insinööriopintoihin, armeijaan ja hanttihommiin – mutta “kipinää takaraivossa” ei voinut sammuttaa

Kulttuurivieras, näyttelijä Roderick Kabangan, 28, matka kohti unelma-ammattia alkoi viisivuotiaana Oulussa. Kipinä oli sammua äidin kuolemaan, vääriin opintoihin ja hanttihommiin. Sitten tapahtui käänne.

Melina Holmberg ratsastaa hevosella rantavedessä.

Elokuvamaraton Etelä-Savon maakuntapäivän kunniaksi – filmit mikkeliläisten tekijöiden käsialaa

Paikallisten tekijöiden elokuvia näytetään elokuvateatteri Ritzissä maanantaina klo 14–20.

hyttinro6

Фильм «Купе номер 6» взял 8 наград на церемонии «Юсси» и стал лучшим финским фильмом года

Фильм, рассказывающий историю финской студентки Лауры, которая путешествует по России на поезде вместе с попутчиком, российским шахтером Лехой, ранее завоевал целый ряд престижных кинопремий, в том числе он получил гран-при на Каннском кинофестивале.

Filmitähtiä Jussi-gaalan punaisella matolla

Hytti nro 6 voitti parhaan elokuvan Jussi-palkinnon – katso kaikki voittajat ja gaalan kohokohdat tästä jutusta

Hytti nro 6 oli illan suurin voittaja kahdeksalla Jussilla. Jussi-palkinnot jaettiin Helsingin Kaapelitehtaalla vuoden 2021 parhaille kotimaisille elokuville.

Valmentaja / yrittäjä Vanessa Törnblom katsoo kohti.

Vanessa Törnblom oli niin väsynyt, ettei pysynyt pystyssä – dokumenttielokuva Happy Worker kertoo työssään uupuneiden tarinan

Vanessa Törnblom luhistui työtaakkansa alle vuonna 2017. Nyt hän haluaa auttaa muita kertomalla burnoutistaan.

Jurvalainen Juha Järvinen valmistamassa pohjoismaista, vanhaa noitarumpua.

Jurvalainen Juha Järvinen vastasi mystiseen sähköpostiin, ja nyt viikinkielokuvassa The Northman soivat eteläpohjalaiset noitarummut

Alexander Skarsgårdin ja Nicole Kidmanin tähdittämässä elokuvassa on neljä Juha Järvisen käsityönä valmistamaa noitarumpua.

Tyttö istuu sängyllä ja tunnustelee edessään olevaa valtavan suurta linnunmunaa.

Suomalaiselokuva Pahanhautoja saa suitsutusta Yhdysvalloissa – "Leuat loksauttava lopetus, joka saattaa tehdä siitä tulevan kulttiklassikon"

Hanna Bergholmin ohjaama psykologinen kauhuelokuva Pahanhautoja saa teatteriensi-iltansa Yhdysvalloissa tänään perjantaina.

Lapualla kuvattiin sunnuntaina iso joukkokohtaus, johon saapui noin 600 avustajaa

Lapualla kuvattiin viikonloppuna yksi Suomen elokuvahistorian suurimmista joukkokohtauksista – Aune Vainio oli paikalla myös 46 vuotta sitten

Kohtaus kuvattiin päivälleen 46 vuotta todellisen siunaustilaisuuden jälkeen. Tilaisuuden kokeminen uudelleen vuosikymmenten jälkeen on tärkeää 92-vuotiaalle Aune Vainiolle.

Biisonimafian Janne Kaperi, Kai Rinkinen ja Tuomas Rinkinen tasapainoilevat apupyörillä varustetun mopon päällä.

Biisonimafia punnersi Youtubesta valkokankaalle – "Miksi eivät Youtube-katsojat tulisi leffateatteriin?" kysyy ryhmän monitoimimies Kaitsu Rinkinen

Punkaharjulaisen stunt- ja sketsiryhmä Biisonimafian Youtube-kanavalla on satojatuhansia tilaajia. Nyt nähdään, miten ryhmä vetää elokuvateatterissa.

Miro Meronen ja Sakari Partanen Rakki-Sakke ja Lahjomaton-Miro- yhtyeen harjoituksissa.

Punkyhtyeen kappale päätyi sattumalta uuden Biisonimafia-elokuvan traileriksi – ohjaaja oli lentää peffalleen kuullessaan biisin

Tänään ensi-iltansa saava MC Helper bekings -leffa kertoo mopoilusta ja musiikki on sen mukaista. Kuopiolainen bändi Rakki-Sakke ja Lahjomaton Miro teki elokuvaan mittatilaustyönä Kahvaa!-nimisen kappaleen.

Kirjailija Ilmari Kianto radion studiossa. Hänen edessään on mikrofoni. Pöydällä on kirja nimeltään Ryysyrannan Jooseppi.

Elokuvan ystäviä hellitään Kainuussa tulevana viikonloppuna: Kainuu Four Seasons Film Festival tarjoaa maistiaisia Ilmari Kiannon dokumenttielokuvasta

Sotkamon ja Kuhmon yhteisellä filmifestivaalilla nähdään useita elokuvien ja tv-sarjojen tekijöitä. Lisäksi nähdään laaja valikoima kotimaisia pitkiä elokuvia ja lyhytelokuvia.

Mies karvalakissa talvimaisemassa.

Suomalaiselokuva Metsurin tarina Cannesin elokuvajuhlien ohjelmistoon – Mikko Myllylahti kisaa esikoisohjaajan palkinnosta: "Unelmien täyttymys"

Hyväntahtoisesta mutta epäonnisesta Pepestä kertova Metsurin tarina herätti jo tuotantovaiheessa poikkeuksellista kansainvälistä kiinnostusta.

Lapua 1976 -elokuvan kuvausryhmä seisoo lavasteissa Lapualla.

Lavasteissa näkee, millaista oikeassa onnettomuudessa oli 46 vuotta sitten – elokuvaa Lapuan Patruunatehtaan räjähdyksestä kuvataan nyt

Lapua 1976 -elokuva kertoo paitsi todellisesta onnettomuudesta, myös fiktiivisen rakkaustarinan. Ohjaajan mielestä elokuvan tekemisen ja tapahtumien kertomisen aika on nyt oikea.

Kolme nauravaista tyttöä sohvalla.

Tytöt tytöt tytöt -elokuvassa tunteet ovat suuria, seksi suostumuksellista, eikä satuprinssejä kaivata

Alli Haapasalon ohjaama raikas tyttökuvaus on niittänyt kunniaa maailman festivaaleilla. Nyt se nähdään Suomen valkokankailla.

Norjalainen elokuvantekijä Eskil Vogt.

Voiko lapsi olla paha? Juhlittu norjalaisohjaaja Eskil Vogt halusi tehdä elokuvan, joka on “aina lasten puolella”, mutta kysymys ei katoa mielestä

Kauhufantasia The Innocentsissa lapset harjoittelevat supervoimia aikuisten katseilta piilossa. Ohjaaja Eskil Vogt sanoo, että aikuisten ja lasten välillä kulkee railo pohjoismaisessa lintukodossakin.

Kolme Jussi-patsasta

Elokuva-ala muuttaa käytäntöään: Ensi vuonna jaetaan sukupuolettomat Jussit

Muutos koskee neljää Jussi-palkintoa eli mies- ja naispääosan sekä mies- ja naissivuosan palkintoja. Televisioakatemian jakamista Kultainen Venla -palkinnoista ei ole vastaavaa päätöstä ainakaan toistaiseksi vielä tehty. 

Anna-Mari Kähärä löytää luomisrauhan siirtolapuutarhamökistään

Anna-Mari Kähärä sävelsi hoitajien ahdingon lauluiksi dokumenttiin: "Armotonta menoa -elokuva luo ymmärrystä hoitajalakon syihin"

Anna-Mari Kähärä sävelsi vanhustenhoidon ammattilaisten nimettömistä kirjeistä kumpuavan ahdingon lauluiksi palkittuun dokumenttielokuvaan. Armotonta menoa – Hoivatyön lauluja saa teatteriensi-iltansa perjantaina.

Totisia hoitajia.

Uupumusta, alimiehitystä ja lääkevirheitä – Armotonta menoa -dokumenttielokuva maalaa karun kuvan hoivatyön arjesta

Susanna Helken dokumentissa väsyneiden hoitajien kuoro ja kestävyysvajeeksi leimatut vanhukset laulavat tylyjä totuuksia.

Uwa Iduozee kuvattuna studiossa.

Uwa Iduozeen kolumni: Katsojan tunteisiin vetoaminen ei voi olla tavoite vain itsensä vuoksi

Ajattelemme usein, että empatiaa lisäämällä voimme korjata yhteiskuntamme ongelmia. Tulemme samalla unohtaneeksi, että empatiaa voidaan käyttää myös ongelmallisissa yhteyksissä. Suomineidot-sarja on tästä hyvä esimerkki, kirjoittaa Iduozee. 

Mies tikkailla räystäällä. Satellittiantenni ja savupatsas taivaanrannassa.

Ukrainalaisohjaaja teki enteellisen elokuvan sodasta – nyt näyttelijät ovat oikeasti rintamalla

Klondike-elokuvassa pariskunnan elämä hajoaa, kun Venäjän tukemat separatistit ampuvat matkustajakoneen lähipellolle.

Elokuvateatteri Bio Rex, Helsinki, 2.11.2019

Завтра в Хельсинки пройдут два благотворительных кинопоказа в поддержку Украины

Доходы от показов будут перечислены Финскому Красному кресту и ЮНИСЕФ на работу по поддержке жертв войны в Украине.

Näyttelijä Pirkko Hämäläinen Puoli seitsemän -ohjelman studiossa

Iho ohenee ja tunteet läpäisevät voimakkaammin – näyttelijä Pirkko Hämäläinen tunnistaa itsessään tämän Jeanne Moreaun ajatuksen vanhenemisesta

Näyttelijä Pirkko Hämäläinen on työskennellyt viime aikoina lähinnä kameran edessä, mutta nousee ensi syksynä pitkästä aikaa myös teatterilavalle.

Kuvassa nuoret näyttelijät Mikael Ehn, Sira Junno ja Veetu Hietanen elokuvajulisteen edessä.

Etsivätoimisto Henkka & Kivimutka seikkailee aidossa Lahdessa – koko perheen elokuva noudatti ekologisia periaatteita kuvausten aikana

Seikkailuelokuva pohjautuu lahtelaiskirjailija Kalle Veirron kirjasarjaan, ja käsikirjoituksesta vastasi lahtelainen ohjaajakaksikko. Elokuvan ensi-ilta on perjantaina.

Näyttelijä Bruce Willis.

Amerikkalaisnäyttelijä Bruce Willis lopettaa uransa – syynä aivovammasta johtuva kielellinen häiriö

67-vuotias Willis tunnetaan muun muassa rooleistaan Die Hard -elokuvissa, Pulp Fictionissa, Armageddonissa ja Kuudes aisti -elokuvassa.

Will Smith on tunnekuohussa, hän pitää silmiään kiinni ja tuntuu keräävän itseään.

Moni epäili Will Smithin Oscar-mottauksen olleen lavastettu – tietokirjailijan mukaan kyseessä on "melkein salaliittoteoria"

Salaliittoajattelusta tietokirjan kirjoittanut toimittaja Pasi Kivioja sanoo, että spekulaatiot lyönnin lavastuksesta täyttävät ainakin neljä viidestä salaliittoteorian piirteestä.

Jonas Berghäll ja kameramiehet.

Yle näyttää dokumentin, joka sai Ruotsin viranomaiselta langettavan päätöksen ja poistettiin SVT:n palvelusta – ohjaaja seisoo elokuvansa takana

Punkkisota kertoo Joonas Berghällin raskaasta matkasta kroonisen borrelioosin kanssa. Nyt se esitetään ensimmäistä kertaa Suomen televisiossa osana Docventuresin ohjelmistoa.

Denzel Washington, Will Smith  ja Tyler Perry keskutelevat Oscar-gaalassa.

Poliisi ei aio tutkia Will Smithin mottausta Oscar-gaalassa – asiantuntijat pitävät tätä oikeana ratkaisuna

Ainoa mahdollinen syyte, joka Smithiä vastaan voitaisiin nostaa, olisi lievä pahoinpitely, arvioi Los Angeles Timesin haastattelema asiantuntija.

Will Smith

Will Smith pyysi Oscar-gaalassa lyömältään Chris Rockilta anteeksi

Yhdysvaltain elokuva-akatemia kertoi käynnistävänsä virallisen selvityksen tapauksesta, mutta Smithin voittamaa Oscar-palkintoa tuskin perutaan.

elokuvateatterin salissa harmaita ja sinertäviä penkkejä

Korona ajoi elokuvateatterit suohon – kolme yrittäjää aloittaa nyt bisneksen, jossa ei Finnkinoa kaivata: "Pitää olla hieman hullunrohkea"

Kymenlaaksossa aloittaa Suomen ainoa elokuvateatterien yhteenliittymä, jossa omistajilla on sekä omia että yhteinen elokuvateatteri.

Codan tekijäryhmä lavalla.

Maanantai 28.3.2022 (radio)

Venäjä jatkaa iskuja Ukrainassa. Ihmiset uskovat, että Suomen talous kehittyy huonosti. Mika Lehtimäki eroaa johtajan virasta Olympiakomiteassa. Oscarit jaettiin USA:ssa.

Linnea Leino.

Lapua 1976 -elokuvan pääosan näyttelijä vaihtuu aikataulukiireiden takia

Linnea Leino korvaa Saana Koiviston naispääroolissa odotetussa elokuvassa.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle