Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Oulun Päivät vetoaa kaupunkilaisiin kolmen viikon ajan

Kaikkiaan kolmen viikon aikana tapahtumia on lähes 150 laidasta laitaan.

Reuters: Breaking lähellä olympiapaikkaa vuoden 2024 kisoissa

Breaking on lähellä tulla hyväksytyksi vuoden 2024 Pariisin kesäolympialaisten lajivalikoimaan, kirjoittaa uutistoimisto Reuters.

Breakdance halutaan Pariisin olympialaisiin 2024 – kisoihin toivotaan urbaaniutta ja taiteellisuutta

Pariisin vuoden 2024 olympialaisten järjestelytoimikunta on torstaina kutsunut uusia lajeja mukaan ohjelmaansa.

Afrikka on nyt in katutanssissa – hip hopin alkulähteiltä haetaan elämäniloa: "Elämän kurjat puolet voi laittaa musiikkiin"

Perinteisiä afrikkalaisia tanssilajeja yhdistelevä afrobeat-katutanssilaji on noussut erittäin suosituksi Ruotsissa.

Miltä kuulostaisi breakdancen olympiakulta? Urheiluhullut selvittää Suomen breikkaritähtien kanssa, missä laji menee tällä hetkellä

Suorassa lähetyksessä keskustelevat maanantaina kansainvälistä menestystä saavuttaneet breikkarit Jussi ”Focus” Sirviö ja Johannes ”Hatsolo” Hattunen.

Finnish women break better

Although it began in 1970s New York, breakdancing (or breaking as practitioners call it) is now a worldwide phenomenon--and Finland has some of the best b-girls.

All Points North Podcast #2: Mystery in Uganda, asylum seeker deportees, Finland's b-girls

Listen to this week's special guest Licia Prehn talk about what it's like to be a visually-impaired woman creating music and working in animation. Plus, a look at life for asylum seeker returnees and more.

Ei mitään rentoa chillailua - Huippubreikkari treenaa kuin huippu-urheilija

Docstop: B-Boy - dokumenttielokuva breikkaamisesta

Valtakunnallinen Suomi 100 -juhla

Suomen satavuotisjuhlavuosi huipentuu juhlaan Oulussa.

Katso Robinin haasteesta syntynyt huikea #hulahulasuomi-tanssivideo!

Kansantanssia, hip hopia, balettia - Hula Hula taipuu moneen

CP-vammainen Riku Silander saa voimaa katutanssista: "Mä olen ihan tulessa!"

21-vuotias Riku Silander kertoo kohtaavansa ennakkoluuloja joka viikko. Tanssiessaan hän ei välitä liikuntarajoitteisuudestaan.

Juha Hurme: Tanssimaa

Ajatukset tanssivat esimerkiksi rakastuneena ja runoillessa.

Kommentti: Tanssijat puristuksissa juhlaviikoilla

Topi Lehtipuun luotsaama Helsingin juhlaviikot kohtelee tanssia epätasa-arvoisesti. Se näkyi tapahtuman avajaiskonsertin harjoituksissa.

Sateesta huolimatta Vaasan Taiteiden yössä oli hieno tunnelma – Katso Ylen lähetys täältä

Yle teki tunnin suoran, kaksikielisen lähetyksen Vaasan torilta Taiteiden yön 25-vuotisjuhlavuodesta. Lähetyksen taltioinnin voi katsoa täältä.

Lasten ja nuorten harrastusmaksut ovat monelle perheelle liikaa – Tässä lista edullisemmista vaihtoehdoista

Harrastamisen aika on nyt, mutta mitä voi harrastaa, jos ei halua tai voi maksaa siitä itseään kipeäksi? Paljonkin. Kokosimme lajeja, jotka ovat vähemmän tunnettuja, mutta tehokkaita, hauskoja ja edullisia.

Tee perässä: 14-vuotias näyttää miten hip hopia tanssitaan

Tällä viikolla huipputanssijat opettivat nuorille hip hop -tanssia Lappeenrannassa. Videolla Noora Myyryläinen näyttää, miten tanssilattia vallataan hip hop -tyyliin.

Keitä ovat Sandhjan Akkabellas-taustalaulajat?

Tutustu energisiin Akkabellasin laulajiin tarkemmin.

"More street dance and choral singing please," ask Finland's schoolkids

Preliminary results from an official survey of Finnish schoolchildren’s hobbies show that the majority would like more opportunities to practice activities at school, using the school’s facilities. The initiative is part of a government drive to improve children’s access to arts, culture and sports.

Lapset haluavat koulupäivään taidetta, kulttuuria ja liikuntaa

Lähes 120 000 koululaista kertoi mielipiteensä: Haluamme parkouria ja kuorolaulua.

Kajaani Tanssii sai hakijaryntäyksen – "Tapahtumasta on tullut niin arvostettu"

Kajaanin helmikuinen ylpeys, Kajaani Tanssii -tapahtuma, keräsi taas ennätysmäärän koreografiakatselmukseen haluavia teoksia. Kaukaisimmat osallistujat tulevat Unkarista, mutta suurin kiinnostuksen kasvu on kotimaassa.

Millaista on Suomen paras hiphop-tanssi? Katso video

Helsingissä järjestettiin tänään mittava katutanssitapahtuma. Yle kävi katsomassa, miten katutanssi sujuu suomalaisnuorilta. Joukko SM-tason hiphop-tanssijoita hyppäsi lavalle esittelemään taitojaan.

Tanssija Ima Iduozee sai Kritiikin Kannukset

Suomen arvostelijain liiton Kritiikin Kannukset -palkinto on myönnetty tanssija Ima Iduozeelle. 26-vuotias tanssija-koreaografi esiintyi viime vuonna muun muassa Tero Saarisen Morphed-teoksessa. Iduozeen tausta on breakdance-piireissä.

Kajaanissa miehet ja pojat tanssivat – "Raja-aidat ovat kaatuneet"

Ensimmäiset yksittäiset poikaoppilaat aloittivat tanssinopettaja Minna Palokankaan opissa 30 vuotta sitten, nyt poika- ja miestanssijoita on jo toista sataa. Tanssiryhmä Äijiin kuuluva Pekka Laakkonen ei voisi kuvitella parempaa harrastusta kuin nykytanssin.

"Itsekritiikki syrjään" – Sami Saikkonen haastaa myös katutanssijat tanssimaan Sibeliusta

Sibeliuksen 150-vuotisjuhlavuosi saa tanssijatkin liikkeelle. Hämeenlinnassa järjestetään toukokuussa Sib Dance -tanssikilpailu. Päätuomari Sami Saikkonen toivoo, että erityisesti katutanssijat tarttuvat haasteeseen.

Katutanssia poikkitaiteellisesti

Urbaanin taiteen festivaali URB 14 tuo tänä vuonna näyttämölle poikkitaiteellisia teoksia, joissa tanssijat joutuvat myös oman mukavuusalueensa ulkopuolelle. Naisista koostuvan kotimaisen katutanssiryhmä Clevan ja koreografi Samir Akikan yhteistyö nivoo yhteen tanssin, musiikin ja kokeellisen teatterin. Esitys haluaakin rikkoa katutanssiin liittyviä stereotypioita.

Ravivihje: Lähtöpaikoista lisäjännitystä Vermon T65-kierroksella

Raviveikkaajille keskiviikon ravivihjeen on laatinut Marko Lähteenmäki.

Tanssifestivaali huipentuu tanssijoiden ja koiran Wolfpack -teokseen

Seinäjoen kaupunginteatterissa järjestetään torstaina ja perjantaina tanssifestivaali. Siinä on mukana tanssin eri lajit laidasta laitaan. Yleisö voi myöskin kokeilla työpajoissa hiphoppia, street -tanssia, balettia ja paritanssia. Juhlat huipentuvat Wolfpack-esitykseen, jossa tanssiryhmä Kinetic Orchestran mukana on myös koira.

Kalliit harrastusmaksut lisäävät ilmaisliikunnan suosiota

Helsingin liikuntaviraston ilmaisten kurssien suosio on lisääntynyt samalla kun maksullisten harrastusten hinnat ovat nousseet. Helsingin liikuntavirasto on lisännyt ilmaisia ja edullisia kursseja kesäksi, jotta mahdollisimman moni pääsisi mukaan.

Tanssi muistuttaa Suomeen tulleille turvapaikanhakijoille ajoista jolloin kaikki oli hyvin

Monelle Suomeen saapuneelle turvapaikanhakijalle tanssi on iso osa omaa kulttuuria. Esimeriksi Lähi-idän ja Afrikan maissa tanssi alkaa pienimmästäkin syystä ja sillä kerrotaan iloa ja surua. Vaikeiden elämätilanteiden vuoksi tanssi on monelta turvapaikanhakijalta Suomessa jäänyt.

Finnish culture to a different beat: Asylum seekers meet street dancers

The Finnish Immigration Service and the Finnish Street Dance Federation are teaming up to bring excitement, exercise and a taste of Finnish multi-culturalism to asylum seekers at reception centres around the country.

Jalat vipattivat vastaanottokeskuksessa – katutanssi toi vaihtelua turvapaikanhakijoiden arkipäivään

Turvapaikanhakijat pitivät hauskaa Joutsenon vastaanottokeskuksessa katutanssitapahtuman merkeissä. Suomen katutanssiliiton tapahtumakiertue pysähtyi päiväksi Konnunsuolle. Turvapaikanhakijoiden päivät koostuvat hyvin samankaltaisista rutiineista, joten vaihtelu on monelle tervetullutta.

Turvapaikanhakijoille terveyttä tanssista

Turvapaikanhakijoille esitellään katutanssia Rovaniemellä helmikuussa. Terveyttä tanssista -kiertue on osa Suomen kattavaa kiertuetta, jonka järjestävät Suomen Katutanssiliitto ja Maahanmuuttovirasto.

Breikissä lähtee tukkakin päästä

Jyväskyläläinen Elias Niskanen on elävä todiste siitä, että kömpelöstäkin pojasta voi tulla ketterä breikkaaja. Hän on juuri voittanut lajissa elämänsä ensimmäisen henkilökohtaisen SM-kullan. Sitä ennen hän on voittanut Hips don't lie -tanssiryhmän kanssa SM-kilpailut jo kaksi kertaa.

Vau, mitä tanssijoita - katso hurmaava video!

Urheiluviikonlopussa oli sunnuntaina ohjelmassa muun muassa tanssia.

Breakdancen historia tiivistyi dokumentiksi

Lappeenrantalainen Street Soul TV on tehnyt dokumenttielokuvan breakdancen historiasta. Suomibreikkiä 1983-2013 -dokumentissa paljastetaan muun muassa se, kuinka katutanssiryhmä Flow Mo on tavannut ja lyönyt leimansa koko maailman breakdance-kulttuuriin.

Tanssissa pitää uskaltaa myös epäonnistua

Tanssin eri lajit sekoittuvat yhä voimakkaammin nykytanssissa. Silti katutanssista nouseva uusi koreografipolvi voi kokea jäävänsä tanssin nykyrakenteiden jalkoihin.

Mika Forss kolmesti Vermossa

Maan pääradalla Vermossa keskiviikkoisin järjestettävä T65-peli päättyi tällä kertaa yllätyksiin, kun alle kaksi prosenttia kohteidensa merkeistä keränneet Ridgehead Gunde ja Elora Hanover kukistivat vastustajansa.

Oulun Päivät sai ihmiset liikkeelle

Oulun Päivien tapahtumissa kävi järjestäjien arvion mukaan useita kymmeniä tuhansia kävijöitä. Oulun Päiviä vietettiin tänä vuonna yhteensä kolmen viikon ajan kesä- ja heinäkuussa, kun aiempina vuosina tapahtuma järjestettiin syksyllä.

Ranskalaisia paloja osa 1

Näyttämöllä ja estradilla.

Ruutana tuo videon ja katutanssin teatterifestivaaleille

”Tässäpä teille aforismi: Rakkaus, perseestä. Kyllä ihminen yksinkin toimeen tulee.” Ruutana on katutanssia ja videota yhdistävä teatteriteos, joka kertoo nuorten aikuisten vaikeista elämänvaiheista.

New Style Busters - pakko tanssia!

TV 2:n Pakko Tanssia -kisan voiton vei espoolainen tanssiryhmä New Style Busters. Ryhmän muodostavat viisi teini-ikäistä poikaa, jotka ovat 13-16 -vuotiaita. Street-tanssia harrastavat pojat ovat kuin poikabändi.

Katutanssin superviikonloppu Oulussa

Nuoret ja lapset tanssivat Ouluhallissa perjantaista sunnuntaihin Streetdancen Suomenmestaruuskisoissa. Tapahtumalla kannustetaan nuoria liikuntaan ja pyritään ehkäisemään syrjäytymistä. Paikalla on liki tuhat tanssista innostunutta.

Beat Cooma vai UMC, vain toinen voi voittaa

Jyväskylä on jo voittanut Ylen TV2:n Pakko tanssia-kilpailussa, ainakin, mikäli asiaa kysytään ensimmäisten joukossa tanssikilpailun finaaliin joukkueensa luotsanneilta Sanaz Hassanilta ja Anna-Maria Nurmelta. Jyväskyläläisryhmien lisäksi finaalissa nähdään kuusi tanssiesitystä.

Perinteikäs Oulun lasten ja nuorten teatterifestivaali kulkeutuu kaduille

Helmikuulta toukokuulle siirtynyt teatterifestivaali satsaa tänä vuonna erityisesti nuoriin.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle